- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
- 198
Ah ne kadar zor.. Ben tedavi olurken bile önce önce 10 yıl kadar beklemiş kişilere dua ederdim o kadar zorlandım ki rabbim onlara dayanma gücü versin ve tez vakitte yavrularına kavuştursun inşallah.❤❤❤ aminnn canım Bende hep dua ediyorum. Bir tanıdığım 10 yıldır istiyor. Neredeyse hergün dilimde. Ona sürekli dua ediyorum. Doğumda da dua edicem inşallah isteyen herkes için
Ben de bunu soracaktım yani bir sorun olmazsa zaten genel anestezi olmayacak. Ama sezaryen doğumda epidural de yapıyorlar acaba hangisi daha iyi oluyor spinal mi epidural mi. Buna anestezi doktoru karar veriyormuş diyorlar da bizim de fikrimiz alınacak mı kafam karıştıDogum yapan anneler spinalden memnun kaldiniz mi ?
Narkoza ne tepki veririm bilmiyorumBenim bunyemle alakali narkozu atamiyorm 2 ameliyat gecirdim ikisinde de cok uzun sure sonra uyandim hatta ilk sezeryanda 6 saat sonra uyandimsabaha karsiydi o yuzden istemiyorm
Canım gözünaydınn maşallah prensese ve sana güzel anne ve güzel kızı geçmiş olsunSelamlarr herkse. Bugün saat 10.20 de bebeğim doğdu. Spinal anestezi oldum. Gayet rahat bir doğumdu. Anesteziden sonra çekiştirmeler bastırmalar hissedip biraz panikler gibi oldum ama zaten doktor başladıktan 3 5 dk sonra bebeğim doğdu. O andan sonra herşeyi unuttum. Ağrı acı yoktu sadece baskı hissi oldu. Bebeğim 3300 çok sağlıklı bir şekilde doğdu maşallah. O doğduktan sonra benim işim uzun sürdü. Doktor tek tek damarları katmanları dikti. 20 30 dakikada o sürdü o da. Ama dediğim gibi hiç ağrı acı yok. Paniğe gerek yok yani. Sonra benide odama çıkardılar. Titreme ve üşüme hissi geldi o da yarım saate geçti. Sütüm hemen geldi. Ama hemşireler süt yetmez ilk üç gün mama da verin dediler. İki saatte bir mama 15 dkda birde emzir dedi. Bu rutinde gidince şekeri falan gayet iyi çıktı.
bende yaklaşık 6 saat sonra ayaklandım. Yavaş yavaş yürüyorum. Pozisyon değiştirirken acı oluyor ama sabit durunca çok hafif bir sızım oluyor. Herşey yolunda kızlar. Darısı hepinizin başına.
Yanlış anlamayın ama kötü anıları anlatmasanız zaten korkuyorum bu tarz şeyler çok etkiliyorNarkoza ne tepki veririm bilmiyorum
Bende spinalde çok zor uyuştum 4.iğnede uyuştum. Anezteziciyle de gerildik tabi o esnada. Ameliyat sırasında da baya yanma hissettim. Oğlum çıktıktan ve bana gösterildikten sonra doktorum beni uyuttu, asansörde odama çıkarılırken gözümü açtım ve hiç iyi değildim koridoru inlettimsanırım vücudumla alakalı
Kusura bakmayın. Dediğim gibi vücudumla alakalı bence. Bir çok kişi memnun spinalden.Yanlış anlamayın ama kötü anıları anlatmasanız zaten korkuyorum bu tarz şeyler çok etkiliyor
Örneğin ben. Ablam nasılsın demişti spinal olanlar doğum yaptım demesin çok rahat bişey yaa demiştim ağzım kulaklarımdaKusura bakmayın. Dediğim gibi vücudumla alakalı bence. Bir çok kişi memnun spinalden.
Kim başına ne gelecek tam olarak bilemiyor o yüzden bu bilinmezlik biraz korkutucu. Önemli değil korkutmak için yazmadığınız belli zatenKusura bakmayın. Dediğim gibi vücudumla alakalı bence. Bir çok kişi memnun spinalden.
