2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Her ay kan vermek, zorunlu bir durum yoksa peki normal mi acaba? Her şeye bakıldığında 4-5 tüp kan veriyoruz sonuçta.
Benim özeldeki doktorum ilk gittiğimde baya detaylı bir tahlil yapmıştı sonra bir daha hiç istemedi. Sağlık ocağından tüm hamilelik boyunca en az 4 kez yapılması gerekiyor dediler. Doktoruma söyledim 28 haftaya kadar gerek görmüyorum dedi. 15 gün sonra kendi doktoruma randevum var gitmeden belki sağlık ocağında kan veririm çünkü covid atlattım crp değerim yüksek çıkmıştı kontrol etmekte fayda var. Her ay gerekli mi bilmiyorum sürekli değişen değerlerimiz var sonuçta ama en az 3 kez falan olmalı bencede.

Ah bu paragöz hastaneler... Şikâyet ederek iyi yapmışsın, herkes görevini lutfeder gibi değil de görevi olarak yapsa keşke. Benim sağlık ocağım değişti, yeni yerde de hemşire emekli olmuş, yeni hemşire gelmemiş. Allah'tan diğerleri tetanoz için çağırdı da kontrol etti. Hatta küçük bir cihazla bebeğin kalp atışını dinletti tansiyon ölçtü. Şuna bile mutlu oldum.
Ben de ilk doktora gittiğimde detaylı istediği tahlili yaptırdım ama kimse hamilelikte en az 4 kez yapılması gerekiyor demedi. Zaten muayehaneye gidiyorum, hastane ortamı değil. Taramalar için kan alıp laboratuvara gönderdiler ama genel bir kan istemediler tekrar. Sen bir de covid atlattın tabi, genel bakmaları çok iyi olur.

İlk bebeğimi kaybettiğim için bende sizin gibi tedirginim hep gün içinde gözüm kulağım karnımda. Öyle böyle sona yaklaşıyoruz artık. İster istemez aksilikler çıkıyor kimsenin dört dörtlük geçmiyor hamileliği. Şimdide de benim PLT değerim düşüyor. Artık düzenli hemotolojiye de gidiyorum. Ama nolursa olsun İnşallah sağ salim kucaklarımıza alacağız.

Merhabalar. Bebişine ev tipi Ana kucağı (bataryalı-pilli) alacak olan var mı? Ben çok kararsız kaldım. Marka model karar veren varsa paylaşabilirse sevinirim

Merhabalar. Bebişine ev tipi Ana kucağı (bataryalı-pilli) alacak olan var mı? Ben çok kararsız kaldım. Marka model karar veren varsa paylaşabilirse sevinirim
Ben bir arkadaşımın tavsiyesiyle babybjörnün ana kucağından aldım bebek kendi hareketleriyle kendini sallayıp oyalayabiliyormuş.

Özellikle sağlık ocağına gidip kalp atışını dinleyenlere cok özeniyorum burdaki sağlık ocağının öyle bi teknolojisi oldugunu hic sanmıyorum. Aşı icin gittigimde kiloma bakti sadece boyumu sordu bi daha gelmene gerek yok dedi tansiyon bile bakmadi cok garipler ya

Küçücük bir el cihazı biliyor musun, hatta geçen internette tesadüfen karşıma çıktı 500 lira gibi fiyatı vardı. Eve alsak mı diye içimden geçmedi değil yani

BAbasının yüz hatları daha çıkıntılı benim ki öyle değil o baskın taraf benimki bence çekimser kalıyor
Hareketleri çok belirgin ana dönüşleri azalıyor yeri darlaşıyır çünkü bir hafta kafasını yada sırtını mideme yasladığını bilirşm reflü olmuştu bende sonrasında döndü bana göre bu haftalardan sonra öyle çok dönme yapmıyorlar birde böyke saatleri oluyor o zaman çok hareket ediyorlar benim kız gündüz uyanıktı gece uyordu şimdi gündüz az hissediyorum onbir bir arası birde sabah erken tekmeliyor habire uyku saati değişti öyle olmuştur çoğu gebede de

Şeker yüklemesi neden isteniyor doktorlar tarafından ?
Gebelik şekeri oluşur mu diye tahmini birşeyler vucudun tepkisine göre önlem alıyorlar ama bazı doktorlar zaten annenin bebeğin aşırı kilo alımı olmamışsa bebeğin suyu faxla değilse böyle bir yönteme başvurmuyırlar zannımca

Kızlar saygım herkese sonsuz ama bu sabah sağlık ocağına gittim idrar vermeye kan da aldılar hazır gelmişken bakalım dedi neyse .. şeker yüklemesi yaptırdınız mı dedi hayır dedim doktorumda gerek görmedi ki böyle bir teklifte istekte bulunmadı doktorum güveniyorum. Sağlık ocağında ki doktor bana uzun uzun anlattı elbette görevi ama sonra bi hamile varmış şekerden dolayı bebeğini beş günlükken kaybetmiş bana bunu söylüyor yaa .. tepki vermedim yinede ama yani hamile insana tercihinden dolayı böyle bir örnek vermesi beni çok sinir etti. Gerçekten anlam vermekte zorlanıyorum bazı tavırlara. Burdada benzer davranışlarla karşılaşan arkadaşlar vardı şuan onları çok daha iyi anladım.. Allah anlayışlı güzel insanlar çıkarsın karşımıza

Ben 5 aylıkken 6 kilo almıştım, perinatolog hem yaştan (38) dolayı hem de 6 kiloyu fazla bulduğu için şeker yüklemesi istedi. 25 haftalıkken yaptıracağım kısmetse. Şimdiden 8 kilo oldum bile

Inşallah canım sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırız inşallah. bende 8-9 haftadan itibaren tiroid icin başka bir hastaneye endokrinolojiye gidiyorum. Kan değerlerime bakılıyor. Kafam rahatlıyor en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…