- 24 Ocak 2021
- 1.609
- 2.511
- 83
- 38
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #18.661
Ben çok yorulduğum zaman hissediyorum aynısını bel fıtığı gibi ..Çok geçmiş olsun. İki hafta önce ben de aynısını yaşadım. Belimden kalçama sancı giriyordu. Bacağımı çekiyor resmen. Gün boyu çektim sancıları. Ara ara oluyor geçince hiçbirşey yokmuş gibiydim. Sabah 5ten gece 12ye kadar devam etti. Uyuyakalmışım sonra. Akşam eşim işten gelip halimi görünce hemen doktorumu aradı. O da fizik tedaviye gidin demişti. Ben hatta ne alaka diye adama kızdım kendimce. Ama ertesi gün uyandığımda bıçak gibi kesildi o ağrılar sancılar. İnşallah sen de bi daha yaşamazsın. Ben ne olduğuna anlam veremedim. Doktor da somut şundan kaynaklıdır diyemedi
3 bin tl idi biz yaptircagimiz zaman
ÜÇ sene önce beş on bin arası demişti genetikçi gen taraması için anne ve babayıda tarıyorlar sonra embriyoyu3 bin tl idi biz yaptircagimiz zaman
Geçmiş olsun canım Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah benim de olmaz bir dahaÇok geçmiş olsun. İki hafta önce ben de aynısını yaşadım. Belimden kalçama sancı giriyordu. Bacağımı çekiyor resmen. Gün boyu çektim sancıları. Ara ara oluyor geçince hiçbirşey yokmuş gibiydim. Sabah 5ten gece 12ye kadar devam etti. Uyuyakalmışım sonra. Akşam eşim işten gelip halimi görünce hemen doktorumu aradı. O da fizik tedaviye gidin demişti. Ben hatta ne alaka diye adama kızdım kendimce. Ama ertesi gün uyandığımda bıçak gibi kesildi o ağrılar sancılar. İnşallah sen de bi daha yaşamazsın. Ben ne olduğuna anlam veremedim. Doktor da somut şundan kaynaklıdır diyemedi
Şimdi erken gibi 33 den sonra olur zannımca bende bir çizgigörmüştüm normal deri renginden farklı kılcal gibi ama doğumdan sonra onu karnımda görmedim yok olmuştu sonrada sürün diyorlar o yağları eğer kılcal renk açılmaları varsa sonrasında başka kremlerde var hücre yenileyici benim tekti o da yok oldu şimdilik ben açılma görmedim erken çnküKızlaarrr 3 gündür kafamı şu karın çatlağına takıyorum. Yağı sürekli kullanıyorum . Ailemde kimsede çatlak yırtılma olmamış ki 6 kardeşiz annemin hala gençkız gibi göbüşü var , ablamda da yok bana korkma dedi annem ama karnımın gerildiğini hissedince bende çok geriliyorum
Ay evet aslında sirkeyi daha önce denemiştim yine yapayım en iyisi çok sağ olEv yapımı sirke varsa diğer sirke de olur, bir şiseye suyla karıstırıp koy onunla taretlenirsen iyi gelşr demişti drum. Bide ev yapımı yogurt da iyi geliyor demişlerdi onu denemedim
İçim azcık rahatladı. Başka arkadaşlarda yazdı saolsunlar hepinize teşekkür ederimŞimdi erken gibi 33 den sonra olur zannımca bende bir çizgigörmüştüm normal deri renginden farklı kılcal gibi ama doğumdan sonra onu karnımda görmedim yok olmuştu sonrada sürün diyorlar o yağları eğer kılcal renk açılmaları varsa sonrasında başka kremlerde var hücre yenileyici benim tekti o da yok oldu şimdilik ben açılma görmedim erken çnkü
Bende eksikleri almaya başladım. Tamamını toparlayıp yıkama ütüleme yerleştirmeye başlayacağım. 30. Haftaya kadar hazır olması gerektiğini söyledi Dr. Tedbirli olmak adına 30dan sonra doğum için hazır olsak iyi olurArkadaşlar bebek ve kendisi için çanta hazırlayan var mı?
