- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #20.161
Sağlık ocağına gittim geldim alir hekimi de öyle dedi artık çamaşır dayandıramaz olmuştum. Hiç aklıma gelmemişti böyle bişey çok mantıklı gerçekten. Bi de gynoflor yazdı ordaki florayı düzeltmesi için inşallah iyi gelir
Ben kağıt havlu kullanıyorum. Her vc de yeniliyorum.Geçmiş olsun cnm pamuklu iç çamaşırı giy günde iki kez değiş altına kullanmadigin beyaz atlet kes köy ben öyle yapıyorum
Kullandığın deterjana göre değişir sanırım canım. Benimkinde yumuşatıcaya gerek yoktur yazıyordu üstünde. Gerçekten de gerek yokmuş. Zaten bebekler için kimyasalsız yumuşatıcı almamıştım.Ben yeni aldıklarımı kısa programda yıkadım. Ama biraz da görümcemden gelenler var onları uzun programda yıkayacağım.sıvı deterjanla yıkıyorum ben. Yumuşatıcı da koydum koymamalı mıydım diye tereddüt ettim ben de
Evet parmağımla hissediyorum demesi biraz tedirginlik veriyor insana. Ama ilaçlar işe yarayacaktır inşallah. Sen de kendini zorlama bi dahaki kontrole kadar hep dinlen.
İdarenizle görüştüyseniz ne dediler bu duruma.Ben de çalışabilir raporu almak istiyorum ancak tepkilerinden ürküyorum idareninGünaydın kızlar okullar yine uzaktan eğitime geçti ben haftaya çalışabilir raporu alcam umarım bu 5 haftayı sonrasına aktarbiliriz
Bu sizin hakkınız ama. Tepki göstermelerini gerektirecek bişi yok. Devletin size tanıdığı bir hak bu ve kullanın. Bişi derlerse de sendikanızla görüşün bence. Ben 24-32. Haftalar arasında idari iznimi kullandım. Bu haftadan itibaren de çalışabilir raporumu almıştım. Şansıma uzaktan eğitime geçti okullar da.İdarenizle görüştüyseniz ne dediler bu duruma.Ben de çalışabilir raporu almak istiyorum ancak tepkilerinden ürküyorum idarenin
İyiyim masaallah rabbim sağlıkla kucağına almak nasipCanım şimdilik sıkıntı yok.Kafa çapı 2 hafta 4 gün, karın çapı ve uyluk kemigi 1 hafta önden gidiyor.Su an şeker sebebiyle çok önden gidiyor diyemeyiz sınırı henüz aşmamış ama yine de diyabetik annelerin bebeklerini erken almak zorunda kalıyoruz zaten dedi.Bir de dekolman olayından ötürü 35 bittiğinde de alabiliriz dedi.31+0 ım bugün.Calisamaz raporumu verdi.Bebek 2 kg .Nst ye girdim sancim yok.Kalp atışları düz ama haftası küçük olduğu için çok sorun değil dedi.
Ama sinirdasin diye biliyorum net olarak diyabetten mi canım bide ultrason ölçümleri bazen hatalı olabiliyorSisteme girilen değerlerin hicbir önemi yok.Benim saglik ocagi,devlet hastanesi,egitim araştırma, 3 ozel hastane 7-8 kurumda kaydım sat tarihim var kimse onu kontrol etmiyor.Onemli olan verilen raporda ne yazdığı.Zaten sat ta yazmıyor şu tarihler arası raporludur tahmini doğum tarihi şudur yazıyor bitti.
Canım maşallah ta diyabet varsa önden gitmesi iyi değil.
