2021 Nisan Anneleri

Cok gecmis olsun canim zaten gebelikte once sikayetim yoktu gebelikle birlikte basladi.
Olmadi tekrar demir ilacina baslarim farkli bir ilac mi denerler bilmiyorum.
Geçmiş olsun canım, ben demir eksikliği için gebelikten önce ilaç aldım tok karnına ac arak cesaret edemedim ona rağmen bütün gece mide krampları geçirdim ishal vs bugün sistem bozuldu. Demir ilacından çok korkuyordum dr um bana sidefer 'ın toz halını verdi akşam ac karnına iç dedi. Gece bu saatleri uyanınca içiyorum. Çok şükür Rabbime hic bir sorun yaşamadım böle bi sıkı tin varsa ihmal etme

Ay cok tesekkur ederim bende deniycem sagol canım.

Sizin dr anlatmis ne guzel sanslisiniz ben devlette dogum yaptim bilgi veren olmadi aksine korkuttular. Normal dogum yapacak kadinlari azarliyorlardi ebeler yaparken iyiydi de cikarmasi mi zoruna gitti diye koridorda yankilaniyordu sesleri boyle bir ortamda dogum yaptigimdan stres yasadm demekki bas bel agrim hic dinmedi kahvede icmedm su da soyleyen olmamisti cunku

Anladim canim cok teşekkürler. Ben de drumla konusucam az zaman kaldi. Onerirse yaptiririm

Yahu bu nasil bir konusmadir, yaparken iyiydi de cikarmasi mi zoruna gitti ne demek. Boyle konusmaya nasil cesaret edebiliyor? Insanlar orda canlariyla cebellesirken nasil demoralize ederler. Boyle durumlarda diyorum ki insallah en yakinlari, canlari daha beter hale gelirler de insan halinden biraz anlarlar.. Sana da cok gecmis olsun, umarim bu dogumun kolaylikla gelir gecer

Maşaallah sana canım, doğum öncesi dişilerde yuva yapma istediğine bağlı enerji geliyormuş. Sana bakarak dün mutfağı çömelerek sildim. Hakikaten alt karın açılıyor gibi oluyor. Haftada bir yapsam süper olur. Bu arada 30 haftaya bir şey kalmadı yavaş yavaş halletmemiz lazım. Sanki çabuk mu geçiyor bu son aylar ilkine göre ☺
O kadar sinirleniyorum ki, çoğu devlet hastanesinde bu şekilde. Kendilerini ne sanıyorlar, ne hakla da hakaret ediyorlar. Kesinlikle stres nedenli olmuştur ağrıların. Ama bu tarz kişilerin sonu geliyor. İfşa ediliyorlar, dava açılıyor. Onun gibilerde kuyrugunu sıkıp insan olmayı öğrenmeye çalışıyor.

Ben spinal oldum 2 gün ara ile aynı doktorda arkadaşım da spinal oldu.. Doktor ameliyattan çıkarken hemen sade kahve içeceksin birşeyin olmayacak demişti o gün 1-2 tane sade nescafe içmiştim. Şükür gram ağrım sızım olmadı.. İlk tecrübe olduğundan ameliyathanede stres yaptım omuzlarıma bir baskı hissettim felçmi oluyorum ters giden birşey mi var diye panikledim.. Başımdaki uzman sakin ol burası soğuk üşüdüğün için oldu demişti.. Zaten o sıra ayetel kürsi okuyup dua ediyordum 10 dakikada bitti zaten doğum .. Epiduralde o iğne sürekli takılı heralde spinal ilk yapılan iğne ile 6 saat uyuşuk olmak çok iyiydi.. Acısız bebek kucağımda sevdim kokladım.. Ayy şimdiden heyecan bastı.

Merhaba kızlar bu sabah şeker testi için geldim benim doktorum bir şey içirmedi önce açken kan alındı sonra karnını doyur iki saat sonra tekrar kan vereceksin dedi, şekerli içecekten içmeyecek miyim diye sordum onu eğer ailede şeker hastalığı varsa yapıyoruz gerek yok boşuna aç kalma dedi sizleri de bilgilendireyim dedim. Her doktorun hastanenin yöntemi başka galiba

Ilk hamileligimde cok yakin bir arkasimdan almistim ben o kullanmadigi icin lansinoh du cift basli elektrikli guzeldi bu sefer kendime manual aldim ebebekten webabynin yorumlarida fena degildi cok pahaliyada kacmak istemedim

Kesinlikle cnm çömelmek çok iyi geliyor, eskiden WC ler çömelme pozisyonunda olduğu için insan sağlığına çok faydalıydı tuvalette doğum gibi aslında çömelmek bağırsakları çalıştırıyordu ve kadınların çatı problemi yoktu esniyordu otur kalk ıkın şimdiki nesil bilmiyor o wcleri hep oturma pozisyonunda olduğu için çatıları esnemiyor, bağırsak problemleri yeni nesilde daha çok ah lüksümüz için ne çok sağlıktan çaldık aslında şu yüzyılda ben evlenene kdr bize annem klasik wc kullandırdı klozeti kapatır üstüne sepet koyardı o sebeple sanırım diğer kardeşiminde doğumu kolay oldu çatımız esnekti, hep der annem biz tarlada neden 10dk doğuruyorduk çömelmekten çömelin kızlar çatınız çömelip kalkmayla yumuşar

