İnsallah bisey olmaz canm hem organ eksikligi vermesn allah 1kromozom fazla olmus olacak eger down olursa kizim napalm aldiramam ki sirf o parlaklik gordu diyeBence de özele git gidebiliyosan canım tek doktora bağlı kalma eminim ki ciddi bişe değildir. Maalesef ağızlarına geldikleri gibi söylüyolar hamile kadının psikolojisini asla düşünmüyolar. Bana da ilk başta gebeliği sonlandırabiliriz demişlerdi ama bak 5.5 aylık olduk bile. İçini ferah tut eminim bişe çıkmıcak❤
Tek başına parlaklık bişey ifade etmiyor canım benimde ilk kızımda kalbinde parlaklık vardı. Doktor tek başına anlamsız demişti. Çok şükür sapasağlam bir cimcimeBebegimi yine goremedmayrica kalbinde parlaklik var downlu olabilir dedi
Aynen öyle benim çevrem de çok var down sendromu olabilir deyip hiç bir problem olmadan doğan.. sadece annenin canını sıktığıyla kalıyolar boşver. Anlıyorum canım özele gitmek için de ek bi para gerekiyo.İnsallah bisey olmaz canm hem organ eksikligi vermesn allah 1kromozom fazla olmus olacak eger down olursa kizim napalm aldiramam ki sirf o parlaklik gordu diye
Maddi olarak sksk olmasak ozelde baktircaktm ama suan 5krs bile bzm icin degerli 60bin tl bulmamz lazm o yuzden o is biraz yas canm
Canim cocuk kardiyolojisine yonlendirdi oda 30aralik a gun verdi sonucu perinatolojiye gosterecekmsm! 30aralikta 26haftalik felan oluyorm zaten bi anlami kalmiyorki sonuc belli olunca ne yapacaklar heleki downlu oldu alalim deyip cocugumu mu öldürecekler ben hicbisey anlamadmAhh doğru tekrar geçmiş olsun. Evet senin doktorun ultrasonu gerçekten güzelmiş detaylı. Ben çarşamba günü gideceğim meraktayım
Cok geçmiş olsun doğuma kadar ki son kasılman olsun canım. Tek bebekle biz yoruluyoruz iki bebek daha fazla dinleme demek
Yaaa Allah kolaylık versin inşaallah güzel geçer
Canım bu haftalarda bu şekilde görülebiliyor doktorun söyleyeceği iki hafta sonra gel tekrar bir kontrol edelim demek olacaktı ve genellikle de iki hafta sonra gidildiğinde hic birşey kalmamış oluyor. Sıkma sen canını başka bir hastaneden randevunu al
Hadi insallah benm kizimda seninki gibi olurTek başına parlaklık bişey ifade etmiyor canım benimde ilk kızımda kalbinde parlaklık vardı. Doktor tek başına anlamsız demişti. Çok şükür sapasağlam bir cimcime
Tabiki oyle demeyecekler o sizi baglayan bisi sizin karariniz neyse o onlar sadece bilgilendirme yapar ama lutfen beni yanlis anlama mesela aldirip aldirmamak degil 60 bin tl lazim demissin eger bu para saglik icin lazim degilse hic bir ehemmiyeti yokdur yani sadece taş catlasa 700 tl gibi bi rakam odersnz ozele bu ayrintili icin oda en fazla ucreti soyledim yanlis anlamayn sakin durumunuz yokdr veremeyebilirsnz ama 60 bin tl lazm suan 5 krus bile degerli bizim icin dediginz icin bunlari soyledim bebeginizin iyi oldugunu bilmek paha bicilemez hemde kafaniz gonlunuz rahat olur die sadece bi oneriCanim cocuk kardiyolojisine yonlendirdi oda 30aralik a gun verdi sonucu perinatolojiye gosterecekmsm! 30aralikta 26haftalik felan oluyorm zaten bi anlami kalmiyorki sonuc belli olunca ne yapacaklar heleki downlu oldu alalim deyip cocugumu mu öldürecekler ben hicbisey anlamadm
Esim gelene kadar sakinlestirmeye calisti beni saglam bizim kizimiz dediAynen öyle benim çevrem de çok var down sendromu olabilir deyip hiç bir problem olmadan doğan.. sadece annenin canını sıktığıyla kalıyolar boşver. Anlıyorum canım özele gitmek için de ek bi para gerekiyo.
