2021 Nisan Anneleri

Ben de 8 kilo aldım, ama o kadar yemiyorum da, hareketsizlik mi yapıyor, çok meyve yiyiyordum ondan mı oldu anlamadım ama artık canım çok sıkılıyor biraz daha dikkat edicem sanırım.

Bu arada doktorlarımız birbirlerini takip ediyor. Hatta tanisiyorlar istanbul doğum akademisinden. Senin doktorun da suda doğum yaptırıyor aynı zamanda
Benim doktorumda Hakan çoker
Bende Hakan Çoker in doğal doğumla ilgili olan kitabı var, sizinle konuşmuştuk sanırım doğal doğumla ilgili birkaç kitap daha almıştım belki ben de sezeryan olurum ama normal doğumda da şansımı denemek istiyorum en azından denicem, kendimi hazırlıcam.Birde eğer almak isteyen olursa ina may in doğuma hazırlık rehberi diye bir kitap var bayadır piyasada yoktu sinek sekiz yayınevi basıyor, şimdi tekrar bascakmış ön sipariş alıyor.

Mrb kızlar bsy soracağım bn 9 kilo almışım çok fazla değil mi sizcede
Ben aynı paniği iki hafta önce aniden kilo alınca yaşadım da sanırım büyüme atağı gibi bir şeydi bebek için, sonra beyaz ekmeği kestim azıcık dikkat ediyorum ama canımın istediğini de yiyorum. İki haftadır 500 gram falan aldım sanırım toplamda daha az bile olabilir. Şu sıralar kabızlık ve şişkinlik problemi yaşıyorum.

Ben de 8 kilo aldım, ama o kadar yemiyorum da, hareketsizlik mi yapıyor, çok meyve yiyiyordum ondan mı oldu anlamadım ama artık canım çok sıkılıyor biraz daha dikkat edicem sanırım.
Benim de 22.hafta bitti 7 kilo aldım ben de mide bulantılarımı bastırmak için hep meyve yedim çünkü şekerli fresh sulu bişeyler istiyodu canım hep.Diyetisyenim de meyveden olduğunu söylüyor, sanırım şekere dikkat etmek lazım.

Söylediklerinde o kadar haklısın ki, maalesef tembellesiyoruz buna bağlı organlarımız bile işlevlerini yapmamaya başlıyor. Katılıyorum birde korona yüzünden hepten eve bağlı kaldı çocuklar.
Ilkinde karnımız daha sıkı birde aşağısı açık değildi galiba sonraki gebeliklerde böyle dönünce baskı ve ağrı oluyor. Evet yaa aynısı hareketleri azaldı şu sıralar ya daha çok uyuyor ya da baş üstü alışmaya çalışıyor normal şeyler işte takmamak lazım doğru ☺
Aynen, sezeryanda olsa normal de olsa hazırlıklı olmak başına nelerin geleceğini bilmek insanı rahatlatıyor. İnsaallah en sağlıklısı en iyisi olur senin içinde. Kesinlikle o kitap efsane tekrar okuyacağım.

Ya yumuşamayı açılmayı geçtim bu 2. Hamilelikte inanılmaz ağrı oluyor ilkinde hiç böyle ağrım olduğunu hatırlamıyorum 32. Haftaya kadar çalışmıştım tık yoktu bunda oturup kalkarken yatakta dönerken resmen acı çekiyorum yürürken penguenden beter oldum yaş geçiyor ondan mı bilmiyorum 27 yaşında hamile olmakla 35 yaşında hamile olmak çok farklıymış

Benimde aşırı kanamam oldu anide 36+2 gunluktu acil sezeryana alındım.
Spinal yapmayın uyutun dedim yok dedi bu anı yasa zaten normal dogum yapman soz konusu degil hic olmazsa dogdugunu gor dedi tamam dedim.
Ayaga kalkmak cok zor gercekten benimde oglum var 4 yasinda hic istemiyor kardesinin olmasini valla senin kızın ben hicccc ilgilenemem sen kendin bakarsin hem bana hem kızına diyor isim zor gibi sanki allahtan esim cok yardimci oluyor kalbimle ilgili sıkıntı yasiyorum suan bulasiklari bile makineye yerlestiremiyorum her isi simdiden esim yapiyor.
Bitsin istiyorum saglikla kucagimiza alalim.

