- 13 Aralık 2020
- 94
- 130
- 8
- 34
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #24.321
organik olduğundan kurutmaz bence de bir de geçen nerde okudum hatırlamıyorum ama bebeklerde yağ yerine losyon,krem kullanın yazmışlar yağlar gözenekleri kapattığından derinin nefes almasını engelliyormuşBen yazin muğladan koylulerin yaptığı zeytinyağlı sabun almıştım onu kullanmayı düşünüyorum sonrasında bebeyag losyon vs kullanılacağı için sanmıyorum cildi kurutsun
O poposu canım benim de öyleydi doktora gösterdim bacaklarından destek alıp poposunu kaldırıyormuşbi tane vurabilirsin
Evet böyle kişiler var görevini kötü yapiyor. O anda duymak isteyeceğin son şeyi söylüyorlarKorkma canım tekrar çatı muayenesi yapmaz tahminimce
İlk dogumumda bana iç çatı muayenesi yapmadılar artık 40. Haftadaydim bı ebe yapayim dedi devlet hastanesinde ben rahat durmadım ilk defa olduğu için bilemedim de
bana terslendi "sen ne muayene olursun ne normal doğurursun "diye aklıma geldikce sinirleniyorum
Oh bı güzel de normal doğurdum ki
Şimdi o ebeyi bulsam görsem neler deriminsanı nasıl üzüyor böyleleri
Doktora sorarız yine yıkama olayınıgöbek bağı düşene kadar yıkamayı düşünmüyordum ben açıkçası şimdi sen de öyle söyleyince rahatlıyor falan diye aklım karışmadı değil
senin kız çok fena hiç gelmeye niyeti yok anlaşılanşu an nstdeyim kızlar kasılma yok, karnım yumuşacık. sırt üstü yattım hatta rahatsız olsun diye bana mısın demiyor
Evet ben de bunu sonradan öğrendim benim annem çok panik ve korkaktır yıkamayı istememişti ben de cesaret edemedim işte ilk çocuk tecrübesizlikBiz göbeği düşmeden daha hastaneden gelince yıkarız canım hemde hergun yıkarız güzelce kurulayınca birsey olmuyor zaten. Göbeği düştükten sonra iyice kurusun diye 2 yada 3 gün yıkamayız kaç tane çocuk büyüttük çok şükür hiç sorun yaşamadık.
Hareket edince artıyor genelde. Doktora sorarsın canımyalnız kalp atışı çok yüksek bebeğin 180e çıktı demin
sancı 20 nin üstüne bile çıkmadıHareket edince artıyor genelde. Doktora sorarsın canım
Canım sen kaç haftaliktinyalnız kalp atışı çok yüksek bebeğin 180e çıktı demin
Sen normal doğum beklediğin için heyecan yapıyorsun cnm her işaret acaba sanci mı acaba doğuruyor muyum diye kendini çok dinliyorsun. Doktorun ne diyorsa onu uygula. Normal doğum bekleyenlerin hurma yediğini biliyorum. Bol bol yürüyüş yaptığını, merdiven çıktığını...Ben ilk doğumumda kesin sezaryen olacaktım diyabet yüzünden ama yine de kendi sancım gelsin diye beklemiştim. 39 haftam bitmişti artık sezaryen günü almıştık mecbur. 39+6 da sezaryen olmuştum. Ama normal doğum yapacak olsaydım 1 hafta daha beklenirdi sonra da ya kendiliginden gelirdi ya da suni sancı falan verilirdi belkiyalnız kalp atışı çok yüksek bebeğin 180e çıktı demin
Gelmemek için direniyor yaramazsancı 20 nin üstüne bile çıkmadıdoktora dicem ki evde yaşadığım 1500 o zaman gerçekten bebeğe çok sinir oldum şu an. eve gitsem yine iki büklüm eder beni acıdan burda tam bir uysal minnoş.
