Ben doktora gittim 39 derece ateş yapmıştı. Antibiyotik kullandim. Sıcak havlu ile masaj yaptım formdaki arkadaşların tavsiyesi ile iyi geldi. Hala ara ara sisiyo sol göğsüm. Sağıyorum.Iyi akşamlar kızlar. Mastit için neler tavsiye edersiniz . Sol göğsüm ellenmiyor alt tarafında kitle oluşmuş.cok şiş değil ama ağrıdan bebegi bile kucağıma alamıyorum ateş gibi yaniyor memem
Bize de oldu geçenlerde 11 saat boyunca hiç uyumadi feryat figan doktoru ağrı kesici ateş düşürücü fitil söyledi onu yarım attık bütün gece uyudu arada acıktığı için uyandı emzirdim uyuduKizlar kizim sabahtan beri uyumuyir 5 dk daliyir uyaniyor feryat yakiyor ne yapacagimi sasirdim arabayla turlattim az birsey uyudu eve gelince uyandi aşıdan dolayımı ne yapsamwc ye bile gidemiyorm
Banyo yaptırsan yada yarım fitil mi atsan acaba belliki ağrısı var kıyamam yaKizlar kizim sabahtan beri uyumuyir 5 dk daliyir uyaniyor feryat yakiyor ne yapacagimi sasirdim arabayla turlattim az birsey uyudu eve gelince uyandi aşıdan dolayımı ne yapsamwc ye bile gidemiyorm
Simdi uyutabildim sanirim gazi vardi damla da ise yaramadi sicak havlu koydum karnina kundakladm agladı biraz kucagimda gezdirince uyudu ben sunu anladım tek zıbın altina corap giydirince ertesi gun gaz sancisi cekiyoruz sicakta olsa corapli alt giydirincegm Ankaranin sıcağı ayrı dert soğuğu ayrı dert :/Bize de oldu geçenlerde 11 saat boyunca hiç uyumadi feryat figan doktoru ağrı kesici ateş düşürücü fitil söyledi onu yarım attık bütün gece uyudu arada acıktığı için uyandı emzirdim uyudu
Banyo yaptirmayi cok istiyorum ama aşı oldu ya sağlık ocagini arayıp sordum yarin ettirebilirsin dedi fitil yok calpol var olmadi gece yine ayni olursa 2cc versem mi :/Banyo yaptırsan yada yarım fitil mi atsan acaba belliki ağrısı var kıyamam ya
Anason yok cnm ama calpol aldim bugün uyandığında devam ederse vercegm bebis uyumuşken bende uyuyum gece uzun olacak gibiBana huzursuzluk olabilir olursa calpol ver dediler bir çay kaşığı yatıştırır dediler. Ama ben dayanılamayacak boyuta geldiğinde biraz anason veriyorum sakinlesin diye. Birkaç kaşık.
Ağlamıyorsa bence takılsın iyi. Benimki ağlıyor uyanıkken hep kucak istiyor ne zaman bizi görüp anlayacaklar zor günler gerçektenUyumuyor uyumuyor sabahın köründen beri uyumuyor
Uyumadıkça daha da uyumuyor
Karnı tok altı temiz gazı yok ev serin bıraktım artık ben elimden geleni yaptım sabahtan beri onu uyutmaya çalışıyorum bugünde böyle takılayım dedi heralde
Kesinlikle iyi bir annesiniz bunu sorgulamayın bile. Henüz çok küçükler biyolojik saatleri oturmadı. Benzer şey başıma geldi doktoruna sordum, çişini kakasını yapıyorsa ağlamıyorsa uyku konusunda şu aşamada yapılacak bir şey yok dedi.Hanımlar ben bu bebeği uyutamiyorum ya ben iyi bı anne değilim yada bu çocuk da bişey var. Akşamın 8inde uyandı gece olmus 2 hala uyumaz mi bı bebek. Saklayarak uyuyor zaten salliyorum içi geçti gibi oluyor tam koyuyorum gözleri açık. Artık tükendim eşimle konuşmuyoruz bile sürekli bebekle ilgilenmek den. Ne onerirsiniz ne yapabilirim . Gaz damlaları kullanıyorum. Ki gazı olduğunu düşünmüyorum çünkü büyük insan gibi gaz çıkıyor zaten karnı da yok neden uyumuyor
Benimki ağlıyor canim ama Can sıkıntısına ağlıyor şarkı söyleyince susuyor mesela hoplatinca susuyor . Gazı olsa yada başka sorunu susmaz diye düşünüyorum. Sütüm yetiyor diye düşünüyorum çünkü hep camasirima çıkıyor gün içinde ve hep kakali cisli bezi var kilo alımida iyi demişti. Bende bu gece mama yapayım dedim yaotim 20ml kadar içti belki daha az. Aç olsa icmezmi yada tadimi kötü mama nin markası sma. Bilmiyorum canım ama inan gerçekten tükendim dün gece de çok uyumadim Allah dan eşim evdeydi gündüz 2 saat uyudum. Şöyle bişey olur mu hep biri geldiğinde yada bı yere gittigimde böyle gece uyumuyor yabancıyi mi biliyorlar kiKesinlikle iyi bir annesiniz bunu sorgulamayın bile. Henüz çok küçükler biyolojik saatleri oturmadı. Benzer şey başıma geldi doktoruna sordum, çişini kakasını yapıyorsa ağlamıyorsa uyku konusunda şu aşamada yapılacak bir şey yok dedi.
