- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #18.621
Çok çok geçmiş olsun canım ama hamile takvimine göre 960 gr yazıyo yanı 40 gr çokta buyutulecek bşr rakam değildir diye düşünüyorum. Bazı doktorlarda insanı düşünmeyebiliyor. En kötüsünü söylüyor, yani onlarıda anlıyorum ama hamilelere biraz daha empati yapılsa süper olurduKizlar ben hastaneden geliyorum
Dun adet sancisi gibi sancilarim vardi bugun de daha artarak devam etti sanciyla beraber nasil terliyordum sonra kusmalarim basladi dedim üşüttüm galiba o yuzden aramadim doktorumi en yakin ozel hastaneye gittik bi bebege bakalim en azindan dedik
Cok korkuttu beni doktor yaaa
Yok bebek iriymis 1000gr olmus ama karnim hic buyumemis bu normal degilmis halimi begenmemis beslenmeme dikkat etmem gerekiyomus bebegin suyu azalmis kasilmalarim baslamis falan filan
Hemen aradim kendi doktorumu sekreteri dedi ben iletir dönerim size
Geçmiş olsun canımMerhaba arkadaşlar dün akşam ben acile gittim çok şükür bir sıkıntı yok ama çok korktum üç haftadır ara ara sağ kasığımda sağ bacağımda ağrı oluyordu şiddetli bir ağrı ama 15 dakika sonra geçiyordu 2 hafta önce doktora gidip söylediğimde magnezyum eksikliğinden olabilir dedi ve magnezyum verdi dün akşam ve iki gün önce yine aynı ağrı oldu dün akşamki sadece kasığımda oldu beni ağlatacak derecede bir ağrı her olduğunda ağlıyorum artık dayanamadım dün akşam eşimle acile gittik acildeki kadın doğum doktoru ultrasonda baktı bebek gayet iyi 876 gram olmuş boyu kilosu iyi dedi rahim ağzına baktığı kapalı herşey yolunda dedi idrar tahlili yaptı o da temiz çıktı ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi o da normal çıktı çok şükür sancı çıkmadı ağrının kaynağını bulmak için radyolojiye gitmen lazım böbreğine böbrek kanalına falan bakılması gerekiyor dedi ama ben gitmedim bugün doktoruma mesaj attım olanları söyledim doktorum da bence fizik tedaviye git dedi şimdilik ağrım yok İnşallah olmaz olursa da fizik tedavi düşünüyorum doktorumun dediği gibi sonuçta başka bir şeyden şüphelense söylerdi bakalım hayırlısı olsun ama çok korktum yoksa dedim doğum mu geliyor bebeğim daha çok küçük falan diyerek ağladım ama çok şükür onunla ilgili bir sıkıntı yok sanırım son 3 ay benim için biraz zor olacak iyiki enerjim varken herşeyimi hazırladım bir tek hastane çantam kaldı dün öğlen sırtıma kramp girdi yarım saat onun acısını yaşadım sonra da bu kasık ağrısı oldu hastaneden geldikten sonra da sabaha kadar hafif hafif ağrı yokladı beni acaba yemekten sonra çok mu yiyorum diye düşündüm dün yemekten sonra hiçbir şey yemedim suyu bile az içtim ona rağmen yine de karnımda şişlik vardı bu bebek büyüdüğü için mide ve bağırsaklara baskı yapıyor bu yüzden oluyor sanırım yeme içme ile alakası yok zamanla bu duruma da alışacağız yeter ki bebeğim iyi olsun sağlıkla vaktinde dünyaya gelsin önemli olan bu
Geçmiş olsun canım. Da kilosu bana çok gelmedi bence normal. Ama kasılma için birşey diyemem. Öylece bıraktı mı seni. Su azalında serum takılıyor genelde onu taksaydı bari. Ya da kasılmaları durdurmak için ilaç verseydi.Kizlar ben hastaneden geliyorum
Dun adet sancisi gibi sancilarim vardi bugun de daha artarak devam etti sanciyla beraber nasil terliyordum sonra kusmalarim basladi dedim üşüttüm galiba o yuzden aramadim doktorumi en yakin ozel hastaneye gittik bi bebege bakalim en azindan dedik
Cok korkuttu beni doktor yaaa
Yok bebek iriymis 1000gr olmus ama karnim hic buyumemis bu normal degilmis halimi begenmemis beslenmeme dikkat etmem gerekiyomus bebegin suyu azalmis kasilmalarim baslamis falan filan
Hemen aradim kendi doktorumu sekreteri dedi ben iletir dönerim size
Ya onu diyorum ben de madem durum vahim niye bisi yapmiyosunGeçmiş olsun canım. Da kilosu bana çok gelmedi bence normal. Ama kasılma için birşey diyemem. Öylece bıraktı mı seni. Su azalında serum takılıyor genelde onu taksaydı bari. Ya da kasılmaları durdurmak için ilaç verseydi.
