Ben zaten genel olarak da evhamliyim. Daha once bi dış gebelik geçirmiştim çok sıkıntılı bi dönemdi. Böyle olumsuz bi tecrube yaşayınca sonradan da hep kötü bişey olacakmış gibi geliyor, sağlıkla doğum yapan insanlar cok acayip biseyi başarmış gibi geliyor.Çok sükürİçini rahatlat birçok kişi sadece ense ölçümü yaptırıyor kan vermiyor bile. Okumadan durabilsek süper olacak ama okuyup stres yaptırıyoruz kendimize huyumuz kurusun
Canım benim çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Ciddi bi rahatsızlık mı böbreğin deki yani. Bide doğuştan. Kızların kaç yaşında. Umarım bi an önce kendine gelir kuzunSelam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Çok geçmiş olsun. Bisey olunca doktorların hepsi başka bisey söylüyor gerçekten. Insallah en kısa zamanda iyileşir kızınız.Selam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Ya cevre ne kadar etkiliyor.Onlar ne dese acaba öylemi yoksa hissediyorlar mi diye soru işaretleri dolanmaya başlıyor.Hadi ilki neyse de ikinci de daha zor oluyormuş.Bende hiç beklenti yokken onlar çoktan başladılar.10+5teyken tahminde bulundu doktorum. Pazartesi gideceğim 13+2 olacağım bakayım bu sefer tahmininde değişiklik olacak mı
Hissettiğimden değil de herkes erkek diye tahminde bulunmuştu sırf değişiklik olsun diye iyi ben de kız diyorum o zaman dedim ama hissetmiyorum. Şimdi de doktor erkek gibi deyince kendimi kaptırmayayım desem de erkekmiş gibi düşünüyorum
Allah korusun canım inşallah birseycik olmadan kavuşacaksın sen de bebeğineBen zaten genel olarak da evhamliyim. Daha once bi dış gebelik geçirmiştim çok sıkıntılı bi dönemdi. Böyle olumsuz bi tecrube yaşayınca sonradan da hep kötü bişey olacakmış gibi geliyor, sağlıkla doğum yapan insanlar cok acayip biseyi başarmış gibi geliyor.
Burda neler okuyoruz. Ben de onları okudukça ya bana da böyle olursa diyorum. Dış gebelikten önce de buralarda okuyordum hep ama dış gebelik düşük bi ihtimal olduğu icin ben yaşamam heralde diyordum. Geçenlerde burada amniyosentez sonucunda bebeğinde genetik bozukluk oldugu tespit edilen bi arkadaşın başlığını okumuştum ondan cok etkilendim.
Evet gerçekten çok etkiliyor, en çok abimin hislerine güvenirim ne tahmin etse çıkıyor bakayım bu kez de çıkacak mıYa cevre ne kadar etkiliyor.Onlar ne dese acaba öylemi yoksa hissediyorlar mi diye soru işaretleri dolanmaya başlıyor.Hadi ilki neyse de ikinci de daha zor oluyormuş.Bende hiç beklenti yokken onlar çoktan başladılar.
Canım çok geçmiş olsun.Rabbim şifa versin kızına.insallah hemen iyileşir.Selam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Amin. Gerçekten ben çok korkuyorum. Stres de zararlı biliyorum ama kendime engel olamıyorum. Insallah hepimiz sag salim evlatlarımıza kavuşuruz.Allah korusun canım inşallah birseycik olmadan kavuşacaksın sen de bebeğine
Anlıyorum seni bana da normal yolla hamile kalmış insanlar çok acayip birşey başarmış gibi geliyor tebrik edesim geliyor bir bebek oluşurken o kadar çok aşamadan geçiyor ki tüp bebekle hamileyim o yüzden böyle söylüyorum. Evham hiç bitmiyor insan zor kavuşunca kolay kaybedeceğini sanıyor Allah korusun yavrularımızı bizlere bağışlasınBiz de hayırlısı ile kucaklarımıza alırız inşallah.
Sanırım bahsettigin konuyu bende okumuştum insanın aklına yerleşiveriyor böyle olaylar. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor
Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun inşallahSelam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Tabi her insanın yapısı gereği stres seviyesi farklı olur anlıyorum gerçekten huyumuz bu ise değiştiremeyiz diye düşünüyorum. Eminim sen de kendinle konusuyorsundur içini rahatlatmak için. Ama bir yere kadar götürüyor iyi düşüncelerAmin. Gerçekten ben çok korkuyorum. Stres de zararlı biliyorum ama kendime engel olamıyorum. Insallah hepimiz sag salim evlatlarımıza kavuşuruz.
Benim etrafimda hislerine guvenecegim tek kisi esim bakalim tahmini tutacakmi? Oğlum hemen olmuştu ama etrafımda öyle şeyler gördümki hergun sağlıklı diye şükrettim.Bunda da sağlıklı olsun bizim olsun.Bi de hayırlı evlat olsun diye dua ettim önce.Senin ilk mi?Evet gerçekten çok etkiliyor, en çok abimin hislerine güvenirim ne tahmin etse çıkıyor bakayım bu kez de çıkacak mıTedavi ile hamile kaldım muhtemelen 2. Çocuk da o şekilde olacak, o yüzden yeterki rabbim versin hepsi kız olsun hepsi erkek olsun hiç fark etmez diyorum. Olmamasının verdiği acı çok büyük çünkü
Biraz dinlen canım.Ayni gün dönmüyorsun en azından.Sen içini ferah tut.Ama dikkat et kendine.Kızlar bugün yaklaşık 45 dakka sarsıntılı yolculuk yaptım . Yolun ortasına gelince farkettim yol çalışması varmış . Geride dönemedim .Köye annemlerin yanına gelmiştim arabayı da ben kullandım . Birde bunun yarın geri dönüşü var napıcam bilmiyorum . Korktum bişey olur mu sizce
Sistemde muhtemelen sadece kan sonuçlarını görürsünüz zaten . Benim öyle olmuştu .hiçbirşey anlamamıştımda. Bilgisayarda onlar üzerinden hesaplama yapılıyor onun sonucunu söylüyorlar . Benim doktorumda asla telefonunu açmaz . Whatsapptan yazarım bişey soracağım zaman ya 5-6 saat sonra cevap verir ya da ertesi gün . Ama mecburum ben gitmeye . Sizin imkanınız varsa büyük şehirdeyseniz sizi anlayacak yardımcı olacak bi doktor seçinIkili test sonucum cikmis, doktorum telefonla sorabilirsin demişti. 2 gundur 100 kere aradim hastaneyi, acmiyor doktorum. Cok sinirliyim ya, durduk yerde strese girdim iyice. Testi de göremiyorum sisteme yüklememişler. Ha diyince hastaneye gidebilcek bi yerde de degilim. Sirf bu sebeple gittigim hastaneyi degistirebilirim o kadar sinirlendim.
