2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bu Arada benımde ilk 3 gündür Ara ara günde bır kez hissediyorum Mısır patlar gibi oluyor dün akşam bı yemekten sonra 5-6 kez döner gibi oldu fazla hareket etti çok değişik bişey tam tarif edemiyorum bırde güçlense de tekmeleri tam hissetsem dışardan dokununca hıssedilmiyor 🤣

Ben bugün detaylıya girdim, genel olarak her şey yolunda, sadece böbrekle ilgili çok olumsuz olmayan ama kafa karıştıran bir şey söyledi, böbrek çıkış kanalında bir genişlik olduğunu ama sınırda olduğunu ve bu durumla çok sık karşılaştıklarını söyledi. takip edecek her ultrasonda.

geçmiş olsun canım, bir sonraki ultrason 1 ay sonra mı? büyüme hızına göre dengeye girer ve hızlıca düzelir annesi <3

Ya burda ilk gebeliğimde de hiç tahlil istemediler sormadılar da.
Sadece aşılar için gitmiştim, kilo tansiyon bakılıyor başka da bir şey yok.
Doktoru hiç görmüyoruz zaten
Ben ılk tahlilleri yaptırdım nıye tahlıl dedi anlamadım hemde sağlık ocağında olan hepsı yapıldı 🤔

Ben ılk tahlilleri yaptırdım nıye tahlıl dedi anlamadım hemde sağlık ocağında olan hepsı yapıldı 🤔
İşte bazı yerler takip ediyor hastane gibi her ay düzenli tahlil bakıyor gebelere.
Ben sadece ilk öğrendiğim zaman tahlil verdim onda da ben istedim bakılabilecek her şeye bakar mısınjz dedim.
Bizim doktor bi tuhaf zaten, ben tiroid ilacı yazdırmaya gitmiştim, başka istediğin var mı yazalım diyor 😂😂

İşte bazı yerler takip ediyor hastane gibi her ay düzenli tahlil bakıyor gebelere.
Ben sadece ilk öğrendiğim zaman tahlil verdim onda da ben istedim bakılabilecek her şeye bakar mısınjz dedim.
Bizim doktor bi tuhaf zaten, ben tiroid ilacı yazdırmaya gitmiştim, başka istediğin var mı yazalım diyor 😂😂
En sevdıgım doktor cinsi 🤣 başka istediğin var mı ben yazdırıyordum eskıden vardı öyle bı sağlık ocağı dr sonra taşınınca mecbur değişti. Bu haftada da artık neye bakarlar bılmıyorum ama kan vermekte en nefret ettiğim şey kan tutuyor benı 🤦🏻‍♀️

Kız ismi hala bulamadık ela defne Beren de kaldık.. Kız isimleri karar verdiyse nız yazar mısınız erkek ismi bulma k daha kolay mış
Biz de ayza, göksu, melis te kaldık 😐 bilmiyorum ne koycaz. Defne çevrenizde çok yoksa güzel isim 👍🏻 Bizim bi sürü arkadaşımızın kızı, yoksa onu da düşünürdük

Ben 7 haftalıktı galıba gittiğimde 7 Aralık tetanoz randevu vermıstı unuttum onlarda aramamıştı arayıp soracaktım hala onlar bugün aramış yazmış

Bırde detaylı için randevu mu alıyoruz nerden alıyoruz vs hiç bişey bılmıyorum devlet e gitsek ücret ne olur🙄

Kahvaltıyı nasıl geç yapabiliyorsunuz ya ben sabahları çok acıkıyorum 9 da falan süt içiyorum 1 saat tutuyor en fazla 🤔
İlk gebeliğimde sabah öyle aç uyanırdım ki eşime süt ısıt demeye mecalim olmazdı 😂
Süt ısıtıp yanında bir şeyler getirirdi, yataktan bile çıkmadan hemen onları yiyip içerdim anca kendime gelirdim.
Bunda da ilk zamanlar öyleydim ama şimdi normal yeme düzeninde gidiyorum

En sevdıgım doktor cinsi 🤣 başka istediğin var mı ben yazdırıyordum eskıden vardı öyle bı sağlık ocağı dr sonra taşınınca mecbur değişti. Bu haftada da artık neye bakarlar bılmıyorum ama kan vermekte en nefret ettiğim şey kan tutuyor benı 🤦🏻‍♀️
Rutin bakarlar herhalde
Kötü olursan kan vermesem olmaz mı de belki yapmazlar

İlk gebeliğimde sabah öyle aç uyanırdım ki eşime süt ısıt demeye mecalim olmazdı 😂
Süt ısıtıp yanında bir şeyler getirirdi, yataktan bile çıkmadan hemen onları yiyip içerdim anca kendime gelirdim.
Bunda da ilk zamanlar öyleydim ama şimdi normal yeme düzeninde gidiyorum
Evet evet ben de öyleyim sabah aç aç uyuyamıyorum asla süt pratik olunca ben de hemen süt içiyorum 😂

Az yiyorsunuz sanki yaa 🤔 ya da ben çok yiyorum 🤫 ben ne bulsam yiyorum yaa ağzım boş durmuyor diyebilirim. Çabuk doyuyorum ama bana mısın demiyorum yani🙈😬 sabah 11 gibi kahvaltı, öğle yemeği yok o arada çerez ve sadece 1 porsiyon meyve ya da meyveli yoğurt yaparım kendim, sonra kahve, 4 gibi yemek, yemekler sağlıklı olur genelde. Akşamda ne istersem yerim işte 🙄 çerez, soda, meyve, bazen zeytin ekmek, tahin pekmez, çok acıkırsam yemekten atıştırırım 🙈😒 çok yiyormuşum.
Tahin pekmeze girdim mi çıkamıyorum ben ya 😁 o yüzden 2 haftada bir küçük bi kase yapıp koyoyorum masaya, ama 2 günde bitiyo 😂😂 allahtan sağlıklı şeyler ama sırf yağ işte.

Bırde detaylı için randevu mu alıyoruz nerden alıyoruz vs hiç bişey bılmıyorum devlet e gitsek ücret ne olur🙄
Takibe gittiğin doktor söylemedi mi canım
Ben devlet hastanesine gidiyorum, en son gittiğimde kendi söyledi.
Benim gittiğim hastane küçük ilçe hastanesi, beni merkezdeki şehir hastanesine yönlendirdi, orda perinatolog baktı, bir de üniversite hastanesinde radyolojiden randevu almıştım, onlar rapor yazdığı için radyolojinin de bakmasını istiyorlar genelde.
İkisine de ücret vermedim.

Back
X