Canım yani bu da değişik bir cins doktormuş. Yani acil bir durum varsa müdahale edilir. Yoksa niye varmış gibi davranırsın. İnan bazı doktorlar karamsarlıktan besleniyorlar.Ya onu diyorum ben de madem durum vahim niye bisi yapmiyosun
Kendi doktorumla konustum simdi telefonda korkmamam gerektigini soyledi cuma ona gidicem
Çok geçmiş olsun inşallah bir daha hiç böyle bir şey olmaz. Sağlıkla vaktinde gelsin bebiş inşallah.Merhaba arkadaşlar dün akşam ben acile gittim çok şükür bir sıkıntı yok ama çok korktum üç haftadır ara ara sağ kasığımda sağ bacağımda ağrı oluyordu şiddetli bir ağrı ama 15 dakika sonra geçiyordu 2 hafta önce doktora gidip söylediğimde magnezyum eksikliğinden olabilir dedi ve magnezyum verdi dün akşam ve iki gün önce yine aynı ağrı oldu dün akşamki sadece kasığımda oldu beni ağlatacak derecede bir ağrı her olduğunda ağlıyorum artık dayanamadım dün akşam eşimle acile gittik acildeki kadın doğum doktoru ultrasonda baktı bebek gayet iyi 876 gram olmuş boyu kilosu iyi dedi rahim ağzına baktığı kapalı herşey yolunda dedi idrar tahlili yaptı o da temiz çıktı ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi o da normal çıktı çok şükür sancı çıkmadı ağrının kaynağını bulmak için radyolojiye gitmen lazım böbreğine böbrek kanalına falan bakılması gerekiyor dedi ama ben gitmedim bugün doktoruma mesaj attım olanları söyledim doktorum da bence fizik tedaviye git dedi şimdilik ağrım yok İnşallah olmaz olursa da fizik tedavi düşünüyorum doktorumun dediği gibi sonuçta başka bir şeyden şüphelense söylerdi bakalım hayırlısı olsun ama çok korktum yoksa dedim doğum mu geliyor bebeğim daha çok küçük falan diyerek ağladım ama çok şükür onunla ilgili bir sıkıntı yok sanırım son 3 ay benim için biraz zor olacak iyiki enerjim varken herşeyimi hazırladım bir tek hastane çantam kaldı dün öğlen sırtıma kramp girdi yarım saat onun acısını yaşadım sonra da bu kasık ağrısı oldu hastaneden geldikten sonra da sabaha kadar hafif hafif ağrı yokladı beni acaba yemekten sonra çok mu yiyorum diye düşündüm dün yemekten sonra hiçbir şey yemedim suyu bile az içtim ona rağmen yine de karnımda şişlik vardı bu bebek büyüdüğü için mide ve bağırsaklara baskı yapıyor bu yüzden oluyor sanırım yeme içme ile alakası yok zamanla bu duruma da alışacağız yeter ki bebeğim iyi olsun sağlıkla vaktinde dünyaya gelsin önemli olan bu
Geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar dün akşam ben acile gittim çok şükür bir sıkıntı yok ama çok korktum üç haftadır ara ara sağ kasığımda sağ bacağımda ağrı oluyordu şiddetli bir ağrı ama 15 dakika sonra geçiyordu 2 hafta önce doktora gidip söylediğimde magnezyum eksikliğinden olabilir dedi ve magnezyum verdi dün akşam ve iki gün önce yine aynı ağrı oldu dün akşamki sadece kasığımda oldu beni ağlatacak derecede bir ağrı her olduğunda ağlıyorum artık