Açlık iyiyse tokluğu diyetle kontrol etmek daha kolay. Bana 3 ana 3 ara öğün tavsiye ettiler. Çok aç kalınca bir sonraki öğünde dikkatli de yesen şeker yükselebiliyormuş. Bir de yağ oranını arttırmak fayda etti. Mesela kahvaltıda yağda yumurta yiyorsam bol tereyağı veya zeytinyağı kullanıyorum. Et, balık yediğim zaman hiç yüksek çıkmadı. Yoğurt, bol sebze haşlaması üzerine zeytinyağı ve salata çok tüketiyorum. Bir süre un, ekmek, şeker, pirinç sıfır olacak şekilde beslen. Vücut bir süre sonra denge buluyor o zaman yarım dilim tam buğday ekmeği olacak şekikde yeniden denersin.Kizlae aclik tokluk sekerimi takip ediyorum ama tokluklarim yuksek diyetisyene gidicem haftaya siz diyetistene gittinizmi ne onerdi biraz dikkat edip olciyim diyorum
Ben vitamin olarak elevit kullaniyorum canim icinde tüm vitaminler var. Demir ekssik cikti ekstra sadece onu aliyorum. Bende fazlasi geereksiz siskinlik yapiyo falan diye duymustum bi arastir derim bence yada baska bir doktora sorabiliyorsan sor.Iyi aksamlar arkadaslar. Gecen gun kan tahlili yaptırmıştım. Kan degerlerim ve b12 dusuk cikmis. Doktorum demir ve vitamin ilacini gunde 2 kere al dedi. Fazla vitaminin bebege zararli oldugunu okumustum, icmekte tereddut ettim. Siz de simdi ya da daha onceki gebeliklerinizde birden fazla doz ilac alan var mıydı?
Masallah prenseseEki Görüntüle 2745243
Bu da benim küçük hanım yarım kilo kadarcık :)
Ben bugün diyetisyene gittim canim süper sekerin cok iyi dediler. Sabah kahvaltisinda hamur isi ekmek cok az 1 dilim kadar yiyorum haslanmis yumurta salatalik, domate, zeytin, 1 bardak cay az sekerli ve yogurt. Öglen az meyve ve ceviz, badem tarzi seylerden yiyorum arada acikirsam 1 bardak ayran veya yogurt. Aksam yemeginde herseyi yiyorum bol yesil salata ile. Pilav, makarna gibi seylerin yaninda balik, et veya tavuk ve ekmeksiz yiyorum tabagimi tika basa doldurmuyorum. Hamur islerini tamamen cikardim hayatimdan. Simdilik cok iyi gidiyoruz.Kizlae aclik tokluk sekerimi takip ediyorum ama tokluklarim yuksek diyetisyene gidicem haftaya siz diyetistene gittinizmi ne onerdi biraz dikkat edip olciyim diyorum
Benim öğlen 12 gibi nişan gelmişti( hafif bir pembe lekeydi). Akşam 6’da sancılarım başladı. Gece 10 gibi hastaneye gittim. Sabah 5’e doğru doğdu oğlum. Bu ilk doğumdu. İkinci daha kısa sürdü. Tabi herkes farklı yaşıyor. Hatta aynı kişibin iki doğumu bile farklı oluyorBende kendimi çok ağırdan satıyorum erken gelmeye karar verirse açıkta kalcak çocukbir de bişey sorcam bu su gelmesi nisan gelmesi felan tahminin ne kadar sonra doğum gerçekleşiyo ve önce hangisi geliyo. Mesala nisan geldi ama beklemek gerekir mi hastaneye gitmek mi gerekir
Bir de İngiltere için söyleyeyim, sancı sıklığı beş dakikada bir olunca hastaneye gel diyorlar.Bende kendimi çok ağırdan satıyorum erken gelmeye karar verirse açıkta kalcak çocukbir de bişey sorcam bu su gelmesi nisan gelmesi felan tahminin ne kadar sonra doğum gerçekleşiyo ve önce hangisi geliyo. Mesala nisan geldi ama beklemek gerekir mi hastaneye gitmek mi gerekir
Tansiyonun duser bayilirsin filan die ole demislerdir kizimda yaptirken bende hastanede bahcede flan vakit gecirmisdm simdi doktor eczaneden al aile hekimine saatlik kan ver diyince sasirdm hersey degisiyor ve gelisiyormasallah bebisine. Canim evde ilk defa duydum cünkü benim seker yüklemesi oldu 1 saat boyunca oturman yürümemen lazim dediler. Ev yakin gidip 1 saat sonra geleyim dedim izin vermedilersenin ki iyiymis
Canım benim diplerim %95 beyaz ve inatçı beyazlardan 3ay boyatmadım dipler bembeyazdı saçım ombreli 4.ay boyattım kuaförde ama bitkisel boya diye birşey yok, 6.aydayım yine boyattım birde Doğum zamanı boyatacağım ilk kızımda da böle yapmıştım bir sıkıntı yaşamadık çok şükürMerhaba arkadaşlar, saçını boyatan varsa hangi markayı kullandınız acaba? Benim dipler çok kötü durumda, doktoruma sordum sen iyi dayanmışsın 3.aydan sonra boyatılır dedi. Bitkisel boya ile değil mi dedim yok bitkisel boya deseler de sen inanıyor musun, git istediğine boyat dediama yine de araştırdığınız, kullandığınız bitkisel boya markası varsa paylaşabilir misiniz
Ya ben 8kilo almışım resmen ve asıl şimdiden sonra olacak ama bebiş 934 olmuş neredeyse 1kilo olmuş baksanıza şuna tombalam yanakBende 6 kilo almisim deliricem valla.
