Teşekkürler canım Allah razı olsun iyiki vardınız.Bulantıyla ilgisi yok canım, kimi 9 ay hiç bulantı yaşamaz kimi doğuma girerken bile kusar. İçini ferah tut
Bencede devamı gelip gelmiceği önemli canım takip etGebelikte 7. haftada akıntı da yine görülen şikayetler arasındadır. Bu hafta da lökore denilen, beyazımsı, hafif vajinal akıntı yaşayabilirsin. Sulu, hafif kokulu ya da kokusuz olabilir.
7 haftalık gebelikte kahverengi akıntı da görebilirsin. Bunların nedeni hormonların gebelik sırasında genişleyen vajina duvarına yaptığı etkidir.
Diyor bakalim devamı olcakmi
Tam tarih ben ölçümleri hatırlamıyorum ama ben ilk kontrole gittiğimde benim hesaplarıma göre 8 haftalık hamileydim ama ultrasona göre 6+4 çıkmıştı.Daha sonra değişebiliyo mu yani :)
Doktorunuza ulasip, fikrini almanizi oneririm, cok onemsiz bir sey de olabilir ama siz onlem almis olursunuz. Bende rahim ile kese arasinda bir kanama alani oldugu icin 4 gundur bu konulari okumaktan uzman oldum. Saglikli bebekse dogacagindan emin olun bence.Kızlar şu gibi bisey geldi tuvalete gittim acava kan mi diye aşırı bir akinti ama hani adet öncesi pembesiyle krem arası biseysonra çok küçük iğne ucu kadar kan geldi altıma peçete bastırdım sivilceyi yolaesinizda kanar ya
Anladım canım bakalım bidaha ki randevuda ne kadarlık cıkcak minikler :)Tam tarih ben ölçümleri hatırlamıyorum ama ben ilk kontrole gittiğimde benim hesaplarıma göre 8 haftalık hamileydim ama ultrasona göre 6+4 çıkmıştı.
Aradan çok zaman geçmeden tekrar gitmiştik ve 9 haftalık çıkmıştı, yani bir anda o kadar büyümesi imkansız zaten ben de şaşırdım.
Doktor “çok küçük olduğu için ilk ölçümler yanıltabilir, Bebek büyüdükçe daha doğru ölçüm yapılır” demişti.
Bizimki boy hesabından baya atak yapmış görünüyordu
Allah hayırlı zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canımÖncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Hepiniz çok tatlısınızEminim çok güzel anneler olacaksınız yavrularınıza. Sanırım benim nisan annesi olma serüvenimin sonuna geliyoruz. Lekelenme kanama şeklini aldı, lavaboya gittiğimde de pıhtı düştü. Şu an adet kanaması şeklinde kanamam var. Doktorumla iletişime geçtim. Akşama tekrar çağırdı. Sanırım beklediği bi durumdu.
Dünden beri internetten gelişmeyen kese durumunu araştırıyorum. İlk haftalarda bu sorunla karşılaşıp daha sonra aradaki farkı kapatan ve sağlıklı doğan bebekler de varmış. Doktor Kesenin gelişmediğini gördükten sonra sağlıksız bi bebek olduğunu söyledi ve dediği gibi oldu. Acaba ne görmüş olabilir ve direkt bu kanıya vardı.
Nisan annesi olmak beni çok heyecanlandırmıştı. Umarım hepiniz bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Anladım canım bakalım bidaha ki randevuda ne kadarlık cıkcak minikler :)
Allah bağışlasın emziriyor musun kestin mi acabaBenim de 16 aylık kızım var
Amin inşallah canım
Emziriyorum canım, biraz zorluyor tabi ama kızımı beni veya bebeği tehlikeye sokacak bir durum olursa anca o zaman bırakırım, yoksa bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.Allah bağışlasın emziriyor musun kestin mi acaba
Canım bana doktorum bi kaç hafta içinde pembe yada hafif koyu akıntı gelebilir görürsen korkma demişti sanırım bu durum normal . Ama sen yine de çok ayakta kalma uzan dinlen bol bolGebelikte 7. haftada akıntı da yine görülen şikayetler arasındadır. Bu hafta da lökore denilen, beyazımsı, hafif vajinal akıntı yaşayabilirsin. Sulu, hafif kokulu ya da kokusuz olabilir.
7 haftalık gebelikte kahverengi akıntı da görebilirsin. Bunların nedeni hormonların gebelik sırasında genişleyen vajina duvarına yaptığı etkidir.
