- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #20.221
O zaman eşine at kuzum topu. Yeri geliyo ben eşime atıyorum. Eski Bi mahallede oturuyoruz mesela. Kaynanam her yere götürmek istiyo Brni. Çarşıya pazara komşuya. Eee ben de öğretmenim. Okulda muhatap olmadığım tiplerin evine çaya mı gideyim? Eşime anlattım durumu. Bir kesti pir kesti konuyu eşim. Daha teklif bile etmiyo. Eşin o zaman biraz sert olacak. Ona kırılmaz da hem. Biz geliniz ya. Zaten el kızı moduna girip hemen tripler küslükler oluyoAhhh yapıyoruz kuzucum anlamıyor cahil de değil mimar kadın hastane almıyor diyoruz tamam istemiyosanız gelmem diyo yahu bizlik bişe yok pandemi kısıtlaması diyoruz tamam tamam anladım bana ihtiyacınız yok ihtiyacınız olursa da artık gelmem diyo kriz geçiriyoruz karşısında
Zaten dün hemen telefonu ona verdimO zaman eşine at kuzum topu. Yeri geliyo ben eşime atıyorum. Eski Bi mahallede oturuyoruz mesela. Kaynanam her yere götürmek istiyo Brni. Çarşıya pazara komşuya. Eee ben de öğretmenim. Okulda muhatap olmadığım tiplerin evine çaya mı gideyim? Eşime anlattım durumu. Bir kesti pir kesti konuyu eşim. Daha teklif bile etmiyo. Eşin o zaman biraz sert olacak. Ona kırılmaz da hem. Biz geliniz ya. Zaten el kızı moduna girip hemen tripler küslükler oluyo
Ne şekerli suyu yahu. Bu mama düşmanlığıda neyin nesi anlamıyorum. İnşallah sütün hemen gelirde mamayada gerek kalmaz. Lohusa kafasıyla bu kadın hiç çekilmez. Eşin halletsin başarabiliyorsa sustursunKendi 5 kg doğurmuş ama 110 kgla girmiş doğuma eşimde sonradan insülin direnci falan çıktı ya bu kadın mimar arkadaşlar cahil değil kalkmış bana doğar doğmaz şekerli su verecez mama vermicez diyo mamada protein su vitamin mineral var şekerli suda ne var sarılık olmasın diyeymiş eşime de aynısını yapmışlar övünerek mama almadı şekerli su içti diyo iyi bişey mi bu aynısını benim kızıma da yapacakmış yok laftan anlamıyor kadın hemşireler sussun ben gizli gizli veririm diyo ki ben de hemşireyim akıl işi değil rafine şeker ve su vermek bebeğe
Doktor ne diyosa o yüz yıllardır insanlar doğuruyo şekerli suyu bi sen mi buldun zaten 1-2 gün mama verilecek sütüm gelene kadar sonra emziririm valla allah yardımcım olsun bununla lohusalık geçmezNe şekerli suyu yahu. Bu mama düşmanlığıda neyin nesi anlamıyorum. İnşallah sütün hemen gelirde mamayada gerek kalmaz. Lohusa kafasıyla bu kadın hiç çekilmez. Eşin halletsin başarabiliyorsa sustursun
Zaten dün hemen telefonu ona verdimçok kötü tartıştılar hastaneye bir kişi alacaklar eşime sen gelme diyo eşim de kızdı benim kızım oluyo ben evde oturamam asıl sen gelme evde bekle bizi dedi sonra uzun uzun mesajlar atmış eşim cevap bile yazmadı ne hali varsa görsün dedi
Maşallahh heeeerrr şeyden anlıyolarAyy aman ya rabbim
Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten.
Çocuk doğurmak Bi dert.
Doğumdan sonra büyüklerle uğraşmak bambaşka Bi dert.
Benim oğlumum da ayakları sol tarafta. Diyo ki sağda hissediyorsun de mi?
Hayır anne diyorum solda.
Erkek bebek sağda olur yanlış hissediyorsundur diyor
Anne benim karnımda bebek. Doktor da gösterdi ultrasonda. Ayakları solda diyorum.
Yok erkek bebek sağda olur diyor.
