- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.901
Zararlı da demiyolar yararlı da değilBen ilk hamileligimde yaptırmadım canım, doktorum istemedi. Bunda aynı hastane farklı bir doktor takibindeyim ama sanırım bu doktor da istemeyecekyaptırmayı da istemiyorum. İsterse de yapmasak olmaz mı diye bir şansımı denerim. İlla yapalım derse yaparız artık
Bakalım bizimkini zaman gösterecek ozamanDoktorla alakalı bazı doktor yaptırmıyor
Kaçıncı haftada yapılıyor acabaDoktorla alakalı bazı doktor yaptırmıyor
Geçmiş olsun.Arkadaslar merhaba, 25 haftalik hamileyim agustos sonu eylul basi gorunuyor dogum. Bu yuzden her iki grubu da takip ediyorum. Dun tetanoz asisinin ikinci dozunu olmak icin saglik ocagina gitmistim. Tabi biraz sira bekledim ve cok kalabalik oldugu icin sinirlendim. Muayene sirasinda tansiyonum yuksek cikti. Biraz dinlendirdiler tekrar olctuler pek dusmemisti. Doktor geldi bu halde asi yapamayiz gebelik zehirlenmesi olabilir acil doktora gitmeniz lazim ambulans cagirayim mi vs dedi bizi daha da telaslandirdi. Neyse ordan eve geldik biraz evde dinlendim tabi kafama taktigim ve internette arastirdigim icin iyice panik oldum ve tansiyonum dusmedi. Doktoruma yazdim, duzenli takip et yarin gel bakalim dedi. Bugun doktoruma gittim bebegim gelisimi suyu vs hersey normal cok sukur. Sadece tansiyon yuksek diye gebelik zehirlenmesi olmaz korkutuyorlar sizi stres yapmayin dedi. Yine de kontrol amacli testler istedi. Gelmisken gebelik sekerine de bakalim dedi ve seker yuklemesi yapti. Agustos annelerinde okumustum fenalasanlar olmustu. Ilk ictim birsey yok yarim saat sonra gozlerim karardi bayilmisim. Tansiyonumu dusurmus biraz dinlendirdiler sonra gecti ama sersemligi tum gun devam etti. Herkes de ayni seyler olacak degil ama seker yuklemesi icin hastaneye gidecek arkadaslar yaninizda mutlaka biri olsun ya da hastanede beklerken kalabalik goz onunde biryerde bekleyin, acil durumlar icin. Sevgiler
Gercekten miii. 23 bitince alan arkadaslarim var. Devlette mi doktorunuz?
Tetanoz aşısı gibi aslında, risk olmadığını düşündüğüm için yaptırmak istemiyorum. Olasılık üzerine yapılan bir test şeker yüklemesi de. Hamileliğin seyrinde herhangi bir şüpheli durum yoksa gerek yok diye düşündüğüm için yaptırmayı tercih etmiyorum. Ama dediğim gibi doktorum mutlaka yapalım diye ısrar ederse riske atmam yaptırırım, bence gerek yok ama sen bilirsin diye seçimi bana bırakırsa da yaptırmamŞeker yükleme testi 24-28. haftalar arasında yapılıyor. 2 hafta sonra yaptıracağım ben de. Banu Çiftçi'nin konuyla ilgili videosunu izlemistim. Mantıklı da buluyorum. Yaptırmak istemeyen arkadaşlar neden istemiyor acaba? Şekerli içeceği içerken mi rahatsız oluyorsunuz?
