- 14 Şubat 2020
- 1.203
- 2.006
- 53
- 33
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #20.201
Benimde diğeri duru granül. Onu açmadım çünkü 2 posta çamaşır yıkayacağım sonra bebek gelene kadar nemlenecek, topak topak olacak diye düşündüm. Onda belki benimde yumuşatıcıya ihtiyacım olur bilemiyorumBen bebek için yumuşatıcı almıştım ama yine de pek kullanmamak daha iyi galiba. Benim deterjanım dalin. Ama sizlerin tavsiyesi ile Şimdi siveno bakıyorum onu da alacağım
GünaydııınGünaydın herkese
Hadi ya tek değilmişimMalesef bnmkide oyle canm benmkiler gececi zaten 11den sonra tozutuyolar daha yeni uyuttum kizimi
Aynen günde 3 4 kez hıckırık tutuyorBenimkini de hıçkırık tuttu şimdi
Cok sert vurmaya basladı bu haftalar bazen kemiğime denk geliyor nasıl canım acıyorBenimkide öyle bı sağ bı sol vuruyor ne sağımda ne solumda yatamıyorum
Benm kaynanam kizim doğduğundan beri zayıftır zayiftr diyo bende bisey olmaz diyorum hasta olmasin yeterli bana kiloya napacaz. Kocama söyledim bi kere dayanamadım artk surekli söylemesinden sanki onunkiler cok iyi simdi soylemiyo artkKilolu bebek sağlıklıdır düşüncesi hakim ne yazıkki. Oğlum doğduğunda annem küçücük göründü gözüme demişti küçük yenidoğan bebeğin görüntüsünü unutmuşsun anne demiştim. Öyle uzun zamandır yeni doğan görmeyince insanın gözüne az görünüyor. Karnımız belli kapasitemiz belli. Bebeği 4.5 kilo olan bir hamile gördüm aman allahım karnımı sevdim hemen minnacık. Oda aşırı yani yürüyemiyor kadın nefesi daralmış. Herşeyin normali en güzeli. Sağlıklı olması daha önemli tabi
Ayy benimkide gündüze hareketli ama o yatağa yattığım an başlıyo tekmelere hatta geçen gece saat 4 te uyandırdı beni ağlıcaktım resmen o kadar canımı acıttıCok sert vurmaya basladı bu haftalar bazen kemiğime denk geliyor nasıl canım acıyor
Kızlar bizimki erken geliyor 37 olmadan almam lazım dedi o zamana kadar 3 kg yakın olur sanırım yani inşallah olur ben sağlıklı olsun da kilo doğduktan sonra da alır dedikçe kayınvalidem ele avuca alınmaz o ayrıca o da sağlıkla ilgili diyo üzülüyorum öyle diyince doktora söyledim ya bırak sen kiloyu solunum sıkıntısı olmadan kuvöze girmeden süreci atlatalım kilosu da gayet yerinde takma kafama diyo yemem de yerinde kilo yapacak şeyler yiyorum haftasıyla uyumlu gelişimi kilosu bendeki uygulamadan baktım 3 kg gösteriyo o haftaları kafam çok karıştı ya
Dayanıcaz artık sağlıkla doğsunlarda başka bişey istemeyizAyy benimkide gündüze hareketli ama o yatağa yattığım an başlıyo tekmelere hatta geçen gece saat 4 te uyandırdı beni ağlıcaktım resmen o kadar canımı acıttı
Cnm bence oda iyi fikir ama temiz bir bez daha iyi bence bendede biraz kaşıntı var günlük değiştiriyorum iç çamaşır ve bezi bol su az içince kasintida oluyo yanmadaBen kağıt havlu kullanıyorum. Her vc de yeniliyorum.
Cnm kuzenimdogum yaptı yedi aylık hiç kuveze girmedi inan canını sıkma Allah büyükYa inşallah hiç gerek kalmaz kuvöze hemen yanıma verirler hastaneye bir kişi alıyolae eşim gelmek istedi beni istemiyosanız gelmem diyo sanki o kuralı biz çıkardık gelmezsen gelme zaten kafamda bi ton şey var alınganlığıyla laf sokmasıyla uğraşıyorumbebeğin kordonu kanaldaymış kuzu normal doğum başlarsa bebek kordonu parçalar bu sefer hayatı tehlikeye girer normal doğum başlamadan bebeği almamız lazım dedi ondan erken gircem doğuma
Daha ne olsun herşeyi yiyorsun cnm bende pekmez içiyorum bir kaşık süt yumurta sadece malesef beyazı haftada iki kez safrada taş var yasak ceviz bol meyve incirBir de neler yiyorsunuz. Bende her gün muz, kaşar, tahin, pekmez, ceviz, fındık, protein ağırlıklı besleniyorum
Amiiinn inşallah kuzum sağlıkla gelsin de eşim de çok kızdı sağlıklı olsun kilo önemli değil dedikçe hayır kilo da önemli o da sağlık ele avuca gelmez sen doktorlara bakma kalsın biraz daha diyo ya sen doktordan daha mı iyi bileceksin hayatî riski var almamız lazım diyo her şeyi onlar biliyolarKaynanama neymiş ya?