Kundaklamayı denediniz mi, işe yarıyor kesinlikle,bazen de atak döneminde ise örneğin beşinci hafta, daha çok kucak ve daha çok emme isteği olabiliyor. Ben karnı tok sanıyordum mesela gece birde 120 ml sağdığım sütü verdim gene içti o uyumadığı gün. Sonra uyudu.
Bebeğiniz kolik günde en az 3 saat haftada 3 gün en az sebepsiz kesintisiz aglamasi buna işaret diyor uzmanlar. 4. ile 6. haftalarında zirve yaparmış. Bunun tedavisi maalesef yok anlık rahatlatan şeyler var. Bir elinizi karnına koyup diğer elinizle poposundan tutarak hafif sallamak , kulağına sisssss diye seslenerek dikkatini dağıtmak, kundaga koymak, beyaz gürültü denilen çamaşır makinası süpürge makinası aspiratör fön makinası gibi sesler.Benimki ağlıyor canim ama Can sıkıntısına ağlıyor şarkı söyleyince susuyor mesela hoplatinca susuyor . Gazı olsa yada başka sorunu susmaz diye düşünüyorum. Sütüm yetiyor diye düşünüyorum çünkü hep camasirima çıkıyor gün içinde ve hep kakali cisli bezi var kilo alımida iyi demişti. Bende bu gece mama yapayım dedim yaotim 20ml kadar içti belki daha az. Aç olsa icmezmi yada tadimi kötü mama nin markası sma. Bilmiyorum canım ama inan gerçekten tükendim dün gece de çok uyumadim Allah dan eşim evdeydi gündüz 2 saat uyudum. Şöyle bişey olur mu hep biri geldiğinde yada bı yere gittigimde böyle gece uyumuyor yabancıyi mi biliyorlar ki
Ben sorun ne onu pek anlayamadım doğrusu . Daha bir düzeninin olmaması normal . Bazen mamayı çok içebilir bazen uyku ağır basar tercih etmeyebilir. Midesi genişledikçe kapasitesi artabilir. Sadece merak ettiğim bebeğiniz sağlıklı ve mutluysa niye bu kadar kayıt altına alıyorsunuzMerhaba güzel anneler ben temmuz annelerinden ama sizede arada toslayan üyeyim bebişlerinize ve size güzel sağlıklı gülücüklü günler diliyorum evlatlarınız size bizler evlatlarımıza hayırlı olalım inşallah bir sorum olacak bebeğimin uyku ve uyanıklık süreleri değişti daha uzun süre uyanık kalıyor ve daha uzun süre uyuyor sorum şuki mutlaka beslenmek için uyanırdık 2 saatte bir şaşmazdı ölçüler 60 ml iken biberon emziği değiştirince birden 120 ml mamaya çıktı ( hiç emzirmiyorum çünki sütüm ilk hafta kesildi gözğmle kesilişi gördüm ve doktorlar sağıp gerçekten hiç sütün yok dedi yinede emzirmeye devam etmek istedim ama kızım onuda bıraktı) yani 2 saatte 120 ml mama yiyordu şimdi mamayı azalttı ve okadar düzensizki bşrkaç gündür kabul sıcaklar çok ama askılı kollu çıtçıtlı badiyle duruyor 1 balkon kapısı açık ceyranda kalmıyor gölgede duruyor ama odanın diğer yerleri aydınlık vücut sıcaklığı 37 yi pek geçniyor hep 37 lerde hani sıcaktan çok uyuyor desem vücudunun sıcaklığı aynı dün geceden beri mama ölçü ve saatleri yazdım doktor sormak için ama ben doktora gidene kadar sşzede danışayım dedim böyle olan varmı diye 45 günlüğüz
Yani prematüre doğdu 1770 gr dı ilk bir aylık olduğumuzda 900 gr almış çok güzel annesi dedilerşimdi birden bire 2 gündür düzensizleştiyani 2 gün öncesine baya 2 saatte bir 120 ml yiyordu bazen üstüne 30 ml daha yiyordu notu açıkçası aradaki farkı görmek adına kendim için almıştım ama doktorada gösteririm diye düşündüm 2 gündür böyle düzen yiyor yemeyince kakasıda değişti 4 saat uyumaya başladı internetten bakınca 45 günlük bebek 4 saat aç kalmamalı yazıyor hani birileri çıkıp bizde o ara butarz düzensizleştik dese tamam normalmiş dicem korkuyorum sanki 2 günde zayıfladı gibi geldi gözüme kuzum zaten taburcu olurken hep bi küvöze girmedi ama kilo takibi yapıcaz olmazsa 2 kg olana kadar küvöze alcaz dediler korkuyu saldılar içime 2. Çocuğum aslında ama ilk kızımda hiç böyle şeyler yaşamamıştım bu minik fazla minik gelince çişini bile saymaya çalışıyorumBen sorun ne onu pek anlayamadım doğrusu . Daha bir düzeninin olmaması normal . Bazen mamayı çok içebilir bazen uyku ağır basar tercih etmeyebilir. Midesi genişledikçe kapasitesi artabilir. Sadece merak ettiğim bebeğiniz sağlıklı ve mutluysa niye bu kadar kayıt altına alıyorsunuzbiraz akışına mi biraksaniz
