- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
doktorlar veriyor amaArkadaşlar bulantı ilaçları çok darda kalmadıkça içmeyin hiç biri masum değil unutmayın ve bebeğin organ gelişiminde ilk 12 hafta çok önemli. Eğer yemek yemezseniz bebek sağlıksız gelişmez yani ilk aylar kilo almıyor ama ilaç içerseniz sağlıksız organ gelişimi olabilir. Benim hiç bir gebeliğimde bulantım olmadı sizleri anlamam mümkün değil ama etrafımda çok sağlıkçı var ve ilaçların zararları konusunda yeterinde bilgiliyim. Tabi naçizane tavsiyem herkes kendi için en iyisini bilir
Iste icime dogmus demek ki
Her söylenene aldanmayın bana da doktorum onu verdi ablam günde 2 kere iciyodu sabah aksam hicbisey olmadi cevremde cok icen varIste icime dogmus demek ki
Bende bunu anlamıyorum kuzum. Bi doktorun tü kaka dediğini bi doktor öneriyor. Anlamıyorum ki tıpta doğru bi tane değil miHer söylenene aldanmayın bana da doktorum onu verdi ablam günde 2 kere iciyodu sabah aksam hicbisey olmadi cevremde cok icen var
Valla buna aldanmak denmez bir suru bisi okudum ilacla ilgili ve zaten prospektusunde bile hamilelere onermiyo. Muhakkak icen ve bisi olmayan vardir ama maaesef gunumuzde cok iyi arastirmamiz gerekiyor. Zofer cidden agir bir ilac ben ilk baslangicta neden bu kadar agiri ile baslamam gerektigini anlamadim (ilaci bana direkt hemsire verdi doktorla gorusmedim ben) ve doktoruma yarin sorucam. Sonucta hepimizin yasadigi siddet farkli, suanda direkt bu kadar agir bir ilac soylenmesi benim hosuma gitmedi o kadar. Siz kullanabilirsiniz tabi ama benim icime sinmedi ve doktorumla konusmadan da sinecegini sanmiyorum.Her söylenene aldanmayın bana da doktorum onu verdi ablam günde 2 kere iciyodu sabah aksam hicbisey olmadi cevremde cok icen var
Bana bisey demediki kuzu doktor prilam benimki bebege zarari yok dedi ama bana etki etmiyo zaten iki tane kullaniliyo gece yatarken uyku yapiyo biraz gunduz içtigimde gun boyu uyumustumBana da doktor bu ilacı verdi p ile başlıyor. Gebelere bir sakıncası yok diyorlar içmezsem bütün günüm heba oluyor yani sürekli yatakta geçiyor kusmuyorum ama bulantı hiçbir şey yedirtmiyor. Doktor neden öyle demiş acaba? Bana güvenle içebilirsin dedi
Ben sanmiyorm sıkınti olcagini oyle bisey olsa doktorlar vermez zaten benim doktorum bisy soylemedi yazdu bu seni rahatlatir dedi oyle ben acikcasi sknti olcagini sanmiyormBilmiyorum yaa aslinda doktor degil yanindaki hemsire ile konustum eger kendinizi cok kotu hissederseniz gunde bir taneyi gecmemek sartiyla kullanabilirsiniz dedi ama bu kullandigi kelimeler beni tedirgin ettiama cidden surekli bulanti halinde olmak da cok zorluyo
Gebelik kategorisi B ama yüksek değilValla buna aldanmak denmez bir suru bisi okudum ilacla ilgili ve zaten prospektusunde bile hamilelere onermiyo. Muhakkak icen ve bisi olmayan vardir ama maaesef gunumuzde cok iyi arastirmamiz gerekiyor. Zofer cidden agir bir ilac ben ilk baslangicta neden bu kadar agiri ile baslamam gerektigini anlamadim (ilaci bana direkt hemsire verdi doktorla gorusmedim ben) ve doktoruma yarin sorucam. Sonucta hepimizin yasadigi siddet farkli, suanda direkt bu kadar agir bir ilac soylenmesi benim hosuma gitmedi o kadar. Siz kullanabilirsiniz tabi ama benim icime sinmedi ve doktorumla konusmadan da sinecegini sanmiyorum.
