2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim doktorum da sağlık ocağında yatırabilirsin dedi şeker yüklemesi yapmazlarsa biz yaparız dedi. Onları yapmaları icin yetkilendirmisler anladığım kadarıyla bilgi vermek istemişler ama örneklemeleri biraz moral bozucu olmuş. Yaptır diye örnek vere vere yaptırmaya yönlendirmek istemişler heralde aslında bende istemyordum da yaptırmak korkuyorum da son haftalarda şekerden dolayı problem çıkmasın diye yaptırcam heralde öyle gozukuyor

Takma canım kafana, onlarda artık mesleki deformasyon olmuş. Hiç bir sıkıntı olmadan bebeğini kaybeden de var. Bu senin tercihin de değil doktorun tercih etmemiş. Sonuçta hepimiz güveniyoruz ki doktorumuza devam ediyoruz. Örnek istersen ben ilk hamileliğimde de yaptırmadım çok şükür sağlıcakla aldım kucağıma eski doktorum derdi ki her doktorun söylediği doğrudur, sadece farklı makale takip ediyordur. Maalesef ilimin bilimin birleşmedigi yerde her zaman fikir ayrılıkları çıkıyor. İçin rahat olsun şeker yuklemesinden daha önemli olan şu an senin moralin. Her anne, her bebek, her hamilelik çok farklı

Hiç yapılmadım benim sağlık ocağı idrar tahlli yapmıyor doktorda muaneyerine geçti hiç tahlil yap demedi en son kan vermiştim

Benim 16. haftada tekrar bir idrar ve kan bakıldı. Toksoplazma geçirmediğim için 3. trimestrda ona da tekrar bakılacak, her doktorun tarzı farklı oluyor.

Amin, Allah iyi insanlar çıkarsın hep karşımıza. Burda ilk yorumlarda bir arkadaş vardı, kim olduğunu hatırlamıyorum. Mesajımı okursa zaten bilip kendisi de yazar. Sanki gebeliği öğrendiğimiz ilk haftalarda sağlık ocağına gitmişti kayıt için, ona da daha erken olduğunu düşük falan olursa diye bi açıklama yapmışlardı diye hatırlıyorum. Çok etkilenmiştim, aklımda kalmış bu olay. Hamilelikte hassas ruh halini bir kenara koyuyorum, en kıymetlimizi içimizde taşıyoruz, sağlıkla sıhhatle kucağımıza alacağımız günümüzü bekliyoruz. Sırt üstü yatmaya bile korkuyoruz ve olumsuz bir şey duymak istemiyoruz. Evet bilelim, bilgilendirsin, gerekli olduğunu düşünüp vazifesini yapsın -ki doktorlar bile farklı farklı davranıp kafamızı karıştırıyorlar bu konuda- ama niye kötü senaryolarla korku salıyorlar ki...

Velilerime doğum iznine çıktığımı, diğer sınıflara paylaştırılacaklarını yazdım. "Hayırlı olsun" demek yerine "yarın beslenmesine ne koyacağız?" dediler

Merhabalar. Bebişine ev tipi Ana kucağı (bataryalı-pilli) alacak olan var mı? Ben çok kararsız kaldım. Marka model karar veren varsa paylaşabilirse sevinirim
Biz eşimle Bagi Dandini'yı çok beğenmiştik ama henüz almadık. Dastana'nın da biraz farklılıkları var. Nuna Leaf de çok güzel ama çok pahalı.

Biz eşimle Bagi Dandini'yı çok beğenmiştik ama henüz almadık. Dastana'nın da biraz farklılıkları var. Nuna Leaf de çok güzel ama çok pahalı.
Ya ben aslında biraz daha yürüyünceye kadar kullanabileceğimiz bir model bakıyorum. Ama genellikle 9 kg oluyor. Yorumlara baktigimda ise onu 8 9 ayına kadar anca kullanır yazıyor. Ondan kararsız kaldım. ama bagi dastanayi bende begendim

Ben yazmıştım : ) Hamilelik ve lohusalık psikolojisi gerçekten çok farklı oluyor. Hepimizin hamile olduğu ve aynı haftalarda olduğu şu sayfada birbirimize söylediğimiz şeylerle, başkalarının bize (hamilelere) söylediği şeylerin etkisi apayrı.

