2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
İri bebek ve suyun fazla olması durumunda dediğiniz gibi gebelik şekerinin çıkma ihtimali çok yüksek. Hiç şeker yüklemesi yaptırmadan açlık tokluk şekerinizi kandan takip edebilirsiniz. Boşuna da tekrar şekerinizi yükseltmemis olursunuz. Naçizane görüşüm dilerseniz doktorunuza bir danışın

Yaaaa çok teşekkür ederim. Aslında doğum sonrası selülitler için almaya odaklanmıştım nedense şimdiden kullanmak hiç aklıma gelmedi cilt kuruluğu için de iyi geliyorsa şimdiden alayım

Teşekkürler. Benim iri bebek değil hatta kızım 2,5 kilo doğduğu için yine öyle küçük bebek doğurma ihtimalim yüksek, ama su fazla dedi doktor. 22+6 olacağım ctesi günü şeker yükleme yapacağını söyledi normalde de yapıyor ama su fazla olunca mutlaka yapılmalı diyor.
Ama sizin de dediğiniz gibi, günlerdir 2 gram şeker almayacağım diye uğraşırken 50lik glukozu bir anda almak da suyu arttırır mı bilemedim detaylıca öğreneceğim kontrolde.

Canım bunu benim eski sağlık ocağımdaki hemşire de söylemişti. Madem özele gidiyorsun takip için gelmene gerek yok, zaten covid var, aşıları kaçırma yeter diye. Çok ayrıntılı bir şey de yaptıklarını düşünmüyorum ben. Zaten özelde doktora ulaşma imkanımız daha kolaysa aile hekimi geride kalıyor. Mesela bana Decavit yazıp doktoruna sor öyle kullan, o bizden daha iyi bilir dediler. Üslûp çok önemli. Ilgilenmemek için dediklerini hissediyorsan bir şey diyemem tabi, haklısın.

Inşallah canım ya bizde bekliycez bakalım yukarı çıkar inşallah evet biraz tup bebek oluşunun etkisi var. insan korkuyor. Benim 21. Haftalarda falan kucuk bir kahverengi kanamam geldi. Ama doktor o muayenede aşağıda diyemedi. Bir sonrakinde çıktı belki onun belirtisiydi o kanama. Detayli ultrasonda çıktı anca ortaya

Her ay kan vermek, zorunlu bir durum yoksa peki normal mi acaba? Her şeye bakıldığında 4-5 tüp kan veriyoruz sonuçta.

Ben iki şüpheli durum da var zannettim. Geçmiş olsun, herşey yolunda gider inşallah

Yok söylemedi bana da, daha var dedi sizinki gibi. Ayrıntılıya bakan radyolog da rahim büyüdükçe yukarı çıkabilir, takılmayın şimdiden demişti.

Yaaaa çok teşekkür ederim. Aslında doğum sonrası selülitler için almaya odaklanmıştım nedense şimdiden kullanmak hiç aklıma gelmedi cilt kuruluğu için de iyi geliyorsa şimdiden alayım
Yaa ne demekk Bana iyi geldi canım ben cilt kuruluğu için almamıştım aslında dediğin gibi selülit görünümü azalsın diye ve kıl dönmeleri için almıştım. Ama gerçekten ölü deriyi atıyor cilt bi kendine geliyor yumuşacık oldu bu yaşıma kadar (28) almadığıma pişman oldum

37 Yaş için yorum yapmıyorum

Merhabalar diyetle düşmedi mi şekeriniz? Bende de gebelik şekeri çıktı da
Benim şekeri biraz daha önce farkettiler aslında diyetle bu haftalara kadar çok güzel geldi ama haftalar ilerledikçe bebeğin daha çok insülin ihtiyaç duyuyormuş ve önlem almazsak her hafta şekeriniz artar dedi dahiliye doktorum riske atmayalım dedi sabah akşam olarak başladı tek umudum doğumdan sonra geçmesi

Yeneklerden sonra halsizlik uyku çöküyor mu gerçi çok düşmemiş ama fazla indülin salgılanıyor olabilir ptoten ağırlıklı beslen bence insülin inişler çıkışlar ileriki dönemde şeker belirtisi diyorlar ama seninki iyi duruyor ama dahiliye doktoru daha net söyler ama her türl şekerli şeyler yedirmiyorlar aşerip tatlıları tuzluları turşuları yemek galiba filimlerde kaldı benimki az porsiyon meyve diyor fazla kaçırıyom sabahları çkolatalı ekmek yiyomm o da yeni çıktı bende gerçi suyu iyi bebeğin umarım böyle gider çünkü suyu fazla çıkmadığı sürece sıkı bir önlem diyet yaptırmaz doktorum bende kaçırıyom arada

Ben de zaten sık sık gitmek istemiyorum ama gercekten ilgilenmemek icin dedikleri cok belliydi. Tetenoz aşısı icin ben arayıp hatırlattım. Hamileligi ilk öğrendiğimde de arayıp cagirmadilar hiç. Ben cok paragöz bı özel hastaneye gidiyorum, o yüzden her tahlili orda yaptirmak yerine rutin şeyleri sağlık ocağı yapsin istiyorum ama hic yapasi yok onlarin da valla sikayet ettim görevini hakkıyla yapsın herkes, ben giderim gitmem o benim bilecegim iş diye düşünüyorum

Sanırım dün acemilik hatalı bir şey yaptım bu sabah aclik 83 tokluk 121 çıktı. Çok şükür normal gidiyor gibi, doktor da zaten çıkacağını sanmıyorum ama bı bakalım demişti. Demek yiyerek hakkimla almisim 6 ayda 9 kiloyu 15 gün sonra tekrar kiloma bakacak. Hafta sonu da tatile gidiyoruz. Umarım yediğime ictigime orda da dikkat edebilirim aynen eskidenmis o ye yavrum sen iki canlisin durumları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…