Doktorların dediğini anlarım ama hemşire sağlık çalışanı vs güvenmiyorum cnm yaBende bunu anlamıyorum kuzum. Bi doktorun tü kaka dediğini bi doktor öneriyor. Anlamıyorum ki tıpta doğru bi tane değil mi
Söylemek istediğim hemşireye başkalarına vs aldanmamak. Sonucta kadın dogum uzmanı yazmış biliyordur eğrisini doğrusunu. Ağır vs diye düşünme gebelikte çoğu ilaç önerilmiyor. Tabi ilaci korkarak icersek de faydası olmaz. Dr rahatlatır belki seniValla buna aldanmak denmez bir suru bisi okudum ilacla ilgili ve zaten prospektusunde bile hamilelere onermiyo. Muhakkak icen ve bisi olmayan vardir ama maaesef gunumuzde cok iyi arastirmamiz gerekiyor. Zofer cidden agir bir ilac ben ilk baslangicta neden bu kadar agiri ile baslamam gerektigini anlamadim (ilaci bana direkt hemsire verdi doktorla gorusmedim ben) ve doktoruma yarin sorucam. Sonucta hepimizin yasadigi siddet farkli, suanda direkt bu kadar agir bir ilac soylenmesi benim hosuma gitmedi o kadar. Siz kullanabilirsiniz tabi ama benim icime sinmedi ve doktorumla konusmadan da sinecegini sanmiyorum.
Öyle kuzum şehir dışında doğum yapmak falan zor olur. Araştırdım bi doktor bakalım deneyeceğim. Sen tüp bebek doktoruna mı devam ediyorsunAnladim canim yok o zaman zor olabilir, dogum da falan cok zor olur hatta.. insallah bulursun gonlune gore
Bende test yaptıktan 2 gün sonra gittim canım beta 670 lerde çıktı ama ulturoson da gözükmedi daha çok küçük dedi doktorum Perşembe yine kontrolüm var inşallah herşey yolunda iyi haberler alırım bende. Çok sevindim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbimBikez gittim doktora henüz, sükür hersey yolunda yeni yerlesmis daha ck yeni dedi 2 hafta sonra tekrar gitcemsizinde insallah hersey yolundadir
Kuzum bana düşmez ama bence 1 hafta bekle haftaya hem bebeği. Hem kalp atışını görürsünBende test yaptıktan 2 gün sonra gittim canım beta 670 lerde çıktı ama ulturoson da gözükmedi daha çok küçük dedi doktorum Perşembe yine kontrolüm var inşallah herşey yolunda iyi haberler alırım bende. Çok sevindim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbim
Haklısın canım ama anneyi de düşünmek lazım ruh saglıgını bozuyor bu bulantılar resmen. Tabi ki zor durumlarda alınmalı ben henüz hiç kullanmadım bile kusarsam diye bekliyorumArkadaşlar ben sağlık sektöründe çalışıyorum ve hiç birimizin bebeğine bir şey olmasına inanın gönlüm el vermez. Bütün gün profesörlerleyim ve hiç bir ilaç yüzde yüz masum güvenilir değil. Birinde hiç bir zararı olmayan ilaç birinde zarar verebilir. Doktorlar kar zarar oranını düşünerek veriyorlar yani bir doktor anne çok zorda ise ancak o zaman veriyor tabi malesef etrafımız her zaman gerçekten mesleğini iyi bir şekilde yapan hekimlerle de dolu değil. Bizler muhakkak kötü niyetli değiliz karşıdaki arkadaşımıza da iyi gelsin diye öneriyoruz bazı ilaçları buna eminim ama bu dönem ilaç önerecek bir dönem değil ucunda minicik bir canlı var
Benimde şiş canım anlam veremedim bende belki adet döngüsü yaklaştığındandırkizlar bugun bir arkadaşımla buluştum bana dediki. sen gebemisin?
dedim nasıl yani nerden anladınnnn dedi karnın cikmis ve elin karnına gidio istemsizce.
bende dedim evet( 3 ay sonra söylemek istiodum ama kiz anlayınca yok diyemedm haha)
yani tam 2 aylık niye karnım cikti benim , sizin durumlar nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?