İlcede baska dr gidecegm canm randevumu da almistm hem sonuclarima bakar onlar hicbir sorun yok dedi bu zamana kadar hatta ense kalinligina baktirmak icin ozel hastaneye gittik bi ara oda butun organlarina bakti guzel dedi. Bu dr un cihazi bile tuplu tv gibiydi bzm ilcedeki kadn dogumcununki lcd gibi zaten pek guvenmedm.kendi de dedi tek basina bisey ifade etmez ama downlu olabilir dedi adam da tas gibiydi hcbisey soramadm.. ben bu isten hicbisey anlamadmBebek rıskiyla gelir bide bunlara kafa yorma ama eger yapi olarak cok ince dusunen biriysen hamileligini zehir etme iyi bir doktora gorun illa ozele degil baska devlet hastanesi veya o ayni hastanede baska doktora gorunebilirsn ama benim kizima kalbi delik dedi karnimda ve dogar dogmaz 6 ayda bir surekli kontrolleri vardi cok sukur kapandi delik ama 3 yasinda falan ama bunu bize soylerken hic korkutmadi doktorum cok sakin guzel gecti oyuzden surec
Ay canım benim ağlama benim bildiğim 3 lü ve 4 lü testler genelde riski yüksek çıkıyormuş kim yaptırsa aynı şeyi söylüyor canını sıkma en güzeli detaylı ultrason sadece 1 değerin yüksek olması kesinlik vermez. Doktorum bana öyle dedü yani bunda rüsk çıkıp detaylıdada birkaç farklı risk daha çıkması gerekiyor demişti.bu taramalar mesela 200 gebede 1 down riski var kesin down diyebilmek için amniyosentez yapılması gerekir.Merhaba arkadaşlar yazıp yazmamak için çok kararsız kaldım , 18 haftada doktorum 4lu testi yapalım demişti, çünkü 2li tarama için ense kalınlığı ve burun kemiği varlığına bakmıştı kan testini yaptirmamistik, 3 lu taramada istemedi doktorum. Ama 4 lü tarama istedi. Yaptırdık. Bugün sonuç doktora gitmiş, beni aradı bir değer yüksek çıkmış yarin gel yeniden ultrasonda bakalım dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ne diyeceğimi bilemeden tamam dedim. Çok korkuyorum, ağlamaktan helak oldum. Daha once başıma hic böyle birşey gelmedi diğer cocuklarimda falan. Ne düşüneceğimi bilemez oldum. Cevrenizde duyduğunuz bildiğiniz böyle bir hikâyesi olan var
Mi?
Arastiracagm canm ilceden baska dr a soracagm ama bizim ilce suan muglada 1.olms koronadan cogu kd.poliklinigi kapanmis drlar hastalanms devlet daha guvenli ama onlar zaten sorun yok dediler hep bana buyuk ihtimal boyle kalir bu olayResmen başından savmış doktor eğer gidebilirsen başka bir doktora git canım en azından için rahatlar çünkü detaylı 5 dkka sürmez normal muayene en az 10 dkka falan sürüyor
İnşallah canım rabbim sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin❤İnsallah seninki tertemiz cikar canimstres yapma bosuna ben beklerken karnima sancilar girdi bebegimi de gereksiz strese soktum..
Bnm kiz hareketliydi dr cihazla bi kac kere vurdu minik minik 5dk surdu tami tami galiba pozisyonu guzeldi goremedgm icin cocugumu bilmiyom
Amin canim cumlemizinİnşallah canım rabbim sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin❤
Öyle valla bebeğinin sağlıklı olduğunu duyunca zaten başka bişe istemiyo insan. Kontrollere gittiğim de o sedyeye yatınca doktorun ne diyeceğini merak ediyorum herşey yolunda diyince içime su serpiliyo bi rahatlıyorum. Gerçekten bebeklerimiz iyi olsun yeter ki. Hareketlerini az hissedince bile insan telaşlanıyo evlat bambaşka bişeymiş ciddenAmin canim cumlemizinhepimizin cocuklari saglikli olsn zaten zor zamanda hamile kaldik yasam mucadelesi veriyorz bari bebislerimiz sapasaglam olsn
Kendini unutup once onu dusunursun. Once o karnini doyurur sen sonra yersn hastalaninca o degil sen hastalanirsn ayagina tas degse gidip kendini onune atarsn yeterki o saglikli olsn dersn bu duygu anne rahmine dustugu andan itibaren basliyor daha aramiza hosgeldin canmÖyle valla bebeğinin sağlıklı olduğunu duyunca zaten başka bişe istemiyo insan. Kontrollere gittiğim de o sedyeye yatınca doktorun ne diyeceğini merak ediyorum herşey yolunda diyince içime su serpiliyo bi rahatlıyorum. Gerçekten bebeklerimiz iyi olsun yeter ki. Hareketlerini az hissedince bile insan telaşlanıyo evlat bambaşka bişeymiş cidden
Canım öncelikle içini ferah tut Allah'ın izniyle sağlıklıdır bebeğin ❤Perinatolojiye gittim arastrma hastanesine biz ayrintili yapmiyoz ama sana bakicam dedi