Yok ölçümler hatalı değil haftada 2 kez doktora gitmis oluyorum ya ikisinin ölçümleri paralel gidiyor.Tabi şekerden muhtemelen çünkü bu haftaya kadar normal gidiyordu birden kilo almaya başladı öyle ki 2.5 hafta önce 1200 gr di birden 2000 e cıktı.Ama şu an sınırda evet..Pazartesi perinatoloji ne diyecek bakalımİyiyim masaallah rabbim sağlıkla kucağına almak nasip
Ama sinirdasin diye biliyorum net olarak diyabetten mi canım bide ultrason ölçümleri bazen hatalı olabiliyor
Allah sağlık versin canım inşaallah güzel sonuçlar çıkarYok ölçümler hatalı değil haftada 2 kez doktora gitmis oluyorum ya ikisinin ölçümleri paralel gidiyor.Tabi şekerden muhtemelen çünkü bu haftaya kadar normal gidiyordu birden kilo almaya başladı öyle ki 2.5 hafta önce 1200 gr di birden 2000 e cıktı.Ama şu an sınırda evet..Pazartesi perinatoloji ne diyecek bakalım
Aynı sorun bende de var. Kaçıncı haftada ve kaç kilo ki şu anKızlar bizimki erken geliyor 37 olmadan almam lazım dedi o zamana kadar 3 kg yakın olur sanırım yani inşallah olur ben sağlıklı olsun da kilo doğduktan sonra da alır dedikçe kayınvalidem ele avuca alınmaz o ayrıca o da sağlıkla ilgili diyo üzülüyorum öyle diyince doktora söyledim ya bırak sen kiloyu solunum sıkıntısı olmadan kuvöze girmeden süreci atlatalım kilosu da gayet yerinde takma kafama diyo yemem de yerinde kilo yapacak şeyler yiyorum haftasıyla uyumlu gelişimi kilosu bendeki uygulamadan baktım 3 kg gösteriyo o haftaları kafam çok karıştı ya
Bir de neler yiyorsunuz. Bende her gün muz, kaşar, tahin, pekmez, ceviz, fındık, protein ağırlıklı besleniyorumKızlar bizimki erken geliyor 37 olmadan almam lazım dedi o zamana kadar 3 kg yakın olur sanırım yani inşallah olur ben sağlıklı olsun da kilo doğduktan sonra da alır dedikçe kayınvalidem ele avuca alınmaz o ayrıca o da sağlıkla ilgili diyo üzülüyorum öyle diyince doktora söyledim ya bırak sen kiloyu solunum sıkıntısı olmadan kuvöze girmeden süreci atlatalım kilosu da gayet yerinde takma kafama diyo yemem de yerinde kilo yapacak şeyler yiyorum haftasıyla uyumlu gelişimi kilosu bendeki uygulamadan baktım 3 kg gösteriyo o haftaları kafam çok karıştı ya
Canım kiloyu ve kayinvalideni boşver. Kayinvaliden böyle konuşmaya devam ederse de kır kalbini sussun bi zahmet. Sakin ol ve bebisine odaklan. Doğum kilosu dan ziyade ciğer gelişimi önemli doktorunun dediği gibi. Sen zaten saglikcisin daha iyi bilirsin. 2250 kg 32.haftada doğum yapıp hiç kuvoze girmeyen tanıdığım var. Neden erken geleceğini söyledi doktorunKızlar bizimki erken geliyor 37 olmadan almam lazım dedi o zamana kadar 3 kg yakın olur sanırım yani inşallah olur ben sağlıklı olsun da kilo doğduktan sonra da alır dedikçe kayınvalidem ele avuca alınmaz o ayrıca o da sağlıkla ilgili diyo üzülüyorum öyle diyince doktora söyledim ya bırak sen kiloyu solunum sıkıntısı olmadan kuvöze girmeden süreci atlatalım kilosu da gayet yerinde takma kafama diyo yemem de yerinde kilo yapacak şeyler yiyorum haftasıyla uyumlu gelişimi kilosu bendeki uygulamadan baktım 3 kg gösteriyo o haftaları kafam çok karıştı ya
Zamanında gelip daha düşük kilo doğan bebekler var 3 kilo gayet iyi bi kilo sen kayınvalideni boşver he de geç.Kızlar bizimki erken geliyor 37 olmadan almam lazım dedi o zamana kadar 3 kg yakın olur sanırım yani inşallah olur ben sağlıklı olsun da kilo doğduktan sonra da alır dedikçe kayınvalidem ele avuca alınmaz o ayrıca o da sağlıkla ilgili diyo üzülüyorum öyle diyince doktora söyledim ya bırak sen kiloyu solunum sıkıntısı olmadan kuvöze girmeden süreci atlatalım kilosu da gayet yerinde takma kafama diyo yemem de yerinde kilo yapacak şeyler yiyorum haftasıyla uyumlu gelişimi kilosu bendeki uygulamadan baktım 3 kg gösteriyo o haftaları kafam çok karıştı ya
Sağlıklı doğsun da kuzu inan kilo umrumda değil doğum yapmak üzere olan anneye de bu kadar negatif konuşulmaz ama taktı bebeğin kilosuna elimden bişe geliyo sankiZamanında gelip daha düşük kilo doğan bebekler var 3 kilo gayet iyi bi kilo sen kayınvalideni boşver he de geç.
