2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Hamile olup aşı yaptıran var mı acaba covid için çevresinde tanıdığı olan ya da? Hiç rastlamadım, sağlıkçı veya öğretmenler var burda belki bilirler?

Bende bi an önce kavuşmak istiyorumm Bi yandanda dediğin gibi bu günleri özlicekmişim gibi geliyo
Normal şartlarda çok özlenecek keyifli günler olurdu aslında ama bu tedirgin, hastalık, yasak vs ortamında ben zaman çok çok çabuk geçsin istiyorum. Hamileliğin tek sevdiğim yanı sonunda bebeğimi kucağıma almak olacak inşallah.

Ben sinovac aşısı yaptıracağım doktor 24-25 haftanı bekle dedi. Bekliyorum.
Öyle mi inşallah hiçbir problem olmaz. Bana da doktorum yaptırsan keşke dedi. Aşı olabilmek gibi bir ihtimal oluştu da öyle sormuştum.
O kadar baktım ama kimseyi bulamadım yaptıran. Diğer aşıları olmam da sinovac olabilirim ben de.

kolaylaştırıyormuş
Hamileyken giyilip daha sonra da bol bol giyilebiliecek elbise alan oldu mu hani böyle hamile elbisesi gibi durmasın bol kesim gibi dursun
Benim bir tane hamile pantolonum var o da 38 bedene göre sonraları olmuyor ben hep lastikli geniş pantolanlar kullanıyorum tünikleride öyle hiç hamile kıyafeti almadım şuana kadar

Hadi hayırlısı olsun inş sağlıklı ve hayırlı gebelik olur

Kızlar 2 gün önce temizlik yaptım sonra mutfakta yerleri elimle sildim üstüne de dün bazanın altından bavul almak için bazayı kaldırdım tabi sonra çok pişman oldum ama iş işten geçmişti. Dün geceden beri belim inanılmaz ağırıyor hiç yatamadım sol bacağıma vuruyor ve bacağım uyuşuyor. Sizce bu temizlikten vs mi kaynaklanmıştır? Bebeğim iyi çok şükür yani umarım iyidir çünkü gayet hareketli, gerçekten çok korktum bazayı kaldırdım diye bin pişman oldum ama çok da zorlamamıştım insan yine de korkuyor ya bir şey olsa diye.

Evet kişiye göre değişiyor normalde sezeryan da bazen istesende normal olmuyor son anda işler değişiyor kısa olmak nasıl etkiyor ki anlamadım çatı durumuyla alakası ne oluyor. Tüp bebekleri türkiyede genelde sezeryan yapıyorlar birde yaş ilerlemiş olunca tansiyon yükselmesi vb şeylere karşıda sezeryan yapıyorlar tabi normal doğum için vucudu hazırlamak doğumu kolaylaştırıyor hakkımızda hayırlısı bakalım ilerleyen günler ne gösterir sezeryan bana korkunç geliyor ama doğum sancıları gelince sezeyan olmak istiyorsun neyse ki geçiyor sezeryan olmak durumunda kslırsam bayağı korkabilirim son anda kendimi hazırlamam zor olur ama ilk önce kendini alıştırdığında kolaylaşır rabbim kolaylaştırsın

Bunların çoğunu günlük yapıyorum ben ama gece sırt üstğ uyuup kaldıysan bebeğin ağırlığı beline geliyor ve uyandığında da belşn kopar gibi uyanıyorsun ama gün içinde geçiyor benimkisi öyle onun harici çok yorulduğum zamanlarda oluyor böyle bir durum olmuş olabilir

Bazı doktorlar ezbere başlıyor ilerde eksiklik olmasın diye baxıları daha geç son üç aya girerken ama çok erken başlayanlarda eksiklik olanlar ilk tahlillerde eksik çıkıyor

Ay içim rahatladı biraz ya teşekkür ederim. Ben hiç ağır kaldırmamaya ve eğilemeye çalışıyorum. Hamilelikten önce de bel agrım vardı ama bu defa aşırı oldu. İş yapınca oluyor bana da süpürdükten sonra falan genelde ama bu defa çok agrım oldu yatınca sağdan sola dönemiyorum. Inşallah geçer bir an önce.

