Süper açıklamışsın cnm ben epidural normal Doğum yaptım ama sancıları hissediyordum sıkıyordum yatağımın kollarını Allah allah niye hissediyorum diyordum ondanmış demek ay Harika oldu bu açıklamanArkadaşlar bir sağlıkçı olarak şöyle birşey söylemek isterim ki kafanızda karışıklıklar olmasın.Spinal ve epidural ikiside omurilikten yapılır fakat epiduralde ilaç omurulik etrafına verilir spinalde ise omurilik içindeki zardan içeriye verilir ve tamamen belden aşağınoz uyuşur, epiduralde sadece bel etrafı hafif gevşer uyuşmaz gevşediği için doğum anına kadar çok daha rahat bir süre geçirirsiniz, epiduralle sezeryan olamazsınız yani, ya genel anestezi olursunuz ya spinal anestezi. Normal doğum düşünen arkadaşlar içinde epidural kesinlikle öneririm büyük rahatlık epidural alınca değişen bişey olmuyor yine normal doğum yapmış oluyorsunuz sadece fazla yıpranmıyorsunuz, tabi her anestezi şekli kişiye göre acı eşiğine göre değişir.
Hep merak ettigim bir sey var. Yurtdisinda seker yuklemesi zorunlu mu canim yoksa istege bagli mi?Bir de İngiltere için söyleyeyim, sancı sıklığı beş dakikada bir olunca hastaneye gel diyorlar.
Yukarıda sağlıkçı arkadaşın dediği gibi biliyorum bende spinal omurilik içerisine, epiduralde omurilige girmeden yapılan uyusturma şekli diye. "Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor. Bu durum ağrı hissedilmesine yol açmasa da bazı anne adayları rahatsızlık verici olduğu görüşündeler. İşte spinal anestezide, operasyon bölgesinde ağrının kesilmesinin yanı sıra olarak tam bir hissizlik durumu oluşuyor. Bu nedenle günümüzde tercih edilen yöntem; sezaryen operasyonlarında spinal ve epidural anestezi yöntemleri birlikte uygulamak. Bu birleşik yönteme ise, kombine spinal epidural anestezi adı veriliyor."E
spinal ne oluyor cnm epiduraldeb farkı ne, birde merak ettiğim epiduralsiz doğumda yırtık oldu mu canın yanıyor mu bebeği çıkarırken malum ben epiduraldim oraları hissetmedim
Banada belden uyisturdular bidahada tovbe sonradanda bel ve sirt agrilarim cok olmustu bas agrisida cok olmustu. Zaten bu sefer genel anestesi isticem komple uyutsunlarAnladım internette araştırdıgımda da doktorun
AnladımAllah herkese yardım etsin her türlü doktorların eline kalıyoruz Allah işini layıkıyla yapan vicdan sahibi doktorlarla karşılastırısın inşallah
Ben önceki gebeliğimde şeker sorunu yaşadığım için bana teklif edilmedi o yüzden yüzde yüz emin değilim. Ama tahminim tavsiye ettiklerini söyleyip zorunlu tutmuyorlardır. Kontrollerde bebek iri çıkarsa o zaman ona göre bir tedavi öneriyorlardır diye tahmin ediyorum. Şimdi korona yüzünden İngiltere’nin her bölgesinde farklı uygulama varmış ve bazı yerler yükleme yapmayıp ha1c1’e göre risk tespiti yapıyorlarmış galiba.Hep merak ettigim bir sey var. Yurtdisinda seker yuklemesi zorunlu mu canim yoksa istege bagli mi?
