• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
A

Sizin tatil nasıl geçmişti otele gitmiştiniz değil mi yemek olayı nasıl geçmişti özellikle bı arkadaş var geziyor bu aralar otelde kalıyorlar galiba özendim ama nasıl yaparım bilmiyorum evde bile zorlaniyorum.
Tatilden hiçbir şey anlamamıştım ben. Normalde evde babacı olan kızım otelde benden hiç ayrılmadı. Havuzda, restoranda bana yapışık geçirdi bir haftayı. Yemek extra zordu. Mama sandalyesinde, bebek arabasinda oturmuyordu bir türlü. O kucağımda ayakta yemek yedim, yedirdim. Eşimde çok yardımcı olmadı, biraz o yüzden zorlandım. Hâlâ dışarda yemek yemeyi sevmiyorum. Eşim dışarda yiyelim dediğinde eve sipariş vermeyi tercih ediyorum. Dışarda kendini güvende hissetmediğinde bana yapışıyor çünkü. Ama geçen bir yere gittik. Çocuk oyun alanı vardı. Eşim yedi, kızımı yedirdim. Onlar oyun alanına gitti ben de oturdum soğumuş yemeğimi yedim, üstüne bir de çay içtim. 😇 Bu aylar da tatil mantıklı olabilir bence. Mevsim olarak değil de, çocuğun bulunduğu ay olarak.

Ya bizimki de bıgün öyle .doktora gidiyor musunuz? Ventolin aldık eczaneden nebulizatör ile onu verdik az önce şimdi uyuyor hırıltılı.
Doktora götürmedim ama geçti çok şükür. Öksürük geçti hafif bir burun akıntısı oluyor. O da bir gün var bir gün yok. Buhar makinesini açtım iki gece, çok rahatladı. Geçmiş olsun size de.

Kızlar k.v ile ilgili önceden yazmıştım aklında kalanlar vardır belki. Gece 12 de arayıp komşusuna vermek için domates istemişti. Neyse bugün aksam 7 buçukgibi geldi. biz evde hırgür oğlana yemek yediriyor eşim ben kıza ödev yaptırıyorum oğlan yemeği bitince kızla ödevi bölecek bagriyor cagriyor curcuna falan neyse. Saat 10 gibi kalktı. Kızına ugrayacakmis bi. Çok yakın değil evi. Eşim bıraktı arabayla. Neyse gece 12:15 oldu Ben o arada banyo yıkıyorum. K.v arıyor. Eşim duymadı teli.Ben baktım sonra vatsaba yazmış. Diyor ki ablanın çok dişi agriyor evde alkol varmı varsa getirirmisin ağzını calkalayacakmış 🤣 cevap ben yazdım yok dedim. Ya sinirlerimi oynattı. Amacı eşimi o saatte oraya kadar getirtip kendini kendi evine götürtmek. Her zaman yapiyor bunu. Her pazar arar gezmeye gidecekse yoklar eşimi. Eşimde bin dolmuşa git diyor. Dolmuşla gidiyor mesela dönerken eşimi arıyor yine. Şu dolmuş sefer yapmiyor mu 1 saat oldu geçmedi diyor. Eşimde otobüse bin ozaman ya da taksiye bin diyor. Ay uzun oldu çok sinirimi bozuyor yoksa abartiyormuyum ya.
Okurken ben çıldırdım. Ay yuh artık yaa...

Kızlar k.v ile ilgili önceden yazmıştım aklında kalanlar vardır belki. Gece 12 de arayıp komşusuna vermek için domates istemişti. Neyse bugün aksam 7 buçukgibi geldi. biz evde hırgür oğlana yemek yediriyor eşim ben kıza ödev yaptırıyorum oğlan yemeği bitince kızla ödevi bölecek bagriyor cagriyor curcuna falan neyse. Saat 10 gibi kalktı. Kızına ugrayacakmis bi. Çok yakın değil evi. Eşim bıraktı arabayla. Neyse gece 12:15 oldu Ben o arada banyo yıkıyorum. K.v arıyor. Eşim duymadı teli.Ben baktım sonra vatsaba yazmış. Diyor ki ablanın çok dişi agriyor evde alkol varmı varsa getirirmisin ağzını calkalayacakmış 🤣 cevap ben yazdım yok dedim. Ya sinirlerimi oynattı. Amacı eşimi o saatte oraya kadar getirtip kendini kendi evine götürtmek. Her zaman yapiyor bunu. Her pazar arar gezmeye gidecekse yoklar eşimi. Eşimde bin dolmuşa git diyor. Dolmuşla gidiyor mesela dönerken eşimi arıyor yine. Şu dolmuş sefer yapmiyor mu 1 saat oldu geçmedi diyor. Eşimde otobüse bin ozaman ya da taksiye bin diyor. Ay uzun oldu çok sinirimi bozuyor yoksa abartiyormuyum ya.
Abartmıyosun çok sinir bozucu gerçekten.. Ben kv ile 6 saat mesafedeyim ve her gidişimde buna şükrediyorum. Kv için değil de kp ile uzakta olduğumuza şükrediyorum.