Evet bende bilmiyorum sonuçta genel anestezinin bende yapacağı etkiyi ve sonuçlarını. O yüzden sormak istemiştim burada deneyimleyen arkadaşa. Ve olumlu-olumsuz tüm şeyleri duymak beni daha iyi hissettirdiği için sanırım herkes benim gibi zannedip anlattım birazını.Kim başına ne gelecek tam olarak bilemiyor o yüzden bu bilinmezlik biraz korkutucu. Önemli değil korkutmak için yazmadığınız belli zaten
Epiduralde belde kateter oluyor belden sürekli ilaç verilmeye devam ediliyor spinalde tek sefer veriliyorEpidural le spinal arasında ne fark var ki
Epidural le spinal arasında ne fark var ki
Kolunda tansiyon aleti takili oluyor hemen mudahale ediolar sohbet esliginde oluyor cnm olabildigince rahat olmaya calis inan cok kisa suruyorYa bende o ana sahit olmak icin istiyorm spinal oglumda geneldi bende koca bir paket nescafe gold ve 2 si bir arada aldm cantama koydm bitter cikolata fln aldim koydm bende tansiyon dusuklugu yasamaktan korkuyorm sadece dogum aninda
Tabiki insan bilmediğini öğrenmek ister haklı olarak, önemli değil.Evet bende bilmiyorum sonuçta genel anestezinin bende yapacağı etkiyi ve sonuçlarını. O yüzden sormak istemiştim burada deneyimleyen arkadaşa. Ve olumlu-olumsuz tüm şeyleri duymak beni daha iyi hissettirdiği için sanırım herkes benim gibi zannedip anlattım birazını.
Özür dilerim tekrardan..
Valla ben doktormla konustm gecen hafta genel asla istemiyorm spinal istyorm dedm covitten dolayi genel onermiyorm ben nasil istiyosan anestezi uzmanina soyle onu yapar dedi epidural hakkinda hic fikrim yoktu biraz netten arastrdim katater katili kaliyor ilaci ordan veriyolr aninda etki ediuormus ama onda istemiyorm ben bi hastalik panik atak fln yoksa spinal veya epidural uygulaniuormusAh ne kadar zor.. Ben tedavi olurken bile önce önce 10 yıl kadar beklemiş kişilere dua ederdim o kadar zorlandım ki rabbim onlara dayanma gücü versin ve tez vakitte yavrularına kavuştursun inşallah.
Melekkkeren
Evet ben de öyle oluyorum burda da doğumlar başlayınca artık iyice sona geldiğimizi hissediyorummRabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Hepimiz sağlıkla kucaklarız inşallah yavrularımızı
Ben de bunu soracaktım yani bir sorun olmazsa zaten genel anestezi olmayacak. Ama sezaryen doğumda epidural de yapıyorlar acaba hangisi daha iyi oluyor spinal mi epidural mi. Buna anestezi doktoru karar veriyormuş diyorlar da bizim de fikrimiz alınacak mı kafam karıştı
Evet herkesin bunyesine gore farkli benim arkadasim genel oldu daha ameliyat kapisindan cikrken ayildi ama kmse benim gbi olamazzNarkoza ne tepki veririm bilmiyorum
Bende spinalde çok zor uyuştum 4.iğnede uyuştum. Anezteziciyle de gerildik tabi o esnada. Ameliyat sırasında da baya yanma hissettim. Oğlum çıktıktan ve bana gösterildikten sonra doktorum beni uyuttu, asansörde odama çıkarılırken gözümü açtım ve hiç iyi değildim koridoru inlettimsanırım vücudumla alakalı
Ya cok iyi ozaman ona gore onlem alirlar zaten okdr doktoe hemsire olcak basimzdaKolunda tansiyon aleti takili oluyor hemen mudahale ediolar sohbet esliginde oluyor cnm olabildigince rahat olmaya calis inan cok kisa suruyor
Bana 8 yil once adim adim anlatmislardi suan bebegi cikartiyorz flan gbi sora bi ara tansiyon aleti oter gbi oldu hemen damardan ilac verdiler hafif leyla oldu kafam ama kendimdeydim doktor cok onemli konusarak sohbet esliginde ne oldugunu anlamiosn bileEvet herkesin bunyesine gore farkli benim arkadasim genel oldu daha ameliyat kapisindan cikrken ayildi ama kmse benim gbi olamazzkahvaltya uyandrildm resmen