Maşallah canım, genellikle yan etkileri oluyor tabi kalıcı değiller. Kahve içmende doktorun anesteziyi yapan kişi hastane ortamı hepsi etkili olmuştur. Epidural takılı oluyor evet uzandigin için sorun olmaz bence sezeryanda. Eğer ki sezeryan olma gibi bir durum olursa yüzdelere göre epidural spinale göre daha az komplikasyon dogurabiliyor bu sebeple tercihim olur. Ama normal doğumda hareket halinde olabilmek için epidural almamak benim tercihim. Beni de bastı yaa bir şey kalmadı aslında zaman su gibi günler kısacık zaten. Bebek tutundu mu, kalp atışları vs derken şimdi doğum konuşuyoruz bu arada en büyük gücü bende dualardan almıştım

Aaaa bende onu söyleyecektim kesinlikle doğru. Günde en az 10 kere çömelip tuvaletimizi yapmış olsak zaten esnerdi bizimkide. Birde çamaşır yikama vs hep comelerek yaparlarmis, tabi eskiden vileda nerdeee eğilerek silerlermis. Bizde yer tuvaleti yok ama bağırsak problemimden dolayı ayaklarımı hep yukseltirim. Tuvaletin önüne basamak aldım hem küçük kızım kendisi klozete oturabiliyor hem de ben kullanıyorum. Squat yapmakta iyi

Kızlar dün karnımın alt kısmı çok ağrıdı uyurkende hep dönüp durdum. Sanıyorum bebek baş üstü pozisyonunu almaya başlıyor. Bu haftalarda sizde benzer bir durum oldu mu

Ben spinal konusunda cok tedirgindim ablamdan dolayi cunku onun halini gormustum resmen titriyordu.
O yuzden bana genel yapin demistim doktorum soylediklerimi yaparsan ne bas agrin ne sirt boyun agrin olmayacak demisti ikna etti beni iyi ki etmis.
Aslinda ona soylemis doktoru ayni hastanede dogum yaptik ciddiye almamis ama cok cekti.
Umarim bu defa cok guzel rahat sorunsuz bir dogum gerceklestirirsiniz.
Cok zor gercekten bende yururken cok zorlanmistim ilk ayaga kalktigimda cok aglamistim.

Bu arada doktorlarımız birbirlerini takip ediyor. Hatta tanisiyorlar istanbul doğum akademisinden. Senin doktorun da suda doğum yaptırıyor aynı zamanda
Benim doktorumda Hakan çoker

Slm kizlar bende bu aralar tansiyon dusuklugu yasiyorm haffden carpintilar da basliyor sanki kalpde kan ilaci aliorm ama sanirim daha da dusuyor kanim ondan mi acaba daha agirlasmadm cunki hafta olarak daha erken gbi geliyor insallah biran once 30 lu haftaari gecerz

Bu arada doktorlarımız birbirlerini takip ediyor. Hatta tanisiyorlar istanbul doğum akademisinden. Senin doktorun da suda doğum yaptırıyor aynı zamanda
Benim doktorumda Hakan çoker
Aaa süper evet onuda duydum tüm camia kim sezeryan kim doğal doğumcu biliriz birbirimizi der hep doktorumda Hep dua ediyorum böyle ilmini bilmini doğaldan yana kullanan herkese özellikle tıp hekimlerine Dediğin gibi eskideki herşey çok sağlıklıydı teknoloji tembelleştirdi hepimizi insanımız bir çorba kaynatmakta acizleşti hazır almaya alıştık, gelecek nesile üzülüyorum tembelliği sevmiyorum ben çokda hırslı değilimdir sadece biraz detaycı ve kimseye muhtaç olmama kafasındayım insan kendi başardımı başı ağrımıyor kim bir parça tuz ekse karşılığı kepçeyle bekliyor bunu sevmiyorum sanırım, Rabbim herkesi tüm kadınlarımızı halden anlayan insanlara düşürsün hayırla sağlıkla doğum yaşasınlar Ayak yükseltme işini bende kızıma yapıyorum bağırsak sorunu var çocuk çömelmek ne bilmiyor ne üzücü bazen spor yaptırır gibi çömeltmeye çalışırım hareket ettiriyorum alt kısmı çalışsın diye onlar bile beton duvarlara hapsoldular eskideki ne kaldıki

Sormayin ilk ayaga kaldirdiklarinda icimdekiler dokuluyo zannetmistm ama sonra azaldi . Ben bayiltin beni dedim dr lara kalp kapagi yetmezligim oldugundan bayarsak ayilamazsn bi daha mecburen boyle yapicaz dediler normal gelmesini de beklemdiler boyle karambole gittik iste simdi o kadar korkmuyoryrm kahvemi de icicem suyumuda cocugu da yakinima alcam ki cok egil kalk yapmicam kendi kendime halletcm bide venm cadi var yardm eder mutlaka bez getir islak mendil getir dedigimde essek degil ya annesine yardm eder bebek kardes istiyooomm diye agliyodu onceden
İnsallah hepimiz saglicakla dogururuz bebislerimizi

Kızlar dün karnımın alt kısmı çok ağrıdı uyurkende hep dönüp durdum. Sanıyorum bebek baş üstü pozisyonunu almaya başlıyor. Bu haftalarda sizde benzer bir durum oldu mu
Geçen hafta bende öleydim bildiğin batıyordu kasıklarım yürürken korktum hatta ne oluyor diye, kontrolde bebeğin başı aşağıda dedi baskı yapar ama döner daha dedi, çatı hareketleri kendini çok yorma dedi, dediği gibi bu hafta biraz dinlendim boşluk buldukça uyudum uzandım daha iyiyim geçti gibi Benimde bebek bu ara gündüz hiç hareket etmiyor gece uzanınca hissediyorum Allahtan ama eski hareketliliği yok takılmamaya çalışıyorum son haftalar hepimiz hassaslaşıyoruz malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…