- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
- 198
Yaa öyle mii o zaman sıkıntı yoktur. Son zamanlarda sık sık ağrır oldu endişe ediyordum. Karın ağrılarım oluyordu normal geliyordu bana ama oradaki kemikler ağrıyınca korkmuştumTam da anlattığın yer çatı.O içerdeki kemikler. Bebek buyudukce Rahim genişliyor ve oraya baskı yapıyor.Ve çatı ağrıları oluyor.Ben hamileligimi bile ilk oradaki ağrıdan anladım.
Çok geçmiş olsun cnmSelam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Bende ilk hamileligimde çok korkmuştum.Doguma yakın daha fazla oluyor oturup kalkarken hatta en ufak harekette bile.Ama aşırı dayanılmaz bi ağrı olursa hemen dr.na soyle.Yaa öyle mii o zaman sıkıntı yoktur. Son zamanlarda sık sık ağrır oldu endişe ediyordum. Karın ağrılarım oluyordu normal geliyordu bana ama oradaki kemikler ağrıyınca korkmuştum
Sagol canimm ❤Amin
Aminnn canim insallahhh❤
Yok canim ben ikili test yaptirmadim direkt genetik test yaptirdim emin olmak icin
Amin canim hepimizin bebisleri saglikla buyusun, kucagimiza aldigimiz gunleri gorelim insalah❤
Çok geçmiş olsun.... İnşallah bir an önce sebep bulunur. Benim oğlum da 7 yaşında geçen sene hastalandı doktora gittik çocuk tek böbrekli dediler bu arada bu süreç yaklaşık 1ay sürdü farklı farklı bölümler de nasıl olur o kadar muayene oldu çok şükür hiç bir rahatsızlığı yok yanlışlık vardır dedik gebelikte ki tüm taramalar özel doktorum tarafından yapıldı. Ve böreğin tek olduğu fark edilememişSelam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Cok tesekkur ederim 11+2 de yaptirdim ben, 10 gunde cikti ve 21 tane hastaligi taradilar. Insallah sizin de tertemiz cikarGözünüz aydın. bende 12. Hafta gibi fetal dna testini yaptırcam. Kaç haftada çıktı sonuç birde sonuç kağıdında kaç tane hastalığı taradıklarını yazmışlar mı?
Olur dikkat ederim dayanılmaz olursa söylerim hemencik. Yerimden bi anda firlıyorum bazenBende ilk hamileligimde çok korkmuştum.Doguma yakın daha fazla oluyor oturup kalkarken hatta en ufak harekette bile.Ama aşırı dayanılmaz bi ağrı olursa hemen dr.na soyle.
Çok stresli bir zaman, aman siz kendinize dikkat edin. Hasta olmayın yorgun düşmeyin kızlarınızda bebeğinizinde size çok ihtiyacı var. Dinlenmeye çalışın. İnşallah sağlıkla gelir ev sesiyle şenlenir, inşallahDün bütün gün onunla koşturdum eve geldiğimde gece saat 3 tü. O kadar zor bir gündü ki zımba gibi ayaktaydım o saate kadar. Sabah 8 de yine gittim hastaneye ama bugün resmen yerlere yapışıyorum o da rahatladı biraz. Bende kendimi bıraktım yorgunluktan yatağa gidecek halim bile yok babası yanında geceleri. Pamuk prensesim evde yokken ev neşesiz
Annem ayağına demir baglattircaksin illaki derdi ben de zıplayarak kalkardım.Hemen ağrı girerdi.Malesef artik hareketlerimize dikkat etmemiz gerekiyor.Desemde bende senin gibiyim.Hatta ilk hamileligimde 3kez karnımın üstüne düştüm koşarken.Biraz dikkat etmek gerek.Biraz daha sakin yavaş hareket etmemiz gerekiyor.Olur dikkat ederim dayanılmaz olursa söylerim hemencik. Yerimden bi anda firlıyorum bazenyani kapı çalıyor yada başka birsey aklıma geliyor cok seri kalkıyorum istemsiz. O anlarda öyle bir ağrı saplanıyor ki kasıklarıma resmen olduğum yere çöküyorum karnımı tutup. Bunun da sakıncası var mıdır acaba?
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Benim kızımda da böbrek genişlemesi var. Normalde ayrıntılı ultrasonda belli oluyormuş ama bizimki fark edilememiş yada sonradan olmuştur dedi doktor. Dört aylıkken yüksek ateşle idrar yolu enfeksiyonu geçirince fark edildi. Ciddi bi enfeksiyon geçirdi böbreğini kaybedebilirdi ama çok şükür bişey olmadı iki yıl sürekli ilaç kullandık. Hala genişleme var altı ayda bir kontrol ediliyor. Allah dermanı olmayan dert vermesin.Selam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Iyilesicek inşallah.Sen iyi düşün.Bunla geçmiş olsun.Daha çok işi var kardeşinin hazırlığını yapicak seninle.Seninde kendine dikkat etmen gerek.Agrilari azaldı mı? Dr.ne dedi canım?Dün bütün gün onunla koşturdum eve geldiğimde gece saat 3 tü. O kadar zor bir gündü ki zımba gibi ayaktaydım o saate kadar. Sabah 8 de yine gittim hastaneye ama bugün resmen yerlere yapışıyorum o da rahatladı biraz. Bende kendimi bıraktım yorgunluktan yatağa gidecek halim bile yok babası yanında geceleri. Pamuk prensesim evde yokken ev neşesiz
Evet ben 11+3 oldumCok yaknmis evet senn ilerimiydi bnden
Progestan verdi mi doktorunuz? Bana ufacık bi kanama alanı sebebiyle 3 hafta progestan kullandirdi doktorum.Kızlar bugün doktora gittim 11+4 günüyle uyumlu dedi ama 3cm kanama alanı varmış dinlen çok yorma kendini dedi. idrar tahlilinde de enfeksiyon çıkmış ilaç verdi. en son 7 haftalıkken gittik o zaman idrar testi yapılmıştı neredeyse 5haftadır enfeksiyonla geziyormuşum.
Bunları duyunca haliyle üzüldüm. Ama çok şükür bebiş iyimiş kalp sesini ilk defa kaydettim aklıma geldikçe dinliyorum rahatlıyorum. Bu kanama alanı ne zaman geçiyor bilen var mı?
Ay Allah korusun yaaAnnem ayağına demir baglattircaksin illaki derdi ben de zıplayarak kalkardım.Hemen ağrı girerdi.Malesef artik hareketlerimize dikkat etmemiz gerekiyor.Desemde bende senin gibiyim.Hatta ilk hamileligimde 3kez karnımın üstüne düştüm koşarken.Biraz dikkat etmek gerek.Biraz daha sakin yavaş hareket etmemiz gerekiyor.
Bndede 8.9.ve 11.nin basi bikac kez . 8.haftada 1 2 gun baya bulandi 9 da 1 2 kez hafif bugün 11.hafta basi yine hafftiBnmde bi 5. Bi 11. Haftada bikaç gün bulandı.
Selam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?