UZUNU kısayı farketmez ama içşne atlet giyinin yada alın ben iç dış takımımın çıkarıp atlet değiştim onu hatırlıyorum sanki yanımda yedek yoktu bir gece kalmıştım doğumu öğlene doğru yapıp uyumuştum uyandığımda ayaklarımın altı bile terlemiştş çorabımı çıkarmak istemiştim lohusayım diye koymadılar gögsün tutar dediler sular içşnde yaşadım bir hafta sonra attım herşwyi sürekli atlet çamaşır değişiyordumpenye pijamamdan içim gözüküyordu o kadar inceydi ama giyinmeklede alakası yok bu terlemenin farklı bir terBen kısa kollu gecelik ve pijama takımı ile sabahlık, hırka götürmeyi düşünüyorum. Doğum esnasında üşüme oluyormuş ama sonra sıcak da basabilir. Benim doğum tarihi 15 Eylül gözüküyor ve Ankara zaten Eylül ayında sıcak oluyor. (Gerçi hazirana girdik hâlâ soğuk ama) Üşürsem üzerime hırka, sabahlık alırım, daralırsam çıkarırım. Terlemeyi de sevmiyorum çünkü.
Krampın nereye gireceği belli olmuyor bir kaç gün önce gecede aynı ayağıma iki kere kramp girdi koparır gibi bir sancı çok ovamadım bugün geçti ağrısı topallıyordum merdiven inip çıkarken çok acıyırdu yenisi girince işler başa dönebiliyor bu ara magnezyum olan şeylerde yiyorum ama bu ağrılardan kaçış yok gibi ilaçta alsan olabilir sıkıntı yapmaMerhaba arkadaşlar dün akşam ben acile gittim çok şükür bir sıkıntı yok ama çok korktum üç haftadır ara ara sağ kasığımda sağ bacağımda ağrı oluyordu şiddetli bir ağrı ama 15 dakika sonra geçiyordu 2 hafta önce doktora gidip söylediğimde magnezyum eksikliğinden olabilir dedi ve magnezyum verdi dün akşam ve iki gün önce yine aynı ağrı oldu dün akşamki sadece kasığımda oldu beni ağlatacak derecede bir ağrı her olduğunda ağlıyorum artık dayanamadım dün akşam eşimle acile gittik acildeki kadın doğum doktoru ultrasonda baktı bebek gayet iyi 876 gram olmuş boyu kilosu iyi dedi rahim ağzına baktığı kapalı herşey yolunda dedi idrar tahlili yaptı o da temiz çıktı ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi o da normal çıktı çok şükür sancı çıkmadı ağrının kaynağını bulmak için radyolojiye gitmen lazım böbreğine böbrek kanalına falan bakılması gerekiyor dedi ama ben gitmedim bugün doktoruma mesaj attım olanları söyledim doktorum da bence fizik tedaviye git dedi şimdilik ağrım yok İnşallah olmaz olursa da fizik tedavi düşünüyorum doktorumun dediği gibi sonuçta başka bir şeyden şüphelense söylerdi bakalım hayırlısı olsun ama çok korktum yoksa dedim doğum mu geliyor bebeğim daha çok küçük falan diyerek ağladım ama çok şükür onunla ilgili bir sıkıntı yok sanırım son 3 ay benim için biraz zor olacak iyiki enerjim varken herşeyimi hazırladım bir tek hastane çantam kaldı dün öğlen sırtıma kramp girdi yarım saat onun acısını yaşadım sonra da bu kasık ağrısı oldu hastaneden geldikten sonra da sabaha kadar hafif hafif ağrı yokladı beni acaba yemekten sonra çok mu yiyorum diye düşündüm dün yemekten sonra hiçbir şey yemedim suyu bile az içtim ona rağmen yine de karnımda şişlik vardı bu bebek büyüdüğü için mide ve bağırsaklara baskı yapıyor bu yüzden oluyor sanırım yeme içme ile alakası yok zamanla bu duruma da alışacağız yeter ki bebeğim iyi olsun sağlıkla vaktinde dünyaya gelsin önemli olan bu
TERleme kusma sancı ile gelen durumlar ğşütmediysen eğer birde bebeğin suyunu gerçekten ölçtür hemen derim eğer o kasılmalar geçtiyse onunla alakalı olabilir yada kasılma yoktur gıda zehirlenmesi soğuk alğınlığı olabilir takip et derimBi daha baska doktora gitmiycem zaten
Yok yok cikarirken zorlanmam sezaryen olcak
Eşim diyor Eylül sonu gibi doğacak şimdi yazlık giysiler var ama bebek kıyafetlerin de hastane çıkışları hep aynıdır zaten. Bu ağrı bende varken zaten son haftalar çok canlanamam sankiAğrıyı bilmem bende yok. Alışveriş içinde geç değil bi çoğumuz erkenden hallettik ama hala başlamayanda var. Ben bitirmek üzereyim bugün yıka ütüle bölümüne geçiyorum. 1 aya kadar herşey bitirmeye çalışıyorum.Sonra hamileliğin tadını çıkartmak istiyorum. Birde son aylarda ağırlaşıncada yaşamayabilirsin. Bence başla sende.