Merhaba hanımlar bugün sabahtan doktor kontrolüm ve şeker yüklemem vardı. Çok şükür şekerim normal çıktı ama kızımın karın çevresi ultrason ölçümlerine göre geride çıktı. Doktorum bu haftalarda en çok karından kilo alması gerekir dedi kan sulandırıcı iğneye başladık bebeğimin toplarlanması için inşallah işe yarar yavrum toparlanması için

Ayrıntılı ultrasonda gerilik var mıydı?Kaç gün geri çıktı?Tabiki iğneler işe yarar.kendinizi yormadan yürüyüş yapın muz kaju kaşar peyniri vs yeyin.

Bu sefer yine devlet ama baska bi hastanede dogum yapacagim planli gidersek bu doktorm cok konuşkan ve ilgili oldugundan bir sorunla karsilasmam diye dusunuyorm ama ebeleri hic sevmiyorm kotu kotu bakiyolar asagida sira beklerken bile farkediliyor diger hastaneden asagi kalir yani yok gibi bakalm sans bu sefer esim olacak basimda ona guveniyorm digerinde gorumcem kalmisti kadin refakatci degil sanki ben refakatciydm sabahq koltukta uyudm sezeryanli halimle kadini benm yataktan bi allahin kulu kaldiramamisti.sabaha emzir bezi gazi derken bide yatagimdan oomustum yaa kabus gibiydi hatirlamak dahi istemiyorm

Ilk hamileligimde cok yakin bir arkasimdan almistim ben o kullanmadigi icin lansinoh du cift basli elektrikli guzeldi bu sefer kendime manual aldim ebebekten webabynin yorumlarida fena degildi cok pahaliyada kacmak istemedim
Evet canim bende cok kullanmayacagim ic8n pahali biseyde almak istemiyorum. Ebebege baktim ya lansinoh yada wee baby ninkini alicak manuel olarak

Yillarca boyle padisahlik surduler hastanede daha nelerini duymustm millet onlar yuzunden hep ozelde dogum yapiyordu zaten ben o ara sezeryan olduguma sukretmistm o kadinlari kan revan icinde sanci cekerken gorunce bide ebelerin bagirmalarini duyunca gercekten sevinmstm halime umarim hepsi layigini bulmustur herkes ekmek pesinde ama onlar dr lardan daha havaliydi temizlik personeli bile azrliyordu herkesi bu taht bu devran boyle gitmez umarm hepsi tek tek hakettigini yasar

Durumlar benzer canim Allah sana kolaylik versin senin ufaklik yardim etseydi iyiydi ama oda alisir belki kardesini gorunce benm kiz simdiden bebeklerini bezliyor değiştiriyor kendince hazirlik yapiyor esim yardimci olur benm zaten kim varki annem babam oncekinde 40im ciktikdan sonra geldi bunda korona var diye hic gelmezler.esimle halletcez artik. Hepimize kolay dogumlar diliyorm zaten ne kaldi sunun surasinda 3ay ac kapa bitiyor hazirliklar besikti arabaydi derken hoopp kucagimiza alicaz bebiş leri

Ayrıntılı ultrasonda gerilik var mıydı?Kaç gün geri çıktı?Tabiki iğneler işe yarar.kendinizi yormadan yürüyüş yapın muz kaju kaşar peyniri vs yeyin.
Detaylıda sıkıntı yoktu karın ölçüleri bir gün iki gün derken farkı açmış 24+5 olması gerekirken 23+3 çıktı öyle olunca doktorum iğneye başlamaya karar verdi. İnşallah bir an önce toparlanır hamilelik güzel ama bir o kadar da stresli bir süreçmiş valla İnşallah hepimiz sağlıkla bu süreci tamamlarız

Mrb kızlar bsy soracağım bn 9 kilo almışım çok fazla değil mi sizcede

Bende tam 9 kilo almışım. Aşırı yemiyorum aslında ama normalde senelerce kilo almaya çalışıp alamıyordum. Nasıl böyle hızlı alıyorum anlamadım. Şuan tam 60 kiloyum bakalım kaçı görcez en son tartıda

Kesinlikle öyle 2.gebelik ve yaş, 36dan sonra daha zor kadın için, dediğin aynı şeyleri yaşıyorum resmen oradaki kemiklerin battığını hissediyorum kalkıp yürümeye başladımmı nasıl acıyor, ama sürekli hareketli olunca olmuyor fazla hareketsiz kalırsam daha çok ağrıyor demekki genelimiz böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…