Olur canım hiç canını sıkma hamileliğini de zehir etme ben prof a gitmiştim perinetoloji ye çok güzel açıklamıştı benimde kafama takılmıştı ama gerçekten de tek başına bi anlam ifade etmiyor. Sen yinede git çocuk kardiyoloji ye ama oda aynısı söylicek. Bu hamileliğimdeki perinetoloji doktoruda aynı şeyi söyledi. Sadece parlaklık değil birçok farklı şeyler görmemiz lazım ayrıca ikili testede yüksek riskli olup bundada aynı şekilde birçok farklı risk olması lazım ki down lu diyebilelim dedi. O yüzden hiç canını sıkma.Hadi insallah benm kizimda seninki gibi oluroda saydi hatta bacak boyu kisa olursa bagrsaklarnda parlaklik olursa ve bobrekleri buyuk olursa kesn down derm ama seninki olabilirde olmayabilirde ama riak var dedi
Benmkinin vucut gelisimi 1hafta geriden geliyoms 20haftalik dedi ama biz bugun 20+1olduk daha bisi olmaz dedi
60bin suan esimin isi icin gerkli aslinda esim bekoloder operatoru ve makina ortak. Ortagi makinayi satiliga cikardi 1hafta once ya parayi ver yada saticam diyor vakit kstli 1ay bile zaman tanimadi musteride bulms.. o makinayi alirsak sadece kendimizn olursa 60bini rahat geri telafi edebiliriz ama bizde suan herseyi satiyorz o yuzden dedim 5krs bile degerli diye eger makina giderse hic bir gelirimiz olmayacak kirada yasiyorz zaten ailem bunu ogrenirse eve misafirlige bile almaz beni zaten boyle bor karmasadayz normal sartlarda tabikide ozele giderm hic sorun degil azbucuk birikmisimizde vardi hatta dogum icin bebek malzemeleri icin biriktirmistik ama yalan oldu hepsiTabiki oyle demeyecekler o sizi baglayan bisi sizin karariniz neyse o onlar sadece bilgilendirme yapar ama lutfen beni yanlis anlama mesela aldirip aldirmamak degil 60 bin tl lazim demissin eger bu para saglik icin lazim degilse hic bir ehemmiyeti yokdur yani sadece taş catlasa 700 tl gibi bi rakam odersnz ozele bu ayrintili icin oda en fazla ucreti soyledim yanlis anlamayn sakin durumunuz yokdr veremeyebilirsnz ama 60 bin tl lazm suan 5 krus bile degerli bizim icin dediginz icin bunlari soyledim bebeginizin iyi oldugunu bilmek paha bicilemez hemde kafaniz gonlunuz rahat olur die sadece bi oneri
Sonucta bi ihtimalden bahsetmiş tek başına da o bişe ifade etmiyomuş. Kızın çok sağlıklıdır inşallahEsim gelene kadar sakinlestirmeye calisti beni saglam bizim kizimiz dedi
Beyninde kalp damarlarinda vs sknti yok ya bisi olmaz dedi dr gereksiz canimi skti sadece ya bide 2bucuk saat bekletti 5dk surmedi ölcumu senin is uzun diye diye sona birakti beni
Canım sen nereye gittin ki 5 dkka sürmez detaylı ultrason benim 1 saat sürdü her organını her detayına kadar inceledi çok şaşırdım.Esim gelene kadar sakinlestirmeye calisti beni saglam bizim kizimiz dedi
Beyninde kalp damarlarinda vs sknti yok ya bisi olmaz dedi dr gereksiz canimi skti sadece ya bide 2bucuk saat bekletti 5dk surmedi ölcumu senin is uzun diye diye sona birakti beni
Benm uclu test sonuclarm cikmadi iste daha ciksaydi pekistirme yaacakti ama bisey cikmaz umarm ben yinede kendimi salmicam hem sizde beni kendime getirdiniz yureklendirdiniz tesekkur ederm hepinize teker teker sizi seviyorum iyiki varsinizOlur canım hiç canını sıkma hamileliğini de zehir etme ben prof a gitmiştim perinetoloji ye çok güzel açıklamıştı benimde kafama takılmıştı ama gerçekten de tek başına bi anlam ifade etmiyor. Sen yinede git çocuk kardiyoloji ye ama oda aynısı söylicek. Bu hamileliğimdeki perinetoloji doktoruda aynı şeyi söyledi. Sadece parlaklık değil birçok farklı şeyler görmemiz lazım ayrıca ikili testede yüksek riskli olup bundada aynı şekilde birçok farklı risk olması lazım ki down lu diyebilelim dedi. O yüzden hiç canını sıkma.