hmmValla cnm uzun zmandir yok tahminen 17.haftada yukari cikti die dusunuyorm artik hareketlerde yukarida hissediyormm
Valla bende sezeryan oldm ama sirt bel agrisi yasamadim onun sezeryandan kaynakli olduguna eminimisin yada arkadasina sor migdesi filan rahatsizsa sirtina agri vurur sezeryanla bel sirt agrisi duymadm cevremde bende spinal anestezi ile dogum yaptm bu arada
Benim en merak ettiğim oydu, doğum anı ne nasıl hissediliyor diye, bende istemiyorum bu sefer epidural dediğin gibi hareketin kısıtlanıyor beldeki iğneden dolayı, benim ilk doğumumda açılmam hızlı ilerledi aslında sabah 5den öğlen 2ye kdr açılmıştım bebeğin başını hissediyordum suyum yavaş yavaş gelmeye başlamıştı doktorum toplantıdan çıkıp gelene kdr doğurmuş kadar olmuştum o geldiğinde sadece çatala çıktım 2de girdiğim doğumdan 15.dakika kucağımdaydı kızım, kendisi hiçbirşey yapmadı sadece kesi yapmıştı çok az tırnak kadar gerekte yokmuş acele etti, bu seferki doktorum doğal doğumcu alanında ün yapmış ona çok güveniyorum oda bana güveniyor çok kolay olacak diyor inşaallah öyle olur dediğin perine msjını bu sefer yapacağım mutlak faydasını göreceğime inanıyorum senle doğumumuz hemen hemen aynı zamana denk geliyor benim ilk doğumum 37de oldu doktorum bu seferde öyle olabilir dedi öyle olursa Mart’ın 15inden sonra gelir diye düşünüyoruz nasipYukarıda sağlıkçı arkadaşın dediği gibi biliyorum bende spinal omurilik içerisine, epiduralde omurilige girmeden yapılan uyusturma şekli diye. "Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor. Bu durum ağrı hissedilmesine yol açmasa da bazı anne adayları rahatsızlık verici olduğu görüşündeler. İşte spinal anestezide, operasyon bölgesinde ağrının kesilmesinin yanı sıra olarak tam bir hissizlik durumu oluşuyor. Bu nedenle günümüzde tercih edilen yöntem; sezaryen operasyonlarında spinal ve epidural anestezi yöntemleri birlikte uygulamak. Bu birleşik yönteme ise, kombine spinal epidural anestezi adı veriliyor."
Yani spinal ve epidurali ayri ayrı yada birlikte kombine yapabiliyorsun. Eltim sadece epiduralli sezeryan yaptırdı karnına dokunmalari kesi anını ve bebeğin çıkarılmasını hissetmişti. Doğum sonrası çabucak toparlanmisti.
Hayır canım kesilmedi esnedi o bölge buna müsait, bebek bir kaç kere ittiriyor yavaş yavaş gevsiyor ve sadece bir anlık yanma gibi bir his olusuyor o bölgede ve bir iki ikinmada bebiş kendiliğinden kayip çıkıyor. Doğum öncesi doktorumun tavsiyesiyle perine masajı vs yapmıştım, esnemeye etkisi olmuş olabilir. Tahammül edilemeyecek bir ağrı değil, tüm Dünya artık bu şekilde doğum yapmaya yöneldi tekrardan.
Epiduralde alıp pek ala acısız gecirebilirdim belki o anları ama belime takılı bir şey olmasını istemedim. Doğum anında rahat istediğim pozisyonda olmak istiyordum. Birde dogum sırasında ağrı hissi kayboluyor bir an da vucudunda sadece ikinma hissi oluşuyor. Asıl ağrılar dogum öncesi olanlar onlarda nefeslerle, hareketlerle gecistirilebiliyor.
Bu defa suya doğurmak istiyorum ilk dogumumda açılmam uzun sürdüğü için ve durumun biraz kritiiginden bu mümkün olmadı, belki bu defa olur. Bakalım bebiş ne zaman ve nasıl gelmek isteyecek Dünya ya.