Nasıl ki kol boyum bacak boyum orta boylu bir kadına göre kısaysa o çatı kemiği de boyuma orantılı olarak daha dar oluyor genel olarak. Kısa olup normal doğum yapan da da coook var tabiki ama bircok doktor kısa boyu direkt sezeryan sebebi sayıyor. Benim doktorum da normal dogum destekleyen biri degil, takip ediyorum normal de yaptırıyor ama ben daha simdiden sezeryan düşünüyorum deyince aa niye bi normali denersin olmazsa sezeryan olursun demedi yani en güzeli en "normal"i normal doğum tabiki ama bence psikolojik olarak kendini sezeryan fikrine de yavas yavas alıştırmalısın, dogum olayı tamamen sürpriz bisey sonuçta ne olacağı son anda belli olabiliyor. İnsallah hepimizin gönlüne göre kolayca olur

Hamile olup aşı yaptıran var mı acaba covid için çevresinde tanıdığı olan ya da? Hiç rastlamadım, sağlıkçı veya öğretmenler var burda belki bilirler?
Hamileyken aşı olmaz diye biliyorum. Hamileliğimin ilk haftalarında söylemişlerdi hastaneden direk . Telefon açıp randevu almak istemiştik ilk randevu için .sekreter hemen aşı olmicak dikkat edin dedi.

2 hafta önce iş yerinden aradılar ihtiyaç varmış covidden dolayı iş olunca çağırıyorlar arada. İşim gereği ayaktayım 5 saat ayakta kaldım sonraki işleri oturarak yaptım kendimi de denemek istedim.Sadece bel ağrısı şu köşede dursun, evde tuvalete yürüyemedim eşim sarıldıda götürdü sanki belimi iki ayırmışlar gibi hissettim, birde bacağıma vurdu ağrı. Ve karar verdim o kadar yormamak gerek vucudu 1 saat iş yap 1 saat otur.

Hamileyken aşı olmaz diye biliyorum. Hamileliğimin ilk haftalarında söylemişlerdi hastaneden direk . Telefon açıp randevu almak istemiştik ilk randevu için .sekreter hemen aşı olmicak dikkat edin dedi.
Ben de ilk 3 ay dışında aşı yapılıyor diye biliyorum hatta aşılanan sağlıkçı bir annenin de çocuğu antikorlu bir bebeği doğdu haberleri vardı

O kadar haklısın ki. Bende dinlene dinlene yaparım normalde ama eğilmeye gelmiyor benim belim onu artık kafaya koydum bir daha asla. Şuan topallayarak yürüyorum eşim elimden tutuyor benimde. Cok zor bir durum cidden.

Her doktorun kendince bir tarzı oluyor sanıyorum. Kimisi folik asiti 12. Haftada bıraktırdı misal, benim doktorum 16. Haftada onu bıraktırıp, demire geçti. Yoksa tam kan sayımı yapıldı ama demire spesifik bakılmadı benim kanda.

Sen yurtdışındaydın di mi? Orda yapılıyor gibi bir hava estirildi burda hatta çalışma falan yapılmış bebekte antikor oluyor mu diye. Burda da bazı doktorlar yapılmasın diyor bazıları da yapılsın kafalar karışık.

Bugün eşime camları sildirdim perdeleri yıkadık falan hicbisey yapmadım odadan odaya gezdim cok kez, arada çömelip bez sıkıp verdim, yüzeysel şekilde kalorifer silip perdeleri hafif yukarı uzattim. Asıl işi yapan eşim ama kac saattir kendime gelemedim nasıl yorulmuşum, belim bacaklarım ağrımış hayret ettim. Normalde de cabuk yorulan biriydim ama bu kadar da degildim daha 500 Gr/30 cm olmamış bebe beni ne hale getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…