Asıl bundan sonra kilo alacakken...
Maşallah onaYa ben 8kilo almışım resmen ve asıl şimdiden sonra olacak ama bebiş 934 olmuş neredeyse 1kilo olmuş baksanıza şuna tombalam yanak, nasıl kilo almadan ilerleyebiliyorsunuz aşırıda yemiyorum ki bir sabah bir akşam okdr arada meyve
Evet cnm bir hafta önde gidiyor dedi, doğumu erkene çeker mi dedim hayır dedi, sen 8kiloda kalmaya bak önümüzdeki ay kilo almadan gel dedi ekmek, makarna, pilav kısacası karbonhidrat yasakMaşallah onaPeki gelişimi önde mi çıkıyor bu durumda
Ben 23.haftadayım 4 kiloyla yola devam ediyorum.yemesen bile alınıyor nasıl oluyorsa.ben çok yürüyordum ondan normal aldım ama artık yürüyemiyorum ağrılardan hayırlısı olsun.Evet cnm bir hafta önde gidiyor dedi, doğumu erkene çeker mi dedim hayır dedi, sen 8kiloda kalmaya bak önümüzdeki ay kilo almadan gel dedi ekmek, makarna, pilav kısacası karbonhidrat yasak
Mesela beslenme tarzın nasıl ne değişti bir fikir olur belki almak istemiyorumSelam kızlar bende kilolu basladım ve pcos ile insulin direncim vardı çalışırken dengesiz beslenme vs derken bi baktım 8 kilo almışım sonra 9 oldu o gebelik sekeri icin 50 lik tarama yaptrdim 175 geldi ama som iki hafta baya sekerli tatlı seylere sanmıştım. Diyetisyene basladım son 1 ay birde kendi doktorumla görüştüm seker takibi yapıyorun suan tokluk 110 filan geliyor ve amac kilo almamak olsa da 2 kilo gitmia cok sevindim buna tabii bebiste büyüyor bu arada hatta bu beslenme tarzı onada yaradı bence daha da hareketli ve güçlü olmaya basladı
Evet canim pandemide var hersey allak bullak oldu zatenTansiyonun duser bayilirsin filan die ole demislerdir kizimda yaptirken bende hastanede bahcede flan vakit gecirmisdm simdi doktor eczaneden al aile hekimine saatlik kan ver diyince sasirdm hersey degisiyor ve gelisiyor
Sancılar nasıl oluyo dayanılmıcak gibi miBenim sancilar 1 saat icinde 5 dk 1 e düstü canim nisan geldikten sonra. Suyum geldi zaten 5 veya 10 dk icinde nisanda geldi hersey okadar hizli olduki acil sezeryana alindim.
Sancılarının artmasını mı bekledin hastaneye gitmek içinBenim öğlen 12 gibi nişan gelmişti( hafif bir pembe lekeydi). Akşam 6’da sancılarım başladı. Gece 10 gibi hastaneye gittim. Sabah 5’e doğru doğdu oğlum. Bu ilk doğumdu. İkinci daha kısa sürdü. Tabi herkes farklı yaşıyor. Hatta aynı kişibin iki doğumu bile farklı oluyor
Anladım canımBir de İngiltere için söyleyeyim, sancı sıklığı beş dakikada bir olunca hastaneye gel diyorlar.
Benimkide 530 grammis.Ya ben 8kilo almışım resmen ve asıl şimdiden sonra olacak ama bebiş 934 olmuş neredeyse 1kilo olmuş baksanıza şuna tombalam yanak, nasıl kilo almadan ilerleyebiliyorsunuz aşırıda yemiyorum ki bir sabah bir akşam okdr arada meyve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?