- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #18.641
Çok şükür ki mutluluğu bulmuşsun canım..allah seni eşine ve evladına bağışlasınBazen o kadar özeniyorum ki öz evladını sahiplenen, ilgilenen ebeveynlere. Benim annem babam ben 9 yaşındayken boşandılar. Babam tekrar evlendi, eşi bizi istemedi. Yıllarca doğru düzgün görüşmedik bile. 3 tane çocuğu oldu. Benim bir gün bile okuluma gelip durumumu sormamıştır, maddi manevi ilgilenmemistir. Ama 3 çocuğunun durumları ile ilgilenir özel okula yollar. Ilk esimden ayrildim yine hiç ilgilenmedi, iyi miyim ihtiyacim var mi? Yalniz yasayan genc bir kadindim hic umursamadi. Aynı şehirdeyiz yılda1 kez bile görüşmüyoruz. En son evlendigim gun gordum, 31 Aralikta hamile olduğumu öğrendim, aradım haber verdim. 5,5 ay olacak 1 kez bile aramadı. Ben bayramda aradım yine vazifemi yapayım diye. Ne malinda ne mulkunde hiç gözüm yok, para konusu bir ortamda açılınca bile rahatsız olurum. 34 yaşındayım, çok şükür bu evliligimde buldum mutluluğu huzuru. Ama hep içimde bir boşluk baba sevgisi... Öz evlatken üveyden beter hissediyorum.
Ben 2016 Doğumlu kızımdan kalan bazı giysileri bu bebeğimede kullanıcam baza altından bavulu çıkarttım ama yıkayıp ütülemek için erken mi bilemedimHenüz hazırlamadım ama bu ay sonuna kadar hazırlamayı düşünüyorum.
Onumuz ayın ilk haftasi insallah hazir etmeyi planliyorumArkadaşlar bebek ve kendisi için çanta hazırlayan var mı?
Amin, Allah razı olsun. Hepimizi inşallahÇok şükür ki mutluluğu bulmuşsun canım..allah seni eşine ve evladına bağışlasın
Bence erken değil çünkü hamilelik bu hiç belli olmaz siz daha tecrübelisiniz tabi. Allah korusun erken doğum olur başka bir şey olur her şeyi geçtim son zamanlarda belki daha zor gelir. Ben her şeyi düşünerek bu ay sonu her şeyi hazır etmeyi düşünüyorum kafamız rahat olur.Ben 2016 Doğumlu kızımdan kalan bazı giysileri bu bebeğimede kullanıcam baza altından bavulu çıkarttım ama yıkayıp ütülemek için erken mi bilemedim
Çok geçmiş olsun, vakti zamanı geldiğinde sağlıkla doğsun inşallah minik kızçeMerhaba arkadaşlar dün akşam ben acile gittim çok şükür bir sıkıntı yok ama çok korktum üç haftadır ara ara sağ kasığımda sağ bacağımda ağrı oluyordu şiddetli bir ağrı ama 15 dakika sonra geçiyordu 2 hafta önce doktora gidip söylediğimde magnezyum eksikliğinden olabilir dedi ve magnezyum verdi dün akşam ve iki gün önce yine aynı ağrı oldu dün akşamki sadece kasığımda oldu beni ağlatacak derecede bir ağrı her olduğunda ağlıyorum artık dayanamadım dün akşam eşimle acile gittik acildeki kadın doğum doktoru ultrasonda baktı bebek gayet iyi 876 gram olmuş boyu kilosu iyi dedi rahim ağzına baktığı kapalı herşey yolunda dedi idrar tahlili yaptı o da temiz çıktı ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi o da normal çıktı çok şükür sancı çıkmadı ağrının kaynağını bulmak için radyolojiye gitmen lazım böbreğine böbrek kanalına falan bakılması gerekiyor dedi ama ben gitmedim bugün doktoruma mesaj attım olanları söyledim doktorum da bence fizik tedaviye git dedi şimdilik ağrım yok İnşallah olmaz olursa da fizik tedavi düşünüyorum doktorumun dediği gibi sonuçta başka bir şeyden şüphelense söylerdi bakalım hayırlısı olsun ama çok korktum yoksa dedim doğum mu geliyor bebeğim daha çok küçük falan diyerek ağladım