- 5 Ekim 2020
- 14.603
- 39.934
- 548
- 36
Kızlar selam bizimde 6. Ay kontrolümüz vardı 8.200kg oldu ve 70cm bundan sonra ek gıdaya geçebilirsniz dedi tabiki doktora kalırsa bir hafta yoğurt sonraki haftada 3 gün patates 3 gün havuç 3 gün kabak .. ama yani ben bile iki gün üst üste aynı yemeği yemekten hoşlanmıyorum bebiş nasıl sevsin… bilmiyorum nasıl olcak bakalım
4. Ayda başladım o zaman daha yoğun yiyodu sonra hastalık oldu duraksadı yemesi yine ben de öyle verdim kolay olur diye yiyemiyordu çünkü. simdi sevdiği şeyleri öyle yiyor bizim çorbalar yemeklerden ne olursa zaten kendine özel yapılanları sevmiyor muhallebi ye pekmez ekliyorum o zaman bile oguruyor. Porsiyon olarak ne kadar yiyor suyuda diş çıkarmaya başlayınca sever bence canımNe zaman başladın vermeye onun da etkisi var. Ben de bu kıvamda başlamadım. Daha suluydu ama hiç pürüzsüz vermedim. Hep bi pütür bıraktım. Su içmiyor bizimki ya suyu sevmiyor anlamadım onu :/
4. Ayda başladım o zaman daha yoğun yiyodu sonra hastalık oldu duraksadı yemesi yine ben de öyle verdim kolay olur diye yiyemiyordu çünkü. simdi sevdiği şeyleri öyle yiyor bizim çorbalar yemeklerden ne olursa zaten kendine özel yapılanları sevmiyor muhallebi ye pekmez ekliyorum o zaman bile oguruyor. Porsiyon olarak ne kadar yiyor suyuda diş çıkarmaya başlayınca sever bence canım
Bizimde tatlı şeyleri sevmiyor daha mat tatlar bide sarımsakli yoğurt vermiştim çok az çok sevdi lezzetli ne geliyosa onu seviyor bildiğinBen hiç kendi yediğimizden tattırmadım daha ya. Her şeyi buharda pişiriyorum tatsız tuzsuz veriyorum. Benim sütümden o kadar tiksinmiş ki çocuk çok ilgi gösteriyor sanırım. Kusması falan bayağı azaldı. Tatlı şeyleri daha çok seviyor tabi balkabağı pekmez muz.
Bizimde tatlı şeyleri sevmiyor daha mat tatlar bide sarımsakli yoğurt vermiştim çok az çok sevdi lezzetli ne geliyosa onu seviyor bildiğinbaşta fasülye patates püresini iştahla yerdi önemli olan zorlamamak sanırım birde kaşığı kendi açması ama bizde oyke olmuyor acmiyor. Bence ver tuz atmayip sevecek mi bakalım. ileride ayrı.pisirmek zor seçici oluyorlar biraz büyüsün direk vermek var aklımda yoğurtla demiştim ama o da rahatsız ediyor gibi.
bir de sence bu diyet işini denemeye değer mi canım öyle çok belirti yok.
Alerji icin önemliymiş 3 gün kuraliKızlar selam bizimde 6. Ay kontrolümüz vardı 8.200kg oldu ve 70cm bundan sonra ek gıdaya geçebilirsniz dedi tabiki doktora kalırsa bir hafta yoğurt sonraki haftada 3 gün patates 3 gün havuç 3 gün kabak .. ama yani ben bile iki gün üst üste aynı yemeği yemekten hoşlanmıyorum bebiş nasıl sevsin… bilmiyorum nasıl olcak bakalım
Canim dün ben doktora götürdüm alerji mamasi verdi iki hafta katı diyet verdi sut urunleri yumurta o da. Sonra anlarız iyi geldiyse devam testlerde bişey yok dedi sık hastalanma ve kusma arada oluyor miktarı fazla enson yoğurt verince kustu ya i bu yaptığımız sürede yine kusmazda boş yere alerji maması icirmeye calisicaz icmeyecek büyük ihtimal ile sütüm azaldı ek gıda ile kapatmaya calisicaz bu tempoda bilemedim uritiker egzema vs yok. Yani belkide yenebilecegi atlatabilecegi bı durum olabilir artık büyü yorlarda ondan kararsız kaldımAlerji diyetini mi? Aralarda ne yaşadınız ben çok takip edemedim doktor ne diyor şu an?
