2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

Kızlar mama bekledikten sonra tekrar verilir mi yoksa yapıldığı zaman içilen harici çöp mü oluyor. 3-4 haftalık bebek için 120 ml suyla mama hazırlayın demiş mamanın arkasında 60 ml kaldı içmediği için. Atayım mı ben şimdi bunu.

Haklısın tabi ama canım sıkıntı bunlar için değil kı kardeşi için gitmesi. Benim yanımdaykende burada kız kardeşiyle pikniklere yürüyüşlere gitti beni eşimle bırakıp. Kendi gitmediğinde her gün onları çağırdı. Oda çocuklarıyla kalabalık olarak geldi hep. Yani eşimde diyor kardeşleri evlatlarından değerli diye. Bazı şeylerde tabi hak veriyorum ama bazı şeyleri aklım almıyor malesef.

Kızlar bu arada bizim çocuk doktorumuz bir şey söyledi. “sakın dedi bebeği çok sessiz ortamda uyutmaya çalışma, anne karnı o kadar çok sesli bir ortam ki; o sessizlik çocuğu rahatsız eder” dedi. Ben normalde hep sessiz uyutmaya çalışırken; dün eşim maç açtı, kızım da oyun oynuyordu gayet sesli bir şekilde, sesli bir şekilde de konuştuk. 2 dakika sürdü uyutmam.Sizin de aklınızda olsun

Tüh ya kötü olmuş senin için o zaman. O kadar kv yi istemedin istemedin, annende böyle yapınca daha çok zoruna gider insanın. Senin şansızlığın neyse boşver, birazda biz bu dönemde çok hassasız heralde. Çok ilgi bekliorz. Normalde kv min söylediği şeylere bu kadar alınmam yada takmam. Ama heralde lohusalıktan daha da büyütüyoruz. Hazmedemiyoruz. Daha çok ilgi bekliorz. Ki doğum sonrası zaten gereken bişey yardım, hele ki ameliyat sonrası

Canim milletin kvsi kpsi yapıyor benim de babam.
Annem geldi 10gun kaldı babam o 10gun surekli arayıp ne zaman geliyorsun diyip durdu.
Bir de anneme demişti lesama söyleme ne zaman geleceksin diye sorduğumu. Kizacagimi biliyor çünkü.
Cok zoruma gitti ama bir şey demedim yine de. Ben ameliyatliyim zor durumdayım iki büklüm yürüyordum ama o orada yalnız diye kendini daha çok düşünüyor mesela.
Herkesin evinde böyle sorunlar oluyor ne yapalım artık.

Canım annemin yada direk ailemin huyunu bildiğim için çok kalmayacağına emindim aslında ama o doğumdan önce 40 gün kalıcam kesin kalıcam diyip beni ümitlendirdi. Geldiği gibide rahat olmadığını gitmek istediğini sürekli dillendirdi. Normalde alınmaz umursamaz annem der geçerdim ama insan bu dönemde dediğin gibi ekstra ilgi alaka bekliyor. Sonuçta kaç kere benim böyle ihtiyacım olacak anneme kaç kere yardım bekliycem. Ama nasip gerçekten bazı şeyler. Kv gelse yanıma onuda dert ederdi işin garibi. Ne öyle rahat olabilirdim nede böyle olabildim. Şimdi yanımda liseye geçen kız kardeşim var annem sana el ayak olur dedi yanıma yolladı kardeşimde küçük olduğu için hiç bir şeyin farkında değil 12 ye kadar uyuyor o uyanmadan kahvalyımızı yapmış oluyoruz zaten yemek yiyip odaya çekiliyor dün bebeği iki dk ona bıraktım kulağından hiç çıkarmadığı kulaklığıyla telefonuyla vakit geçirdiği için mızıldanmasını bile duymamış ben gidip geldim sürekli. Onada bir eşy diyemiyorum yaşı küçük sonuçta. Onu benim yanıma yollarken annem ne hayal ediyordu diye kızıyorum. Bugün aramış beni ona iş yaptır diyor mesela.

Valla seni o kadar iyi anlıyorum kii. Ne desem boş bazı şeyler için. Keşke çok farklı olsa her şey.