Ya cok iyi ozaman ona gore onlem alirlar zaten okdr doktoe hemsire olcak basimzda
Ben aslında epidural daha iyi olur çünkü epiduralde anestezi etkisi daha uzun sürer ağrılar da bir o kadar geç başlar diye düşünüyordum ama biraz araştırdım ve tecrübeli annelerden de duyduğum üzere spinalin de etkisi hemen geçmiyor ve çok ağrılı olan dönem zaten anestezi altındayken atlatılıyor diye duydum. Kaldı ki etkisi geçince çok ağrı olsa bile ağrı kesici yapıyorlar. Spinal tek dozluk bir anestezi bildiğim kadarı ile epiduralde de katater belde kaldığı için kalçadan yada damardan ağrı kesici vermek yerine belden veriyorlar farkı sadece o. Bana spinal olmak daha mantıklı gelmeye başladı.Valla ben doktormla konustm gecen hafta genel asla istemiyorm spinal istyorm dedm covitten dolayi genel onermiyorm ben nasil istiyosan anestezi uzmanina soyle onu yapar dedi epidural hakkinda hic fikrim yoktu biraz netten arastrdim katater katili kaliyor ilaci ordan veriyolr aninda etki ediuormus ama onda istemiyorm ben bi hastalik panik atak fln yoksa spinal veya epidural uygulaniuormus
Ayy@Mascara @kuyrukluyildiz gözünüz aydın kızlar sağlıkla bereket ve mutlulukla büyüsünler minişler
@Hndn tyln benim de ilk verilen tarih 20 Şubat yatış ,22 Şubat pazartesi doğum olacaktı, kısmet işte
@ayse vera tatlım heyecanın o kadar normal ki ben doğumun önceki gece kk da spinal sezeryan postlarini okuyordum o zamana kadar hıc bilmediğinm Bir şeydi çünkü inşallah sen de yarın güzel haberlerle şenlendireceksin burayı
@Muallimezzz bebiş tüm hortunlardan çıktı bı tek kuvozde yukarı makineye bağlı ayakta kalp atışını kontrol Eden var onu da beslenme ve kucağa alıp emzirme denemelerinde çıkarıyoruz annem geldi şimdi o aşağıda ben bebeğimin yanında, diğerini verebiliriz ama buna bı alış istersen dedi bende orda bikac gün daha kalmasını istedim her gidişimde görüyorum her gün burdayım zaten öyle canım
Bu arada kızlar sağma odasında ne hikayeler var çok şükredelim dua edelim şuan yanımda bı gece ışık tedavisi görücek olan bı abla var 42 yaşında 4 günlük lohusa ve en küçük oğlu 25 yaşında nişanlısürpriz olmuş kızının da ilk çocuğu doğal olmuş sonra olmayınca tedavi ile ikizleri olmuş benimkilede çok daha ufakmis ama gördüm şuan 3 çocuğu üçüz gibi olmuş kızının maşallah bana çok güzel motivasyon oldu hastane ortamları hem imtihan hem şükür hem de böyle güzel tesadüflere vesile oluyor yine Bir gün pollyanna olmuşumdur 5m2 Lik kapısı olan odamda
Ben bu zamana kadar çok iyi geldim benim de son zamanlar geçmek bilmiyor sanki ya hareket kabiliyetim kısıtlandığı için böyle hissediyorum sanırımKızlar ya gruba çok giremiyorum girince illa bi olay olmuş oluyo :)) anlayana kadar canım çıkıyo :)
Neyse güzel şeyleride okumuş oldum.. Ne güzel doğumlar başladı. Martın sonu görünen doğumlar olarak yalnız kalcaz grupta. Emzirirken filan arada yine uğrayın gruba bizden önce dopum yapanlar :) aşırı sabırsızlanıyorum bende. Nedense bu hamileliğimde bi türlü geçmedi 9 ay.. İlkinde anlamamıştım bile. Kim nası geçiyo diye sorsa Of sıkıldım artık diye cevap veriyorum :) ama cidden bunaldım..
Bende yarın kontrole gidicem. 35.haftada gün vermez muhtemelen ama 15mart için gün isticem :) 38+4 oluyorum ozaman. İlk bebeğim de 38+3de doğmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?