2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende olmak istiyorum ama korkuyorum.bir yan etkisi olmadı diyorsunuz demek

Ac karna test yapmak ve ac karna seker yuklemesi etkiliyor olabilir diye dusundum kendimce.
Doktorum bana dedi ki, kahvaltını yap ama kahvaltıda bal, reçel, pekmez gibi tatlı şeyler yeme. 1 saat sonra 50 gr şekerli içecek içirecekmis. 1 saat bekleyip kan ve idrar alacaklarmış. Riskli grupta olanlarla olamayanların test şekli ve gramaj miktarı da değişiyor sanırım.

Olabilir ben hep aç karna yapılıyor sanıyordum. Daha doktorum anlatmadı bana nasıl olacağını,umarım rahat geçer hepimizin.

Çok teşekkür ederim.. bir hafta daha çalışacağım mecbur ama bir daha aynı doktora gider miyim bilemiyorum
Doktorların özellikle böyle bir pandemi sürecinde hamilenin çalıştığı kurumda sıkıntı çıkarmayacaksa biraz insiyatif almalarını bekliyorum ben. Devlet hastanesi işi sıkı tutabilir ama özel doktorun biraz daha anlayışlı olması insanı mutlu eder. Benim doktor 22+6 da verdi. Bir gün sonra verse zaten 23+0, 24.haftadayım derdim ama burda vermeyen doktorları görünce gerçekten üzüldüm.

Olabilir ben hep aç karna yapılıyor sanıyordum. Daha doktorum anlatmadı bana nasıl olacağını,umarım rahat geçer hepimizin.
Ben haftaya gideceğim canım konuştuk aç karnına gel dedi bana da özellikle önce açlık kan şekerine bakacağım sonra yükleme yapıp 1 saat sonra tekrar bakacağım dedi duyduklarım da hep böyle

Benim kardeşimde yemeklerden donra şekerli leylerden sınra gözlerim kapanıyor diyor yatıyor vucut fazla insilün salgılıyor ve olması gerektiğinden fazla şekeriniz düşüyor ileride şeker hastalığı belirtisiymiş normal vucut şeker gelince olması ferektiği kadar insilün salgılıyor bende şekerli şeyler yediğimde bende de hafif oluyor olanın aksine tokluk şekeri atmış yetmişlerde seyrediyor bu test ise bunu belirlemede yardımcı diyetisyen eşliğinde düzeliyor bir süre karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durup diyet yapıyorsun protein diyeti düzeliyor

Şekeri fazla veriyorlar baklavadakinden fazla arkdaşa az önce açıklamıştım tamamen insülin ile alakalı karaciğer ne kadar şeker geleceği tahmininde bulunamıyor ve insülin fazla salgılanıyor olması gerektiğinden faxla salgılandığı için kandaki şeker fazla düşüyor amacı hücreleri faxla şekerden korumak ama paketli gıdaları zamanında fazla tüketen kişilerde karaciğer bazı içerikli gıdaları hep şekere dönüştürdüğü için farklı isimleri var suni şeker diyelim buna karbonhidratlı yiyeceklerde dahil bir süre sonra metobolizma bozuluyor ve karaciger görevini yapamaz hale geliyor ve şeker hastalığının belirtisi korunmak için sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenildiğinde vucut düzeliyor bayılanlarda kan şekeri fazla düşüyor şeker ölçer ile hemen ölçüldüğünde belli oluyor özellikle tokluk şekeri yedikten hemen sonra halsizlik geliyor göz kapakların kapanıyor

Kizlar lütfen bı bakın bana yardımcı olun ben şuan tam 23 haftalık oldum ama bebeği henüz hiç hissetmedim neden acaba siz ne Zaman hissettiniz normal mi yoksa cinsiyetle mi alakalı anlamdım
Cİnsiyetle alakalı değildir tabiki bebek belki hareketli değildir karın yapınızla alakalı olabilir en son ne zaman gittiniz 24. Haftadan sonra hissedenler oluyor belki sende de öyle olabilir yinede uzun zaman oldu gitmediysen doktora git derim

suan nasilsiniz

Benim doktor özel yerinde olduğu için yapmaz zannımca sağlık ocağıda ısrar etmezse kalır benimkisi zaten çok şekerli şeyler yediğimde halsizliyorum direncim azalmış durumda genetik yatkınlıktan ötürü bu test bana göre değil zaten doktor fazla meyve yememi bile istemiyor benimkisi görünen köy gibi daha önce toklukşekerimi ölçmüştüm düşük çımıştı annemgildeyken kendş evimde daha protein ağırlıklı beslendiğimden çok sorun yaşamıyorum. Tabi meyve azaltmak zülüm gibi birşey bu testi olunca muhtemelen şekerli şeyleri keserler kople benden

Yarın olacaktım ama diğer vurulmak gereken iğnelerle çakıştığı için erteledim. Ayarlama yapmam lazım. Ama doğumdan önce yaptıracağım.
Iptal olabiliyor mu benimde tetanoz asım ile denk gelecek iptal etsem sonra sinivacvdenk gelir mi acaba

Iptal olabiliyor mu benimde tetanoz asım ile denk gelecek iptal etsem sonra sinivacvdenk gelir mi acaba
Denk gelir bence. 10 milyon sinovac geldi. Diğer aşılarda gelmeye başlayacak kimsede sinovac yaptırmak istemiyorben kalacağını düşünüyorum. Kalmazsa da vardır bunda bir hayır derim.

Benim 2.gebeligim bu bide kız herhalde ondanmidir ama yanı hiç hissetmedim bu güne kadar

En Son 20.haftada gitmiştim doktor normal demişti ama yinede insan korkuyo bide bu 2.hamileliğim ve bunda 8 kilo aldım acaba kilodan dolayı mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…