• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Her ay kan vermek, zorunlu bir durum yoksa peki normal mi acaba? Her şeye bakıldığında 4-5 tüp kan veriyoruz sonuçta.
Benim özeldeki doktorum ilk gittiğimde baya detaylı bir tahlil yapmıştı sonra bir daha hiç istemedi. Sağlık ocağından tüm hamilelik boyunca en az 4 kez yapılması gerekiyor dediler. Doktoruma söyledim 28 haftaya kadar gerek görmüyorum dedi. 15 gün sonra kendi doktoruma randevum var gitmeden belki sağlık ocağında kan veririm çünkü covid atlattım crp değerim yüksek çıkmıştı kontrol etmekte fayda var. Her ay gerekli mi bilmiyorum sürekli değişen değerlerimiz var sonuçta ama en az 3 kez falan olmalı bencede.

Ben de zaten sık sık gitmek istemiyorum ama gercekten ilgilenmemek icin dedikleri cok belliydi. Tetenoz aşısı icin ben arayıp hatırlattım. Hamileligi ilk öğrendiğimde de arayıp cagirmadilar hiç. Ben cok paragöz bı özel hastaneye gidiyorum, o yüzden her tahlili orda yaptirmak yerine rutin şeyleri sağlık ocağı yapsin istiyorum ama hic yapasi yok onlarin da 😊 valla sikayet ettim görevini hakkıyla yapsın herkes, ben giderim gitmem o benim bilecegim iş diye düşünüyorum
Ah bu paragöz hastaneler... Şikâyet ederek iyi yapmışsın, herkes görevini lutfeder gibi değil de görevi olarak yapsa keşke. Benim sağlık ocağım değişti, yeni yerde de hemşire emekli olmuş, yeni hemşire gelmemiş. Allah'tan diğerleri tetanoz için çağırdı da kontrol etti. Hatta küçük bir cihazla bebeğin kalp atışını dinletti 😍 tansiyon ölçtü. Şuna bile mutlu oldum.
Benim özeldeki doktorum ilk gittiğimde baya detaylı bir tahlil yapmıştı sonra bir daha hiç istemedi. Sağlık ocağından tüm hamilelik boyunca en az 4 kez yapılması gerekiyor dediler. Doktoruma söyledim 28 haftaya kadar gerek görmüyorum dedi. 15 gün sonra kendi doktoruma randevum var gitmeden belki sağlık ocağında kan veririm çünkü covid atlattım crp değerim yüksek çıkmıştı kontrol etmekte fayda var. Her ay gerekli mi bilmiyorum sürekli değişen değerlerimiz var sonuçta ama en az 3 kez falan olmalı bencede.
Ben de ilk doktora gittiğimde detaylı istediği tahlili yaptırdım ama kimse hamilelikte en az 4 kez yapılması gerekiyor demedi. 😔 Zaten muayehaneye gidiyorum, hastane ortamı değil. Taramalar için kan alıp laboratuvara gönderdiler ama genel bir kan istemediler tekrar. Sen bir de covid atlattın tabi, genel bakmaları çok iyi olur.

Kızlar her sabah kalktığında karnimi.kontrol ediyorum bebek atyormu kalbi falan karnımda kıpırtı var mı diye benim gibi olan var mı? Benim ikizdi 8 haftalıkken teke düştü doktor da net bir cevap söylemedi ondan mo bilemiyorum.benim gibi olan var mı 25. Haftalık olduk sonuna kadar boyle gideceğiz belli ki. Birde bebeğin eşi(plasenta) aşağıda çıktı ya onu duyunca da tedirgin oldum. Sanki sonuna gelemicekmisiz gibi 😥 psikolojik heralde. Benim gibi olan var mı acaba ? Tek ben mi boyleyim
İlk bebeğimi kaybettiğim için bende sizin gibi tedirginim hep ☹️ gün içinde gözüm kulağım karnımda. Öyle böyle sona yaklaşıyoruz artık. İster istemez aksilikler çıkıyor kimsenin dört dörtlük geçmiyor hamileliği. Şimdide de benim PLT değerim düşüyor. Artık düzenli hemotolojiye de gidiyorum. Ama nolursa olsun İnşallah sağ salim kucaklarımıza alacağız.

Merhabalar. Bebişine ev tipi Ana kucağı (bataryalı-pilli) alacak olan var mı? Ben çok kararsız kaldım. Marka model karar veren varsa paylaşabilirse sevinirim 🥰

Merhabalar. Bebişine ev tipi Ana kucağı (bataryalı-pilli) alacak olan var mı? Ben çok kararsız kaldım. Marka model karar veren varsa paylaşabilirse sevinirim 🥰
Ben bir arkadaşımın tavsiyesiyle babybjörnün ana kucağından aldım bebek kendi hareketleriyle kendini sallayıp oyalayabiliyormuş.