Hepimizin keskesiz mutlu ve en önemlisi sağlıklı doğumları olsun
Masaallah senin açılman baya çabuk olmuş inşaallah bu defa da öyle olur. Bence senin hareketli olman vs etkilemiştir 37 de gelmesini. Benim kız 40 haftayı beklemişti ama bu defa erken olacak yani 37-38 arası gibi hissediyorum bende. Ikinci doğumlar genellikle daha kolay oluyormuş inşaallah 37 den sonra gelsinler. Benim doktorumda doğal doğum taraftarı. Eminim taniyorlardir birbirlerini. Instagramda bu sayfaları takip ediyorum cesaret verici doğum videoları varBenim en merak ettiğim oydu, doğum anı ne nasıl hissediliyor diye, bende istemiyorum bu sefer epidural dediğin gibi hareketin kısıtlanıyor beldeki iğneden dolayı, benim ilk doğumumda açılmam hızlı ilerledi aslında sabah 5den öğlen 2ye kdr açılmıştım bebeğin başını hissediyordum suyum yavaş yavaş gelmeye başlamıştı doktorum toplantıdan çıkıp gelene kdr doğurmuş kadar olmuştum o geldiğinde sadece çatala çıktım 2de girdiğim doğumdan 15.dakika kucağımdaydı kızım, kendisi hiçbirşey yapmadı sadece kesi yapmıştı çok az tırnak kadar gerekte yokmuş acele etti, bu seferki doktorum doğal doğumcu alanında ün yapmış ona çok güveniyorum oda bana güveniyor çok kolay olacak diyor inşaallah öyle olur dediğin perine msjını bu sefer yapacağım mutlak faydasını göreceğime inanıyorum senle doğumumuz hemen hemen aynı zamana denk geliyor benim ilk doğumum 37de oldu doktorum bu seferde öyle olabilir dedi öyle olursa Mart’ın 15inden sonra gelir diye düşünüyoruz nasipSağlıkla alalım kucaklarımıza
Bende arkadasim icin arastirdim bugun biraz sezeryani bilmiyorum biraz arasyirinca ogrendim ilk dogumumu normal epiduralle yaptim yaptim iyi gecmisti insallah ikincisinde oyle olur hayirlisin olsun hepimiz icinArkadaşlar bir sağlıkçı olarak şöyle birşey söylemek isterim ki kafanızda karışıklıklar olmasın.Spinal ve epidural ikiside omurilikten yapılır fakat epiduralde ilaç omurulik etrafına verilir spinalde ise omurilik içindeki zardan içeriye verilir ve tamamen belden aşağınoz uyuşur, epiduralde sadece bel etrafı hafif gevşer uyuşmaz gevşediği için doğum anına kadar çok daha rahat bir süre geçirirsiniz, epiduralle sezeryan olamazsınız yani, ya genel anestezi olursunuz ya spinal anestezi. Normal doğum düşünen arkadaşlar içinde epidural kesinlikle öneririm büyük rahatlık epidural alınca değişen bişey olmuyor yine normal doğum yapmış oluyorsunuz sadece fazla yıpranmıyorsunuz, tabi her anestezi şekli kişiye göre acı eşiğine göre değişir.
Evet cnm çok hareketliydim her zaman her işi kendim yaptığım için oturma fırsatım olmuyor ozamanlarda temizliği boya badanayı son ana bırakmıştım koltuk yıka, cam kapı sil, kur topla yerleştir derken doğuma resmen temizliği yarıda bırakıp gitmiştim dönüşte Eve eksin yine sil süpür yıkamadan gelen halılar ser derken doğurdum yine oturmadım, şimdide aynı şey olmadın diye bu sefer 30dan önce bitireceğim işlerimi sonra oturup beklicemMasaallah senin açılman baya çabuk olmuş inşaallah bu defa da öyle olur. Bence senin hareketli olman vs etkilemiştir 37 de gelmesini. Benim kız 40 haftayı beklemişti ama bu defa erken olacak yani 37-38 arası gibi hissediyorum bende. Ikinci doğumlar genellikle daha kolay oluyormuş inşaallah 37 den sonra gelsinler. Benim doktorumda doğal doğum taraftarı. Eminim taniyorlardir birbirlerini. Instagramda bu sayfaları takip ediyorum cesaret verici doğum videoları var