Canm çok değil mi o kadar bebeğe 1 saat bekleyebilir diye biliyorum 1 saat içinde içmezse döküyorum ben

Canm çok değil mi o kadar bebeğe 1 saat bekleyebilir diye biliyorum 1 saat içinde içmezse döküyorum ben
ya bana da çok geldi ama arkasında öyle yazınca yapayım dedim. ziyan oldu o zaman.

Kizlaaar bu lohusalik dönemi ruhen ve bedenen ciddi anlamda zor ama hepsi gececeeeek Cok sukur benim kizim 3 gundur duzene girdi gibi artik oyle bagirarak aglamiyor saatlerce birde gercekten bebekler evdeki stresi hissediyor ilk gunler asiri stresliydim 3 kucuk cocuk bi basima esim 16 e kdr yardim ediyordu ama sonra dukkana gitmek zorunda kaliyordu ekmek teknemiz sonucta… ve ozaman geliyorlardi bana.. ama sukur bin sukur cok cok cok daha iyiyim yemegimi yaptim temizlgiimi yaptim stresli degilimmm insallah sizlerrde bi an önce rahatlar duzene girersiniz

ya bana da çok geldi ama arkasında öyle yazınca yapayım dedim. ziyan oldu o zaman.
yok cnm sen mamanin arkasinda yazilan ölcumlere takilma benim bebegim daha yeni yeni 70-80 ml mama icmeye basladi. Ill 3 hafta 60 ml icti ( 3 saatte bir ) ve ben 1 saat icinde deniyorum icmesini 1 saat gecince kalirsa atiyorum

Benim babam da öyle canım. İnsanın güzel gününü zehir ederler. Annemin önceden gelmeme sebebi bu zaten. Annem de rahat şimdi amaaan ne kavga edicem kocamla kafasında. Annemi bırakmıyor şimdi bize 5 gün kaldı gitti. Ben geldim anneme. Benm gelmem de işkence gibi çok yoruldum bavul hazırla çocukla. Bi de geri dönüşü var. Yarın dönmem gerekecek annemler izmire geçiyor. Oraya gel diyorlar bi de. Halim yok oraya gitmeye. Yalnız evde kalmak da zor. Valla ne yapcağımı şaşırdım ben de.

Ay kızlar benim bebiş sabahtan beri düzgün emmiyordu ağlıyordu sürekli emerken kendini geri çekip duruyordu gazdan diye düşündük şimdi burnunu temixledik bol serum fizyolojikle çocuğum yapıştı memeye direk nefes alamıyormuş çocuk her beslenmeden önce yapın diyor YouTube da sizinde aklınızda bulunsun

Canim biliyorum zor ama inan bana bi an once kendi evinde kendi duzenini kurmak sana cok iyi gelecek sadece azcik sabir

Ben gunde 1 kez fln yapmaya calisiyorum cnm yapmadigim gunlerde oldu acikcasi.. aslinda guzel duzenli yapmak ama ne biliyim unutuyorum bazen birde biberonla iciyor benimki sanirim ondan zorlanmadi hic

Mantıklı ama benimki çok kolay irkiliyor ufacık seste bile atıyor,doğduğu gece bile öyleydi alışma değil yani
Peki bebek zor nefes alıyor gibi görünmese de temizlemek gerekiyor mı acaba.ben ağzı açık mı uyurken diye bakıyorum değil gibi,yine de temizlemek gerekiyor mu

Ben de youtubeda dinlemiştim bir doktordan bebekler ağzından nefes almıyor dedi bir tanesi. Günde 8 kere yapın diyor illa ki rahatlarmış. Kendi doktoruma sordum ama hırıltı yoksa çok mühim değil dedi.

Arada yapman bebek icin iyi cnm rahat
Nefes alir bu sekilde ve pislik varsada temizlenir

Ben de youtubeda dinlemiştim bir doktordan bebekler ağzından nefes almıyor dedi bir tanesi. Günde 8 kere yapın diyor illa ki rahatlarmış. Kendi doktoruma sordum ama hırıltı yoksa çok mühim değil dedi.
Aynen gunde 8 bana gore cok hiriltisi yoksa.. bende gunde 1 ya yaparim ya yapmam degisiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…