Gönlünüzden geçen olsun inşallah ❤ Tabii herşeyden önce sağlık sağlık sağlık. Hayırlısı ile gelsin hayırlı evlat olsun yavrularımız. Bizim ilk olacak nasipseBenim etrafimda hislerine guvenecegim tek kisi esim bakalim tahmini tutacakmi? Oğlum hemen olmuştu ama etrafımda öyle şeyler gördümki hergun sağlıklı diye şükrettim.Bunda da sağlıklı olsun bizim olsun.Bi de hayırlı evlat olsun diye dua ettim önce.Senin ilk mi?
Cok cok cok gecmis olsun canim, Allah insallah tez zamanda sifa versin.. yavrum bu yasta ne acilar cekiyor kim bilirSelam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Insallah canim.Hepimizinki de.Ilk olunca çok farklı oluyor.Heyecani bambaşka oluyor.Bi de hazırlığı falan derken nasıl bitiyor hamilelik anlamıyor insan sanki.Gönlünüzden geçen olsun inşallah ❤ Tabii herşeyden önce sağlık sağlık sağlık. Hayırlısı ile gelsin hayırlı evlat olsun yavrularımız. Bizim ilk olacak nasipse
Ah ya çok çok üzüldüm rabbim şifa versin kızınıza tez zamandaSelam kızlar iki gündür hastanedeyiz kızlarımdan birinin dün sabah aşırı karın ağrısı oldu kendi doktorumuza gittik ultrason çekildi beni aşar dedi başka çocuk cerrahına yönlendirdi O da anlamlı birşey muayenede yok dedi ama çocuk duramıyor. Akşam oldu zaten gel git bizde kızı aldık Marmara eğitim araştırmaya geldik burada tekrar ultrason tomografi kan idrar yapıldı bizi kırmızı alana yatırdılar. Apandistin tüm bulguları var karnın içinde fazlaca sıvı görünüyor fakat görüntülemelerde apandisiti göremiyorlar. Aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu varmış. Bu sebeple karnındaki lenfler şişmiş onlar da ağrı yapıyormuş. Sonra doktor geldi dedi ki çocuğunuz doğuştan böbrek hastası biliyorsunuz değil mi dedi biz şok olduk. Zaten idrar kaçırma problemi olan bir çocuk bezi bıraktıktan beri belki 10 tane doktora gitmişizdir ultrason çektirmişizdir nasıl görünmez dedim tomografide çıktı dediler. At nalı böbrek anomalisi diye geçiyormuş. Normalde hamilelikte yaptırdığımız ultrasonda görünüyormuş. Bide en iyisi diye gitmiştik o zaman medipol de soyadı apaydın olan bir dr vardı ona yaptırmıştık çok iyi diyehala apandisit var mı yok mu belli değil 2 gündür yemek su verdirtmiyolar gece kusunca burnundan midesine hortum salmışlar. Babası çıkarttırmış. Ağrıdan ayakta duramıyor nefes alırken bile batıyor diyor. Ne güzel büyüdüler hastalıklar bitti diyordum inanın 10 yaş yaşlandım 2 günde. Sebebi net belli olsa takmayacağım bu kadar belirsizlik insanı mahvediyor.
Haklısınız aynen öyle oluyor gerçekten deInsallah canim.Hepimizinki de.Ilk olunca çok farklı oluyor.Heyecani bambaşka oluyor.Bi de hazırlığı falan derken nasıl bitiyor hamilelik anlamıyor insan sanki.
Büyük şehirin küçük bi ilcesindeyim. Merkeze baya uzak. O yuzden sürekli gidemiyorum. Haftaici calistigim icin sadece cumartesi gunleri gidebiliyorum. Haftaya cumartesi gidicem artik. Doktorun şahsi telefon numarasini isticem. Vermezse başka bi doktor araştırıcam çünkü her durumda hastaneye gitmem mumkun degil. Ankara'daki doktorum çok iyiydi. Hala da cok takıldıgım bisey olunca ona yazıyorum sagolsun cevap veriyor hala bana.Sistemde muhtemelen sadece kan sonuçlarını görürsünüz zaten . Benim öyle olmuştu .hiçbirşey anlamamıştımda. Bilgisayarda onlar üzerinden hesaplama yapılıyor onun sonucunu söylüyorlar . Benim doktorumda asla telefonunu açmaz . Whatsapptan yazarım bişey soracağım zaman ya 5-6 saat sonra cevap verir ya da ertesi gün . Ama mecburum ben gitmeye . Sizin imkanınız varsa büyük şehirdeyseniz sizi anlayacak yardımcı olacak bi doktor seçin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?