2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Hamile olup aşı yaptıran var mı acaba covid için çevresinde tanıdığı olan ya da? Hiç rastlamadım, sağlıkçı veya öğretmenler var burda belki bilirler?
Aşı hakkım var, doktorum sinovac için yeni izin verdi ama aşılar anca geldi. Bu hafta tetanoz da vurulacağım, sinovac'ı biraz daha ileriye mi atsam, ben randevu almadan aşı yine biter mi diye düşünüyorum.

Kızlar selam,
Bu ara karnım hızla büyüyor sanki. Yere eğilip kalktıgımda bel ağırlarım oluyor. Yada karnımda kramplar bu durumları yaşayan var mı? Ileriki dönem yaza denk geliyor Allah yardımcımız Olsun hepimizin

Eğilmek beni de yoruyor ya. Ya belime ağrı oluyor yada karnıma kramp ilerledikçe napıcaz bilemiyorum. Doktorlar bana ilk aylarda kilo alma son aylarda zorlanirsin diyorlardı yeni yeni alıyorum kilo en başından bu güne 3 kilo almışım gibi oda son 1 aydır belki tak diye kilo aldim.heralfe multivitaminler diyorum. Az kilo ile bile zorlaniyorum yandık bu yaz git gide siscez

Aslında doktorlar genel olarak karşıydı (benim doktorum da mesela) ama mutasyonlu virüs dengeleri değiştirdi. Yeni virüsün etkileri hamilelere daha tehlikeli olduğu için ilk 3 aydan sonra hamilenin durumuna göre "yaptır" diyebiliyorlar.
Valla eğilip kalkmadan bile biraz fazla ayakta durunca karnım acıyor, yer çekimine veriyorum

Aşı hakkım var, doktorum sinovac için yeni izin verdi ama aşılar anca geldi. Bu hafta tetanoz da vurulacağım, sinovac'ı biraz daha ileriye mi atsam, ben randevu almadan aşı yine biter mi diye düşünüyorum.
Canım yan etkileri de var diyolar iyice araştır derim kovid asi icin. Sinovac ta zatrn az koruyormus

Yenileri geldi sanırım numune test falan yapılıp hemen yapmaya başlarlar. Sinovac tedariğinde sıkıntı yok diye biliyorum. Tetanozla arasında birkaç gün mü olsa acaba? tetanoz biraz kol ağrıtıyordu çünkü ben geçen yıl olmuştum.

İnşallah çatlama canım teşekkür ederim

Mutasyonlara da etkili miydi sinovac onu bilemedim bak. Bu zamana çok şükür yakalanmadan geldik maşallah ama önümüzde de 4 ay var daha.

Süpermiş ya 3 kilo. Ben 10 kilo aldım, 64 kilo olmuşum. Sadece karnımı doyuruyorum halbuki.

Şimdi eşime sordum değişen bişey varmı diye . Çünkü ilk haftada yok dediler.Şimdi burada öyle karışıkmış. Yani bir kısım yapılsın diyormuş ama tam emin değillermiş hani belki hamilelikte yada bebek doğduğunda bi sorun teşkil etmez belki ama bir kaç yıl sonra bebek için tehlikeli olurmu bi sorun bilmiyorlarmış. Ben yaptırmicam emzirirkende düşünmüyorum. Burdada yaşlı yaş grubu falan bitti risk grubunda olanlara aşı yapmaya başladılar. Çok gerekli değilse benim fikrim bekleyebilirsin.

Sağolasın bilgiler için. Emin olmamakta da haklılar tabii acil çıkarılmış aşılar bunlar. En az 3 yıl etkileri araştırılmalıymış normalde.
Gerekliliği konusu da işte evden çalışıyorum eşim de bazen evden bazen ofisten. Şimdilik idare ediyoruz çıkmayıp kimseyle görüşmüyoruz.

Aynen en ağır günlerimiz en sıcak zamanlara denk gelicek, hele dışarda o sıcakta maskeyle nasıl çatlariz hic düşünemiyorum

Bende egilince hemen karnımda toplanıyor sanki bebek, egilmemi hiç istemiyor gibi geliyor bana sertlik oluşuyor kalkınca hemen geçiyor. Bel ağrısı zaten benimle beraber yaşıyor

Ilk baştan beri aşıları takip ediyorum. Twitirda bir doktoru hatim ettim hatta. Avrupada falan bütün hamilelere Mrna asu yapıyorlarmış. Ama ben güvenmiyorum onlara. Şuanda en güveniliri benim için sinovac. Yaptırmamak daha büyük risk benim için. O yüzden yaptıracağım.20sinda tetanoz 3. dozu olcam. Ona gore diğer ası tarihini ayarlarım.

Grip aşısıyla arasına 15 gün koymak gerekiyordu. Muhtemelen tetanozla arasında koymak en mantıklısı

GEçer inş ama otururken sırtını destekle yatarken sırt üstü kesin yatma ağırlık artıyor bundan sonra uyusan bile ağrıların azalmıyor destek yastık koyabilirsin uyurken

Vucudu alıştırmayla da alakası var şanslısın eşin yapıyor benimmeşim yapmaz temizlik için parada vermez yıkanacaklar temizlenecekler için bile ben para ödüyorumhalen daha el pençe durmamı istiyor meyveler dilimlenip önüne gelsin kahvesi çayı tabi onlardan kaçıyom ama yemekten mangal hariç kaçamıyorum benim ev cam dolu duvarların bir kısmı cam bende makinesini almak istiyorum temizlik için yardım alsamda gelen ancak camı silebiliyor yinede korkma hareketten hareketsizlik daha kötü oluyor birde düşük tehlikesi olduğu için ilk zaman korkuluyor birde son ay iş yapınca ağrı daha çok oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…