2021 Nisan Anneleri

Süper açıklamışsın cnm ben epidural normal Doğum yaptım ama sancıları hissediyordum sıkıyordum yatağımın kollarını Allah allah niye hissediyorum diyordum ondanmış demek ay Harika oldu bu açıklaman

Selam kızlar kilodan bahsedilmis. Ekmek tam bugday olsa bile kilo aldiriyor malesef. Makarna, pilav, 2 porsiyondan fazla meyve yemek, tabi ki her turlu tatli tahin pekmez, recel ve bazi meyveler ozellikle uzum, muz dikkat etmek lazim. Ben normal dogum denemek istedigim için kendimi baya zorluyorum. 1.5 aydir ekmek yemedim . Tatli hamur isi bir iki kez isiriyorum ozenirsem. Pilav makarna yemiyorum. Protein ve sebzeağırlıklı beslenmeye calisiyorum. Sabah 2 haslanmis yumurta bolzeytin yiyorum. Yuruyus duzenli yapmaya calisiyorum. Fikir olsun diye yazdım. 3.5 kilo aldim. Bunyem kilo almaya cok musait dikkat etmezsem kilom birden artiyor

E

spinal ne oluyor cnm epiduraldeb farkı ne, birde merak ettiğim epiduralsiz doğumda yırtık oldu mu canın yanıyor mu bebeği çıkarırken malum ben epiduraldim oraları hissetmedim
Yukarıda sağlıkçı arkadaşın dediği gibi biliyorum bende spinal omurilik içerisine, epiduralde omurilige girmeden yapılan uyusturma şekli diye. "Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor. Bu durum ağrı hissedilmesine yol açmasa da bazı anne adayları rahatsızlık verici olduğu görüşündeler. İşte spinal anestezide, operasyon bölgesinde ağrının kesilmesinin yanı sıra olarak tam bir hissizlik durumu oluşuyor. Bu nedenle günümüzde tercih edilen yöntem; sezaryen operasyonlarında spinal ve epidural anestezi yöntemleri birlikte uygulamak. Bu birleşik yönteme ise, kombine spinal epidural anestezi adı veriliyor."
Yani spinal ve epidurali ayri ayrı yada birlikte kombine yapabiliyorsun. Eltim sadece epiduralli sezeryan yaptırdı karnına dokunmalari kesi anını ve bebeğin çıkarılmasını hissetmişti. Doğum sonrası çabucak toparlanmisti.

Hayır canım kesilmedi esnedi o bölge buna müsait, bebek bir kaç kere ittiriyor yavaş yavaş gevsiyor ve sadece bir anlık yanma gibi bir his olusuyor o bölgede ve bir iki ikinmada bebiş kendiliğinden kayip çıkıyor. Doğum öncesi doktorumun tavsiyesiyle perine masajı vs yapmıştım, esnemeye etkisi olmuş olabilir. Tahammül edilemeyecek bir ağrı değil, tüm Dünya artık bu şekilde doğum yapmaya yöneldi tekrardan.
Epiduralde alıp pek ala acısız gecirebilirdim belki o anları ama belime takılı bir şey olmasını istemedim. Doğum anında rahat istediğim pozisyonda olmak istiyordum. Birde dogum sırasında ağrı hissi kayboluyor bir an da vucudunda sadece ikinma hissi oluşuyor. Asıl ağrılar dogum öncesi olanlar onlarda nefeslerle, hareketlerle gecistirilebiliyor.
Bu defa suya doğurmak istiyorum ilk dogumumda açılmam uzun sürdüğü için ve durumun biraz kritiiginden bu mümkün olmadı, belki bu defa olur. Bakalım bebiş ne zaman ve nasıl gelmek isteyecek Dünya ya.
Hepimizin keskesiz mutlu ve en önemlisi sağlıklı doğumları olsun

Banada belden uyisturdular bidahada tovbe sonradanda bel ve sirt agrilarim cok olmustu bas agrisida cok olmustu. Zaten bu sefer genel anestesi isticem komple uyutsunlar

Hep merak ettigim bir sey var. Yurtdisinda seker yuklemesi zorunlu mu canim yoksa istege bagli mi?
Ben önceki gebeliğimde şeker sorunu yaşadığım için bana teklif edilmedi o yüzden yüzde yüz emin değilim. Ama tahminim tavsiye ettiklerini söyleyip zorunlu tutmuyorlardır. Kontrollerde bebek iri çıkarsa o zaman ona göre bir tedavi öneriyorlardır diye tahmin ediyorum. Şimdi korona yüzünden İngiltere’nin her bölgesinde farklı uygulama varmış ve bazı yerler yükleme yapmayıp ha1c1’e göre risk tespiti yapıyorlarmış galiba.

hmm bn 20haftalogim bakalm nezmn yukari cikicak

Benim en merak ettiğim oydu, doğum anı ne nasıl hissediliyor diye, bende istemiyorum bu sefer epidural dediğin gibi hareketin kısıtlanıyor beldeki iğneden dolayı, benim ilk doğumumda açılmam hızlı ilerledi aslında sabah 5den öğlen 2ye kdr açılmıştım bebeğin başını hissediyordum suyum yavaş yavaş gelmeye başlamıştı doktorum toplantıdan çıkıp gelene kdr doğurmuş kadar olmuştum o geldiğinde sadece çatala çıktım 2de girdiğim doğumdan 15.dakika kucağımdaydı kızım, kendisi hiçbirşey yapmadı sadece kesi yapmıştı çok az tırnak kadar gerekte yokmuş acele etti, bu seferki doktorum doğal doğumcu alanında ün yapmış ona çok güveniyorum oda bana güveniyor çok kolay olacak diyor inşaallah öyle olur dediğin perine msjını bu sefer yapacağım mutlak faydasını göreceğime inanıyorum senle doğumumuz hemen hemen aynı zamana denk geliyor benim ilk doğumum 37de oldu doktorum bu seferde öyle olabilir dedi öyle olursa Mart’ın 15inden sonra gelir diye düşünüyoruz nasip Sağlıkla alalım kucaklarımıza

