2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    298

Canım bizimki alerjik bebek olmasına rağmen fazla sallamadım bu 3 gün şeylerini. Hadi yumurta balık vs neyse de patates havuçtan ne olacak ki..
 
Ne zaman başladın vermeye onun da etkisi var. Ben de bu kıvamda başlamadım. Daha suluydu ama hiç pürüzsüz vermedim. Hep bi pütür bıraktım. Su içmiyor bizimki ya suyu sevmiyor anlamadım onu :/
4. Ayda başladım o zaman daha yoğun yiyodu sonra hastalık oldu duraksadı yemesi yine ben de öyle verdim kolay olur diye yiyemiyordu çünkü. simdi sevdiği şeyleri öyle yiyor bizim çorbalar yemeklerden ne olursa zaten kendine özel yapılanları sevmiyor muhallebi ye pekmez ekliyorum o zaman bile oguruyor. Porsiyon olarak ne kadar yiyor suyuda diş çıkarmaya başlayınca sever bence canım
 

Ben hiç kendi yediğimizden tattırmadım daha ya. Her şeyi buharda pişiriyorum tatsız tuzsuz veriyorum. Benim sütümden o kadar tiksinmiş ki çocuk çok ilgi gösteriyor sanırım. Kusması falan bayağı azaldı. Tatlı şeyleri daha çok seviyor tabi balkabağı pekmez muz.
 
Bizimde tatlı şeyleri sevmiyor daha mat tatlar bide sarımsakli yoğurt vermiştim çok az çok sevdi lezzetli ne geliyosa onu seviyor bildiğin başta fasülye patates püresini iştahla yerdi önemli olan zorlamamak sanırım birde kaşığı kendi açması ama bizde oyke olmuyor acmiyor. Bence ver tuz atmayip sevecek mi bakalım. ileride ayrı.pisirmek zor seçici oluyorlar biraz büyüsün direk vermek var aklımda yoğurtla demiştim ama o da rahatsız ediyor gibi.
bir de sence bu diyet işini denemeye değer mi canım öyle çok belirti yok.
 


Alerji diyetini mi? Aralarda ne yaşadınız ben çok takip edemedim doktor ne diyor şu an?
 
Alerji icin önemliymiş 3 gün kurali
 
Alerji diyetini mi? Aralarda ne yaşadınız ben çok takip edemedim doktor ne diyor şu an?
Canim dün ben doktora götürdüm alerji mamasi verdi iki hafta katı diyet verdi sut urunleri yumurta o da. Sonra anlarız iyi geldiyse devam testlerde bişey yok dedi sık hastalanma ve kusma arada oluyor miktarı fazla enson yoğurt verince kustu ya i bu yaptığımız sürede yine kusmazda boş yere alerji maması icirmeye calisicaz icmeyecek büyük ihtimal ile sütüm azaldı ek gıda ile kapatmaya calisicaz bu tempoda bilemedim uritiker egzema vs yok. Yani belkide yenebilecegi atlatabilecegi bı durum olabilir artık büyü yorlarda ondan kararsız kaldım
 

Ben de bilemedim canım ya. Senin o attığın instagram hesabından sonra ben de diyetlerden çok şüphe etmeye başladım. Bugün aile hekimimize mama yazdırmaya gittim de herkese diyet veriyorlar mama veriyorlar bu ne ya dedi bana da. Ay ben ne yapayım dedim bi doktor öyle diyor bi doktor böyle diyor arada kaldık. Süt ürünleri alerjisi varsa 1 yaşa kadar geçecek zaten. Yumurta ise daha uzun sürüyormuş. Ona karşı ise farkedersin yumurtaya aşırı tepki verir.
Bilemedim ya testlerde bir şey çıkmamış. Alerji mamasını denedin mi hiç alıyor mu?
 
Kızlar buzluktan indirdiğim sütün yarısını kv ısıtmış. Diğer yarısını buzdolabından hiç çıkarmamış. O şekilde çözüldükten sonra süt 3 gün buzdolabında beklese bişey olurmu? Normalde sağılan süt buzdolabında 3 gün bekleyebilir ama bunu bilemedim. Cnm senin genelde bu konuyla bilgin daha iyi. D denizana
 
Kızlar selamlar nasılsınız

Bebiş 5 ay 20 günlük oldu bugün. Ek gıdalara başladım 10 güne yakındır iyi gidiyor da bir şey soracağım kabak, havuç, patates, balkabağı tattık ve meyve elma armut muz artı yogurt karısık gittim biraz. Yanagında söyle bisey cıktı bu egzema mı alerji mi anlamadım bir de siz bakar mısınız?