Anladim canım ilk ay güzel kilo almış maşallah böyle de gider aklına vesvese sokmaYani prematüre doğdu 1770 gr dı ilk bir aylık olduğumuzda 900 gr almış çok güzel annesi dedilerşimdi birden bire 2 gündür düzensizleştiyani 2 gün öncesine baya 2 saatte bir 120 ml yiyordu bazen üstüne 30 ml daha yiyordu notu açıkçası aradaki farkı görmek adına kendim için almıştım ama doktorada gösteririm diye düşündüm 2 gündür böyle düzen yiyor yemeyince kakasıda değişti 4 saat uyumaya başladı internetten bakınca 45 günlük bebek 4 saat aç kalmamalı yazıyor hani birileri çıkıp bizde o ara butarz düzensizleştik dese tamam normalmiş dicem korkuyorum sanki 2 günde zayıfladı gibi geldi gözüme kuzum zaten taburcu olurken hep bi küvöze girmedi ama kilo takibi yapıcaz olmazsa 2 kg olana kadar küvöze alcaz dediler korkuyu saldılar içime 2. Çocuğum aslında ama ilk kızımda hiç böyle şeyler yaşamamıştım bu minik fazla minik gelince çişini bile saymaya çalışıyorum
Aynenöyle canım valla kilo takıntım hiç yoktu ama işte alcaz bebeği diye diye kazınmış beynime o korku önerilerini uygulayacağım istesemde uyandıramıyom zaten ağzını bi kapatıyo mümkün değil açmakAnladim canım ilk ay güzel kilo almış maşallah böyle de gider aklına vesvese sokmayalnız internet bilgilerine çok onemseme her çocuk farklıdır . Sarılık olmadıysa çok uyandırmak iyi değildir diye düşünüyorum. Yani gece uykularini bebiş talep etmedikçe çok bolmekten yana değilim ha gündüz süreyle verilebilir sanki. Çünkü bugünkü alışkanlıklar rutini olusturuyor. En güzel cevabi doktorundan alabilirsin sorma imkanın varsa , yoksa 2. ay kontrolune az kaldı surda. Bu arada güzel iciyormus maşallah eminim kilo alıyordur anne yüreği tedirgin olduğun için öyle hissediyorsun.
Anlık bile olarak işe yaradıysa ne mutlu banaseverb canım sana teşekkür ederim. 2 gün önce sana çok dua ettim. Aslında başka biyerde okumuştum ama senin pilates topuyla sakinlestiriyorum demenle bende ışık yandı ve kriz anında kucağımda salıncak gibi sallayarak bı gece ki krizi atlattık sonra ise yaramasada
Size de geçmiş olsun. Benim de ateşim 39 oldu dün. Üşüme titreme geldi. Sağolsun arkadaşların dediklerini yaptım geçti çok şükür. Hala ağrı var ama ateş ve titreme geçti en azındanBen doktora gittim 39 derece ateş yapmıştı. Antibiyotik kullandim. Sıcak havlu ile masaj yaptım formdaki arkadaşların tavsiyesi ile iyi geldi. Hala ara ara sisiyo sol göğsüm. Sağıyorum.
Senin için çok zordur eminim ama inan kötü bişey olsa annelik radarları alarm verirdi . Korkuttuklari için huzursuzsun ama değişken de olsa güzel besleniyormus .Aynenöyle canım valla kilo takıntım hiç yoktu ama işte alcaz bebeği diye diye kazınmış beynime o korku önerilerini uygulayacağım istesemde uyandıramıyom zaten ağzını bi kapatıyo mümkün değil açmakdoktora kilosuna bakıp normal derse danışmam bile rabbim bütün annelere bebişlere sağlık sıhat versin inşallah şu evhamlı günler biran önce geçsin gitsin umarım sende bebeği uyuyayan ama kendi uyuyamayanlardansındır benim gibi bebişin mışıl mışıl uyuyodur şimdide annesini yormuyordur cevap verdiğin için teşekkürler
Gecmis olsun ates maffediyor zaten ben 2 gun cektim parol icebilirsinizSize de geçmiş olsun. Benim de ateşim 39 oldu dün. Üşüme titreme geldi. Sağolsun arkadaşların dediklerini yaptım geçti çok şükür. Hala ağrı var ama ateş ve titreme geçti en azından
Hem de nasıl krizin zirvesinde şaşkınAnlık bile olarak işe yaradıysa ne mutlu bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?