ama çok şükür onunla ilgili bir sıkıntı yok sanırım son 3 ay benim için biraz zor olacak iyiki enerjim varken herşeyimi hazırladım bir tek hastane çantam kaldı dün öğlen sırtıma kramp girdi yarım saat onun acısını yaşadım sonra da bu kasık ağrısı oldu hastaneden geldikten sonra da sabaha kadar hafif hafif ağrı yokladı beni acaba yemekten sonra çok mu yiyorum diye düşündüm dün yemekten sonra hiçbir şey yemedim suyu bile az içtim ona rağmen yine de karnımda şişlik vardı bu bebek büyüdüğü için mide ve bağırsaklara baskı yapıyor bu yüzden oluyor sanırım yeme içme ile alakası yok zamanla bu duruma da alışacağız yeter ki bebeğim iyi olsun sağlıkla vaktinde dünyaya gelsin önemli olan bu
Hem kapalı dedi hem uzunluğunu ölçtü canım normal dediÇok çok gecmis olsun Allah bi daha böyle korkular yaşatmasın inşallah hicbirimize. Ufacık bi ağrıda ben de korkar oldum ilk hamilelik tabi tecrübemiz yok bide ben panik biriyim seni cok iyi anlıyorum. Maşallah bebeğin güzel gelişiyor pozitif kalmaya devam et.. dedigin gibi iyi ki de herseyi erkenden yapmışsın ben de son günlerde ayrı bi agırlastigimi hissediyorum artık ben de asıl hazırlıklara başlasam iyi olur, bi dolap almayı bekliyorum çıkıp bakamadik bi türlü, bebegin esyalari posetlerde duruyor.
Aklıma takılan biseyi de sormak istiyorum belki bilirsin veya bilen biri cevaplar, doktor diyor ya rahim ağzı kapalı diye, bide rahim ağzı uzunluğu ölçtürüp mm seklinde söylüyor riskli olanlara mesela, bunun arasındaki fark nedir yani tam anlatamadim ama kapalı olduğunu gördüğünde bi ölçüm yapmiyor mu veya uygun ölçüde olduğu için mi kapali diyor kafam cok karıştı
İnşallah geçer ağrın zor gerçektenÇok geçmiş olsun, vakti zamanı geldiğinde sağlıkla doğsun inşallah minik kızçehamileliğin balayı dönemi bitti son düzlüğe giriyoruz galiba, ben de bacak ağrısından yürüyemiyorum tatilden bildiriyorum sanırım siz de ay sonu gidecektiniz, bu göbekle yüzülmuyor
Amin inşallah hepimizin güzel geçer son üç ayıÇok geçmiş olsun. Inşallah tekrarlamaz da doğuma kadar rahat geçer hamileliğin
Bu haftada o kiloda olur zaten ne tuhaf her doktora da güvenilmiyorKizlar ben hastaneden geliyorum
Dun adet sancisi gibi sancilarim vardi bugun de daha artarak devam etti sanciyla beraber nasil terliyordum sonra kusmalarim basladi dedim üşüttüm galiba o yuzden aramadim doktorumi en yakin ozel hastaneye gittik bi bebege bakalim en azindan dedik
Cok korkuttu beni doktor yaaa
Yok bebek iriymis 1000gr olmus ama karnim hic buyumemis bu normal degilmis halimi begenmemis beslenmeme dikkat etmem gerekiyomus bebegin suyu azalmis kasilmalarim baslamis falan filan
Hemen aradim kendi doktorumu sekreteri dedi ben iletir dönerim size
Teşekkür ederim amin inşallahÇok geçmiş olsun senin ve bebeğinin iyi olmasına sevindim Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah hepimize de
İyi haberlerle gel inşallah kontroldenKonustum doktorumla aradi beni korkmamam gerektigini soyledi karni buyumeden dogum yapan hastalarim var benim ddedicuma gidicem kendisine kontrole
Insallah canim sen nasilsin daha iyi misinİyi haberlerle gel inşallah kontrolden
Teşekkür ederim canım inşallah hepimizin bebeği vaktinde sağlıkla gelsinÇok geçmiş olsun inşallah bir daha hiç böyle bir şey olmaz. Sağlıkla vaktinde gelsin bebiş inşallah.
