Ben duzenli olarak hap kullaniyorum ama şimdi korktum açıkçası 4+4 hamileyim en son ayin 12sinde 4 küsür çıkmıştı değerim ya birşey olduysa olumsuz bebeğin zihinsel gelişiminde
Hamilelikte 2,5 altında olması gerekiyor. Bebek ilk zamanlar trioid hormonu üretemediği için annenin Daha fazla trioid hormonuna ihtiyacı oluyor. Yüksek trioid bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. İlk aylarda bir miktar yükselmesi normal karşılanabiliyor ancak kesinlikle kontrol edilmeli eğer düzelme olmuyorsa ilaç kullanılmalı.
Benim ilk hamileligimde dr.um çok sıcak kanlı çok yakındı.Ama 36.haftada izne ayrıldı.Kendi riskli bi hamilelik geçiriyordu.Ayni hastanede başka bi dr bulduk.Ama baya soğuktu.Yalniz sezeryan olmasına rağmen harikaydı.Dikisi harikaymış.2gunde ayaktaydım.
Yanı bazılar fazla yakın davranmasana doğumda çok iyi olabiliyor.Bunu da bi düşün derim.
Ben duzenli olarak hap kullaniyorum ama şimdi korktum açıkçası 4+4 hamileyim en son ayin 12sinde 4 küsür çıkmıştı değerim ya birşey olduysa olumsuz bebeğin zihinsel gelişiminde
Benim ilk hamilelikte trioidim yüksekti. Her ay düzenli kan tahlili yaptırdım tsh t3 t4 ona göre doktorum doz ayarlaması yaptı. Ayda 1 ölçüm yapılıyordu. İlk zamanlar bazen yükselip sonra müdahale edilmeden de düşebiliyormuş. Endokrinolojiden yada iç hastalıklarından takip ettirin. Korkmayın Allahın izniyle hiç bişeycik olmaz. Sadece hep kontrol gerekli. Çünkü bazen 3 tam 4 yarım bazen 5 tam 2 yarım şeklinde sürekli dozum değiştirilmişti benim
Benim ilk hamilelikte trioidim yüksekti. Her ay düzenli kan tahlili yaptırdım tsh t3 t4 ona göre doktorum doz ayarlaması yaptı. Ayda 1 ölçüm yapılıyordu. İlk zamanlar bazen yükselip sonra müdahale edilmeden de düşebiliyormuş. Endokrinolojiden yada iç hastalıklarından takip ettirin. Korkmayın Allahın izniyle hiç bişeycik olmaz. Sadece hep kontrol gerekli. Çünkü bazen 3 tam 4 yarım bazen 5 tam 2 yarım şeklinde sürekli dozum değiştirilmişti benim
Benim hipofiz bezinde 3 mm adenom var büyüme hormonumda yüksek çıktı en son Cerrahpaşa da bir prof ameliyat olmam gerektiğini söylemişti iki hafta önce o zaman hamile olduğumu bilmiyordum MR vs istedi benden hamile olursam ne olacak dediğimde o zmaan işler iyice karışır demişti bebeğe olumsuz etkisi olur demişti ama kısmet işte hamile oldgumu öğrendim şimdi ne yapacağımı sasirmis durumdayim
maşallah aslında ne kadar minikler, benim en son cuma günü 59mm parmaklarını kalbini, beynini gösterdi doktor nasıl bir mucize, Rabbimin kudreti ne kadar büyük, Allah a şükürler olsun bizde bu duyguları yaşıyoruz. Canım cinsiyeti tahmn etmek çok zor.. Benim bebişte bacaklarını çelip uyuyordu doktorla zar zor uyandırdık ama cinsiyetini göreemedi ya da tam net birşey diyemdi 1 ay sonrasına kaldı
Kızlar günaydınlar
Az önce Dr dan geldim ikili testinin kan sonucu iyi çıktı şükür. 20. haftam da ayrıntılı ultrasona gireceğim. Perinatolojide ki Dr kilon olduğu için çocuk da anamoli varsa bile net göremeyiz dedi. Sabah sabah moralimi bozdu. İstersen genetik test için kan verebilirsin dedi. Ben oğlumda da kiloluyken kalmıştım ama her bir organını görmüştük.
Kizlar geldim hastaneye hallettiler sonunda gelmişken kendi doktoruma kan idrar sonucunu gostercem ama haftaya randevum vardi 10 gun icinde 2.ucretsiz . Simdi ucret ödemedim. Acaba odesemde doktorda bebisi gösterse diye dusundum haftaya kontrol olarak gelmis olurum ama sekreter doktors bi sor bugün erken çıkıcak dedi . Kahvslti bile yapmadim heyecanla bekliyorum bakarmiki ya bebegede ins haftaya gel bekle demez
Kızlar günaydınlar
Az önce Dr dan geldim ikili testinin kan sonucu iyi çıktı şükür. 20. haftam da ayrıntılı ultrasona gireceğim. Perinatolojide ki Dr kilon olduğu için çocuk da anamoli varsa bile net göremeyiz dedi. Sabah sabah moralimi bozdu. İstersen genetik test için kan verebilirsin dedi. Ben oğlumda da kiloluyken kalmıştım ama her bir organını görmüştük.
Kızlar günaydınlar
Benim hipofiz bezinde 3 mm adenom var büyüme hormonumda yüksek çıktı en son Cerrahpaşa da bir prof ameliyat olmam gerektiğini söylemişti iki hafta önce o zaman hamile olduğumu bilmiyordum MR vs istedi benden hamile olursam ne olacak dediğimde o zmaan işler iyice karışır demişti bebeğe olumsuz etkisi olur demişti ama kısmet işte hamile oldgumu öğrendim şimdi ne yapacağımı sasirmis durumdayim