Muhtemelen spinal anestezinden olmustur.Merhaba kizlar birsey danismak istiyorum arkadasim 2 hafta once sezeryabla dogum yapti nasilsin diye konustum sirt bel agrisi cok varmis dayanamiyorum dedi sezeryan dogum yapan var mi onceden neyapilabilir bu durumda
Canım Emrah hocaya mı devam ediyorsun memnun musun halaEvet evet yaptırdım canım, çok şükür iyi, bir tek plantaya giden damarlardan sağ taraftaki sol kadar kanı iyi pompalamıyormuş, sıkıntı olmaz dedi ama bakalımbebişin yüzünü de gördük çok mutlu olduk bakalım canım ben medikal Park'ta da gidiyorum, ordaki doktorum da iyi ve sağlık sigortası bütün her şeyi kapsıyor orda. Aret bey 'i çok seviyorumma kolan için hiç güzel yorumlar okumadım. Şu anki düşüncemiz doğuma kadar Aret bey'e de oraya da devam etmek ama bütün tahlilleri m vedoğum medical parkta olacak gibi görünüyor. Çekine Çekine ona da söyledim hocam durum böyle böyle, size ayda bir gelicem diye. Anlayışla karşıladı bakalım senin nasıl gidiyor canım, ayrıntılı güzel geçti değil mi, öyle biliyorum. Büyümüş mü senin oğluş
Bana doktorum direkt sade nescafe iceceksin demisti benim migrenim var tutma ihtimali cok yuksekti ama kahve sayesinde hic olmadi.Canim ben ilkinde spinal anestezi ile dogum yaptm bas bel agrisi dogumdan ciktiktan sonra baya oldu 3ubir arada kahve icmek lazimmis dogumdan çıkınca onunda faydasi cok oluyoms bu seferkinde 3tane alicam çantama koyacagm. Benm dikislerm iyilesmedi bel agrim coktu. Ve bi kac sene sonra migren ile tanistm o bas agrilari migrene dondu bu seferki hamileligimde 4-5atak gecirdm hatta
O zaman icmesi lazimdi canim biraz gec kalmis artik fayda etmez doktoruyla gorussun.Ben soyledim aslinda dogumdan cikinca kahve icmeyi unutma diye ama yaptimi bilmiyorum sormadim valla soyliyim tekrardan icsin
Ara sıra kullanacaksan manuel işini görür bence canım. Ben oğlum 4.ayındayken meme reddi yaşamıştım. O zaman lansinoh markanın manuelini kullandım baya iyiydiIyiaksamlar kizlar ben sut sagma pompasi alma7 istiyorum da gunluk oyle biyere giderken falan sagmak icin ilk cocugumda hic kullanmamistim ama bunda kullanmak istiyorum biberonada alisir hem gunde bi veya iki kere Manuel nasil sizce ihtiyacimi gorurmu daha once kullanan oldumu.
Bende kizimda cok meme reddi yasadim hicbir biberonu emmedide oyuzden sagim yapmadim. Ama bunda sagmak isyorum cunku zamanim olmayinca enazindan kizimin eline verp bile o icirebilir. Oyle cok sagmam gunde bir bilemedin 2 kere isimi gorsunde. Oyuzden cokda ucuk bisey istemiyorum denemk amacli. Manuel iyidir lansinoh markasini bende begeniyorum ona bi bakimAra sıra kullanacaksan manuel işini görür bence canım. Ben oğlum 4.ayındayken meme reddi yaşamıştım. O zaman lansinoh markanın manuelini kullandım baya iyiydiTabi süreç uzayınca elektrikli almaya karar vermiştim. İnternetten rastgele uygun fiyatlı bi marka siparişi vermiştim ve makine daha kargodan bana ulaşmadan oğlum tekrar emmeye başlamıştı 1 ayın sonunda Bu ve benzeri bir çok şeyi elimizde patlattı iki gözümün çiçeği
Evet canım, memnunum şimdilik, her hangi bir olumsuzluk yaşamadım çok şükür. Sen de devam ediyor musun hala?Canım Emrah hocaya mı devam ediyorsun memnun musun hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?