2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

❤❤❤ aminnn canım Bende hep dua ediyorum. Bir tanıdığım 10 yıldır istiyor. Neredeyse hergün dilimde. Ona sürekli dua ediyorum. Doğumda da dua edicem inşallah isteyen herkes için
Ah ne kadar zor.. Ben tedavi olurken bile önce önce 10 yıl kadar beklemiş kişilere dua ederdim o kadar zorlandım ki rabbim onlara dayanma gücü versin ve tez vakitte yavrularına kavuştursun inşallah.

Melekkkeren
Evet ben de öyle oluyorum burda da doğumlar başlayınca artık iyice sona geldiğimizi hissediyorumm Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Hepimiz sağlıkla kucaklarız inşallah yavrularımızı
Ben de bunu soracaktım yani bir sorun olmazsa zaten genel anestezi olmayacak. Ama sezaryen doğumda epidural de yapıyorlar acaba hangisi daha iyi oluyor spinal mi epidural mi. Buna anestezi doktoru karar veriyormuş diyorlar da bizim de fikrimiz alınacak mı kafam karıştı

Benim bunyemle alakali narkozu atamiyorm 2 ameliyat gecirdim ikisinde de cok uzun sure sonra uyandim hatta ilk sezeryanda 6 saat sonra uyandim sabaha karsiydi o yuzden istemiyorm
Narkoza ne tepki veririm bilmiyorum
Bende spinalde çok zor uyuştum 4.iğnede uyuştum. Anezteziciyle de gerildik tabi o esnada. Ameliyat sırasında da baya yanma hissettim. Oğlum çıktıktan ve bana gösterildikten sonra doktorum beni uyuttu, asansörde odama çıkarılırken gözümü açtım ve hiç iyi değildim koridoru inlettim sanırım vücudumla alakalı

Canım gözünaydınn maşallah prensese ve sana güzel anne ve güzel kızı geçmiş olsun

Yanlış anlamayın ama kötü anıları anlatmasanız zaten korkuyorum bu tarz şeyler çok etkiliyor

Doğum yaklaştıkça ben de korkmaya başladım ama güzel bir doğum düşünelim güzel olsun her şey, mesela burda doğum yapan arkadaşları okudukça kendim doğum yapmış gibi seviniyorum

Kusura bakmayın. Dediğim gibi vücudumla alakalı bence. Bir çok kişi memnun spinalden.
Örneğin ben. Ablam nasılsın demişti spinal olanlar doğum yaptım demesin çok rahat bişey yaa demiştim ağzım kulaklarımda zaten uyuşukluk geçene kadar kalkmıyosun o sıra sürekli ağrı kesici vuruluyor ilk kalktığında çok ağrın olmuyo ağrının büyük bir bölümünü yatarak atlatmış oluyosun zaten

Kim başına ne gelecek tam olarak bilemiyor o yüzden bu bilinmezlik biraz korkutucu. Önemli değil korkutmak için yazmadığınız belli zaten
Evet bende bilmiyorum sonuçta genel anestezinin bende yapacağı etkiyi ve sonuçlarını. O yüzden sormak istemiştim burada deneyimleyen arkadaşa. Ve olumlu-olumsuz tüm şeyleri duymak beni daha iyi hissettirdiği için sanırım herkes benim gibi zannedip anlattım birazını.

Özür dilerim tekrardan..

Ya bende o ana sahit olmak icin istiyorm spinal oglumda geneldi bende koca bir paket nescafe gold ve 2 si bir arada aldm cantama koydm bitter cikolata fln aldim koydm bende tansiyon dusuklugu yasamaktan korkuyorm sadece dogum aninda
Kolunda tansiyon aleti takili oluyor hemen mudahale ediolar sohbet esliginde oluyor cnm olabildigince rahat olmaya calis inan cok kisa suruyor

Tabiki insan bilmediğini öğrenmek ister haklı olarak, önemli değil.

Valla ben doktormla konustm gecen hafta genel asla istemiyorm spinal istyorm dedm covitten dolayi genel onermiyorm ben nasil istiyosan anestezi uzmanina soyle onu yapar dedi epidural hakkinda hic fikrim yoktu biraz netten arastrdim katater katili kaliyor ilaci ordan veriyolr aninda etki ediuormus ama onda istemiyorm ben bi hastalik panik atak fln yoksa spinal veya epidural uygulaniuormus

Evet herkesin bunyesine gore farkli benim arkadasim genel oldu daha ameliyat kapisindan cikrken ayildi ama kmse benim gbi olamazz kahvaltya uyandrildm resmen

Kolunda tansiyon aleti takili oluyor hemen mudahale ediolar sohbet esliginde oluyor cnm olabildigince rahat olmaya calis inan cok kisa suruyor
Ya cok iyi ozaman ona gore onlem alirlar zaten okdr doktoe hemsire olcak basimzda

Evet herkesin bunyesine gore farkli benim arkadasim genel oldu daha ameliyat kapisindan cikrken ayildi ama kmse benim gbi olamazz kahvaltya uyandrildm resmen

Ya cok iyi ozaman ona gore onlem alirlar zaten okdr doktoe hemsire olcak basimzda
Bana 8 yil once adim adim anlatmislardi suan bebegi cikartiyorz flan gbi sora bi ara tansiyon aleti oter gbi oldu hemen damardan ilac verdiler hafif leyla oldu kafam ama kendimdeydim doktor cok onemli konusarak sohbet esliginde ne oldugunu anlamiosn bile

Ben aslında epidural daha iyi olur çünkü epiduralde anestezi etkisi daha uzun sürer ağrılar da bir o kadar geç başlar diye düşünüyordum ama biraz araştırdım ve tecrübeli annelerden de duyduğum üzere spinalin de etkisi hemen geçmiyor ve çok ağrılı olan dönem zaten anestezi altındayken atlatılıyor diye duydum. Kaldı ki etkisi geçince çok ağrı olsa bile ağrı kesici yapıyorlar. Spinal tek dozluk bir anestezi bildiğim kadarı ile epiduralde de katater belde kaldığı için kalçadan yada damardan ağrı kesici vermek yerine belden veriyorlar farkı sadece o. Bana spinal olmak daha mantıklı gelmeye başladı.

Ayy benim halamın da 43 yaşında oldu 39 yaşında menepoz belirtileri başlamış ve kistleri varmış 5 buçuk aylık olupta oynamaya başlayınca kist oynuyo sanıp gitmiş göbekli zaten anlamamış da gözün aydın oğlun oluyo demiş doktor ve 7.

Ben bu zamana kadar çok iyi geldim benim de son zamanlar geçmek bilmiyor sanki ya hareket kabiliyetim kısıtlandığı için böyle hissediyorum sanırım biz burda azıcık mart annesi kaldık hep şubat oldular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…