Organlara bakti hersey temiz sadece kalbinde parlaklik var midede metal bisi var dedi o onemli degil dedi parlaklik tek basina bisi ifade etmez ama sen eko cektir cocuk kardiyolojisine git olmazsa su alcaz dedi
Öyleymiş gerçektenn rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin❤Kendini unutup once onu dusunursun. Once o karnini doyurur sen sonra yersn hastalaninca o degil sen hastalanirsn ayagina tas degse gidip kendini onune atarsn yeterki o saglikli olsn dersn bu duygu anne rahmine dustugu andan itibaren basliyor daha aramiza hosgeldin canm
Down lu olsaydi aldirmazdm ama noral tup defekti,organ eksikligi vs olsaydi aldirirdm cunku bu hayati ona zehir etmeye hakkim yok sirf annelik duygusunu yasayabilmek icin bir canliyi omur boyu kendime/bakima muhtac etmeye hakkim yok diye dusunuyorm.Canım öncelikle içini ferah tut Allah'ın izniyle sağlıklıdır bebeğin ❤
dr.un da demiş zaten tek başına anlam ifade etmez. Dr.un uslubundan, kısa muayene etmesinden dolayı karamsarlığa düşmüşsün. Keşke dr.un böyle bir risk var ama bak diğer bütün organlarının gelişimi güzel diye ayrıntılı bakıp anlatsaydı içini ferahlatmalıydı.
Ama inan söylemese ve ileride gerçekten dediği gibi çıksa bazı aileler dr.u dövmeye kadar gidebiliyor. Hastanede çalıştım çok gördüm öylelerini. Dr gördüğünü söylemek zorunda. Size kalan Allah'tan gelene teslim olmak, dua etmek❤ Farzedelim ki dawn sendromlu aldıracak misin? Rabbinden gelene razı mı olacaksın?
Ya canım yaa bu perinatolojiler neden böyle ya on gün önce benimde moralimi bozdu böyle ben bir daha gitmeyecen normal kadın dogumdan radyolojjiye sevkettirecegim orda raporda cıkartıyolarmıs canım kendi doktoruma götürücem onuda. Hiç canını sıkma.biz böyle heyecan yaptıkca hassas oldukca onlar inat gibi can sıkıyorlar. Bak benimde bir bebegimde bağırsakta parlaklık cıkmıstı hatırlarsan ama doktorum tek basına bişey değil dedi yani birkac yerde parlaklık oluyormus. Lütfen canını sıkma Rabbim hayırlısıyla saglıkla versin evlatlarımızı inşaallahPerinatolojiye gittim arastrma hastanesine biz ayrintili yapmiyoz ama sana bakicam dedi
Organlara bakti hersey temiz sadece kalbinde parlaklik var midede metal bisi var dedi o onemli degil dedi parlaklik tek basina bisi ifade etmez ama sen eko cektir cocuk kardiyolojisine git olmazsa su alcaz dedi
Aynen canm hatrliyorm 19.haftada gitmistn sanirim degil mi ikizdi bide senin. Ben kadindoguma gidicm tekrar ona sorarcagm bide sonclarima baktiracagm o yonlendirsn beni eger downluysa bile yapacak bisey yok kaderime razi olacagm dunyanin sonu degil ya organlari saglam olsn yeterki . Noral tup defekti cikmadi baska bi yerinde problem cikmadi ya ona sukur insallah gecici birseydir doguma kadar gecer ikimizinkideYa canım yaa bu perinatolojiler neden böyle ya on gün önce benimde moralimi bozdu böyle ben bir daha gitmeyecen normal kadın dogumdan radyolojjiye sevkettirecegim orda raporda cıkartıyolarmıs canım kendi doktoruma götürücem onuda. Hiç canını sıkma.biz böyle heyecan yaptıkca hassas oldukca onlar inat gibi can sıkıyorlar. Bak benimde bir bebegimde bağırsakta parlaklık cıkmıstı hatırlarsan ama doktorum tek basına bişey değil dedi yani birkac yerde parlaklık oluyormus. Lütfen canını sıkma Rabbim hayırlısıyla saglıkla versin evlatlarımızı inşaallah
Canım çok geçmiş olsun benim kuzenimin bebeği için söylenmişti risk Yüksek diye çok üzüldü ağladı ama bebek sapasağlam doğdu koca kız oldu. Ama onunkini neye göre söylediler hatırlamıyorum canım 4lü nasıl oluyor ki amniyosentez mi?Sonuçları başka doktora da göster istersen canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsinMerhaba arkadaşlar yazıp yazmamak için çok kararsız kaldım , 18 haftada doktorum 4lu testi yapalım demişti, çünkü 2li tarama için ense kalınlığı ve burun kemiği varlığına bakmıştı kan testini yaptirmamistik, 3 lu taramada istemedi doktorum. Ama 4 lü tarama istedi. Yaptırdık. Bugün sonuç doktora gitmiş, beni aradı bir değer yüksek çıkmış yarin gel yeniden ultrasonda bakalım dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, ne diyeceğimi bilemeden tamam dedim. Çok korkuyorum, ağlamaktan helak oldum. Daha once başıma hic böyle birşey gelmedi diğer cocuklarimda falan. Ne düşüneceğimi bilemez oldum. Cevrenizde duyduğunuz bildiğiniz böyle bir hikâyesi olan var
Mi?