Evet evet ben pazartesi günü cok yorulmustum aslında her kadının sık sık yaptığı bisey bi misafir ağırladım bikac çeşit yemek yaptim, temizliği bile yapmadım eşim yaptı ama o gece ayaklarim çok ağrıdı, wc her kalkisimda ilk birkaç adımı topalladim. Pazartesi salı hareketi coook azaldı resmen korktum, salı dinlendigim halde öyleydi. Neyseki akşamına ve bugün normale döndü cok şükür. İnsan başkasına söylerken olabilir bunlar korkma diyor ki dogru bilgi zaten bu ama kendisi yaşayınca panik yapiyormus gerçekten

Velilerime doğum iznine çıktığımı, diğer sınıflara paylaştırılacaklarını yazdım. "Hayırlı olsun" demek yerine "yarın beslenmesine ne koyacağız?" dediler
Haklı olabilirler ama ben bencillik olarak görüyorum ya. Sonuçta ortada riskli bir durum var ona rağmen okula gitmemiz isteniyor. Empatiden yoksunlar.

Merhabalar. Kasık sancısı yaşayan var mı aranızda? Şiddetli kasık sancıları yaşıyorum 17. Haftamdan beri. Karnım büyüdükçe de artmaya başladılar. Bazen bacağımı bile oynatamaz oluyorum. Oğlum da çok hareketli bazen çok oynaştığında da artabiliyor. Doktora sordum idrar enfeksiyonundan olabilir dedi ama enfeksiyon çıkmadı. Biraz ilgisiz sessiz bir doktorum var ama özele geçicem son üç ayımda özelde kontrole gidicem umarım daha ilgili olurlar :/ ayrıca her kontrole gittiğimde oğlum hep normal haftasının önünde oluyor. Şimdi de bir hafta ileri çıktı acaba devlet hastanesindeki ultrasonda mı bir sorun var bu kadar ileri çıkması normal mi?

sanırım inşallah sonuna kadar süreç sorunsuz geçer canım benim

Çok teşekkür ederim canım dediğin gibi mutlu anne mutlu bebek kesinlikle en önemlisi moral
Evet evet öyle bir şeydi bende anımsıyorum… ifade ediş gerçekten çok önemli. Birde diyor ki bu kadar hassassan asla pasta tatlı hazır gida yemezsin o zaman dalga geçer gibi ahahha ..
teşekkür ederim yorumun için

Ultrason aletleri özel ve devlet farkediyor herkes bunu söylüyor ama tam olarak hangi açılardan bilmiyorum.. bir hafta önce bir hafta sonra olmasının bir problem olduğunu düşünmüyorum ben öyle olan arkadaşlarda vardı.. çok bilgi sahibi değilim ama yine de yorumda bulunmak istedim..

İnsanları anlamak çok zor gerçekten bunu bir de doktor yapıyor yani dün ben de okula 24. Hafta raporumu izin dilekçemi vermeye gittim sınıfıma da uğradım evdeki dosyalarımı bırakmak için eşim de yanımdaydı aynı sınıfı kullandığım diğer devrenin öğretmeni bana direk ay senin karnın çok aşağıda erken doğuracaksın sen galiba dedi eşim de ben de sinir olduk öyle bir riskimiz olsa doktor söylerdi karnımın şekli her zaman böyle dedim aynı kişi hamileliğimi öğrendiğim zaman da hemen heveslenme belki dış gebeliktir demişti o gece uyuyamadım korktumuştum ertesi gün doktora gittik Allah'tan keseyi hemen gördük doktor dış gebelik değil dedi de rahatlamıştım ya keseyi biraz geç görseydik o haftayı hep sitresle geçirecektim onun yüzünden insanlar ya çok cahil ki okumakla cahillik gitmiyor ya da kötü niyetli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…