Arkadaşım 38. Haftasında doğum yaptı ve kızı 2100 gr doğdu. Şuan Maşallahı var. Önemli olan sağlıklı olması doğduktan sonra kilo aldırırsın sen annesiKızlar bizimki erken geliyor 37 olmadan almam lazım dedi o zamana kadar 3 kg yakın olur sanırım yani inşallah olur ben sağlıklı olsun da kilo doğduktan sonra da alır dedikçe kayınvalidem ele avuca alınmaz o ayrıca o da sağlıkla ilgili diyo üzülüyorum öyle diyince doktora söyledim ya bırak sen kiloyu solunum sıkıntısı olmadan kuvöze girmeden süreci atlatalım kilosu da gayet yerinde takma kafama diyo yemem de yerinde kilo yapacak şeyler yiyorum haftasıyla uyumlu gelişimi kilosu bendeki uygulamadan baktım 3 kg gösteriyo o haftaları kafam çok karıştı ya
Ya inşallah hiç gerek kalmaz kuvöze hemen yanıma verirler hastaneye bir kişi alıyolae eşim gelmek istedi beni istemiyosanız gelmem diyo sanki o kuralı biz çıkardık gelmezsen gelme zaten kafamda bi ton şey var alınganlığıyla laf sokmasıyla uğraşıyorumCanım kiloyu ve kayinvalideni boşver. Kayinvaliden böyle konuşmaya devam ederse de kır kalbini sussun bi zahmet. Sakin ol ve bebisine odaklan. Doğum kilosu dan ziyade ciğer gelişimi önemli doktorunun dediği gibi. Sen zaten saglikcisin daha iyi bilirsin. 2250 kg 32.haftada doğum yapıp hiç kuvoze girmeyen tanıdığım var. Neden erken geleceğini söyledi doktorun
Canim kilosu önemli degil (gerci boyle diyorum da cuma gun dr bizimkinin kilosunu 1939 dedi az diye evhamlandim ama ) su an üzüntü daha olumsuz etkiler ikinizi de her seyin guzel olacagini düşünSağlıklı doğsun da kuzu inan kilo umrumda değil doğum yapmak üzere olan anneye de bu kadar negatif konuşulmaz ama taktı bebeğin kilosuna elimden bişe geliyo sanki
Ben de ceviz yiyorum mutlaka süt içiyorum et ve sebze ağırlıklı besleniyorum keçiboynuzu özü badem kaju her sabah 2 yumurta ve kaşar yiyorumBir de neler yiyorsunuz. Bende her gün muz, kaşar, tahin, pekmez, ceviz, fındık, protein ağırlıklı besleniyorum
Kiloyu son haftalar alıyolar hiç dert etme bebeğe kilo aldıran şeyler ye ben son haftaya kadar gelebilsem kilolu olur da son hafta benim için riskli olduğundan erken gelecek bir de anne baba minyonsa zatem bebek gürbüz olmuyo gürbüz bebekte de şeker hastası olması riski artıyo hiç gerek yok sağlıkla haftasıyla uyumlu olsun gelişimi gerisi boşCanim kilosu önemli degil (gerci boyle diyorum da cuma gun dr bizimkinin kilosunu 1939 dedi az diye evhamlandim ama ) su an üzüntü daha olumsuz etkiler ikinizi de her seyin guzel olacagini düşün
Kordon sarkması evet erken alması lazım doktorun kararı doğru bir karar canım.3 hafta önce alınacak hiç merak etme sağlıkla verirler kucağına.Insallah hepimiz sağlıkla alalım ben de benzer durumdayım biliyorsun.Kolaylıklar dilerimYa inşallah hiç gerek kalmaz kuvöze hemen yanıma verirler hastaneye bir kişi alıyolae eşim gelmek istedi beni istemiyosanız gelmem diyo sanki o kuralı biz çıkardık gelmezsen gelme zaten kafamda bi ton şey var alınganlığıyla laf sokmasıyla uğraşıyorumbebeğin kordonu kanaldaymış kuzu normal doğum başlarsa bebek kordonu parçalar bu sefer hayatı tehlikeye girer normal doğum başlamadan bebeği almamız lazım dedi ondan erken gircem doğuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?