- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.941
Bende olmak istiyorum ama korkuyorum.bir yan etkisi olmadı diyorsunuz demekAşı konusunda kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. 7 aydır aktif olarak covid hastalarıyla çalışan bir hekimim. Aşı ülkemize geldiğinde ve aşı hakkım olduğunda aşıyı yaptırmadan önce gebelik testi yapayım deyip gebe olduğumu öğrenmiştimaşının yeni olması gebelerde hiç çalışma olmaması ve ilk trimestırda organ gelişiminin en başında olmam gibi nedenlerle aşıyı yaptırmadım. O dönem danıştığım meslektaşlarımdan da kimse haklı olarak ol ya da olma diyemedi. Ancak süreç ilerledikçe ve aşıya bağlı belirgin bir yan etki gözlenmedikçe rahatladım ve kendi kararımla ilk doz aşımı (sinovac) 16 nisan’da (18.hafta)ikinci doz aşımı 14 mayıs’ta (22.Hafta) yaptırdım. Çok şükür şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Kararsızlık yaşayanlar için fikir vermesi açısından paylaşıyorum yoksa şu an tamamen kişiye bırakılmış bir karar olduğu için bütün annelerin kendileri ve bebekleri için en doğrusunu yapmak istediklerini biliyorum ve tüm kararlara da saygı duyuyorum
Doktorum bana dedi ki, kahvaltını yap ama kahvaltıda bal, reçel, pekmez gibi tatlı şeyler yeme. 1 saat sonra 50 gr şekerli içecek içirecekmis. 1 saat bekleyip kan ve idrar alacaklarmış. Riskli grupta olanlarla olamayanların test şekli ve gramaj miktarı da değişiyor sanırım.Ac karna test yapmak ve ac karna seker yuklemesi etkiliyor olabilir diye dusundum kendimce.
Olabilir ben hep aç karna yapılıyor sanıyordum. Daha doktorum anlatmadı bana nasıl olacağını,umarım rahat geçer hepimizin.Doktorum bana dedi ki, kahvaltını yap ama kahvaltıda bal, reçel, pekmez gibi tatlı şeyler yeme. 1 saat sonra 50 gr şekerli içecek içirecekmis. 1 saat bekleyip kan ve idrar alacaklarmış. Riskli grupta olanlarla olamayanların test şekli ve gramaj miktarı da değişiyor sanırım.
Doktorların özellikle böyle bir pandemi sürecinde hamilenin çalıştığı kurumda sıkıntı çıkarmayacaksa biraz insiyatif almalarını bekliyorum ben. Devlet hastanesi işi sıkı tutabilir ama özel doktorun biraz daha anlayışlı olması insanı mutlu eder. Benim doktor 22+6 da verdi. Bir gün sonra verse zaten 23+0, 24.haftadayım derdim ama burda vermeyen doktorları görünce gerçekten üzüldüm.Çok teşekkür ederim.. bir hafta daha çalışacağım mecbur ama bir daha aynı doktora gider miyim bilemiyorum
InşallahOlabilir ben hep aç karna yapılıyor sanıyordum. Daha doktorum anlatmadı bana nasıl olacağını,umarım rahat geçer hepimizin.
Ben haftaya gideceğim canım konuştuk aç karnına gel dedi bana da özellikle önce açlık kan şekerine bakacağım sonra yükleme yapıp 1 saat sonra tekrar bakacağım dedi duyduklarım da hep böyleOlabilir ben hep aç karna yapılıyor sanıyordum. Daha doktorum anlatmadı bana nasıl olacağını,umarım rahat geçer hepimizin.