Geçmiş olsun ben de o ağrıdan yok doktoruna bir sor bence o bilir neden olduğunu hastane çıkışları yazlık olmuyor dediğin gibi aynı geneldeBen henüz bebek alışverişi yapmadım şuan kıyafetler yazlık olduğu için geç mi kalmış olurum acaba? Birde bacak arası kemiklerinde ağrı olan var mı arkadaşlar. Sanki bebek iki bacağımın arasına düşmüş gibi hissediyorum bacaklarım ayrık yürüyorum. İlk hamilelikte hiç böyle olmamıştım
Eşim diyor Eylül sonu gibi doğacak şimdi yazlık giysiler var ama bebek kıyafetlerin de hastane çıkışları hep aynıdır zaten. Bu ağrı bende varken zaten son haftalar çok canlanamam sanki
Ablaminki bana kalacak ama telsiz yerine kamerali görüntülü bisey tercih edilmesini öneririm. Mesela ablamin oğlu biraz büyüdüğünde ses vermeden yatakta dönüp kalkıyordu o sekilde uyaninca telsizden ses duymuyodu kameralisi daha cok iş görüyor simdi o sekilde var ve uyudugunda sık sık bakıyor döndü mü üstü mü açıldı kalktı mi diye. Az bi seste görüntü otomatik de açılıyor zatenArkadaşlar bebek telsizi alan, araştıran var mi
Teşekkür ederim, muhakkak alırım fazladan iç çamaşırı, çorap.UZUNU kısayı farketmez ama içşne atlet giyinin yada alın ben iç dış takımımın çıkarıp atlet değiştim onu hatırlıyorum sanki yanımda yedek yoktu bir gece kalmıştım doğumu öğlene doğru yapıp uyumuştum uyandığımda ayaklarımın altı bile terlemiştş çorabımı çıkarmak istemiştim lohusayım diye koymadılar gögsün tutar dediler sular içşnde yaşadım bir hafta sonra attım herşwyi sürekli atlet çamaşır değişiyordumpenye pijamamdan içim gözüküyordu o kadar inceydi ama giyinmeklede alakası yok bu terlemenin farklı bir ter
Ben de 3 kere oldum şimdiye kadar ama değerler yüksekse ve doktor ilaç verdiyse kullanman daha iyi. Allah korusun enfeksiyon ilaçtan daha tehlikeli bebek için. Onun dışında bol bol su içeceksin dedi bana doktorum.Kızlar covid olduğumda kanımda ve idrarda enfeksiyon yükselmişti antibiyotik kullandım 1 hafta ama idrar yolu enfeksiyonu devam ediyor. Ilaç kullanmaktan zaten korkuyorum şimdi bir de enfeksiyon için kullanmak istemiyorum. Hamilelikte doğal yollardan ne kullanabiliriz acaba ne tavsiye edersiniz bolca su içiyorum.
Sagol tatlim doktorunla gorustum cuma gidicem bana endiselenmememi soyledi zaten daha cok yakinlarda gitmistim kendisineTERleme kusma sancı ile gelen durumlar ğşütmediysen eğer birde bebeğin suyunu gerçekten ölçtür hemen derim eğer o kasılmalar geçtiyse onunla alakalı olabilir yada kasılma yoktur gıda zehirlenmesi soğuk alğınlığı olabilir takip et derim
Aynen bende kameralı telsiz aldım bana daha mantıklı geldi. Bebek yürümeye başlayınca falanda çok lazım olacağını düşünüyorum. Odasında kendi kendine oynarken gözüm üstünde olur hemAblaminki bana kalacak ama telsiz yerine kamerali görüntülü bisey tercih edilmesini öneririm. Mesela ablamin oğlu biraz büyüdüğünde ses vermeden yatakta dönüp kalkıyordu o sekilde uyaninca telsizden ses duymuyodu kameralisi daha cok iş görüyor simdi o sekilde var ve uyudugunda sık sık bakıyor döndü mü üstü mü açıldı kalktı mi diye. Az bi seste görüntü otomatik de açılıyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?