2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Zararlı da demiyolar yararlı da değil yaptırmadan daha iyi gibi sanki

Şeker yükleme testi 24-28. haftalar arasında yapılıyor. 2 hafta sonra yaptıracağım ben de. Banu Çiftçi'nin konuyla ilgili videosunu izlemistim. Mantıklı da buluyorum. Yaptırmak istemeyen arkadaşlar neden istemiyor acaba? Şekerli içeceği içerken mi rahatsız oluyorsunuz?

Arkadaslar merhaba, 25 haftalik hamileyim agustos sonu eylul basi gorunuyor dogum. Bu yuzden her iki grubu da takip ediyorum. Dun tetanoz asisinin ikinci dozunu olmak icin saglik ocagina gitmistim. Tabi biraz sira bekledim ve cok kalabalik oldugu icin sinirlendim. Muayene sirasinda tansiyonum yuksek cikti. Biraz dinlendirdiler tekrar olctuler pek dusmemisti. Doktor geldi bu halde asi yapamayiz gebelik zehirlenmesi olabilir acil doktora gitmeniz lazim ambulans cagirayim mi vs dedi bizi daha da telaslandirdi. Neyse ordan eve geldik biraz evde dinlendim tabi kafama taktigim ve internette arastirdigim icin iyice panik oldum ve tansiyonum dusmedi. Doktoruma yazdim, duzenli takip et yarin gel bakalim dedi. Bugun doktoruma gittim bebegim gelisimi suyu vs hersey normal cok sukur. Sadece tansiyon yuksek diye gebelik zehirlenmesi olmaz korkutuyorlar sizi stres yapmayin dedi. Yine de kontrol amacli testler istedi. Gelmisken gebelik sekerine de bakalim dedi ve seker yuklemesi yapti. Agustos annelerinde okumustum fenalasanlar olmustu. Ilk ictim birsey yok yarim saat sonra gozlerim karardi bayilmisim. Tansiyonumu dusurmus biraz dinlendirdiler sonra gecti ama sersemligi tum gun devam etti. Herkes de ayni seyler olacak degil ama seker yuklemesi icin hastaneye gidecek arkadaslar yaninizda mutlaka biri olsun ya da hastanede beklerken kalabalik goz onunde biryerde bekleyin, acil durumlar icin. Sevgiler

Geçmiş olsun.

Kızlar ben pazartesi günü 17 mayısta 24 hafta için belge aldım(23+5)teydim. Kendi doktorum farklı şehirde olduğu için aile hekimine gittim. 24 haftalık gebe yazan bi evrak verdi.Dilekçe falan vermeden direk belgeyi WhatsApp tan md. Yardımcıma attım. Kabul etti. Şeker yüklememi de doktorum istedi. 2 gün sonra yaptırcam.

Tetanoz aşısı gibi aslında, risk olmadığını düşündüğüm için yaptırmak istemiyorum. Olasılık üzerine yapılan bir test şeker yüklemesi de. Hamileliğin seyrinde herhangi bir şüpheli durum yoksa gerek yok diye düşündüğüm için yaptırmayı tercih etmiyorum. Ama dediğim gibi doktorum mutlaka yapalım diye ısrar ederse riske atmam yaptırırım, bence gerek yok ama sen bilirsin diye seçimi bana bırakırsa da yaptırmam biraz da Canan Karatayciyim bu konuda sanırım ondan da etkilendim

Çok geçmiş olsun Tavsiyen için teşekkür ederim. Muhtemelen yalnız gidecektim...

Bana tetanoz aşısından biraz daha önemli bir karar gibi geliyor. Ancak tabi ki en doğru kararı doktorlarımız verecektir:)
Söz meclisten dışarı Canan Karataya hiç güvenim yok

Bana tetanoz aşısından biraz daha önemli bir karar gibi geliyor. Ancak tabi ki en doğru kararı doktorlarımız verecektir:)
Söz meclisten dışarı Canan Karataya hiç güvenim yok
Yok yok tabi canım sadece canan karatayi dinleyip yaptirmamazlik yapmadım ilk hamileligimde de üniversite hastanesinde prof takibindeydim o istemedi ikincide de doktorum hastane değiştirdiği icin başka proftayim o da henüz bişey demedi

Tabi ki tabi ki ben ismi geçtiği için söyledim

Ya bu şeker yükleme testini cok merak ediyorum neden fenalasma oluyor bilen açıklayabilir mi? Bir çoğumuz 2 dk içinde 2-3 dilim baklava yiyoruz fenalasmiyoruz da bu testte neden oluyo? Korkmaya başladım kötü olursam yaptırırken diye

Kızlar şeker yükleme testini herkese yapıyolarmi? Yaptırmak şart mı acaba? Ilerleyen haftalarda o testte geliyor da bir sorayim dedim
Benim zamanim gelmis dun doktorum soyledi açlık kan sekeri bakicaz eger sorun cikarsa seker yukleme testini yapicaz sorun cikmazsa yapmiycaz gereksiz yere vucuda bu kadar seker yuklemenin dogru oldugunu dusunmuyorum dedi
Tahlil sonucuma gore karar vericekmisiz

Ac karna test yapmak ve ac karna seker yuklemesi etkiliyor olabilir diye dusundum kendimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…