Anladım canım senin de rahat geçer umarımBen haftaya gideceğim canım konuştuk aç karnına gel dedi bana da özellikle önce açlık kan şekerine bakacağım sonra yükleme yapıp 1 saat sonra tekrar bakacağım dedi duyduklarım da hep böyle
Benim kardeşimde yemeklerden donra şekerli leylerden sınra gözlerim kapanıyor diyor yatıyor vucut fazla insilün salgılıyor ve olması gerektiğinden fazla şekeriniz düşüyor ileride şeker hastalığı belirtisiymiş normal vucut şeker gelince olması ferektiği kadar insilün salgılıyor bende şekerli şeyler yediğimde bende de hafif oluyor olanın aksine tokluk şekeri atmış yetmişlerde seyrediyor bu test ise bunu belirlemede yardımcı diyetisyen eşliğinde düzeliyor bir süre karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durup diyet yapıyorsun protein diyeti düzeliyorArkadaslar merhaba, 25 haftalik hamileyim agustos sonu eylul basi gorunuyor dogum. Bu yuzden her iki grubu da takip ediyorum. Dun tetanoz asisinin ikinci dozunu olmak icin saglik ocagina gitmistim. Tabi biraz sira bekledim ve cok kalabalik oldugu icin sinirlendim. Muayene sirasinda tansiyonum yuksek cikti. Biraz dinlendirdiler tekrar olctuler pek dusmemisti. Doktor geldi bu halde asi yapamayiz gebelik zehirlenmesi olabilir acil doktora gitmeniz lazim ambulans cagirayim mi vs dedi bizi daha da telaslandirdi. Neyse ordan eve geldik biraz evde dinlendim tabi kafama taktigim ve internette arastirdigim icin iyice panik oldum ve tansiyonum dusmedi. Doktoruma yazdim, duzenli takip et yarin gel bakalim dedi. Bugun doktoruma gittim bebegim gelisimi suyu vs hersey normal cok sukur. Sadece tansiyon yuksek diye gebelik zehirlenmesi olmaz korkutuyorlar sizi stres yapmayin dedi. Yine de kontrol amacli testler istedi. Gelmisken gebelik sekerine de bakalim dedi ve seker yuklemesi yapti. Agustos annelerinde okumustum fenalasanlar olmustu. Ilk ictim birsey yok yarim saat sonra gozlerim karardi bayilmisim. Tansiyonumu dusurmus biraz dinlendirdiler sonra gecti ama sersemligi tum gun devam etti. Herkes de ayni seyler olacak degil ama seker yuklemesi icin hastaneye gidecek arkadaslar yaninizda mutlaka biri olsun ya da hastanede beklerken kalabalik goz onunde biryerde bekleyin, acil durumlar icin. Sevgiler
Şekeri fazla veriyorlar baklavadakinden fazla arkdaşa az önce açıklamıştım tamamen insülin ile alakalı karaciğer ne kadar şeker geleceği tahmininde bulunamıyor ve insülin fazla salgılanıyor olması gerektiğinden faxla salgılandığı için kandaki şeker fazla düşüyor amacı hücreleri faxla şekerden korumak ama paketli gıdaları zamanında fazla tüketen kişilerde karaciğer bazı içerikli gıdaları hep şekere dönüştürdüğü için farklı isimleri var suni şeker diyelim buna karbonhidratlı yiyeceklerde dahil bir süre sonra metobolizma bozuluyor ve karaciger görevini yapamaz hale geliyor ve şeker hastalığının belirtisi korunmak için sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenildiğinde vucut düzeliyor bayılanlarda kan şekeri fazla düşüyor şeker ölçer ile hemen ölçüldüğünde belli oluyor özellikle tokluk şekeri yedikten hemen sonra halsizlik geliyor göz kapakların kapanıyorYa bu şeker yükleme testini cok merak ediyorum neden fenalasma oluyor bilen açıklayabilir mi? Bir çoğumuz 2 dk içinde 2-3 dilim baklava yiyoruz fenalasmiyoruz da bu testte neden oluyo? Korkmaya başladım kötü olursam yaptırırken diye
Cİnsiyetle alakalı değildir tabiki bebek belki hareketli değildir karın yapınızla alakalı olabilir en son ne zaman gittiniz 24. Haftadan sonra hissedenler oluyor belki sende de öyle olabilir yinede uzun zaman oldu gitmediysen doktora git derimKizlar lütfen bı bakın bana yardımcı olun ben şuan tam 23 haftalık oldum ama bebeği henüz hiç hissetmedim neden acaba siz ne Zaman hissettiniz normal mi yoksa cinsiyetle mi alakalı anlamdım
İnşallah hepimizinki canımAnladım canım senin de rahat geçer umarım
Yarın olacaktım ama diğer vurulmak gereken iğnelerle çakıştığı için erteledim. Ayarlama yapmam lazım. Ama doğumdan önce yaptıracağım.Aşı oldunuz mu acaba
suan nasilsinizMerhabaaa doktordan geldim bebek iyi3 kez adet gibi kanama geçirdim. 17 gündür hiç geçmeyen yer yer kırmızı yer yer kahve kanamalar oldu. Bunu buraya kanaması olup umutsuzluğa düşenler için yazıyorum. Tam bebek kadar bir kanama alanı varmış. 2 ihtimal var dedi. Belki ikizdi düşüyor dedi. Ama ben sanmıyorum öyle olsa 3 kez ultrasona girdim. Kimse görmez miydi?