Uzun zamandır geceleri çok sıkıntılı oğlum, bazı geceler ağlıyor kalkıp oturuyor 1-2 saat. Onun dışında da sürekli döne döne kendini oraya buraya atıyor yatakta, dalamıyor. Heralde diş sıkıntısı diyorum, buraya bakıyorum birçoğumuzun sorunu aynı. Dün gece uyumadan önce dolven verdim nispeten daha iyi Bi geceydi ama her gece de veremem ki peşin peşin

Misophonia, gereksiz06 toplu yazamıyorum. Yalnız yaşamasını kullanıyor. Eşiminde merhamet ve anneye verdiği saygıyı kullanıyor. İki cocugu daha var. En küçüğü eşim. Diğerlerinden hicbirsey istemiyor herkes vermiş ayarı ama eşim daha merhametli. Huyunuda biliyor. Sadece annesinin dengesiz olduğunu soyluyor. Ama bana göre kötü kalpli. Konduramiyor tabi eşim. Cahilliginden diyor. Kızıyla diğer oğlu geliniyle falanda çok anlasamaz herkes idare ediyor onu ama eşimi çok kullanmaya çalışıyor. Eşimden 10 kez birşey isterse yarısını yapıyor yarısını yapmiolyor eşim. Kendine yemek soylucek mesela eşime soylettirir o işteyken. Sağlık ocağına gidecek eşime arattirir hemşireyi soru sormak için. Havaleci bir kadın. O kadar çok şey var ki. Emzirmiyo olsam antidepresan icicem. Sizce bir k.v gelininin evini kıskanır mi. Bunu düşünmeye başladım. Oğlunu değilde gelininin imkanlarını. Kendisi hep kirada yaşamış. Diğer gelini de 20 yıl sonra ev sahibi olmuşlar oğluyla kızı kirada. Kendi kirada. bizim ev kendimizin. Ben yazın yeni eve taşındım tadilat falan yaptırdım. Güzel olmuş güle güle otur demedi hiç. Büyükmüş ev dedi sadece. Sizin naptiginiz beni ilgilendirmez diyordu taşınırken. Perde almam lazım masa almam lazım falan diye öylesine muabbet ederken. Ya kusura bakmayın gerçekten travmam geçmiyor. Çok uzun yazıp yazıp bölmek istemiyorum aslında.

Misophonia, gereksiz06 toplu yazamıyorum. Yalnız yaşamasını kullanıyor. Eşiminde merhamet ve anneye verdiği saygıyı kullanıyor. İki cocugu daha var. En küçüğü eşim. Diğerlerinden hicbirsey istemiyor herkes vermiş ayarı ama eşim daha merhametli. Huyunuda biliyor. Sadece annesinin dengesiz olduğunu soyluyor. Ama bana göre kötü kalpli. Konduramiyor tabi eşim. Cahilliginden diyor. Kızıyla diğer oğlu geliniyle falanda çok anlasamaz herkes idare ediyor onu ama eşimi çok kullanmaya çalışıyor. Eşimden 10 kez birşey isterse yarısını yapıyor yarısını yapmiolyor eşim. Kendine yemek soylucek mesela eşime soylettirir o işteyken. Sağlık ocağına gidecek eşime arattirir hemşireyi soru sormak için. Havaleci bir kadın. O kadar çok şey var ki. Emzirmiyo olsam antidepresan icicem. Sizce bir k.v gelininin evini kıskanır mi. Bunu düşünmeye başladım. Oğlunu değilde gelininin imkanlarını. Kendisi hep kirada yaşamış. Diğer gelini de 20 yıl sonra ev sahibi olmuşlar oğluyla kızı kirada. Kendi kirada. bizim ev kendimizin. Ben yazın yeni eve taşındım tadilat falan yaptırdım. Güzel olmuş güle güle otur demedi hiç. Büyükmüş ev dedi sadece. Sizin naptiginiz beni ilgilendirmez diyordu taşınırken. Perde almam lazım masa almam lazım falan diye öylesine muabbet ederken. Ya kusura bakmayın gerçekten travmam geçmiyor. Çok uzun yazıp yazıp bölmek istemiyorum aslında.
Çok haklısın var malesef böyle insanlar. Oğlunun gelininin maddi manevi iyi olmasıyla mutlu olmak varken çekemeyen çok var. Aklım almıyor ben eltimin bile ev almasına araba yenilemesine hasetlik etmiyorum maşallah diyorum ki ben kiradayım, adam çalışıyor alıyor özel sektör işleri iyi gidiyor biz de memuruz kendimizi anca idare ediyoruz ama kimse kimsenin hakkını yemediği üstünden geçinmediği sürece bir başkasının imkanlarına hasetlik yapmasını anlamıyorum. Allah herkesin kalbine göre versin derim hep..