Teşekkür ederimGeçmiş olsunüşütme, gaz sancısı falan geldi aklıma benim de. Daha iyisindir inşallah.
Ben bu hafta hazırlayacağımArkadaşlar bebek ve kendisi için çanta hazırlayan var mı?
Çok geçmiş olsun. İki hafta önce ben de aynısını yaşadım. Belimden kalçama sancı giriyordu. Bacağımı çekiyor resmen. Gün boyu çektim sancıları. Ara ara oluyor geçince hiçbirşey yokmuş gibiydim. Sabah 5ten gece 12ye kadar devam etti. Uyuyakalmışım sonra. Akşam eşim işten gelip halimi görünce hemen doktorumu aradı. O da fizik tedaviye gidin demişti. Ben hatta ne alaka diye adama kızdım kendimce. Ama ertesi gün uyandığımda bıçak gibi kesildi o ağrılar sancılar. İnşallah sen de bi daha yaşamazsın. Ben ne olduğuna anlam veremedim. Doktor da somut şundan kaynaklıdır diyemediMerhaba arkadaşlar dün akşam ben acile gittim çok şükür bir sıkıntı yok ama çok korktum üç haftadır ara ara sağ kasığımda sağ bacağımda ağrı oluyordu şiddetli bir ağrı ama 15 dakika sonra geçiyordu 2 hafta önce doktora gidip söylediğimde magnezyum eksikliğinden olabilir dedi ve magnezyum verdi dün akşam ve iki gün önce yine aynı ağrı oldu dün akşamki sadece kasığımda oldu beni ağlatacak derecede bir ağrı her olduğunda ağlıyorum artık dayanamadım dün akşam eşimle acile gittik acildeki kadın doğum doktoru ultrasonda baktı bebek gayet iyi 876 gram olmuş boyu kilosu iyi dedi rahim ağzına baktığı kapalı herşey yolunda dedi idrar tahlili yaptı o da temiz çıktı ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi o da normal çıktı çok şükür sancı çıkmadı ağrının kaynağını bulmak için radyolojiye gitmen lazım böbreğine böbrek kanalına falan bakılması gerekiyor dedi ama ben gitmedim bugün doktoruma mesaj attım olanları söyledim doktorum da bence fizik tedaviye git dedi şimdilik ağrım yok İnşallah olmaz olursa da fizik tedavi düşünüyorum doktorumun dediği gibi sonuçta başka bir şeyden şüphelense söylerdi bakalım hayırlısı olsun ama çok korktum yoksa dedim doğum mu geliyor bebeğim daha çok küçük falan diyerek ağladım ama çok şükür onunla ilgili bir sıkıntı yok sanırım son 3 ay benim için biraz zor olacak iyiki enerjim varken herşeyimi hazırladım bir tek hastane çantam kaldı dün öğlen sırtıma kramp girdi yarım saat onun acısını yaşadım sonra da bu kasık ağrısı oldu hastaneden geldikten sonra da sabaha kadar hafif hafif ağrı yokladı beni acaba yemekten sonra çok mu yiyorum diye düşündüm dün yemekten sonra hiçbir şey yemedim suyu bile az içtim ona rağmen yine de karnımda şişlik vardı bu bebek büyüdüğü için mide ve bağırsaklara baskı yapıyor bu yüzden oluyor sanırım yeme içme ile alakası yok zamanla bu duruma da alışacağız yeter ki bebeğim iyi olsun sağlıkla vaktinde dünyaya gelsin önemli olan bu
Ev yapımı sirke varsa diğer sirke de olur, bir şiseye suyla karıstırıp koy onunla taretlenirsen iyi gelşr demişti drum. Bide ev yapımı yogurt da iyi geliyor demişlerdi onu denemedimKızlar covid olduğumda kanımda ve idrarda enfeksiyon yükselmişti antibiyotik kullandım 1 hafta ama idrar yolu enfeksiyonu devam ediyor. Ilaç kullanmaktan zaten korkuyorum şimdi bir de enfeksiyon için kullanmak istemiyorum. Hamilelikte doğal yollardan ne kullanabiliriz acaba ne tavsiye edersiniz bolca su içiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?