2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet canım daha gitmeme 2 hafta var ama bu durum sıklaşirsa bir ugramakta fayda var
İnşallah riskli bir durum değildir canım seninki.Erken doğum yapmış biri olarak en büyük tavsiyem her ağrıyı, kasılmayı ciddiye alın. Tehlikeli bir durum yoksa ne âlâ ama varsa önlem alınır. Önlem candır yaa. Benim eski doktoruma en kızdığım nokta. Önlem alınsaydı belki oğlum 34 yerine 37 de falan doğardı. Belki sezeryan yerine normal doğum olurdu. Neyse kısmet böyleymiş bu seferki inşallah vakitlice olur inşallah hepimizin bebeği vakitlice gelir.

Oğlum hafta olarak 10 gün daha büyük . Ama boyut olarak 21+3 de 407 gram ve 22cm. Hafta olarak önde ama boyutları için soruyorum ben minyon sayılabilir mi diye. Doktor hiçbir şey demedi onlar için.
benzer durum icin bana gec yumurtlamis olabilirsin dedi, 21+4ten yani haftasindan kucuk ama 20+5 ile uyumlu olculeri, standartlarin da icinde, endise edilecek bir sey dehil demisti

21+ 6da 404 Gr ve 24 cm çıktı benimkine minyon dedi. Aynı ölçüler sayılır sizinki de minyon görünüyor. Ama hafta olarak nesi önde onu hala anlamadım. Kafa ölçüsü falan mı?
Adet tarihine göre diyorlar. Normalde 28 inde doğması gerekiyordu adetime göre. Ancak ultrason ölçümlerinde her gittiğimde 3-4 gün büyük çıkıyor. 10 gün büyük şuanda mesela. Geneli için diyorlar sanırım.
Bebek hareketlerini dışarıdan hissetmeye başlayan varmı?dun aksam baya ittirdi karnımı oğlusum..elimi ayağımı kafasını bilemedim ama sol göğsünün 4 parmak altında cok hareketliydi
Benim oğlum da resmen karnımda dans ediyor gibi kontrole gittiğimde bile bir türlü rahat durmadı daha uzun sürmüştü detaylı taramamız. Şuanda da ayağını net göremesem de karnımı bariz ittiriyor öne öne çok garip bir duygu

Hafta olarak önde oluşunu zaten boy, kilo ve diğer ölçümlerin ortalaması vermiyor mu? Bir sorun olsa doktor söylerdi zaten.
Doktorum çok konuşkan biri değildi detaylı tarama için gittiğim. Benim bildiğim gelişim evresine bağlı haftası. Doktor sessiz olunca bende merak ettim acaba nasıl diye

İyi bayramlar arkadaşlar. Ben de bayrama girmeden önce detaylıya girdim. Bebeğin böbreklerinde büyüme varmış biraz. Doğuma kadar takip edecekmiş doktorum. Kız bebeklerde genelde doğuma kadar ya da doğumdan hemen kısa süre sonra düzeliyormuş. Ama yine de endişeliyim tabi. İnşallah düzelir. Aynı şeyi yaşan varsa bilgi amaçlı yazyorum.

Aynen ben de çocuk gelişimi okudum derste izlemiştik dehsete kapilmistim ergen halimle. Allah hayırlısını versin sağlıkla gelsinler inşallah
Arkadaşım da sizin gibi dehşete kapılmış demek ki izleyince. Daha 20 yaşında, bekar. Öyle içten "Çok zor,çok" dedi ki. Sanırsınız çok zor bir doğum geçmiş başından. Ben hep olumlu ve iyi düşünmeye çalışıyorum ama bilinçaltına zor diye kodlanırsa da korkular daha çok oluşuyor. Inşallah her şey yolunda gider ve sağlıkla alırız kucağımıza bebislerimizi.

Çok kolay doğum yapan da var cok zorlanan sonunda sezeryan olan da var tamamen imtihan ve nasip işi yani sonuçta bu cocuklar orda kalmicak bi şekilde çıkacak, sağlıkla gelsinler de önemli olan o

İzlemesi ile yaşaması çok farklı bir durum. Yaşarken her sancı sizi evladınıza yakınlaştırıyor. Oksitosinde yükseliyor zaten sancılarla. Ağrı çok belki ama mükâfatı da çok büyük.

Benim ilk doğumum cok zor oldu 2gün sancı cektim son saatler zorlamisti baya sonrada enfeksiyon kaynakli 1 gece yogunbakima girdim 6 yıl gecti uzerinden korkudan gebelik dusunmedim ama Rabbim nasip etti korunurken hamile kaldim simdi o kadar zor gecmesine ragmen hala normal dogum istiyorum ve cesaretimi kaybetmedim herkesin kendine gore bi doğum hikayesi oluyor kimi zor kimi daha kolay ama dunyaya geldikten sonraki duygu herseyin ustusunden geliyor akısına birakin ben oyle yaptim Rabbim kolay dogumlar nasip etsin hepimizin guzel dogum hikayleri olsun insalllah

Inşallah bu doğumunuz çok kolay olur. Ben henüz doğum aşamasını düşünmemeye çalışıyorum. Normal doğum istiyorum ve bazen aklıma geliyor nasıl olacağı ama sonra düşünmeyi reddediyorum. Çok şükür çevremde olumsuz bir durum yaşayan tanıdığım da olmadı. Hatta nerdeyse hep kolay doğum hikayeleri duydum diyebilirim. Üzüldüğüm durum küçük yaşta o videoları izleyip etkilenen arkadaşımın durumunda olanlar. Eminim zor da olsa Rabbim sabrını veriyordur. Yoksa herkes tek çocukla kalırdı. Sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım da evlatlarımızı

Çok kolay doğum yapan da var cok zorlanan sonunda sezeryan olan da var tamamen imtihan ve nasip işi yani sonuçta bu cocuklar orda kalmicak bi şekilde çıkacak, sağlıkla gelsinler de önemli olan o
Dediğiniz gibi bir şekilde doğacak
Ablam ilk doğumunda günü geçti diye hastanede kontrol altındaydı ve dogurmicam diye tutturmuştu Ben de onu "abla gel bebek küçükken doğur, büyüyünce zor olur" diye teselli etmiştim. O esnada gülmekten doğuracaktı nerdeyse.
Doğum sonrası ablamı ilk ben gördüm ve gördüğümde o kadar şaşırmıştım ki. O, bir tane cimcik atsak ortalığı birbirine katan kız gitmiş yerine güçlü, dinç bir "anne" gelmiş. Rabbim elbette yardım ediyor. Hepimize yardım etsin inşallah
(Biraz uzun oldu, kusura bakmayın)

Ben o zaman 19 yasindaydim simdi 25 kendimi daha guclu hissediyorum yasayacaklarimi biliyorum ama daha cesaretliyim sadece kavusma anina odaklaniyorum cunku cok guzel icimden bir his bu sefer kolay olacak diyor insallah da oyle olur

Ben de olursa normal olsun isterim ama sonucunda bebiş sağlıkla doğsun bir iddiam yok. Tabi düşününce aklım hayalim almıyor, süreç başlayınca olur biter diye düşünüyorum üzerinde kafa yormuyorum. Ancak doğumu kolaylaştıracak bir şeyler de yapmak gerekir sanırım. 1 senedir pandemi sebebiyle evdeyim, yürüyüşlere randumanlı başlayamadım. Sabah böyle oturduğum yerden mi doğurucam bişeyler yapmam lazım gibi bir düşünce oluştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…