Yaşadıkların hiç kolay değil. Tek çocuğu eşin de değilmiş zaten. Biraz düşünceli olsa o saatte tutup da alkol istemez zaten. Biz yaşlanınca böyle olmayız inşallah. Yalniz da yaşasak kimseye yük olmayalım. Anne evladına yük olmaz tabi ama kv ni iyi niyetli bulamıyorum ben. Oğlu bekar olup aynı evi bile paylaşsa keyfi olarak bu kadar rahatsız edilmemeli. Allah akıl fikir versin ona, sana da sabır.

Kıskanma mevzusuna gelince de, kıskanması, normal bir sohbeti ondan bir şey isteyeceksiniz de duyuruyorsunuz gibi düşünmesi, farklı ruh halini gösteriyor. Kendi bu şekilde davrandığı için sizin de öyle yaptığınızı düşünüyor demek ki.

Kendi ruh sağlığın için duymazdan görmezden gelmeye çalışabilir misin ki? "Benden istemiyor, oğlundan istiyor, eşim de rahatsız oluyorsa yapmasın, bana ne" düşüncesi seni rahatlatabilir belki.

Yok o aynı taravna bende var. Bizim evi o kadar kıskandı ki. Hayırlı olsun eviniz çok güzel demedi: kendi küçülmesini övdü. Küçük ev olunca şöyle rahat ,arkanı dönüyorsun dolaptan salon takımını çıkarıp masaya koyuyorsun gibi övündü. Neyse biz evi satmak zorunda kaldık. Bana eviniz güzeldi ama diyor. Kendi de evinin mutfağını aynı sattığımız bizim ev gibi yaptırdı şimdi. Kesinlikle gelinlerinin imkanlarını kıskanıyorlar. Çeşit çeşit gğzel giyinirim ben. Sürekli kendine kıyafet alıyor şimdi. 🤠

Uzun zamandır geceleri çok sıkıntılı oğlum, bazı geceler ağlıyor kalkıp oturuyor 1-2 saat. Onun dışında da sürekli döne döne kendini oraya buraya atıyor yatakta, dalamıyor. Heralde diş sıkıntısı diyorum, buraya bakıyorum birçoğumuzun sorunu aynı. Dün gece uyumadan önce dolven verdim nispeten daha iyi Bi geceydi ama her gece de veremem ki peşin peşin
Arada bir ben de calpol verdim o sıkıntılı zamanlarda. Banyo ettirip, dişini kaşıdım falan ama o sıkıntıyı illa ki çekeceğiz gibi. Gece oturması çok zor tabi.

Kızlar haberi duydunuz mu? Hamilelikte Yaptırdığımız tetenoz ve difteri aşıları toplatılıyormuş üretimi de durdurulmuş.. hatta 18. Ay anılarında varmış bu ikisi. Neyseki daha 18. Ayda değiliz ama olabilirdik de ki hamileyken yaptırdık zaten. Bu ne şimdi

Kızlar haberi duydunuz mu? Hamilelikte Yaptırdığımız tetenoz ve difteri aşıları toplatılıyormuş üretimi de durdurulmuş.. hatta 18. Ay anılarında varmış bu ikisi. Neyseki daha 18. Ayda değiliz ama olabilirdik de ki hamileyken yaptırdık zaten. Bu ne şimdi
Benim salak kafam zaten 3 doz yaptırmışız çocuklara bu aşıyı.. geçmiş olsun

Haberi gördüm ben de ve o kadar içeriksizdi ki. Niye toplatılmış, ne sıkıntı yaratmış, neye maruz kalabiliriz hiçbir fikrim yok. Sabah kedileri çiplettim böyle zoraki saçmalamalara zaten sinirliydim bugün, bu haber de tadı tuzu oldu.

Ben hiç yaptırmadım kan sayımı. Ayağım gitmiyor hastaneye tahlil için. İğne olacak diye. Hiç bir şekilde kullanmadigin halde iyi çıkması maşallah tabi biraz rahatlattı beni. Bugün 5. Gün. 5 gündür bir gr ek gıda almadı. Çok emiyor. Çok emdiği içinde sut oluşmuyor. Çok iştahsız. Demiri mi düştü acaba diye içime kurt düştü. Hasta şu an ondandır diye düşünüyorum ama önceden hasta olduğu zamanlar az da olsa yerdi. Şimdi hicbir şekilde yemiyor.
Bende hiç demir ilacı kullanmadim. Bu zamana kadar 2 kere tahlil yaptık ve ikisinde de değerler iyiydi.

Aynı aşı değil diye bir haber okudum doğru mu bilmiyorum

Para ile satılacak diyor haberde

Benim salak kafam zaten 3 doz yaptırmışız çocuklara bu aşıyı.. geçmiş olsun
Aynı aşı değil yazıyordu haberde.

"Öte yandan iki, dört, altıncı ayların sonunda ve 18’inci ayda hatırlatma dozu olarak yapılan karma aşılarla (DABT-İPA-Hib) toplatılan aşı aynı değil."

Back
X