Canim dün ben doktora götürdüm alerji mamasi verdi iki hafta katı diyet verdi sut urunleri yumurta o da. Sonra anlarız iyi geldiyse devam testlerde bişey yok dedi sık hastalanma ve kusma arada oluyor miktarı fazla enson yoğurt verince kustu ya i bu yaptığımız sürede yine kusmazda boş yere alerji maması icirmeye calisicaz icmeyecek büyük ihtimal ile sütüm azaldı ek gıda ile kapatmaya calisicaz bu tempoda bilemedim uritiker egzema vs yok. Yani belkide yenebilecegi atlatabilecegi bı durum olabilir artık büyü yorlarda ondan kararsız kaldım
Yok valla hiç denemedim alacagini sanmıyorum normal mamayi bile içmiyor zar zor sevdi çünkü herkese alerji maması veriyorlar diyet veriyorlar çünkü en kolay ve risksiz olanı bu bence ondan şüphe duyuyorum ben de ama senin durumun daha farklı testlerdede çıktı sonuçta onun için demiyorum ama yine de çok katı olmaması lazım diye düşünüyorum bu konuda baya araştırma yaptin yaşadın sen daha iyi bilirsin. Bizimde bi kusma var arada şimdi her şeyi kısıtlamak öyle devam edecek olmak çok saçma geliyor bana ortada bı egzama yok gaz yok huzursuzluk yok direk böyle diyip işin içinden cikiyorlar sonra anne içi içini yiyor. Şunları verdi bize.Ben de bilemedim canım ya. Senin o attığın instagram hesabından sonra ben de diyetlerden çok şüphe etmeye başladım. Bugün aile hekimimize mama yazdırmaya gittim de herkese diyet veriyorlar mama veriyorlar bu ne ya dedi bana da. Ay ben ne yapayım dedim bi doktor öyle diyor bi doktor böyle diyor arada kaldık. Süt ürünleri alerjisi varsa 1 yaşa kadar geçecek zaten. Yumurta ise daha uzun sürüyormuş. Ona karşı ise farkedersin yumurtaya aşırı tepki verir.
Bilemedim ya testlerde bir şey çıkmamış. Alerji mamasını denedin mi hiç alıyor mu?
24 saat bekleyebiliyor o şekilde hatta buzlukta bekleyen sütü bekletmeden hemen icirin diyorlar bir günün sonunda döküyodum ben.Kızlar buzluktan indirdiğim sütün yarısını kv ısıtmış. Diğer yarısını buzdolabından hiç çıkarmamış. O şekilde çözüldükten sonra süt 3 gün buzdolabında beklese bişey olurmu? Normalde sağılan süt buzdolabında 3 gün bekleyebilir ama bunu bilemedim. Cnm senin genelde bu konuyla bilgin daha iyi. D denizana
Yok valla hiç denemedim alacagini sanmıyorum normal mamayi bile içmiyor zar zor sevdi çünkü herkese alerji maması veriyorlar diyet veriyorlar çünkü en kolay ve risksiz olanı bu bence ondan şüphe duyuyorum ben de ama senin durumun daha farklı testlerdede çıktı sonuçta onun için demiyorum ama yine de çok katı olmaması lazım diye düşünüyorum bu konuda baya araştırma yaptin yaşadın sen daha iyi bilirsin. Bizimde bi kusma var arada şimdi her şeyi kısıtlamak öyle devam edecek olmak çok saçma geliyor bana ortada bı egzama yok gaz yok huzursuzluk yok direk böyle diyip işin içinden cikiyorlar sonra anne içi içini yiyor. Şunları verdi bize.
Aynen canım bunları bir dene diye verdi bunlarla doluydu odası bununda bir sektör olduğunu söyleyenler var bir tanıdık söylüyor bu mamalar diyet maması kilo alamadı diye kiloya etkisi olumlu oldu mu sizde.Evet ben de bayağı esnettim diyeti. Önümüzdeki ay yoğurt deneyeceğim hatta. Şu an sadece süt ürünleri ve kabuklu yemişleri tüketmiyorum. Bir de aşırı alerjen birkaç besin domates susam tahin vs.