Nasibi ne zamansa o zaman gelir.
Sen takma canım kimseyi.
Sağlıcakla gelsin.
Küvözde olmasın.
Kilosu hiç önemli değil.
5 kilo doğanlar çok mu sağlıklı oluyormuş?
2.5 kilo doğup küvözde girmeyen bebekler var.
Sen dua et bol bol.
Allahın izniyle birşey olmaz
Ayy ne güzel haber maşallahCnm kuzenimdogum yaptı yedi aylık hiç kuveze girmedi inan canını sıkma Allah büyük
Boş ver cnm Kaynanalar öyle konuşsun dursun on vermeAmiiinn inşallah kuzum sağlıkla gelsin de eşim de çok kızdı sağlıklı olsun kilo önemli değil dedikçe hayır kilo da önemli o da sağlık ele avuca gelmez sen doktorlara bakma kalsın biraz daha diyo ya sen doktordan daha mı iyi bileceksin hayatî riski var almamız lazım diyo her şeyi onlar biliyolar
İnşallah cnm yer gök dua iki kilo dogdu gayet sağlıklı masallahAyy ne güzel haber maşallahbebişe inşallahhh bizimki de kalmaz
Amiiinn inşallah kuzum sağlıkla gelsin de eşim de çok kızdı sağlıklı olsun kilo önemli değil dedikçe hayır kilo da önemli o da sağlık ele avuca gelmez sen doktorlara bakma kalsın biraz daha diyo ya sen doktordan daha mı iyi bileceksin hayatî riski var almamız lazım diyo her şeyi onlar biliyolar
Kendi 5 kg doğurmuş ama 110 kgla girmiş doğuma eşimde sonradan insülin direnci falan çıktı ya bu kadın mimar arkadaşlar cahil değil kalkmış bana doğar doğmaz şekerli su verecez mama vermicez diyo mamada protein su vitamin mineral var şekerli suda ne var sarılık olmasın diyeymiş eşime de aynısını yapmışlar övünerek mama almadı şekerli su içti diyo iyi bişey mi bu aynısını benim kızıma da yapacakmış yok laftan anlamıyor kadın hemşireler sussun ben gizli gizli veririm diyo ki ben de hemşireyim akıl işi değil rafine şeker ve su vermek bebeğeCanım bitsey diyecem de yanlış anlama kayinvaliden kaç kilo dogurmani istiyor bebek bu yani belli bı kapasitemiz var 10 kilo doguramazsin çocuğu kaldiki solunum sıkıntısı olmadan doğmadı için dua edin eltimin oğlu 2300 doğdu 38 haftalikti kuveze bile girmedi bebek bu kiloyu sonrada alıyor zaten önemli olan sağlıklı doğması herkesin gönlünü yapamazsın geleli Allah'ın yaşamasını istediği bir can konusunda asla ki 3 kilo çok iyi bir rakam sakin stres yapma doğumu daha da erkene tetikleyebilir bu durum konuş eşinle yada direkt kayinvalidenle seni strese sokmasin yazık 2 canlı halinle bir de onları mi dusuneceksin
Ahhh yapıyoruz kuzucum anlamıyor cahil de değil mimar kadın hastane almıyor diyoruz tamam istemiyosanız gelmem diyo yahu bizlik bişe yok pandemi kısıtlaması diyoruz tamam tamam anladım bana ihtiyacınız yok ihtiyacınız olursa da artık gelmem diyo kriz geçiriyoruz karşısındaBen bi de kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. Kendi kızı doğum yaptı. Ona bile neler çektirdi. Bence al karşına konuş. Anne de böyle yapacaksan daha az görüşelim. Bana moral lazım. İşler kötü gitse bile herşey düzelecek diyen biri lazım de. Anlamıyorsa ilişkini azalt. Önemli olan sen ve bebeğinsin şuanda.
Ben de koronaya bahane ettim. Benim de zaman zaman moralimi bozuyordu. Doğuma kadar kimseyle görüşmek istemiyorum. Korkuyorum dedim. Şimdi gelemiyor yanıma. Ayrıca doğum için de ebe tuttum ve dedim ki o profesyonel. Sen her an bana yardımcı olamazsın. Yanımda eşim ve ebem olsun. Kendi annemi bile istemiyorum dedim. Anneme de sonra durumu açıkladım. Sen gelirsen kaynanam trip atar illa gelmek ister. Gelmese bile sonra sürekli lafını eder dedim. Annemin de gönlünü aldım.
İlmi siyaset yapıcaz kuzum. Yapıcak başka bişey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?