- 27 Eylül 2020
- 1.637
- 3.057
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.521
ZOr geçince geçsin istiyoruz bu bir ay iyi günlerimiz artık uykusuz geceler başlıyacak sırtüstü yatsan bebeğin yükü beline binecek yan yatsan uzun süre rahim bağlarının acısına uyanacaksın ben şimdiden ağrılı uyanmaya başladım aslından doğuma yaklaştıkca biran önce bu ağırlıktan kurtulup rahatça yatmak istiyorsun ama sonra endişe kaplıyor seni bana öyle olmuştu bebeğim sanki karnımda güvendeydi dışarda olunca çok endişelendim meme emerken tıkanması bile beni huzursuz etti karnımdaki tekmeleri özledim bu durumu kabullenmem altı ayımı aldı o zaman deseler gel geri koyalım kabul ederdim o ağrılı durumları ama insan ağırlaştıkça düşünemiyor o zamanKızlar gerçekten hamileliğin yarısını gectik elhamdülillah. Ben karnımı sevip sevip bugunler hic gecmese keske hamilelik cok güzel cok özlicem diye hüzünleniyorumbi bende mi oluyor bu his?
Normal doğum olursa bunları yaşamazsın bakalım bebeğin ve bizim o an ki durumuna bağlı açıkcası nırmal doğum olması öncekiler normaldi ama bunu Allah bilir Normal doğumda şöyle bir durum var son ay artık her yerin ağrıyacağı için çekeceğin sancınn saatler sürüp biteceğine odaklanacan şu aşamayı geçti mi tamam diyecen ve saatler sonra inanılmaz bir rahatlama seni bulacak yani gecici bir acı sürekli ağrısızı çeken kanser vb hastaları üşününce saatler sonra biten fizikselbir acı yaşayacağız ve geçecekAllah yardım eder hic stres yapma simdiden o içgüdüyle aslana döneriz alimallahtabi bebegimi cok merak ediyorum sağ salim kavusma istegi var ama bazı kadınlar hamileligi cok özlüyorum dediğinde hic samimi gelmezdi, herkes icin özelim şuan karnım çok tatli büyüdü ama hic kilo aldim derdi yok, doğumdan korkuyorum, doğum sonrasi sarkacak ve hemen küçülmeyecek göbekle yüzleşmekten korkuyorum, simdiye kadar cok zorlanmadim da hamilelikte o yüzden hic bitmese bugunler diyorum galiba
Bebekten bebeğe değişiyor hiç uykusuzluk yaşamadım her işimi yaptım kolik bebekler için olabilir güzel beslenmeyen herşeyi yemeyen sürekli stres içinde olan annelerin bebekleri kolik oluyor diyorlar birde suni sancı alan sezeryan olan ama kanıtlanmış birşey değil zannımca rahat düşünüp mutlu olunca bence bebeklerde doğmak istiyor ve doğuncada belli oluyor uykularına devam ediyorlar birde herşeyi tadınca bebeğe tadı gidiyor ilerde bebeğin yeme düzenine ve alışkanlıklarına etki ediyorBenim yakınımda yeni doğum yapmış çok kişi var ve bana sürekli "doğunca banyo yapmak bile sana lüks olcak, uyuyamıcaksin, mutfakla uğraşmaya vaktin olmucak" vs diye sürekli darladıgı icin bu ay en güzel zamanim gibi hissettiriyolar, öyle laflara kulak tıkamak lazım aslında ama ister istemez etkilenmisim demekki. Ben de cok merak ediyorum bebeğimi ama karnımı da cok seviyorum
Hiç takmayın ilk bebiş 41 haftada hala dönmeyip direnince sezeryan oldum. Epidural oldum ilk bebeğimi gmren öpen yine benim. İkincide 9 yıl sonra dedim busefer normal denicem ssvd(sezeryan sonrası vajinal doğum) destekleyen dr buldum 41 haftalık ken sancılarım acılmam süperdi, biraz inatçı çıkıp ritimler yavaşlayınca sezeryan a dönmek zorunda kaldım. Okadar tevekkül ettim ki sancılar sanki benim içimde çiçek açtırıyordu, her sn yaklaşıyorum yavruma diye. Tekrar sezeryan nasip oldu ama hiç mutsuz değilim kendi istediği zaman geldi bebeğim. Epidural oldum bundada ilk gören öpen benim hatta pozlarımız bile varBen de olursa normal olsun isterim ama sonucunda bebiş sağlıkla doğsun bir iddiam yok. Tabi düşününce aklım hayalim almıyor, süreç başlayınca olur biter diye düşünüyorum üzerinde kafa yormuyorum. Ancak doğumu kolaylaştıracak bir şeyler de yapmak gerekir sanırım. 1 senedir pandemi sebebiyle evdeyim, yürüyüşlere randumanlı başlayamadım. Sabah böyle oturduğum yerden mi doğurucam bişeyler yapmam lazım gibi bir düşünce oluştu