Ah bu paragöz hastaneler... Şikâyet ederek iyi yapmışsın, herkes görevini lutfeder gibi değil de görevi olarak yapsa keşke. Benim sağlık ocağım değişti, yeni yerde de hemşire emekli olmuş, yeni hemşire gelmemiş. Allah'tan diğerleri tetanoz için çağırdı da kontrol etti. Hatta küçük bir cihazla bebeğin kalp atışını dinletti 😍 tansiyon ölçtü. Şuna bile mutlu oldum.
Özellikle sağlık ocağına gidip kalp atışını dinleyenlere cok özeniyorum burdaki sağlık ocağının öyle bi teknolojisi oldugunu hic sanmıyorum. Aşı icin gittigimde kiloma bakti sadece boyumu sordu bi daha gelmene gerek yok dedi 😊 tansiyon bile bakmadi cok garipler ya

Özellikle sağlık ocağına gidip kalp atışını dinleyenlere cok özeniyorum burdaki sağlık ocağının öyle bi teknolojisi oldugunu hic sanmıyorum. Aşı icin gittigimde kiloma bakti sadece boyumu sordu bi daha gelmene gerek yok dedi 😊 tansiyon bile bakmadi cok garipler ya
Küçücük bir el cihazı biliyor musun, hatta geçen internette tesadüfen karşıma çıktı 500 lira gibi fiyatı vardı. Eve alsak mı diye içimden geçmedi değil yani 😂😂😂

Dün küçük yeğenim (3 yaş) fotoğrafımı çekmiş telefonla oynarken 😍 Biz bu kadar olduk teyzeleri 🤗

Eklentiler

• 20210602_215228.webp
    20210602_215228.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 95
ay ben yüzünü son iki kontroldür pek net göremedim çok merak ediyorum kime benzeyecek. umarım hep iyi yönlerimizi almıştır :KK70: ama daha çok değişir ya doğduktan sonra bile değişiyor bebekler, sana da benziyordur annesi :)
BAbasının yüz hatları daha çıkıntılı benim ki öyle değil o baskın taraf benimki bence çekimser kalıyor
Evet biz hareket halindeyken fazla hareket etmiyor, genelde uyurlarmis sallanır şekilde olduklari için. Yine hissediyorum hareketini ama birkac gün önce daha fazlaydı, ben uzanirdim hemen başlardı, ben de esime gel gel derdim o konusurdu bebek tekmelerdi uzun süre. Neyse dedigin gibi kendime bi mesgale bulup kafami dağıtıym biraz 😊
Hareketleri çok belirgin ana dönüşleri azalıyor yeri darlaşıyır çünkü bir hafta kafasını yada sırtını mideme yasladığını bilirşm reflü olmuştu bende sonrasında döndü bana göre bu haftalardan sonra öyle çok dönme yapmıyorlar birde böyke saatleri oluyor o zaman çok hareket ediyorlar benim kız gündüz uyanıktı gece uyordu şimdi gündüz az hissediyorum onbir bir arası birde sabah erken tekmeliyor habire uyku saati değişti öyle olmuştur çoğu gebede de

Şeker yüklemesi neden isteniyor doktorlar tarafından ?
Gebelik şekeri oluşur mu diye tahmini birşeyler vucudun tepkisine göre önlem alıyorlar ama bazı doktorlar zaten annenin bebeğin aşırı kilo alımı olmamışsa bebeğin suyu faxla değilse böyle bir yönteme başvurmuyırlar zannımca

Kızlar saygım herkese sonsuz ama bu sabah sağlık ocağına gittim idrar vermeye kan da aldılar hazır gelmişken bakalım dedi neyse .. şeker yüklemesi yaptırdınız mı dedi hayır dedim doktorumda gerek görmedi ki böyle bir teklifte istekte bulunmadı doktorum güveniyorum. Sağlık ocağında ki doktor bana uzun uzun anlattı elbette görevi ama sonra bi hamile varmış şekerden dolayı bebeğini beş günlükken kaybetmiş bana bunu söylüyor yaa .. tepki vermedim yinede ama yani hamile insana tercihinden dolayı böyle bir örnek vermesi beni çok sinir etti. Gerçekten anlam vermekte zorlanıyorum bazı tavırlara. Burdada benzer davranışlarla karşılaşan arkadaşlar vardı şuan onları çok daha iyi anladım.. Allah anlayışlı güzel insanlar çıkarsın karşımıza

Gebelik şekeri oluşur mu diye tahmini birşeyler vucudun tepkisine göre önlem alıyorlar ama bazı doktorlar zaten annenin bebeğin aşırı kilo alımı olmamışsa bebeğin suyu faxla değilse böyle bir yönteme başvurmuyırlar zannımca
Ben 5 aylıkken 6 kilo almıştım, perinatolog hem yaştan (38) dolayı hem de 6 kiloyu fazla bulduğu için şeker yüklemesi istedi. 25 haftalıkken yaptıracağım kısmetse. Şimdiden 8 kilo oldum bile 😅😕

İlk bebeğimi kaybettiğim için bende sizin gibi tedirginim hep ☹️ gün içinde gözüm kulağım karnımda. Öyle böyle sona yaklaşıyoruz artık. İster istemez aksilikler çıkıyor kimsenin dört dörtlük geçmiyor hamileliği. Şimdide de benim PLT değerim düşüyor. Artık düzenli hemotolojiye de gidiyorum. Ama nolursa olsun İnşallah sağ salim kucaklarımıza alacağız.
Inşallah canım sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırız inşallah. 🙏🙏bende 8-9 haftadan itibaren tiroid icin başka bir hastaneye endokrinolojiye gidiyorum. Kan değerlerime bakılıyor. Kafam rahatlıyor en azından 🙏🙏

Back
X