38+2 yim canım.Canım sen kaç haftaliktin
kız ağlıyorum bazen kıvranıyorum yatınca geçmiyor oturunca geçmiyor eğer bunları yaşamasam sakin sakin beklicem belki ama evde deliriyor resmen.Sen normal doğum beklediğin için heyecan yapıyorsun cnm her işaret acaba sanci mı acaba doğuruyor muyum diye kendini çok dinliyorsun. Doktorun ne diyorsa onu uygula. Normal doğum bekleyenlerin hurma yediğini biliyorum. Bol bol yürüyüş yaptığını, merdiven çıktığını...Ben ilk doğumumda kesin sezaryen olacaktım diyabet yüzünden ama yine de kendi sancım gelsin diye beklemiştim. 39 haftam bitmişti artık sezaryen günü almıştık mecbur. 39+6 da sezaryen olmuştum. Ama normal doğum yapacak olsaydım 1 hafta daha beklenirdi sonra da ya kendiliginden gelirdi ya da suni sancı falan verilirdi belki
Pişik kremi olarak badger aldım. Şampuanda siveno köpük şampuan içerikleri temizSudocreamin de içeriği iyi değilmiş ne kullanacağım şaşırdım
şöyle içeriği temiz doğala en yakın ne önerebilirsiniz kızlar pişik ve şampuan olarak
Mustela düşünmüyorum bu arada
Bu arada yenidoğan bebeklerin ciltleri çok hassas bazı uzmanlar ilk bir ay hiç şampuan kullanmayın bazısı da en fazla haftada bir kullanın diyor. Zaten bebek tertemiz ter bezleri bile gelişmemiş olduğundan ihtiyaçları yok diyorlar. Bence de öyle ben daha hiçbir bebeğin pis koktuğunu görmedim süt kokar hepsi
Çok geçmiş olsun canım tez zamanda şifa bul inşallah bende de 24 saatlik testte protein kaçağı çıktı ama tansiyonum düşük hep o yüzden normal doğumu bekliyoruz.İnşallah herkes sağ salim kavuşur yavrusuna.çok iyi oldu buraya yazdığın daha da dikkat edicem bundan sonra..Biraz uzun yazicam belki ama birilerinin isine yarar diye anlatmak istedim cok zor iki hafta geciridm bas agrisiyla basladi hersey eger gecmeyen bicak batar gibi bi agriniz varsa lutfen onemseyin gebelik zehirlenmesi dneilen preeklemsi tamda boyle belirti gosteriyor tansiyon takibi cok onemli 17 11 lere cikan tansiyon ve hicbir ilaca karsi dusmemesi her gece acilde cok zordu butun testlerim yapildi idrarda proteinde cikmadi dr kiloma yordu. Ama yinede 24 saatlik idrar toplanmadini istedi idrari teslim ettim ama sonucunu beklemeden ben seni gonderemem tansiyonun dusmuyor dedi 37 hafta bile tam dolmamisti ben bugun yatamam bi cocugum daha var annnem uzaktan gelicek yarin gelirim dedim imza atip ciktim ertesi sabah erkenden gel dedi ben bi yarim saat gec kaldim hastaneye girdigimde hastane bana ulasmaya calisiyirdu ne oldu dedim dr hanim sizi bekliyor bizde size ulasmaya calisiyorduk dedi idrar testiniz pozitip gebelik zehirlenmesi baslamis dedi dr hemen ultrasoona soktu beni hareketi varmi dedi suan yok uyuo galiba dedim kalp atisini aradi 2 dakika falan oluyorum sandim korkudan nefes bile alma bekle dedi nasil titriyorum korkudan neyseki gordu kalbini bi agladim orda cok kotuydu o korku herseye yetti tansiyon yuksek idrarda albumin var acil ameliyata giriyoruz dedi ne derlerse kabul ediyorum caresizce annem bilenyetisememis cocugum yanimda yatisim yapildi odaya giren cikan belli degil surekli bisilerim olculuyor ameliyata hazirim sonucta ikinci sezaryenim ilkinde bunlar yapilmiuordu farkli bisiler yapiliyordu cok korktum ameliyata holter ile (yani otomatik tansiyon aletiyle 2 dakikada bir olcuyor) girdim on kisi basimda herkes bi telasede gozumu acamiyorum bayilcsk vibi oldum neden boyleyim ben oncekinde boyle olmamistim kusucam galiba dedim tansiyonunu dusurduk ondan boylesin gecicek dedi olucem sandim allahim ne zordu cocugu okadar cabuk aldilarki 10 dakika surmedi benide cok cabuk cikardilar iki bacagimda simsiki komple lastikle sarilmisti emboli riskine karsi ameliyattan ciktim odaya geldim aradan yarim saat gecmedi odayi bosalttilar yine bi on kisi fln iceri girdi kim ne doktoru bilmiyorum sadece kendi doktorumu taniyorum yatagin ustune cikti karnimi resmen eze eze dikisli haliyle alttan kani pompaladi napiyosunuz canim cok aciyo dedim icini bosaltmamiz lazm dedi herkes bi alet takiyo holter yine bep kolumda kani baya bosaltti ama ben acidan oldum bittim uyusuklugum gectiginde karnimin ici yaniyodu resmen bacaklarim sarili patlicak gibi iki gunde sondami cikarmadilar test alacaklari icin karnimada korse taktilar o sekilde yuruttuler beni belki on sise serum yedim on dakikada bir igne yedim diyebilirim doktorum saolsun elinden geleni yapti tansiyonumu biraz dusurduler ama hala yuksek yarin kontrol gunum bakalim ne dicekler evle bile emboli corabi giyiyorum kan sulandirici ignem var on gun onu vurucam oglum sag saglim dogdu sukur ama cok zormus bu durum lutfen ihmal etmeyin tansiyon sekerden cok dahs onemli allah hepinizi bi nefeste kurtarsin insallah guzel anneler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?