2021 Nisan Anneleri

Ben ilk doğumumu epidural sezeryan olarak yaptım. Ameliyat anında hiçbir şey hissetmiyorsun, uyanık olduğun için herşey gözünün önünde bebekle ilk karşılaşma anı vs. :) eve gelince gece yatarken sağa sola dönüşlerde biraz acı hissettim birkaç gün. Ama korkulacak bi durum değil bence..

Malesef benimde öle 2 bardak oldu bu saate kadar çok üzülüyorum bu duruma ayran iciyorsun sıvı olsun die şimdi ondan da sogudum
Doktor yemeksiz olur ama susuz olmaz dedi elimde olsa 5 lt içerim o kadar bekledim tüp bebek tedavisine katlandım zorlayabilsem yapmaz mıyım ama olmuyor asla

Kime gidiyorsun canım ve nerde oturuyorsun? Ben Eyüp de oturuyorum. Ama sefaköy rumeli hastanesinde doktorum. Oğlumda da ona gitmiştim vazgeçemedim doktorumdan..
Uzakmış yolun epey ya. Canım önce şahla hanıma gittim herkes baya memnun ama her gittiğimde çok bekliyordum hastası çok fazla çünkü şimdi Emrah beye gidiyorum inanılmaz iyi neşeli bi doktor muhteşem bi enerjisi var yarım saat bebeğe baktı muhabbet etti şarkılar söyledi

Çok üzüldüm çok kötü oldum bende daha önce yaşadım zaten dr da tek dediğim şey kalbi atıyor mu oluyor Allah bir sabah k
Allah sağlıklı bebiş hayırlı bebiş nasip etsin canım bende aynısını yaşadım önceden aynen dediğin gibiydi dr lar sağlıksızmis demek ki dedi. Hayırlısı belki böleydi Rabbim tez vakit gönlüne göre versin. Duaların için saol Allah razi olsun

İkili üçlü testi yaptırmayacak olan var mı?Ben tüm testleri yaptırmak istiyordum hatta bunlar yerine harmony testi yaptıracaktım ama doktor gerek yok dedi.Normalde türkiyedeki doktorlar zorla yaptırmak ister ama Almanyada doktor gerek görmedi.O testler sadece risk ölçer çok da geçerli değil dedi.en kesin sonuç amniyosentez verir ama zaten bir sıkıntı varsa da ayrıntılı ultrasonda görülür dedi.Şimdi ben zorla test yaptırsam mı yaptırmasam mı arada kaldım.

Ben mesela bu konuda size katılıyorum kanamam akıntı rengi sorunu çok şükür hiç yaşamadım ama kan pıhtılaşması probleminden dolayı hep korkuluyum burdaki kanamam var lekelenmem var mesajlarını okuyunca hep rüyamda düşük yaptım bazende dua ettim inş bir an önce rahatlarlar kanamaları olmaz diye insan destekte ister yaşadığı olayıda paylaşmak isteyebilir yarın o kişinin yerinde olmayacagımızın garantisi yok bazı etkilendigim mesajları okumadan geçebiliyorum.

Hangi genlerde sıkıntı var kaç ml doz iğne kullanıyorsunuz acaba

Ben sadece ayrıntılı ultrasonun çok önemli olsugunu düşünüyorum eğer bi saglık problemi varsa bebeğin ona göre bi yol belirliyorsun en azından tedavisi mümkün olabilir ama ikili test vs ben pek mantıklı bulmuyorum

Hangi genlerde sıkıntı var kaç ml doz iğne kullanıyorsunuz acaba
Hangi gen oldugunu hatırlamıyorum ilk gebeliğimde çıkmıştı iki düşükden sonra baktırmıştık sonra iğne ile bi kızım oldu bunda da oksapar 6000 kullanıyorum ama iğnenin dozunu doktor kiloya göre ayarlıyor diye düşünüyorum şu an 75 kiloyum 80 i geçersen 8000 lik kullanırız demişti

canim.bursada devlet olsun istiyorsan kudanya devletten memnundu insanlar..hatta ben zübeyde hanım ile.hep negatif hikayeler duyup mudanya ile guzel seyler duydum. odalari da deniz manzaraliymis :)
İlgin icin teşekkür ederim canım ama orasıda cok uzak kalıyor sıkıntılı olur bize yinede aklımda bulunsun tabi

Canım aslında kiloyla pek alakası yok ama kilo aldıkça doz yetersiz kalabiliyor.Normalde antifaktör xa diye bi test var özel laboratuvarlarda yapılıyor o test ile doz ayarlanıyor.bunu her doktor bilmez ama istersen bir sor.ben sabah akşam 0.4 vuruluyordum ama türkiyede değilim burada sadece 0.4 verildi ama içerik olarak eş değer dediler yine de emin olamıyorum inş sıkıntı çıkmaz kucağımızda görürüz sağ salim

Ben ilk çocuğumda ikili testi yaptırdım doktor önerdi diye birşey çıkmadı ama bence gereksiz bu sefer yaptırmayı düşünmüyorum sonuçta sadece belli risk oranı veriliyor ve çok duydum riskli çıkıp bebeğini sağlıklı şekilde kucağına alanı. Ama detaylı ultrason çok önemli tek tek her organına gelişimine kan akışına aklınıza gelmeyecek herşeye bakıyorlar eğer bir sorun olursa doğum sonrası müdahale edilebilir ona göre hastane doktor tercihi yapılabilir bu daha önemli bence.

İnanın ne kadar kötü düşünürsek bilinçaltına onlar yükleniyor ve o korkularımız bazen rüyalarımızda karşımıza çıkıyor bazende kontrol gününe kadar kendi kendimizi ve bebeğimizi strese sokmamıza neden oluyor. Burada iyi yada kötü her tecrübe her soru paylaşılabilir ben bunu insani olarak doğal karşılıyorum dediginizede katılıyorum okur geçersiniz yada okumadan üstünde durmadan geçersiniz. Sağlıcakla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah ☺

Son düzenleme:
Bnde ikili test yaptırmak istemiyorum aslnda ama eşim inatla istiyo ya risk çıksa sanki aldircakmiyoz diorum yooo ama yaptiralm diyo te Allahim

İnşallah hepimiz gönlümüze göre versin allah

Banada ilk cocugumda sadece down sendromu testi ve detayli ultrason yapilmisti isvicrede.

Banada ilk cocugumda sadece down sendromu testi ve detayli ultrason yapilmisti isvicrede.
Çok rahatlar değil mi? Türkiyede zorla yaptırmak ister bizim doktorlar ama bunlarda o yok.Çok rahat ol olacağı varsa olur ayrıntılı da çıkar aklını bulandırma bu testlerle dedi Hem endişe duydum hem bi rehavet çöktü üzerime 1 ay sonrasına randevu verdi çok değil mi?Ben türkiyede 10 güne bir giderdim hatta bir hafta özele bir hafta devlete giderdim riskli olduğum için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…