2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Al bizden de o kadar sürekli emmek istiyor uyusa bile kucakta epey denedim kucağımdan beşiğe almayı ya da eşime vermeyi ama yok 15 dk zor dayanıyor Uyuyamadım eşime dedim bari sen uyu diye
Bir de ilk günden sürekli emdiği için göğsüm pert oldu katta sesi çıkan başka bir bebek yok

Kızlar bende dün doktora gittim bizim kız içerde baya rahat hiç geleside yok gibi..nst de hiç ağrım sancımda çıkmadı Pazartesiye tekrar kontrolüm var.hastanede 41.haftasında olup hala doğurmayanlarla karşılaştım onları görünce dedim kendime sen daha iyiymişsin bak gör insanlar ne kadar bekliyor

Ben almadım. Otomatik olarak sistemin işlemesi lazım zaten. Ekstra bi kağıda ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Doktor çalışabilirsin dese de çalışamazsın ki zaten o saatten sonra

Doğumdan sonra ücretini ptt den kimliğinle alabiliyorsun canım. Normalde ki raporları daha çabuk alıyorsun.
Bende şeyi merak ediyorum. Doğum yaptığımızda doktordan hemen dopum sonrası raporu mu almamız gerek hastaneden çıkmadan? Çalışıp dopum yapan anneler bilgi verirlerse çok sevinirim. Atıyorum 38 de doğum yaptım o 2 haftanın d.sonrasına aktarılması sistemden oluyordur değil mi?
Doğum kağıdını da işyerimize iletmeli miyiz? Sistemden görülüyor mu doğum yaptıktan sonra bunların aklıma geleceğini sanmıyorum öğrenim de not alim bir yerlere zaten işyerimle sıkıntılıyım

Evet kendimizi acındırıp çağıracagiz artık. Benim ilk dogumumda da kalmamıştı annem aynı şehirde olmamıza rağmen. Kayinvalidemle aynı apartmandayız ama o sadece yemek konusunda destek oluyor öyle gelip iş yapamaz kronik rahatsızlığı var, gece de duramaz. Tek umudum okulların açılması. Okul açılırsa en azindan mart gibi ben iyice toparlanmış olurum kendi işimi yaparım. Temizliğe de ayda 2 kez çağırırım eskiden çağırdığım kişiyi. Olay dönüp dolaşıp pandeminin bitmesine/ azalmasına bağlanıyor yani :)

Eşin çıkış işlemleri yaparken çalışıtığını söylesin ona göre rapor düzenliyorlar. Mesela benim 1 hafta erken olmuştu oğlum 39+1 de Doğum gerçekleşti. 6 gün ve şu kadar hafta analık izni vardır diye baya açık açık yazmışlardı rapora

Tabi ki cnm.dogum kağıdını işyerine ileteceksin.Canli doğum.yaptiginin kanıtı o rapor. Senin haftan da yazar ve eğer 38+0 da doğum yaparsan o 2 hafta doğum sonrasına ekleniyor.

Ben hiç kimseyi çağırmadım baya rahatım özellikle istemedim annemi. Korona var bulaşır falan Allah korusun. Eşimin 10 gün izni var ama 3 tane iş yapıyor ara ara yanımda olur tamamdır. Sıfır beklenti en güzeli. Bir de 7 yaşında oğluşum var o da destek bana tamamdır

Doğumdan sonra güncel bir istirahat raporu veriyorlarmış hastaneden. Onu da iletmemiz gerekiyormuş

Canım masallah emsin kuzucuk. Benimki de ilk günden memede uyumaya alışmıştı. Emzirme yastığı çok işe yaradi çünkü kolum uyuşuyordu artık. Yani düşünsene günde en az 10 kere emzireceksin ve her bir emzirme 20 dakika 30 dakika sürecek. Bana çocuk doktoru demişti ki "1. Ay emzirme ayıdır, 2. Ay ise hem.emzirme hem de aşı ayıdır."

Aynıymış seninle çocuklarımızın yaşları cnm. Peki oğlusun uzaktan eğitimi falan babası ilgilenecek. Temizlik ve yemek konusunda esin becerikli midir? Senin ilk zamanlar yorulmaman lazım çünkü. Benim.esim de hem.10 gün babalık izni hem de yıllık izin alacak

Kan degerlerim iyiydi en son cuma günü tekrar gidicem bende bakalım sonuçlarım şimdi nasıl çıkacak ama kontrollerde bebeğin suyu falan iyi diyor doktor Bende o yüzden rahatladım biraz ama içeyim en az 1.5 litre enazindan

Tabi ki cnm.dogum kağıdını işyerine ileteceksin.Canli doğum.yaptiginin kanıtı o rapor. Senin haftan da yazar ve eğer 38+0 da doğum yaparsan o 2 hafta doğum sonrasına ekleniyor.

Doğumdan sonra güncel bir istirahat raporu veriyorlarmış hastaneden. Onu da iletmemiz gerekiyormuş
Teşekkürler kızlar

Bi söyleyeyim o zaman . Teşekkürler
Doğum yaptıktan sonra raporun bitince paranız PTT ye yatar...
Ha toplu mu yatıyor en sonundaa

Bi söyleyeyim o zaman . Teşekkürler

Ha toplu mu yatıyor en sonundaa
Canım genellikle toplu yatiyormus ama ay ay yatanlar da var, neye göre öyle oluyo bilmiyorum. Sen e devletten bu ödemeler için IBAN tanımlaması yap, Pttye gitmekle ugrasmazsin en azindan şu süreçte. Paran yatınca hesabından çekersin rahat rahat

Cnm benim eşim çok yoğun çalışıyor ne oğlanla ne benle ne de bebekle ilgilenir. Alışverişi yapar gelir. Ben biraz yemek stoklarım en azından 1 haftalık.
Oğlum canlı ders işini kendi hallediyor saolsun. Zaten alfabe bitti okumayı söktü çok şükür. Temizlik işini sallarım. Kimseyi de kabul etmem eve. Hem virüs var hem ben bize baksam daha ne isterim. Durum bu şimdilik. Ama ben normal Doğum bekliyorum sezaryen olursa durumum ne olur bilmiyorum. O zaman mecbur bakacak eşim.

Dediğin gibi Allah bize güç kuvvet versin, kimseden beklenti olmaması daha iyi kendi kendimize yeteriz insallah. Allah dağına göre kar veriyor derler ya. Bebisler iştahlı ve gazsiz olursa süper olur. Temizlik konusunda da eve gelen misafir olmayacağı için bu dönem şanslıyız. Benim mecburi sezaryen olacağı için ilk zamanlar biraz sıkıntılı olabilirim. Gerçi ilk doğumumda evde hiç yatmadım hastaneden gelince direkt ayaklanmıştım.

Insallah dediginiz gibi sikintisiz sorunsuz kucağıma alabilirim minigimi yarin kontrolum var bakalim kaç kg olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…