Canım ayrıntılı o kadar kısa sürmez bence o yanlış görmüştür hem de arkadaşların dediği gibi tek başına bir şey ifade etmez Rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsinBen mugla egitim arastirma hastanesine gittim normalde ilcedeyiz dr oraya sevk etmisti ilk defa gittigim icin perinatolojiye sersem gibi oldm ilk kizima radyoloji bakmisti 2sf dolusu rapor cd vermislerdi bu sadece bi kac pozisyondan usg fotosu verdi o kadar normalde 30dk felan surer ama gercekten 5dk da ciktim odadan saat tuttum
Çok sağol canım inşaallah su gibi rahat hamilelikler geçiririz hepimizAhh doğru tekrar geçmiş olsun. Evet senin doktorun ultrasonu gerçekten güzelmiş detaylı. Ben çarşamba günü gideceğim meraktayım
Cok geçmiş olsun doğuma kadar ki son kasılman olsun canım. Tek bebekle biz yoruluyoruz iki bebek daha fazla dinleme demek
Yaaa Allah kolaylık versin inşaallah güzel geçer
Canım bu haftalarda bu şekilde görülebiliyor doktorun söyleyeceği iki hafta sonra gel tekrar bir kontrol edelim demek olacaktı ve genellikle de iki hafta sonra gidildiğinde hic birşey kalmamış oluyor. Sıkma sen canını başka bir hastaneden randevunu al
Allah bağışlasın acılarını göstermesin canımSessizsedalı canım ben ikizlerimi 36 haftalıkken sezaryenle dünyaya getirdim haftasını tam hatırlamıyorum 30 yada 32 haftalıkken benim sağ ve sol baldırımdan bebeklerin ciğeri gelişsin diye(erken doğum için) iğne vurmuşlardı biri 2270 kg diğeri 2340 kg doğdu küveze girmedi sende doktoruna sor ciğerlerinin gelişmesi için yapılan bu aşıyı Rabbim sağlıcakla kucağına aldırmak nasip etsin senle birlikte bütün hamile anne adaylarını
Evet canım aynen öyleydi. Bende o gün dowm kısmından cok davranısına ve amniyosentezi yaptırmak istemememden davranısına stres oldum kızdım bir de dediğin gibi insan kalakalıyo napcagnı sasırıyo. Ama Rabbim.büyük canım ezan okunuyo bak hersey bizim icin dedigin gibi öyle bile olsa oda özel birşey Rabbimin emaneti aldırmayı asla düşünmedim bende. Biz dua edelim inşaallah hayırlısıyla sağlıkla gelsinlerAynen canm hatrliyorm 19.haftada gitmistn sanirim degil mi ikizdi bide senin. Ben kadindoguma gidicm tekrar ona sorarcagm bide sonclarima baktiracagm o yonlendirsn beni eger downluysa bile yapacak bisey yok kaderime razi olacagm dunyanin sonu degil ya organlari saglam olsn yeterki . Noral tup defekti cikmadi baska bi yerinde problem cikmadi ya ona sukur insallah gecici birseydir doguma kadar gecer ikimizinkide
Canım sıvısı olması için rahmin açılması lazım o zaman da bence çok ağrın fln olur benim de arada ıslanıo arada koyulaşıoBebeğin sıvısı olmasından korktum baya ıslak olunca canim
Amin canim insallahh hepimiz sag salim kucagimiza aliriz bebislerimiziCanım ayrıntılı o kadar kısa sürmez bence o yanlış görmüştür hem de arkadaşların dediği gibi tek başına bir şey ifade etmez Rabbim sağ Salim kucağına almayı nasip etsin
Geçmiş olsun size de. Ben de hiç bir ağrı yanma renk değişimi vs yok geçen sefer de çıkmıştı ama kültür de temiz çıktı. Asm nin idrar testlerine de pek güvenmiyorum açıkçası çok geç gidiyor numune laboratuvaraKum filan dokuyosanizda idrarda kan olarak cikar doktor cok feci kum dokuyosun demisti bana bi kac kez agrim oldu ama yaklasik 2 hafta surdu kum dökme olayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?