dayanamadım dün akşam eşimle acile gittik acildeki kadın doğum doktoru ultrasonda baktı bebek gayet iyi 876 gram olmuş boyu kilosu iyi dedi rahim ağzına baktığı kapalı herşey yolunda dedi idrar tahlili yaptı o da temiz çıktı ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi o da normal çıktı çok şükür sancı çıkmadı ağrının kaynağını bulmak için radyolojiye gitmen lazım böbreğine böbrek kanalına falan bakılması gerekiyor dedi ama ben gitmedim bugün doktoruma mesaj attım olanları söyledim doktorum da bence fizik tedaviye git dedi şimdilik ağrım yok İnşallah olmaz olursa da fizik tedavi düşünüyorum doktorumun dediği gibi sonuçta başka bir şeyden şüphelense söylerdi bakalım hayırlısı olsun ama çok korktum yoksa dedim doğum mu geliyor bebeğim daha çok küçük falan diyerek ağladım ama çok şükür onunla ilgili bir sıkıntı yok sanırım son 3 ay benim için biraz zor olacak iyiki enerjim varken herşeyimi hazırladım bir tek hastane çantam kaldı dün öğlen sırtıma kramp girdi yarım saat onun acısını yaşadım sonra da bu kasık ağrısı oldu hastaneden geldikten sonra da sabaha kadar hafif hafif ağrı yokladı beni acaba yemekten sonra çok mu yiyorum diye düşündüm dün yemekten sonra hiçbir şey yemedim suyu bile az içtim ona rağmen yine de karnımda şişlik vardı bu bebek büyüdüğü için mide ve bağırsaklara baskı yapıyor bu yüzden oluyor sanırım yeme içme ile alakası yok zamanla bu duruma da alışacağız yeter ki bebeğim iyi olsun sağlıkla vaktinde dünyaya gelsin önemli olan bu
Bekliyordum yazmanıMerhaba kızlar doktordan geldim. Bebek iyi çok şükür. Demiştim ya ceviz muz yumurta süt ağırlık verdim ne olacak diye. Bir şey fark etmemiş. Hala bir hafta geri. Ama doktor hiç takma, Fark eçılmıyor ve büyümeye devam ediyor dedi. Boyum 155. Senden zaten büyük çocuk çıkmaz bütün çocuklar 3.5 kilo doğmak zorunda değil, çatlasan da patlasan da değiştiremezsin dedi. Boyu 29 kilosu da 660 Gr. Bir ayda 260 Gr almış iyi yani
Ay doktor da aynısını dedi. Ben 26 kilo aldım 2.250 doğdu kızım dedi. Sağolsun çok rahatlattı ya. Son zamanda yediğim kaşarın haddi hesabı yok artık tiksinmştim cidden akışına bırakıcam genetik ya ilk gebeliğimde kızım da böyle hep 1 hafta geriydi. 2950 doğdu. Ama sonra sütle çok iyi kilo aldı tombik bebek oldu.Bekliyordum yazmanıiyi olmanıza sevindim. Büyüsün diye yiyip 28 kilo alıp 2,5 kilo doğurduğum için çok eminim, kilo aldırmak bizim elimizde değil pek. Sağlıkla vaktinde gelsin.
Maşallah, öyle oluyorlar. Şimdikinin cinsiyeti ne? Sana yaradı peynirler kemiklerin güçlenmiştir.Ay doktor da aynısını dedi. Ben 26 kilo aldım 2.250 doğdu kızım dedi. Sağolsun çok rahatlattı ya. Son zamanda yediğim kaşarın haddi hesabı yok artık tiksinmştim cidden akışına bırakıcam genetik ya ilk gebeliğimde kızım da böyle hep 1 hafta geriydi. 2950 doğdu. Ama sonra sütle çok iyi kilo aldı tombik bebek oldu.
