- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.581
Aşı hakkım var, doktorum sinovac için yeni izin verdi ama aşılar anca geldi. Bu hafta tetanoz da vurulacağım, sinovac'ı biraz daha ileriye mi atsam, ben randevu almadan aşı yine biter mi diye düşünüyorum.Hamile olup aşı yaptıran var mı acaba covid için çevresinde tanıdığı olan ya da? Hiç rastlamadım, sağlıkçı veya öğretmenler var burda belki bilirler?
Eğilmek beni de yoruyor ya. Ya belime ağrı oluyor yada karnıma krampBugün eşime camları sildirdim perdeleri yıkadık falan hicbisey yapmadım odadan odaya gezdim cok kez, arada çömelip bez sıkıp verdim, yüzeysel şekilde kalorifer silip perdeleri hafif yukarı uzattim. Asıl işi yapan eşim ama kac saattir kendime gelemedim nasıl yorulmuşum, belim bacaklarım ağrımış hayret ettim. Normalde de cabuk yorulan biriydim ama bu kadar da degildimdaha 500 Gr/30 cm olmamış bebe beni ne hale getirdi
Aslında doktorlar genel olarak karşıydı (benim doktorum da mesela) ama mutasyonlu virüs dengeleri değiştirdi. Yeni virüsün etkileri hamilelere daha tehlikeli olduğu için ilk 3 aydan sonra hamilenin durumuna göre "yaptır" diyebiliyorlar.Sen yurtdışındaydın di mi? Orda yapılıyor gibi bir hava estirildi burda hatta çalışma falan yapılmış bebekte antikor oluyor mu diye. Burda da bazı doktorlar yapılmasın diyor bazıları da yapılsın kafalar karışık.
Valla eğilip kalkmadan bile biraz fazla ayakta durunca karnım acıyor, yer çekimine veriyorumKızlar selam,
Bu ara karnım hızla büyüyor sanki. Yere eğilip kalktıgımda bel ağırlarım oluyor. Yada karnımda kramplar bu durumları yaşayan var mı? Ileriki dönem yaza denk geliyor Allah yardımcımız Olsun hepimizin
Canım yan etkileri de var diyolar iyice araştır derim kovid asi icin. Sinovac ta zatrn az koruyormusAşı hakkım var, doktorum sinovac için yeni izin verdi ama aşılar anca geldi. Bu hafta tetanoz da vurulacağım, sinovac'ı biraz daha ileriye mi atsam, ben randevu almadan aşı yine biter mi diye düşünüyorum.
Yenileri geldi sanırım numune test falan yapılıp hemen yapmaya başlarlar. Sinovac tedariğinde sıkıntı yok diye biliyorum. Tetanozla arasında birkaç gün mü olsa acaba? tetanoz biraz kol ağrıtıyordu çünkü ben geçen yıl olmuştum.Aşı hakkım var, doktorum sinovac için yeni izin verdi ama aşılar anca geldi. Bu hafta tetanoz da vurulacağım, sinovac'ı biraz daha ileriye mi atsam, ben randevu almadan aşı yine biter mi diye düşünüyorum.
Teşekkürler canım göbeğe de kullanıyor musunBen bunu kullanıyorum canım çok memnunum yüzde yüz doğal sürdüğüm anda kaşıntısını acısını alıyor
İnşallah çatlama canım teşekkür ederimBenim 2 haftadır falan aşırı kaşınıyor hatta içten çok az çatladı ama sadece bir alan var ki orası her yerden daha çok kaşınıyor ve pul pul dökülüyor. Günde iki kez yağ sürüyorum madecassol sürüyorum sadece hafifliyor geçmiyor tamamen. Doktora gidince bunun için bir krem soracağım bazen dayanılmaz noktaya geliyor. Karnıma da günde iki kez yağ sürüyorum ama yetmiyor sanki o yüzden iki farklı yağ sürmeyi düşünüyorum henüz çatlamadı ama catlayadabilir tetikte bekliyorum
Mutasyonlara da etkili miydi sinovac onu bilemedim bak. Bu zamana çok şükür yakalanmadan geldik maşallah ama önümüzde de 4 ay var daha.Aslında doktorlar genel olarak karşıydı (benim doktorum da mesela) ama mutasyonlu virüs dengeleri değiştirdi. Yeni virüsün etkileri hamilelere daha tehlikeli olduğu için ilk 3 aydan sonra hamilenin durumuna göre "yaptır" diyebiliyorlar.
Valla eğilip kalkmadan bile biraz fazla ayakta durunca karnım acıyor, yer çekimine veriyorum
Süpermiş ya 3 kilo.Eğilmek beni de yoruyor ya. Ya belime ağrı oluyor yada karnıma krampilerledikçe napıcaz bilemiyorum. Doktorlar bana ilk aylarda kilo alma son aylarda zorlanirsin diyorlardı yeni yeni alıyorum kilo en başından bu güne 3 kilo almışım gibi oda son 1 aydır belki tak diye kilo aldim.heralfe multivitaminler diyorum. Az kilo ile bile zorlaniyorum yandık bu yaz git gide siscez
Şimdi eşime sordum değişen bişey varmı diye . Çünkü ilk haftada yok dediler.Şimdi burada öyle karışıkmış. Yani bir kısım yapılsın diyormuş ama tam emin değillermiş hani belki hamilelikte yada bebek doğduğunda bi sorun teşkil etmez belki ama bir kaç yıl sonra bebek için tehlikeli olurmu bi sorun bilmiyorlarmış. Ben yaptırmicam emzirirkende düşünmüyorum. Burdada yaşlı yaş grubu falan bitti risk grubunda olanlara aşı yapmaya başladılar. Çok gerekli değilse benim fikrim bekleyebilirsin.Sen yurtdışındaydın di mi? Orda yapılıyor gibi bir hava estirildi burda hatta çalışma falan yapılmış bebekte antikor oluyor mu diye. Burda da bazı doktorlar yapılmasın diyor bazıları da yapılsın kafalar karışık.
