Canım bana bu hafta bırak dedi doktorum. Salı günü bitiyor hatta kullan dediği günler. Sadece haftada bir proluton a devam et dedi. Fitil ve prolutex i bırak dedi. Ben de tedirginim ama doktor dediğine göre de bir bildiği vardır. Plasenta oluşmaya başlamıştı muayenede plasenta üretiyormuş progesteron sanırım o yüzden bırak dedi. Umarım sorun olmaz10.haftadan sonra prolutex iğneyi, 12.haftadan sonra da progesteron fitili bırakıcam. En çok da ondan sonraki süreçten korkuyorum.
Canım hastanın birinin progesteron değeri 18 çıkmıştı hasta normal sınırlar içinde neden ilaç kullanmak zorundayım dedi. Hemşire de o normal gebelikler için öyle dediBen önceden tüp bebek olunca, pozitif gördükten sonraki süreç normal hamilelikle aynı oluyor diye düşünüyordum, sonra burda okudukça işin içine girdikçe öyle olmadığını anlıyosun.. vucut kendi kendine yaşamayımca bu süreci o tutunma sonrası çok daha narin oluyormuş
Bu noktada taze transfer daha iyi canım benim tecrübelerim o yönde taze transferde vücut içinde döllenmiş gibi bir algı oluyor vücutta. Eğer kalınlaşma sorunu yoksa rahimde. Hormonlar daha aktifken transfer oluyor. Progesteron desteği çok gerekmiyor. Ama dondurulmuşa sadece rahim kalınlığı takibi yapılıyor. Hormonlar rutininde. Takviye daha gerekli oluyor. Açıkçası benim taze transferimde ne ilaç desteği gerekti ne kanamam oldu. Dondurulmuşta ihtiyaç çıktı bir sürü takviyeye rağmen lekelenmem oldu. Arkadaşımda da aynı oldu taze de progesteron çok iyiydi ihtiyaç duymadı dondurulmuşunda çok kanamalar yaşadı.Ben önceden tüp bebek olunca, pozitif gördükten sonraki süreç normal hamilelikle aynı oluyor diye düşünüyordum, sonra burda okudukça işin içine girdikçe öyle olmadığını anlıyosun.. vucut kendi kendine yaşamayımca bu süreci o tutunma sonrası çok daha narin oluyormuş
Kız korkutma insanı transfer öncesiiBu noktada taze transfer daha iyi canım benim tecrübelerim o yönde taze transferde vücut içinde döllenmiş gibi bir algı oluyor vücutta. Eğer kalınlaşma sorunu yoksa rahimde. Hormonlar daha aktifken transfer oluyor. Progesteron desteği çok gerekmiyor. Ama dondurulmuşa sadece rahim kalınlığı takibi yapılıyor. Hormonlar rutininde. Takviye daha gerekli oluyor. Açıkçası benim taze transferimde ne ilaç desteği gerekti ne kanamam oldu. Dondurulmuşta ihtiyaç çıktı bir sürü takviyeye rağmen lekelenmem oldu. Arkadaşımda da aynı oldu taze de progesteron çok iyiydi ihtiyaç duymadı dondurulmuşunda çok kanamalar yaşadı.
Annelik hep bir okulYaa şuan aydınlandım resmenneler neler öğreniyoruz şu süreçte
Kuzum öbür taraftan tutunma verileri daha yüksek dondurulmuş transferlerinKız korkutma insanı transfer öncesiibence taze de dondurulmuşta olsa tüp bebek hassas bir süreç Allah hepimize güç kuvvet versin Yabancı makalelerde de hep kanama olabilceğinden bahsediyolar zaten çoğu kişi de tecrübe etti bu gruptaki Alınan hormonlarda aslında vücut bebeği yabancı zararlı bir şey sanıp vücuttan atmasın diye de destek sağlıyo (bildiğim kadarıyla)
Doktorda dondurulmuş daha garanti dedi işte hayırlısı yani önce Allah bilir bence olcağı zamanı herkes elinden geleni yapıyo biz de doktorlar da tıp ta gerisi Allahım a kalmışKuzum öbür taraftan tutunma verileri daha yüksek dondurulmuş transferlerinonlara zarar gelmesin sağlıkla tutunsunlar da maalesef yaşanabiliyor bu tarz şeyler Hiç yaşamayan da var ama. İnşallah hiç yaşamazsınız kuzum Yabancı cisim algılama olayı aslında bilinenin aksine çok nadir yaşanan ve bağışıklık sistemi ile ilgili bir durummuş. Her ihtimale karşı mesela bana dekort vermişti doktor yedi gün kullandım. Bağışıklıkla ilgili idi. Hormonlar tutunmaya yardımcı olsun diye sadece çünkü rahimde döllenmediği için o süre içinde salgılanan hormonlardan mahrumuz.