Benim büyük gorumcemin ikinci çocuğu da biraz küçükmüş. Kardeşi son zamanlarda nohut cipsi falan yapmış, doğumdan önce biraz bebek kilo alsın diye. Bulgur, nohut bebeğe iyi geliyor, kilo aldırıyor demişti bana. Bebeğin de ayrı bir bünyesi var tabi, minyon olur, kalıplı olur. Kilodan daha önemli olan sağlığı, gelişimi sonuçta. Çok müdahale edebilir miyiz, sonucu değiştirebilir miyiz bilmiyorum yine de fikir olsun diye yazmak istedim.Ay doktor da aynısını dedi. Ben 26 kilo aldım 2.250 doğdu kızım dedi. Sağolsun çok rahatlattı ya. Son zamanda yediğim kaşarın haddi hesabı yok artık tiksinmştim cidden akışına bırakıcam genetik ya ilk gebeliğimde kızım da böyle hep 1 hafta geriydi. 2950 doğdu. Ama sonra sütle çok iyi kilo aldı tombik bebek oldu.
Bu da kızMaşallah, öyle oluyorlar. Şimdikinin cinsiyeti ne? Sana yaradı peynirler kemiklerin güçlenmiştir.Pollyannacılık
Hiç duymamıştım ama doğrudur ben leblebi de yedim bu süreçte. Belki ama bütün bunlar mesela son ayda da fark edebilirBenim büyük gorumcemin ikinci çocuğu da biraz küçükmüş. Kardeşi son zamanlarda nohut cipsi falan yapmış, doğumdan önce biraz bebek kilo alsın diye. Bulgur, nohut bebeğe iyi geliyor, kilo aldırıyor demişti bana. Bebeğin de ayrı bir bünyesi var tabi, minyon olur, kalıplı olur. Kilodan daha önemli olan sağlığı, gelişimi sonuçta. Çok müdahale edebilir miyiz, sonucu değiştirebilir miyiz bilmiyorum yine de fikir olsun diye yazmak istedim.
Artık daha hızlı kilo alma evresine giriyorlar ya ben de son aylarda daha kilo alacaklarını düşünüyorum.Hiç duymamıştım ama doğrudur ben leblebi de yedim bu süreçte. Belki ama bütün bunlar mesela son ayda da fark edebilir
Canım benzer şeyler yaşıyoru.babam inşaat mühendisi emekli oldu.aklında hiç iş yoktu evde oturacaktı eşimde mimar babama ortak olalım dedi.şirket açtılar..benim eşim gece gündüz çalışıyor babam erkek kardeşimide ortak yapmaya çalışıyor .kıyameti koparttım kardeşim bir bankada çalışıyor haftanın 5 günü tam mesai hangi gün şirkete gidipte iş yapacak acaba ??birde eğitimi ekonomi inşaattan ne anlar.sırf oda kazanılan paralara ortak olsun diye babam oğlum benim doğal ortağım diyor..2 kardeşiz ben ne oluyorum acaba ben üveymişim?..ahh ahh söyleyecek çok söz var ama...Merhaba ben de 2013 nisan annesiyim yıllar yıllar geçmiş buralara uğramayalı, hepiniz sağlıkla alın bebişlerinizi kucaklarınıza.. Şimdi neden size cevap yazma ihtiyacı duydum ona geleyim; biz de 3 kardeşiz 2 kız bir oğlan. Ben en büyüğüm 35 yaşındayım , babam 12 yıl önce rahmetli oldu. Babadan kalan tüm mal varlığını annem erkek kardeşime verdi evli ve çocugu var babadan kalan dükkanı bile işletemedi tembellikten ,gelin hanım en son annemin oturduğu eve de göz dikince kayış koptu ben de ,gelinle yüz göz olmadım, anneme ıkına sıkıla söylemeye çalıştım yaptıgı haksızlığı ama bana ne hakaretler etti , dedim malınız da mülkünüz de sizin olsun, cektim gittim. Bir yılı geçti beni ne aradı ne sordu ! inan her şeyine ben ve eşim koştuk, bir yere yemeğe veya gezmeye gitsek muhakkak yanımıza aldık her zaman hep yanında olan bizdik yaptığı bunca haksızlığa rağmen. Ama beni bir yıl kimse aramadı sormadı! Peki üzüntüden bana ne mi oldu, adetten kesildim bu yaşımda ,hem de üreme sistemim çok sağlıklıyken! Bunca zaman sonra yine ben aradım ama inanın hata yaptıgını bile düşünmüyor hala! Demem o ki ,olan bizlere oluyor ne yazık ki.. Bu erkek egemen toplumu eğitmek gerçekten mümkün değil , hele ki büyükleri.. Aslında medeni kanunun sunduğu haklarımızı almak için gidip mahkemeye vermek lazım bunları, ama aile işte olmuyor, kimsenin teşekkür bile ettiği yok malesef! Sağlığınızı düşünün , yavrularınızı düşünün.. Dünya hassas kalpler için bir cehennem gerçekten!