Kesinlikle katılıyorum, sonu iyi olsun da ister sezaryan ister normal fark etmez.Hiç takmayın ilk bebiş 41 haftada hala dönmeyip direnince sezeryan oldum. Epidural oldum ilk bebeğimi gmren öpen yine benim. İkincide 9 yıl sonra dedim busefer normal denicem ssvd(sezeryan sonrası vajinal doğum) destekleyen dr buldum 41 haftalık ken sancılarım acılmam süperdi, biraz inatçı çıkıp ritimler yavaşlayınca sezeryan a dönmek zorunda kaldım. Okadar tevekkül ettim ki sancılar sanki benim içimde çiçek açtırıyordu, her sn yaklaşıyorum yavruma diye. Tekrar sezeryan nasip oldu ama hiç mutsuz değilim kendi istediği zaman geldi bebeğim. Epidural oldum bundada ilk gören öpen benim hatta pozlarımız bile varburuşuk suratını yerimmm 26 ay oldu. Şimdi bakalım normal olsun sezeryan olsun diye hiç takıntı yok sancı da gördüm sezeryan da gördüm, kucağına alınca hiçbişeyin önemi kalmıyor. Rabbim sağlıcakla nasip etsin herkese, mis kokularını içimize bolca çekelim
Ben de öyle. Hele ki hamile olduğumu öğrendikten sonra çocuğa bir şey olur korkusuyla o kadar hareketsiz kaldım ki. Akşamları site içinde yarım saat yürüyüş yapalım diyorum eşime. Bir de dün instagramda bi sayfa buldum, hamilelik haftasına göre pilates egzersizleri öneriyor. Üşenmezsem onu yapmayı düşünüyorum. Bi başlasak harekete devamı da gelir inşallah.Ben de olursa normal olsun isterim ama sonucunda bebiş sağlıkla doğsun bir iddiam yok. Tabi düşününce aklım hayalim almıyor, süreç başlayınca olur biter diye düşünüyorum üzerinde kafa yormuyorum. Ancak doğumu kolaylaştıracak bir şeyler de yapmak gerekir sanırım. 1 senedir pandemi sebebiyle evdeyim, yürüyüşlere randumanlı başlayamadım. Sabah böyle oturduğum yerden mi doğurucam bişeyler yapmam lazım gibi bir düşünce oluştu
Ben de biraz araştırıp hareketlensem hiç fena olmayacak. Bugün bir yürüyüş yapalım dedik, 5. dakikada karnım sertleşti ve bir ağrı girdi anlayamadım. Geçen gün de kısa mesafe yürürken böyle bir durum olmuştu. Bayram sonrası kontrolüm var o zaman soracağım doktora, niye böyle oluyorBen de öyle. Hele ki hamile olduğumu öğrendikten sonra çocuğa bir şey olur korkusuyla o kadar hareketsiz kaldım ki. Akşamları site içinde yarım saat yürüyüş yapalım diyorum eşime. Bir de dün instagramda bi sayfa buldum, hamilelik haftasına göre pilates egzersizleri öneriyor. Üşenmezsem onu yapmayı düşünüyorum. Bi başlasak harekete devamı da gelir inşallah.
Ben bütün elbiselerimi öyle aldım hamilelik giysisi almadım hiç. Bir tek bol bir bez korse aldım sıkmayan ve hamile kilotları o kadar. Bu elbiseleri hamilelikten sonra da giyebileceğim şekilde aldım. Mesela üst kısmı lastik şeritli karnın üstünden etekli gibi. Bazılarını annem verdi gerçiHamileyken giyilip daha sonra da bol bol giyilebiliecek elbise alan oldu mu hani böyle hamile elbisesi gibi durmasın bol kesim gibi dursun
MerhabaHamileyken giyilip daha sonra da bol bol giyilebiliecek elbise alan oldu mu hani böyle hamile elbisesi gibi durmasın bol kesim gibi dursun
Sen nasılsın düşünüyor musun tekrar bebek toparlanabildin miMerhabaLcw nın kalıpları geniş oluyor oraya bakabilirsiniz üst kısmı da düğmeli oluyor, emzirme döneminde de rahatça giyilebilir bakabilirsiniz
İyiyim çok şükür canım Allah razı olsunSen nasılsın düşünüyor musun tekrar bebek toparlanabildin mi
Yaa inşallah ben de cok korkmuyorum inşallah kolay bebekler olurlar dertsiz tasasız
paylasilabiliyorsa linki paylasabilir misiniz? aradim ama bulamadim da
Hayirli bayramlarLink varsa paylasmaniz mümkün mu acaba ben bulamadim da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?