Evet, ben de geçen okudum plasenta 9.haftada tamamen oluşuyormuş.Canım bana bu hafta bırak dedi doktorum. Salı günü bitiyor hatta kullan dediği günler. Sadece haftada bir proluton a devam et dedi. Fitil ve prolutex i bırak dedi. Ben de tedirginim ama doktor dediğine göre de bir bildiği vardır. Plasenta oluşmaya başlamıştı muayenede plasenta üretiyormuş progesteron sanırım o yüzden bırak dedi. Umarım sorun olmaz
Amin kuzum aynen dondurulmuşta da rahim yorgun olmuyor. Tutunma daha yüksek. Esas mesele Rabbim in nasip etmesi. Gerisi ne yapsak boş aslında. Aynen omron aldım canım dijital herkes onu önerdi doktorda da o vardıDoktorda dondurulmuş daha garanti dedi işte hayırlısı yani önce Allah bilir bence olcağı zamanı herkes elinden geleni yapıyo biz de doktorlar da tıp ta gerisi Allahım a kalmışbilgiler için sağol kuzum bişi sorcam sana omron en iyi tansiyon aleti dedin dimi dijital olan ??
buna katılıyorum canımBu noktada taze transfer daha iyi canım benim tecrübelerim o yönde taze transferde vücut içinde döllenmiş gibi bir algı oluyor vücutta. Eğer kalınlaşma sorunu yoksa rahimde. Hormonlar daha aktifken transfer oluyor. Progesteron desteği çok gerekmiyor. Ama dondurulmuşa sadece rahim kalınlığı takibi yapılıyor. Hormonlar rutininde. Takviye daha gerekli oluyor. Açıkçası benim taze transferimde ne ilaç desteği gerekti ne kanamam oldu. Dondurulmuşta ihtiyaç çıktı bir sürü takviyeye rağmen lekelenmem oldu. Arkadaşımda da aynı oldu taze de progesteron çok iyiydi ihtiyaç duymadı dondurulmuşunda çok kanamalar yaşadı.
Yaa onu da ben duymadımEvet, ben de geçen okudum plasenta 9.haftada tamamen oluşuyormuş.
Şöyle yazıyordu kitapçıkta “Plasenta çalışmaya başladığından hormonal olarak annenin yumurtalıklarına bağımlılık azalır. Yani düşük ihtimali nispeten azalmıştır.”
Bunu okuyunca yumurtalıklar ve progesteron bağlantısını kuramamıştım.
Şimdi taşlar yerine oturdu.
Sonu güzel olsun da. Rabbim bu günlerimizi aramasınbuna katılıyorum canımbenimde önceki gebeliğim taze transferdi ve hiç böyle leke olmamıştı ve progesteron değerim yüksekti bu sefer dondurulmuş lekelenme oluyo gerçi öncekinde de sonu göremedik inşallah bu sefer sonu güzel olur
Aynen canım ben burada progesteronu yüksek olan arkadaşa sordum taze transfer dedi.İşte sağdan soldan kendi verimizi toplayıp çıkarım yapıyoruzbuna katılıyorum canımbenimde önceki gebeliğim taze transferdi ve hiç böyle leke olmamıştı ve progesteron değerim yüksekti bu sefer dondurulmuş lekelenme oluyo gerçi öncekinde de sonu göremedik inşallah bu sefer sonu güzel olur
Ben de simdi ondan aldim senin mesajlar aklima geldi de , bugun biraz kalp carpintisi falan yasadimda korktum cikti gibi geldi bana da Allah e emanetizAmin kuzum aynen dondurulmuşta da rahim yorgun olmuyor. Tutunma daha yüksek. Esas mesele Rabbim in nasip etmesi. Gerisi ne yapsak boş aslında. Aynen omron aldım canım dijital herkes onu önerdi doktorda da o vardıama benim evdeki ile aynı ölçüyor hemen hemen. Evdeki medisana idi. Güvenemedim düşük ölçüyor geldi. Omron geldi benzer sonuçlar veriyor açıkçası
Aynen çok sordum buralarda tek cevap omronduBen de simdi ondan aldim senin mesajlar aklima geldi de , bugun biraz kalp carpintisi falan yasadimda korktum cikti gibi geldi bana da Allah e emanetizsenin tansiyon panik ten oluyodu bence kuzum simdi dusuk olmasi cok normal bence
İnşallah canım, inşallah.Yaa onu da ben duymadımama plasenta nın progesteron ürettiğini ondan önce yumurtalıkların ürettiği ve özellikle rahimde döllenme olduysa yumurta çatlaması döllenmesi esnasında üretim oluyormuş. Bakalım inşallah sorunsuz geçer bu süreçler kuzum
Kuzum işte yapay bi süreç sonuçta, vucudun o kendi mükemmel işleyişi gibi olmuyor. O zamanlar bunlardan hiç haberim yoktu tabi ama geçen sene normal yolla hamile kaldığımda herşey kendi görevini yapmış, haftalarca haberim bile olmadı.. o günden bugüne bissürü şey öğrendim tabi, allah başka kötü şeyler tecrübe ettirmesin. her uygulamanın başka avantajları dezavantajları var, yine de çok şükür en azından böyle bir opsiyonumuz var, bu tedaviyi olacak gücümüz var.. bu süreçleri korkuyla geçirmek bunun karşılığı olacaksa varsın olsun, hayırlısı sağlıklısı olsun yeterkiBu noktada taze transfer daha iyi canım benim tecrübelerim o yönde taze transferde vücut içinde döllenmiş gibi bir algı oluyor vücutta. Eğer kalınlaşma sorunu yoksa rahimde. Hormonlar daha aktifken transfer oluyor. Progesteron desteği çok gerekmiyor. Ama dondurulmuşa sadece rahim kalınlığı takibi yapılıyor. Hormonlar rutininde. Takviye daha gerekli oluyor. Açıkçası benim taze transferimde ne ilaç desteği gerekti ne kanamam oldu. Dondurulmuşta ihtiyaç çıktı bir sürü takviyeye rağmen lekelenmem oldu. Arkadaşımda da aynı oldu taze de progesteron çok iyiydi ihtiyaç duymadı dondurulmuşunda çok kanamalar yaşadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?