Çok geçmiş olsunArkadaslar merhaba, 25 haftalik hamileyim agustos sonu eylul basi gorunuyor dogum. Bu yuzden her iki grubu da takip ediyorum. Dun tetanoz asisinin ikinci dozunu olmak icin saglik ocagina gitmistim. Tabi biraz sira bekledim ve cok kalabalik oldugu icin sinirlendim. Muayene sirasinda tansiyonum yuksek cikti. Biraz dinlendirdiler tekrar olctuler pek dusmemisti. Doktor geldi bu halde asi yapamayiz gebelik zehirlenmesi olabilir acil doktora gitmeniz lazim ambulans cagirayim mi vs dedi bizi daha da telaslandirdi. Neyse ordan eve geldik biraz evde dinlendim tabi kafama taktigim ve internette arastirdigim icin iyice panik oldum ve tansiyonum dusmedi. Doktoruma yazdim, duzenli takip et yarin gel bakalim dedi. Bugun doktoruma gittim bebegim gelisimi suyu vs hersey normal cok sukur. Sadece tansiyon yuksek diye gebelik zehirlenmesi olmaz korkutuyorlar sizi stres yapmayin dedi. Yine de kontrol amacli testler istedi. Gelmisken gebelik sekerine de bakalim dedi ve seker yuklemesi yapti. Agustos annelerinde okumustum fenalasanlar olmustu. Ilk ictim birsey yok yarim saat sonra gozlerim karardi bayilmisim. Tansiyonumu dusurmus biraz dinlendirdiler sonra gecti ama sersemligi tum gun devam etti. Herkes de ayni seyler olacak degil ama seker yuklemesi icin hastaneye gidecek arkadaslar yaninizda mutlaka biri olsun ya da hastanede beklerken kalabalik goz onunde biryerde bekleyin, acil durumlar icin. Sevgiler
Özel olup vermemesine mi şaşırayım yoksa 23+ lı günlerin zaten 24.hafta olarak sayıldığı halde vermemesine mi şaşırayım bilemedim. Güvendirip vermemesine de ayrı üzüldüm.Hayır özelde ama malesef vermedi beni güvendirmesine rağmen
Bana tetanoz aşısından biraz daha önemli bir karar gibi geliyor. Ancak tabi ki en doğru kararı doktorlarımız verecektir:)Tetanoz aşısı gibi aslında, risk olmadığını düşündüğüm için yaptırmak istemiyorum. Olasılık üzerine yapılan bir test şeker yüklemesi de. Hamileliğin seyrinde herhangi bir şüpheli durum yoksa gerek yok diye düşündüğüm için yaptırmayı tercih etmiyorum. Ama dediğim gibi doktorum mutlaka yapalım diye ısrar ederse riske atmam yaptırırım, bence gerek yok ama sen bilirsin diye seçimi bana bırakırsa da yaptırmambiraz da Canan Karatayciyim bu konuda sanırım ondan da etkilendim
Yok yok tabi canım sadece canan karatayi dinleyip yaptirmamazlik yapmadımBana tetanoz aşısından biraz daha önemli bir karar gibi geliyor. Ancak tabi ki en doğru kararı doktorlarımız verecektir:)
Söz meclisten dışarı Canan Karataya hiç güvenim yok
Tabi ki tabi ki ben ismi geçtiği için söyledimYok yok tabi canım sadece canan karatayi dinleyip yaptirmamazlik yapmadımilk hamileligimde de üniversite hastanesinde prof takibindeydim o istemedi ikincide de doktorum hastane değiştirdiği icin başka proftayim o da henüz bişey demedi
Benim zamanim gelmis dun doktorum soyledi açlık kan sekeri bakicaz eger sorun cikarsa seker yukleme testini yapicaz sorun cikmazsa yapmiycaz gereksiz yere vucuda bu kadar seker yuklemenin dogru oldugunu dusunmuyorum dediKızlar şeker yükleme testini herkese yapıyolarmi? Yaptırmak şart mı acaba? Ilerleyen haftalarda o testte geliyor da bir sorayim dedim
Hayirli olsun insallah iyi olur bebisle ikiniz icinCovid aşımı oldum geldim bakalimnolcak insallah dogru karar vermisimdir
Ac karna test yapmak ve ac karna seker yuklemesi etkiliyor olabilir diye dusundum kendimce.Ya bu şeker yükleme testini cok merak ediyorum neden fenalasma oluyor bilen açıklayabilir mi? Bir çoğumuz 2 dk içinde 2-3 dilim baklava yiyoruz fenalasmiyoruz da bu testte neden oluyo? Korkmaya başladım kötü olursam yaptırırken diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?