........ (ya sabır çekişler içimden)
Size sorun çıkarmadılar değil mi?Az önce aradım idaremi beni sinir ettiler.Şimdi biz planlama yapmıştık tekrar değiştirmek zorunda kalacağız.Ocakta Ne yapacağız Sen doğum iznine ayrılmış olacaksın falan dediler.Dedim hocam iyi aylık bebekle okula başlamak istemiyorum en azından beş haftayı doğum sonrasına aktarayim.Qncak gerçekten kızgınım.Hakkım olan bir şeyde bile beni vicdanen rahatsız etmeye çalışıyorlar.Kaldı ki idari izne keyfi değil mecburen ayrıldım.Yuzyuze eğitim riskli olduğu için.Neyse müdürüm ole konuşup bana dönecekmiş.Sanki çalışabilir raporumu reddedebilirlermiş gibi.Peki siz canlı ders vermiş miydiniz idari izin süresinde?Bu sizin hakkınız ama. Tepki göstermelerini gerektirecek bişi yok. Devletin size tanıdığı bir hak bu ve kullanın. Bişi derlerse de sendikanızla görüşün bence. Ben 24-32. Haftalar arasında idari iznimi kullandım. Bu haftadan itibaren de çalışabilir raporumu almıştım. Şansıma uzaktan eğitime geçti okullar da.
ve evet tabiki iznimizi aktarabiliriz yani.
Maşallahh heeeerrr şeyden anlıyolarlohusa külodu alacam o neymiş bizim zamanımızda yoktu senin külodun mu yok ben hiç almadım özel külot ayy lohusa çamaşırı da bildiğin babanne donu sadece yüksek bel hayır konuşturmuyo da taramalı gibi bi başlıyo araya giremiyosun valla allah yardımcımız olsun
Kesinlikle doğumunda yanında isteme seni zorlayacak belli ki ikna edici kırıcı olmayan bir dille anlat ona yoksa senin psikolojini daha çok yıpratır canım kaldiki eskidendi o yokluk yüzünden millet şekerli su verirdi şimdi öyle birşey yokkiKendi 5 kg doğurmuş ama 110 kgla girmiş doğuma eşimde sonradan insülin direnci falan çıktı ya bu kadın mimar arkadaşlar cahil değil kalkmış bana doğar doğmaz şekerli su verecez mama vermicez diyo mamada protein su vitamin mineral var şekerli suda ne var sarılık olmasın diyeymiş eşime de aynısını yapmışlar övünerek mama almadı şekerli su içti diyo iyi bişey mi bu aynısını benim kızıma da yapacakmış yok laftan anlamıyor kadın hemşireler sussun ben gizli gizli veririm diyo ki ben de hemşireyim akıl işi değil rafine şeker ve su vermek bebeğe
Ayy aman ya rabbim
Çocuk doğurmak Bi dert.
Anne benim karnımda bebek. Doktor da gösterdi ultrasonda. Ayakları solda diyorum.
Maşallahh heeeerrr şeyden anlıyolarlohusa külodu alacam o neymiş bizim zamanımızda yoktu senin külodun mu yok ben hiç almadım özel külot ayy lohusa çamaşırı da bildiğin babanne donu sadece yüksek bel hayır konuşturmuyo da taramalı gibi bi başlıyo araya giremiyosun valla allah yardımcımız olsun
Aynen herşeyin normali ve sagliklisiKilolu bebek sağlıklıdır düşüncesi hakim ne yazıkki. Oğlum doğduğunda annem küçücük göründü gözüme demişti küçük yenidoğan bebeğin görüntüsünü unutmuşsun anne demiştim. Öyle uzun zamandır yeni doğan görmeyince insanın gözüne az görünüyor. Karnımız belli kapasitemiz belli. Bebeği 4.5 kilo olan bir hamile gördüm aman allahım karnımı sevdim hemen minnacık. Oda aşırı yani yürüyemiyor kadın nefesi daralmış. Herşeyin normali en güzeli. Sağlıklı olması daha önemli tabi
AmiiiiiiinnnnAyy kızlar Allah yardımcınız olsun kızlar buradan ben darlandım valla