Masaallah senin açılman baya çabuk olmuş inşaallah bu defa da öyle olur. Bence senin hareketli olman vs etkilemiştir 37 de gelmesini. Benim kız 40 haftayı beklemişti ama bu defa erken olacak yani 37-38 arası gibi hissediyorum bende. Ikinci doğumlar genellikle daha kolay oluyormuş inşaallah 37 den sonra gelsinler. Benim doktorumda doğal doğum taraftarı. Eminim taniyorlardir birbirlerini. Instagramda bu sayfaları takip ediyorum cesaret verici doğum videoları var

Eklentiler

• Screenshot_20201224-221652_Instagram.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20201224-221631_Instagram.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 35
Bende arkadasim icin arastirdim bugun biraz sezeryani bilmiyorum biraz arasyirinca ogrendim ilk dogumumu normal epiduralle yaptim yaptim iyi gecmisti insallah ikincisinde oyle olur hayirlisin olsun hepimiz icin

Evet cnm çok hareketliydim her zaman her işi kendim yaptığım için oturma fırsatım olmuyor ozamanlarda temizliği boya badanayı son ana bırakmıştım koltuk yıka, cam kapı sil, kur topla yerleştir derken doğuma resmen temizliği yarıda bırakıp gitmiştim dönüşte Eve eksin yine sil süpür yıkamadan gelen halılar ser derken doğurdum yine oturmadım, şimdide aynı şey olmadın diye bu sefer 30dan önce bitireceğim işlerimi sonra oturup beklicem büyük ihtimal yine 37gibi gelir inşallah 38-39u görürüm bu sefer ama doktorumun dediğine göre doktorum erken yatırmasa 38i görürmüşüm, ben 6-7cm önce hastaneye almayacağım seni dedi inşaallah benim doktorum bu Ahmet hoca eminim biliyordurlar birbirlerini, dediğin sayfalara bakacağım bende İzmirde olanlar sezeryan sonrası doğal doğumda yaptırıyor kendisi bu konuda bir numara

Eklentiler

• 4DC93242-562E-46FC-BB84-610E3F62609C.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 36
Merhaba kizlar birsey danismak istiyorum arkadasim 2 hafta once sezeryabla dogum yapti nasilsin diye konustum sirt bel agrisi cok varmis dayanamiyorum dedi sezeryan dogum yapan var mi onceden neyapilabilir bu durumda
Muhtemelen spinal anestezinden olmustur.
Dogumdan sonra 5 litre su ve bol bol kahve icirtmislerdi bana sirt bel ya da bas agrisi yasamadim.

Bende spinal anestezi ile sezeryan olmuştum kızlar. Baş ağrısı olmaması için sade neskafe içmiştim.
Ama bu sefer genel anestezi isteyeceğim. Spinalde hemen uyuşmadım. Anestezici ard arda 4 iğne yaptı. Uyuşmadığım için beni suçladı. Yok yanlış nefes aldın, yok kıpırdadın Çok gerildim. Son iğnede uyuştum ama yine de kesilmeleri falan yanma şeklinde hissettim. Oğlumu çıkarıp yanağıma koyduktan sonra doktorum beni uyuttu. Uyandığımda asansördeydim odaya çıkarıyorlardı ama çok fena karın ağrısıyla uyandım Sessiz sakin ben deli gibi ağlayıp “karnım ağrıyooo” diye bağırıyordum
Bu sefer komple bayın beni diyeceğim inşallah o karın ağrısı olmaz bu sefer

Canım Emrah hocaya mı devam ediyorsun memnun musun hala

Iyiaksamlar kizlar ben sut sagma pompasi alma7 istiyorum da gunluk oyle biyere giderken falan sagmak icin ilk cocugumda hic kullanmamistim ama bunda kullanmak istiyorum biberonada alisir hem gunde bi veya iki kere Manuel nasil sizce ihtiyacimi gorurmu daha once kullanan oldumu.

Bana doktorum direkt sade nescafe iceceksin demisti benim migrenim var tutma ihtimali cok yuksekti ama kahve sayesinde hic olmadi.
Ablamda spinal oldu o kahve icmedi ve benim gibi 5 litre su da icmedi ve bildigin bel bas sırt agrisinda gunlerce kıvrandı.
Ama.kahveyi ozellikle sadece ve 3 fincan demisti anestezi uzmani doktorum.

Ara sıra kullanacaksan manuel işini görür bence canım. Ben oğlum 4.ayındayken meme reddi yaşamıştım. O zaman lansinoh markanın manuelini kullandım baya iyiydi Tabi süreç uzayınca elektrikli almaya karar vermiştim. İnternetten rastgele uygun fiyatlı bi marka siparişi vermiştim ve makine daha kargodan bana ulaşmadan oğlum tekrar emmeye başlamıştı 1 ayın sonunda Bu ve benzeri bir çok şeyi elimizde patlattı iki gözümün çiçeği

Bende kizimda cok meme reddi yasadim hicbir biberonu emmedide oyuzden sagim yapmadim. Ama bunda sagmak isyorum cunku zamanim olmayinca enazindan kizimin eline verp bile o icirebilir. Oyle cok sagmam gunde bir bilemedin 2 kere isimi gorsunde. Oyuzden cokda ucuk bisey istemiyorum denemk amacli. Manuel iyidir lansinoh markasini bende begeniyorum ona bi bakim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…