Ek olarak kızlar, canım sıkkın bu dolar euro artışından ev sahibi çıkmamızı istedi hazirana kadar evi satacakmış ev bakıyoruz. Ev sahibiyle benzer sorunlar yaşayan bu aralar çokmuş bir de üzerine çocukla taşınma derdi eklenecek
 

Eklentiler

  • DF507490-0658-4606-8027-1DFCECAF7008.webp
    9 KB · Görüntüleme: 64
Yok valla hiç denemedim alacagini sanmıyorum normal mamayi bile içmiyor zar zor sevdi çünkü herkese alerji maması veriyorlar diyet veriyorlar çünkü en kolay ve risksiz olanı bu bence ondan şüphe duyuyorum ben de ama senin durumun daha farklı testlerdede çıktı sonuçta onun için demiyorum ama yine de çok katı olmaması lazım diye düşünüyorum bu konuda baya araştırma yaptin yaşadın sen daha iyi bilirsin. Bizimde bi kusma var arada şimdi her şeyi kısıtlamak öyle devam edecek olmak çok saçma geliyor bana ortada bı egzama yok gaz yok huzursuzluk yok direk böyle diyip işin içinden cikiyorlar sonra anne içi içini yiyor. Şunları verdi bize.
 

Eklentiler

  • 16388761285901546781714797623025.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 56
24 saat bekleyebiliyor o şekilde hatta buzlukta bekleyen sütü bekletmeden hemen icirin diyorlar bir günün sonunda döküyodum ben.
 

Evet ben de bayağı esnettim diyeti. Önümüzdeki ay yoğurt deneyeceğim hatta. Şu an sadece süt ürünleri ve kabuklu yemişleri tüketmiyorum. Bir de aşırı alerjen birkaç besin domates susam tahin vs.

Ben de similac elecare kullanıyorum. Tadı güzel demişti doktor küçüktü başladığımızda yadırgamadı pek. Doktor bunları hediye mi etti size? Similacı deneyip içtikten sonra kusuyor mu diye bakabilirsin istersen.

Bizimkü sütümü kusuyor ama bu mamayı kusmuyor hiç.
 
Aynen canım bunları bir dene diye verdi bunlarla doluydu odası bununda bir sektör olduğunu söyleyenler var bir tanıdık söylüyor bu mamalar diyet maması kilo alamadı diye kiloya etkisi olumlu oldu mu sizde.

Ben de kusmaya başlarsa yine deneyim bi. Ben mama tadını sevmiyor diyince bir dene bunu denersin ama ikisinin tadida berbat dedi araştırma hastanesinde alerji uzmani. Ben az az uykuda deneyebilirim belki ama lezzet algısı oluştuğu için zor olabilir.
 

Ben de öyle düşünüyorum. Hatta 3 hafta önce biraz daha mütevazı bir doktora gittim tanıdığımız aracılığıyla. Böyle kendi çapında küçük muayenehanesi olan mamacılarla işi olmayan bir adam. Ona sordum alerji yalan mı bu mamalar sektör olmuş herkese mama veriyorlar diye. Sana iyi geliyor mu sen ona bak dedi. Çok faydalı dedi. Senin sütündeki protein kalsiyum oranlarını bilmiyoruz ama mamadakinden eminiz. 2 kocaman kase yoğurtla veremeyeceğin proteini bir öğünde alıyor, Sana iyi geldiyse kafanı bulandırma dedi.
Doğum kilosuna göre 2 persentil yukarı attı bizimki şu an canım. Bayağı farketti yani. Tam saldım derken..
Bir kadınla tanıştım çocuğunda dikkat eksikliği ve hiperaktif bozukluk varmış. Alerji maması kullandık hep onlar yaptı dedi. Ayarımı bozdu o kadın da benim sonra geri
 
Ben de tahin pekmez e abaniyodum eskiden daha çok kusardi helvaya özellikle sonra bıraktım inşallah tamamen alisir bunyeleri iyi yapıyorsun denemekte fayda var yoksa ileride daha zor alisir
 
Yok boşver sen başkalarina bakma herkes bı seyler diyor ondan olduğu ne belli kilo için tüketetilen mamalar var onlara mecbur kalmak daha kotu kim bilir o zaman ne diyecekler. İyi olsunda
Öyle daha çok güveniyor insan ya birisinin aracılığı ile demekki öyle diyet bir yönü yok proteinden zengin iyi o zaman mama iyi ki bulmuşlar bunlari
 
Benimkide rüzgarlar başladığından beri bir kere çıktı hava güzel diye ondan beri burun öksürük var valla kapıyorlar sıcak ve rüzgar en tehlikelileri. Sıcak ter yapıyor, soğukta durması daha bile iyi soğuk hasta etmez. Ateş yoksa dikkat et yeter burnunu falan açarsın sürekli bizde ateş yok neyseki
 
Kızlar yoğurdum cıvık oldu ya ben bu işi beceremiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…