Buda ayrı bir alem hastaneler pandemi sürecinde kimseyi almıyor ya ben ameliyat oldum temmuzda ona rağmen almadılar refakatçi de ziyaretcide tek başıma kaldım hastanede enfeksiyon yüzünden daha 2 hafta olmadi 4 gün tek başıma kaldım hastanede yine yani doğumda da almiycaz ancak eşiniz gelip belli bir süre duracak ve gidecek dedi DrAhhh yapıyoruz kuzucum anlamıyor cahil de değil mimar kadın hastane almıyor diyoruz tamam istemiyosanız gelmem diyo yahu bizlik bişe yok pandemi kısıtlaması diyoruz tamam tamam anladım bana ihtiyacınız yok ihtiyacınız olursa da artık gelmem diyo kriz geçiriyoruz karşısında
Bizi de covid testiyle alacaklar kuzu sadece bir kişi kalacak dedi zaten doktor ziyaretçi de kabul etmeyin covid olursan emziremezsin bebeğine yaklaşamazsın dikkat et dediBuda ayrı bir alem hastaneler pandemi sürecinde kimseyi almıyor ya ben ameliyat oldum temmuzda ona rağmen almadılar refakatçi de ziyaretcide tek başıma kaldım hastanede enfeksiyon yüzünden daha 2 hafta olmadi 4 gün tek başıma kaldım hastanede yine yani doğumda da almiycaz ancak eşiniz gelip belli bir süre duracak ve gidecek dedi Dr
Yanımızda kalacak kişiye test mi yapılacak. Kesin ücretlidir. Ben kararsız kaldım annem mi eşim mi kalsa diye. Sanırım annem kalacak oğluma anca babası bakar kavga ede ede dururlar bir gece artıkBizi de covid testiyle alacaklar kuzu sadece bir kişi kalacak dedi zaten doktor ziyaretçi de kabul etmeyin covid olursan emziremezsin bebeğine yaklaşamazsın dikkat et dedi
Cnm manasız bırakma kv benim ilk doğumda sütüm yoktu şekerli su verdi bebeyim ih ih diye sesler çıkarıyordu kayınpeder aldı hastaneye götürdu doktor bir saat daha gelmeseydi açlıktan ölürdü demiştiKendi 5 kg doğurmuş ama 110 kgla girmiş doğuma eşimde sonradan insülin direnci falan çıktı ya bu kadın mimar arkadaşlar cahil değil kalkmış bana doğar doğmaz şekerli su verecez mama vermicez diyo mamada protein su vitamin mineral var şekerli suda ne var sarılık olmasın diyeymiş eşime de aynısını yapmışlar övünerek mama almadı şekerli su içti diyo iyi bişey mi bu aynısını benim kızıma da yapacakmış yok laftan anlamıyor kadın hemşireler sussun ben gizli gizli veririm diyo ki ben de hemşireyim akıl işi değil rafine şeker ve su vermek bebeğe
Aminnn inşallahAyy kızlar Allah yardımcınız olsun kızlar buradan ben darlandım valla
Ayy Allahım nasıl bir vebal!!!!Cnm manasız bırakma kv benim ilk doğumda sütüm yoktu şekerli su verdi bebeyim ih ih diye sesler çıkarıyordu kayınpeder aldı hastaneye götürdu doktor bir saat daha gelmeseydi açlıktan ölürdü demiştiilk anneligimdi yaşım küçüktü kahrolası kadın yüzünden oğlum olecekti kimseye kulak asma o senin
Allahim ne geliyosa basimiza cahillikten cahil olup ben bilirimcilikten geliyor he diyip gecicen en iyisiAyy aman ya rabbim
Çocuk doğurmak Bi dert.
Ayy Allahım nasıl bir vebal!!!!
Kimseyi takmamak lazım gerçekten.
Bana da bazen isim konusunda şunu koyun bunu koyun diyo.
Diyorum anne yap Bi tane daha koy ona istediğin ismi.
Bazen cevap vermek gerekiyor gerçekten.
Ayy Allahım nasıl bir vebal!!!!
Hemde nasıl vebal takmayın kardeşim afedersiniz havlayip dursunlar biz çekiyoruz herşeyi onlar kim bu bebeğimin ismini ben koycam eşim babama soralım falan yapiyo dünyaları yikcam asla ben koycam eşim bile değil kv iki gün önce bize geldi davetsiz misafirlerdi almış torununu kocasını davet etmediğim insanları rahatsız olduğumu bildigi halde saframda taşlar var rahatsızım neyse çok acıktım dedim yemeği ona doldur dedim kalabalıktı bana yemek bırakmamışAyy Allahım nasıl bir vebal!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?