İnsallah seninki tertemiz cikar canimSonucta bi ihtimalden bahsetmiş tek başına da o bişe ifade etmiyomuş. Kızın çok sağlıklıdır inşallahbenim de yarın var o kadar kısa mı sürüyo cidden
Bebek rıskiyla gelir bide bunlara kafa yorma ama eger yapi olarak cok ince dusunen biriysen hamileligini zehir etme iyi bir doktora gorun illa ozele degil baska devlet hastanesi veya o ayni hastanede baska doktora gorunebilirsn ama benim kizima kalbi delik dedi karnimda ve dogar dogmaz 6 ayda bir surekli kontrolleri vardi cok sukur kapandi delik ama 3 yasinda falan ama bunu bize soylerken hic korkutmadi doktorum cok sakin guzel gecti oyuzden surec60bin suan esimin isi icin gerkli aslinda esim bekoloder operatoru ve makina ortak. Ortagi makinayi satiliga cikardi 1hafta once ya parayi ver yada saticam diyor vakit kstli 1ay bile zaman tanimadi musteride bulms.. o makinayi alirsak sadece kendimizn olursa 60bini rahat geri telafi edebiliriz ama bizde suan herseyi satiyorz o yuzden dedim 5krs bile degerli diye eger makina giderse hic bir gelirimiz olmayacak kirada yasiyorz zaten ailem bunu ogrenirse eve misafirlige bile almaz beni zaten boyle bor karmasadayz normal sartlarda tabikide ozele giderm hic sorun degil azbucuk birikmisimizde vardi hatta dogum icin bebek malzemeleri icin biriktirmistik ama yalan oldu hepsi
Ne demek canım boşuna üzme kendini aynı şey benimde başıma geldi. Sağsağlim kucağına al bebişini stressiz bir hamilelik geçirBenm uclu test sonuclarm cikmadi iste daha ciksaydi pekistirme yaacakti ama bisey cikmaz umarm ben yinede kendimi salmicam hem sizde beni kendime getirdiniz yureklendirdiniz tesekkur ederm hepinize teker teker sizi seviyorum iyiki varsiniz
Ben mugla egitim arastirma hastanesine gittim normalde ilcedeyiz dr oraya sevk etmisti ilk defa gittigim icin perinatolojiye sersem gibi oldm ilk kizima radyoloji bakmisti 2sf dolusu rapor cd vermislerdi bu sadece bi kac pozisyondan usg fotosu verdi o kadar normalde 30dk felan surer ama gercekten 5dk da ciktim odadan saat tuttumCanım sen nereye gittin ki 5 dkka sürmez detaylı ultrason benim 1 saat sürdü her organını her detayına kadar inceledi çok şaşırdım.
2 li yi yaptirdim ben 3 lu ve 4lu ye gerek yok dedi yaptirmadim ama cok dogru sonuc vermedigini duydum bu testlerin hic kendini uzme cnm bu testleri kotu gelip nift testleri tertemiz gelenler varMerhaba arkadaşlar yazıp yazmamak için çok kararsız kaldım , 18 haftada doktorum 4lu testi yapalım demişti, çünkü 2li tarama için ense kalınlığı ve burun kemiği varlığına bakmıştı kan testini yaptirmamistik, 3 lu taramada istemedi doktorum. Ama 4 lü tarama istedi. Yaptırdık. Bugün sonuç doktora gitmiş, beni aradı bir değer yüksek çıkmış yarin gel yeniden ultrasonda bakalım dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ne diyeceğimi bilemeden tamam dedim. Çok korkuyorum, ağlamaktan helak oldum. Daha once başıma hic böyle birşey gelmedi diğer cocuklarimda falan. Ne düşüneceğimi bilemez oldum. Cevrenizde duyduğunuz bildiğiniz böyle bir hikâyesi olan var
Mi?
Resmen başından savmış doktor eğer gidebilirsen başka bir doktora git canım en azından için rahatlar çünkü detaylı 5 dkka sürmez normal muayene en az 10 dkka falan sürüyorBen mugla egitim arastirma hastanesine gittim normalde ilcedeyiz dr oraya sevk etmisti ilk defa gittigim icin perinatolojiye sersem gibi oldm ilk kizima radyoloji bakmisti 2sf dolusu rapor cd vermislerdi bu sadece bi kac pozisyondan usg fotosu verdi o kadar normalde 30dk felan surer ama gercekten 5dk da ciktim odadan saat tuttum
Ilk oglumda da simdi ki bebegimde de ikili test sonucum riskli cikti. Ilk gebeligimde risk bayaa yuksekti, aglamaktan uzulmekten helak oldum. Ayri ayri 2 detayli usg yaptirdim, doktorlar bisey gorunmuyor dediler.sukur ki oglum cok saglikli dogdu. Simdi de riskli cikti ama inan onemsemedim. Insallah detaylida da birsey cikmayacaktir. Bu testler kesin tani koyamaz. Tek basina anlam ifade etmez. Bosuna uzme kendini, gunlerini zehir etme.. Doktorun da sonuca gore tekrar bakmak istemistir. Detayli usg de icini rahatlatacak guzel haberler alirsin umarim..Merhaba arkadaşlar yazıp yazmamak için çok kararsız kaldım , 18 haftada doktorum 4lu testi yapalım demişti, çünkü 2li tarama için ense kalınlığı ve burun kemiği varlığına bakmıştı kan testini yaptirmamistik, 3 lu taramada istemedi doktorum. Ama 4 lü tarama istedi. Yaptırdık. Bugün sonuç doktora gitmiş, beni aradı bir değer yüksek çıkmış yarin gel yeniden ultrasonda bakalım dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ne diyeceğimi bilemeden tamam dedim. Çok korkuyorum, ağlamaktan helak oldum. Daha once başıma hic böyle birşey gelmedi diğer cocuklarimda falan. Ne düşüneceğimi bilemez oldum. Cevrenizde duyduğunuz bildiğiniz böyle bir hikâyesi olan var
Mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?