2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Doktor olumsuz konuşmamış için ferah olsun inşallah bir şeycik olmaz
Şükür olumsuz birşey konuşmadı kendisi perinatolog değil. Dedi ciddi birşey düşünsem perinatolaga yönlendiririm dedi ama istiyosan yine gidebilirsin dedi sanırım gidicem

Evet bebeğin. tek böbreğime genişleme var dedi. Takip edilsin dedi büyük Bi sorun değil dedi ama ne bilim ben yine başka doktora da gitcem hatta kendisi perinatolog değil sadece kursuna gitmiş ciddi durumda perinatoloji ye gönderiyorum dedi. Ama gitmek istersen yine git dedi

Canım o an için çişini yapmamışsa bile böbrekte genişleme görünebiliyor. Kuzenimin eşinde de öyle bir durum çıkmıştı ,sonraki gittiklerinde düzelmişti.Çok şükür kızı da sağlıklı doğdu.

Yaaa bunu duyunca bir an rahatladım inşallah benimki de öyledir umarım birşey çıkmaz sağlıcakla kavuşurum ona

Tatlım benim eşim üroloji doktoru hep bahsederdi bu tarz sorunlar oluyor diye su an nöbette yanimda degil ama istersen fikir sorabilirim ona

Benim ilk hamileligimde oglumda son haftalarda cikmisti bobrrkte genisleme doktor korkulacak bisey olmadigini dogdugunda takip altinda olmasini soylemisti dogumdan sonra takip ettik 2kere ulttason cekildi 2 aylik oldugunda sanirsam tamamen gecmisti ozellikle erkek bebeklerde olabiliyormus fakat dedigim gibi benim son ayimda cikmisti genisleme sizde icinizi ferah tutun konttol altinda Allahn izniyle bisey olmaz

Yaaa lütfen benim için sorabilirsin çok sevinirim eğer sorarsan. Tek böbrekte 5 mm genişleme dedi
Diyor ki normalde kadin dogum doktorlarinin cogu 7mm uzerinde genisleme varsa takip edelim der ve bu olay genelde 2. Trimestir da gozukur 15 mm ye kadar takip edilir ve %80 kendiliginden kaybolur
Son aylarda artik 15mm lere ulasir ve gecerse dogumdan sonra mudahale edilir
Cok korkulacak endiseye dusurecek bebegi bobrek hastasi yapacak seyler degildir bunlar dedi

Geçmiş olsun size benim bebeğim. Kız daha çok erkeklerde oluyormuş doğru. Ben de bilemedim çok ciddi bişey değil dedi doktor ama umarım öyledir kendiliğinden geçer insan takıyor kafaya

5 mm miş bizimkisi. İçimi ferahlattın canım sağol sorduğun için çok makbule geçti şimdi eşime de dedim o da rahatladı epey. Umarım bizimki de kendiliğinden geçer tekrar teşekkür ederim

Ben de çok denk geldim 10 kişiden 8inde böbrek genişlemesi duydum
Ya ben hiç bilmediğim için çok fazla korkuya kapıldım haa yine korkuyorum tabi ama sağolsun burada da bilen arkadaşlar tecrübeleri paylaştılar biraz içime su serpildi. Hayırlısıyla sağlıcakla bş kavuşsaydık. Yinede başka doktora daha gidicem kendi doktoruma yaptırdım ayrıntılıyaçı ama kendisi tam perinatolog değilmiş sadece bu yönde kurs almış en iyisi ben perinatoloji uzmanına gideyim

Yakın zamana al randevu hem için rahat eder belki de yanlış ölçtü bilmiyoruz ki. Ama tehlikeli bir sey değil canım korkma sağlıklı bir prenses olacak insallah

O çıkıntıyı erken dönemde çok karıştırıyorlarmış. Bana da o yüzden ilk erkek dediler, ayrıntılı da kız olduğu kesinleşti. Hatta radyolog demişti de şimdi tam hatırlamıyorum, çıkıntı aşağı olursa erkek, yukarı olursa kızdı sanırım. Devlet hastanesinin cihazları iyi değil. Ben sırf giriş yapmış olayım, belki bir aksilik olur doktorumla devam etmem ortada kalmayım diye gittim bir kez. Ankarada özelden devlete geçen bir hastaneye hemde. Sözüm ona cihazları çok iyiymis. Bir ultrason kağıdı verdiler, hiçbir şey belli değil. Bebeğin kalp atışını duyamadılar strese soktular beni Eminim sorun hastane cihazlarında yani

Hımm benim tahminim erkek hayırlısı olsun

Benim eşimin de böbrek yolu doğuştan genişmiş bunu 47 yaşında yeni öğrendi eğer aynı şeyse önemli bir sorun değil demektir yine de bir perinatoloğa göster istiyorsan için rahat eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…