Sağolasın bilgiler için. Emin olmamakta da haklılar tabii acil çıkarılmış aşılar bunlar. En az 3 yıl etkileri araştırılmalıymış normalde.Şimdi eşime sordum değişen bişey varmı diye . Çünkü ilk haftada yok dediler.Şimdi burada öyle karışıkmış. Yani bir kısım yapılsın diyormuş ama tam emin değillermiş hani belki hamilelikte yada bebek doğduğunda bi sorun teşkil etmez belki ama bir kaç yıl sonra bebek için tehlikeli olurmu bi sorun bilmiyorlarmış. Ben yaptırmicam emzirirkende düşünmüyorum. Burdada yaşlı yaş grubu falan bitti risk grubunda olanlara aşı yapmaya başladılar. Çok gerekli değilse benim fikrim bekleyebilirsin.
Aynen en ağır günlerimiz en sıcak zamanlara denk gelicek, hele dışarda o sıcakta maskeyle nasıl çatlariz hic düşünemiyorumEğilmek beni de yoruyor ya. Ya belime ağrı oluyor yada karnıma krampilerledikçe napıcaz bilemiyorum. Doktorlar bana ilk aylarda kilo alma son aylarda zorlanirsin diyorlardı yeni yeni alıyorum kilo en başından bu güne 3 kilo almışım gibi oda son 1 aydır belki tak diye kilo aldim.heralfe multivitaminler diyorum. Az kilo ile bile zorlaniyorum yandık bu yaz git gide siscez
Bende egilince hemen karnımda toplanıyor sanki bebek, egilmemi hiç istemiyor gibi geliyor bana sertlik oluşuyor kalkınca hemen geçiyor. Bel ağrısı zaten benimle beraber yaşıyorKızlar selam,
Bu ara karnım hızla büyüyor sanki. Yere eğilip kalktıgımda bel ağırlarım oluyor. Yada karnımda kramplar bu durumları yaşayan var mı? Ileriki dönem yaza denk geliyor Allah yardımcımız Olsun hepimizin
10 mu oo baya almışsın sanırım vitaminlerden oluyor. Vitamin öncesi benim kilom sabitti . Olsun alıcaz vercez yapicak bisey yokSüpermiş ya 3 kilo.Ben 10 kilo aldım, 64 kilo olmuşum. Sadece karnımı doyuruyorum halbuki.
Ilk baştan beri aşıları takip ediyorum. Twitirda bir doktoru hatim ettim hatta. Avrupada falan bütün hamilelere Mrna asu yapıyorlarmış. Ama ben güvenmiyorum onlara. Şuanda en güveniliri benim için sinovac. Yaptırmamak daha büyük risk benim için. O yüzden yaptıracağım.20sinda tetanoz 3. dozu olcam. Ona gore diğer ası tarihini ayarlarım.Öyle mi inşallah hiçbir problem olmaz. Bana da doktorum yaptırsan keşke dedi. Aşı olabilmek gibi bir ihtimal oluştu da öyle sormuştum.
O kadar baktım ama kimseyi bulamadım yaptıran. Diğer aşıları olmam da sinovac olabilirim ben de.
Grip aşısıyla arasına 15 gün koymak gerekiyordu. Muhtemelen tetanozla arasında koymak en mantıklısıAşı hakkım var, doktorum sinovac için yeni izin verdi ama aşılar anca geldi. Bu hafta tetanoz da vurulacağım, sinovac'ı biraz daha ileriye mi atsam, ben randevu almadan aşı yine biter mi diye düşünüyorum.
GEçer inş ama otururken sırtını destekle yatarken sırt üstü kesin yatma ağırlık artıyor bundan sonra uyusan bile ağrıların azalmıyor destek yastık koyabilirsin uyurkenAy içim rahatladı biraz ya teşekkür ederim. Ben hiç ağır kaldırmamaya ve eğilemeye çalışıyorum. Hamilelikten önce de bel agrım vardı ama bu defa aşırı oldu. İş yapınca oluyor bana da süpürdükten sonra falan genelde ama bu defa çok agrım oldu yatınca sağdan sola dönemiyorum. Inşallah geçer bir an önce.
Vucudu alıştırmayla da alakası var şanslısın eşin yapıyor benimmeşim yapmaz temizlik için parada vermez yıkanacaklar temizlenecekler için bile ben para ödüyorumBugün eşime camları sildirdim perdeleri yıkadık falan hicbisey yapmadım odadan odaya gezdim cok kez, arada çömelip bez sıkıp verdim, yüzeysel şekilde kalorifer silip perdeleri hafif yukarı uzattim. Asıl işi yapan eşim ama kac saattir kendime gelemedim nasıl yorulmuşum, belim bacaklarım ağrımış hayret ettim. Normalde de cabuk yorulan biriydim ama bu kadar da degildimdaha 500 Gr/30 cm olmamış bebe beni ne hale getirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?