Ben de similac elecare kullanıyorum. Tadı güzel demişti doktor küçüktü başladığımızda yadırgamadı pek. Doktor bunları hediye mi etti size? Similacı deneyip içtikten sonra kusuyor mu diye bakabilirsin istersen.
Bizimkü sütümü kusuyor ama bu mamayı kusmuyor hiç.
Aynen canım bunları bir dene diye verdi bunlarla doluydu odası bununda bir sektör olduğunu söyleyenler var bir tanıdık söylüyor bu mamalar diyet maması kilo alamadı diye kiloya etkisi olumlu oldu mu sizde.
Ben de kusmaya başlarsa yine deneyim bi. Ben mama tadını sevmiyor diyince bir dene bunu denersin ama ikisinin tadida berbat dedi araştırma hastanesinde alerji uzmani. Ben az az uykuda deneyebilirim belki ama lezzet algısı oluştuğu için zor olabilir.
Ben de tahin pekmez e abaniyodum eskiden daha çok kusardi helvaya özellikle sonra bıraktım inşallah tamamen alisir bunyeleri iyi yapıyorsun denemekte fayda var yoksa ileride daha zor alisirEvet ben de bayağı esnettim diyeti. Önümüzdeki ay yoğurt deneyeceğim hatta. Şu an sadece süt ürünleri ve kabuklu yemişleri tüketmiyorum. Bir de aşırı alerjen birkaç besin domates susam tahin vs.
Ben de similac elecare kullanıyorum. Tadı güzel demişti doktor küçüktü başladığımızda yadırgamadı pek. Doktor bunları hediye mi etti size? Similacı deneyip içtikten sonra kusuyor mu diye bakabilirsin istersen.
Bizimkü sütümü kusuyor ama bu mamayı kusmuyor hiç.
Yok boşver sen başkalarina bakma herkes bı seyler diyor ondan olduğu ne belli kilo için tüketetilen mamalar var onlara mecbur kalmak daha kotu kim bilir o zaman ne diyecekler. İyi olsundaBen de öyle düşünüyorum. Hatta 3 hafta önce biraz daha mütevazı bir doktora gittim tanıdığımız aracılığıyla. Böyle kendi çapında küçük muayenehanesi olan mamacılarla işi olmayan bir adam. Ona sordum alerji yalan mı bu mamalar sektör olmuş herkese mama veriyorlar diye. Sana iyi geliyor mu sen ona bak dedi. Çok faydalı dedi. Senin sütündeki protein kalsiyum oranlarını bilmiyoruz ama mamadakinden eminiz. 2 kocaman kase yoğurtla veremeyeceğin proteini bir öğünde alıyor, Sana iyi geldiyse kafanı bulandırma dedi.
Doğum kilosuna göre 2 persentil yukarı attı bizimki şu an canım. Bayağı farketti yani. Tam saldım derken..
Bir kadınla tanıştım çocuğunda dikkat eksikliği ve hiperaktif bozukluk varmış. Alerji maması kullandık hep onlar yaptı dedi. Ayarımı bozdu o kadın da benim sonra geri
Benimkide rüzgarlar başladığından beri bir kere çıktı hava güzel diye ondan beri burun öksürük var valla kapıyorlar sıcak ve rüzgar en tehlikelileri. Sıcak ter yapıyor, soğukta durması daha bile iyi soğuk hasta etmez. Ateş yoksa dikkat et yeter burnunu falan açarsın sürekli bizde ateş yok neysekiNe bulsa ağzına almaya çalışıyor dün katanfil aldım söyledim şimdi onu hazirlasinlar zeytinyağı ile bir de doğan verdim akşam eline çok sevdi poncisimama biraz hasta gibi inşallah çevirmez ya dün bı dışarı cikardim evden çıkmıyoruz neredeyse hemen kapar mi soğukta ya arabadan indi bı eve kadar sapkada vardı üstü kalındi atkıda mi takmak lazım bilemedim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?