Diyor bakalim devamı olcakmi
Canım müsaitsen hastaneye gitmekte yarar var. bir şey yoktur inşallah ama yine de ne olur ne olmaz erken önlem alınmış olur Allaha emanetKızlar şu gibi bisey geldi tuvalete gittim acava kan mi diye aşırı bir akinti ama hani adet öncesi pembesiyle krem arası biseysonra çok küçük iğne ucu kadar kan geldi altıma peçete bastırdım sivilceyi yolaesinizda kanar ya
Canım ikisinden bir tanesi vajinal ultrason mu. Yoksa ikisi de karından mıÜstteki gecen haftanın şimdikini atıyorum
Ya ben de emzirmeyi bırakmak istemiyorum sıkıntı yok çok şükür de etrafımdakiler diyor çocuğu zehirler sin zayıflar erir tövbest korkutuyorlarEmziriyorum canım, biraz zorluyor tabi ama kızımı beni veya bebeği tehlikeye sokacak bir durum olursa anca o zaman bırakırım, yoksa bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.
Azı dişleri çıktı bu aralar memeye aşırı düştü sürekli ağzında
Bana da çok diyen oldu ama boşver hiç takma. En doğrusunu doktor söyler. Zaten çocuk da bir sıkıntı olsa illa anlarız değil mi canım sonuçta bir yıldır artık kaka renginden bile rapor yazacak hale geldikYa ben de emzirmeyi bırakmak istemiyorum sıkıntı yok çok şükür de etrafımdakiler diyor çocuğu zehirler sin zayıflar erir tövbest korkutuyorlar
su an beni ilgilendiren bi konu degil ama merak ediyordum bu konuyu:) doguma kadar emzirmeyi dusunuyor musun? eger dusunuyorsan bebek icin ilk gelen sutun formu icerigi farkli oluyor ua senin sutun kesilmedigi icin kolostrum denen sut gelmemis olacak. bu sorun olmaz mi bebek icin?Bana da çok diyen oldu ama boşver hiç takma. En doğrusunu doktor söyler. Zaten çocuk da bir sıkıntı olsa illa anlarız değil mi canım sonuçta bir yıldır artık kaka renginden bile rapor yazacak hale geldik
Çocuğunda bir sıkıntı veya farklılık hissedersen kontrole götürürsün, bunu söyleyenler tandem emzirme diye bir şey duymamışlar.
Bencede ay Allah senden razı olsun ne muradın varsa versin rabbim. Burdakiler ileri olduğu için ben takip ediyorum hep aynı haftada kanamamiz oliyor.Canım bana doktorum bi kaç hafta içinde pembe yada hafif koyu akıntı gelebilir görürsen korkma demişti sanırım bu durum normal . Ama sen yine de çok ayakta kalma uzan dinlen bol bol
Daha önce Doğuma kadar emziren çok kişiyle mesajlaştım Canım başka bir uygulama üzerinden. Kolostrum yine oluyormuş hatta bu emen bebeğe de çok şifalıymış bağışıklığını güçlendiriyormuş. Bir sıkıntı olmazsa 24 aylık olana kadar emziririm diye plan yaptım, kızım 24 aylık olduğunda benim doğumuma az kalmış olacak, Doğumdan önce memeyi bırakırsa bensiz uyumayı da öğrenir belki, diğer türlü doğum ve hastaneden taburcu olma sürecinde bensiz çok zorlanır kıyamamsu an beni ilgilendiren bi konu degil ama merak ediyordum bu konuyu:) doguma kadar emzirmeyi dusunuyor musun? eger dusunuyorsan bebek icin ilk gelen sutun formu icerigi farkli oluyor ua senin sutun kesilmedigi icin kolostrum denen sut gelmemis olacak. bu sorun olmaz mi bebek icin?
Devamı gelmezse sıkıntı olmaz inşallah Canım. İlk haftalarda bu tarz minik kanama veya lekelenmeler oluyormuşKızlar çok teşekkür ediyorum doktorumla görüştüm dedi kanamalar artarsa veya aşırı bir şekilde o zaman acile gel dedi Onun haricinde Bu haftalarda olması çok normal dedi
anladim. o zaman bizden cok daha iyi beslenmen gerekiyor:))Daha önce Doğuma kadar emziren çok kişiyle mesajlaştım Canım başka bir uygulama üzerinden. Kolostrum yine oluyormuş hatta bu emen bebeğe de çok şifalıymış bağışıklığını güçlendiriyormuş. Bir sıkıntı olmazsa 24 aylık olana kadar emziririm diye plan yaptım, kızım 24 aylık olduğunda benim doğumuma az kalmış olacak, Doğumdan önce memeyi bırakırsa bensiz uyumayı da öğrenir belki, diğer türlü doğum ve hastaneden taburcu olma sürecinde bensiz çok zorlanır kıyamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?