2.si de işte kanama dedi. Plasentayı kapatabilir bebeği engelleyebilir dedi. Perinatologa git bebeğin gelişimine baksın dedi. Zaten ben de randevu almıştım. Böyle işte.
Benim doktor özel yerinde olduğu için yapmaz zannımca sağlık ocağıda ısrar etmezse kalır benimkisi zaten çok şekerli şeyler yediğimde halsizliyorum direncim azalmış durumda genetik yatkınlıktan ötürü bu test bana göre değil zaten doktor fazla meyve yememi bile istemiyor benimkisi görünen köy gibi daha önce toklukşekerimi ölçmüştüm düşük çımıştı annemgildeyken kendş evimde daha protein ağırlıklı beslendiğimden çok sorun yaşamıyorum. Tabi meyve azaltmak zülüm gibi birşey bu testi olunca muhtemelen şekerli şeyleri keserler kople bendenDoktorum bana dedi ki, kahvaltını yap ama kahvaltıda bal, reçel, pekmez gibi tatlı şeyler yeme. 1 saat sonra 50 gr şekerli içecek içirecekmis. 1 saat bekleyip kan ve idrar alacaklarmış. Riskli grupta olanlarla olamayanların test şekli ve gramaj miktarı da değişiyor sanırım.
Iptal olabiliyor mu benimde tetanoz asım ile denk gelecek iptal etsem sonra sinivacvdenk gelir mi acabaYarın olacaktım ama diğer vurulmak gereken iğnelerle çakıştığı için erteledim. Ayarlama yapmam lazım. Ama doğumdan önce yaptıracağım.
Denk gelir bence. 10 milyon sinovac geldi. Diğer aşılarda gelmeye başlayacak kimsede sinovac yaptırmak istemiyorIptal olabiliyor mu benimde tetanoz asım ile denk gelecek iptal etsem sonra sinivacvdenk gelir mi acaba
Merhaba çok iyiyim bebek de iyi. Bugünlere geldik. Herhalde kanamanız oldu endişelisiniz. Forumda ararken beni buldunuzsuan nasilsiniz
Benim 2.gebeligim bu bide kız herhalde ondanmidir ama yanı hiç hissetmedim bu güne kadarİlk bebeğiniz mi? Eger öyleyse çok normal benim işk iki çocukta vok gec hissetmiştim bide tabi kilo var olduğu için zor anladım. Ikısıde kızdı ve iç karnım geniş olunca 9 aylıkken bile belli olmuyorfu. Bu erkek ve simdiden karnım ortada kilo yine aynı ama daha cabuk anladım. Bazen gazmı bebekmi insan fark edemiyor.
En Son 20.haftada gitmiştim doktor normal demişti ama yinede insan korkuyo bide bu 2.hamileliğim ve bunda 8 kilo aldım acaba kilodan dolayı miCİnsiyetle alakalı değildir tabiki bebek belki hareketli değildir karın yapınızla alakalı olabilir en son ne zaman gittiniz 24. Haftadan sonra hissedenler oluyor belki sende de öyle olabilir yinede uzun zaman oldu gitmediysen doktora git derim
Çok şükür iki dozda da bi sıkıntı yaşamadımBende olmak istiyorum ama korkuyorum.bir yan etkisi olmadı diyorsunuz demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?