Henüz hazırlamadım ama bu ay sonuna kadar hazırlamayı düşünüyorum.Arkadaşlar bebek ve kendisi için çanta hazırlayan var mı?
Bazen o kadar özeniyorum ki öz evladını sahiplenen, ilgilenen ebeveynlere. Benim annem babam ben 9 yaşındayken boşandılar. Babam tekrar evlendi, eşi bizi istemedi. Yıllarca doğru düzgün görüşmedik bile. 3 tane çocuğu oldu. Benim bir gün bile okuluma gelip durumumu sormamıştır, maddi manevi ilgilenmemistir. Ama 3 çocuğunun durumları ile ilgilenir özel okula yollar. Ilk esimden ayrildim yine hiç ilgilenmedi, iyi miyim ihtiyacim var mi? Yalniz yasayan genc bir kadindim hic umursamadi. Aynı şehirdeyiz yılda1 kez bile görüşmüyoruz. En son evlendigim gun gordum, 31 Aralikta hamile olduğumu öğrendim, aradım haber verdim. 5,5 ay olacak 1 kez bile aramadı. Ben bayramda aradım yine vazifemi yapayım diye. Ne malinda ne mulkunde hiç gözüm yok, para konusu bir ortamda açılınca bile rahatsız olurum. 34 yaşındayım, çok şükür bu evliligimde buldum mutluluğu huzuru. Ama hep içimde bir boşluk baba sevgisi... Öz evlatken üveyden beter hissediyorum.Canım benzer şeyler yaşıyoru.babam inşaat mühendisi emekli oldu.aklında hiç iş yoktu evde oturacaktı eşimde mimar babama ortak olalım dedi.şirket açtılar..benim eşim gece gündüz çalışıyor babam erkek kardeşimide ortak yapmaya çalışıyor .kıyameti koparttım kardeşim bir bankada çalışıyor haftanın 5 günü tam mesai hangi gün şirkete gidipte iş yapacak acaba ??birde eğitimi ekonomi inşaattan ne anlar.sırf oda kazanılan paralara ortak olsun diye babam oğlum benim doğal ortağım diyor..2 kardeşiz ben ne oluyorum acaba ben üveymişim?..ahh ahh söyleyecek çok söz var ama...
Te Allah'ım iç karın diye birşey var bunu biz bile biliyorsak doktorun daha da iyi bilmesi lazım. Hepimizin çevresinde 9 aylık olup bol giydiginde belli olmayan ya da tam tersi her an doğuracak gibi göbeği olan hamileler olmuştur. Boş boğaz diye tabir ettiğimiz insan cinsi gereksiz konuşmuşHayir gobekle ilgili yorum yapan doktoru da ilk defa gorudm
Diyorum ki oglumda da gobegim hic cikmadi benim normal degil diyo
Bebek iyiymis benim gobegim olsa ne olmasa ne nasil psikolojimi bozdu benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?