- 9 Aralık 2019
- 260
- 468
- 103
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #27.841
Devam ediyorum emzirmeye hadi inşallahCanım sağmakla göremezsin emzirmeye devam et ayrıca normal
İki sebebi olabilir birisi kız bebekler anne hormonlarını bir süre taşır çok yoğun olmayan akıntı minik kan filan görmen 10 güne kadar olabilirmiş
Diğerini de archimom anlatmış
Geçmiş olsun canım zor olmuş ama karşılığında en güzel hediyeni almışsın gözün aydın
Abisi nasıl tepki verdi
Hayırlı olsun canım gözün aydın olsun
AH o meme savaşlarıannelik baştan sona delilik
Gözün aydın canım
Ah kiyamam benim için de en zoru oğlumu düşünmekti bir de ben yurtdışındayım ailem gelemedi oğlum arkadaşlarımızda kaldı bu ilk bizden ayrı kalışıydı aile dışında ama büyüdü son ana kadar ben de hastanede sizle kalmak istiyorum dese de arkadaşların 4 çocuğu ile oynama fırsatını da kaçırmak istemedi pandeminin başından beri kimseyle görüşmedik çünküah oglumu birakip hastaneye gitmek en zoruydu. o agladi ben agladim hayatimin en kotu anlarindan biriydi. annemle kaldi oglum goruntulu kardesini gosterdik pek ilgilenmedi gibi suanda . tek derdi anne ne zaman gelceksin . ben de cok ozledim oglumu bugun hemen taburcu olsakta kavussakbakalim kardesini canli gorunce ne tepki verecek ben de cok merak ediyorum sizinki nasil tepkiler verdi?
Evet o sertleşmesi sütün geliyor demek emzirirken biraz elinle sıkıştırıp ver bebeğe canım hafif hafif sağ bebeğin işini kolaylaştırırsınKızlar şu an doğumdan sonra 3. Güne gireceğiz hala sütüm yok ama şu an göğüslerim çok sert taş gibi olmuş bu sütün belirtisi mi gelecek mi
Sütünüz vardır neden olmadığını düşünüyorsunuz ki?Bebek sürekli emmek istiyorsa bu onun aç olduğunu göstermez.Sizin kokunuzu istiyordur,kucaginizi istiyordur.Bol bol emzirin.Ayrica mastır olursunuz Aman dikkat.Gogüsleriniz dolu bellikiKızlar şu an doğumdan sonra 3. Güne gireceğiz hala sütüm yok ama şu an göğüslerim çok sert taş gibi olmuş bu sütün belirtisi mi gelecek mi
Benimde öyleydi en son hatta ağrıyordu çok rahatsız ediyordu ama geldi. Sürekli emzir tam oturacak inşallahKızlar şu an doğumdan sonra 3. Güne gireceğiz hala sütüm yok ama şu an göğüslerim çok sert taş gibi olmuş bu sütün belirtisi mi gelecek mi
Sağ göğsünüzden süt akışı yavaş olabilir.Sol göğüsten daha hızlı geliyorsa aynı performansı bekliyordurYarın bizim ilk doktor kontrolümüz var umarım herşey yolunda gider kilosunu ve sarılığı merak ediyorum çünkü hiç mama vermedim
Bir de bu kız emerken sol göğsümde sorun yok sağ ile bildiğin kavga ediyor sizin de var mı böyle birşey alıyor bırakıyor ıhlıyor ağlıyor yumruk atıyor filan anlamadım
Evet sütün birikiyor mutlaka sıcak bi duşa gir göğüslerini ov ya da sıcak havlu koy akışı kolaylaştır.Kızlar şu an doğumdan sonra 3. Güne gireceğiz hala sütüm yok ama şu an göğüslerim çok sert taş gibi olmuş bu sütün belirtisi mi gelecek mi
Ayy inşallah canım yaa duşa giremem sezaryenden dolayı şimdi sıcak su torbası ve sıcak havlu koyacağım. Hadi bismillahEvet sütün birikiyor mutlaka sıcak bi duşa gir göğüslerini ov ya da sıcak havlu koy akışı kolaylaştır.
İnşallah canım içime bir umut olduuBenimde öyleydi en son hatta ağrıyordu çok rahatsız ediyordu ama geldi. Sürekli emzir tam oturacak inşallah
Bebeğim göğüs ucum olmadığı için tam ememiyor, emdiği zaman ise bir şey gelmeyince ağlıyor. Ama çabalamaya devam edeceğim inşallah olacaktırSütünüz vardır neden olmadığını düşünüyorsunuz ki?Bebek sürekli emmek istiyorsa bu onun aç olduğunu göstermez.Sizin kokunuzu istiyordur,kucaginizi istiyordur.Bol bol emzirin.Ayrica mastır olursunuz Aman dikkat.Gogüsleriniz dolu belliki
Cevabın için teşekkür ederim canım aynen dediğin gibi yapacağımEvet o sertleşmesi sütün geliyor demek emzirirken biraz elinle sıkıştırıp ver bebeğe canım hafif hafif sağ bebeğin işini kolaylaştırırsın
Ben ertesi gün eve gelince tartıldım 6 kilo vermiştim. Bebiş neredeyse 4 kiloydu zaten. Ödem hala var bence ellerim ayaklarım şiş, emzirdikçe gider diyorlar merak etmeyinBu arada kızlar doğumdan sonra ne kadar kilo verdiniz? Ben doğumun ertesi günü sadece 2 kilo vermiş görünüyodum 1 hafta sonra 4 oldu. Halbuki bebek 3 kilo o kadar ödem mi topluyor ya vücut.
TebriklerKızlar merhaba , ancak yazabiliyorum 🖐 ben minnoş kuzumu doğurdum. İkimiz de iyiyiz evimizdeyiz şükür. Henüz geriye dönük mesajları okuyamadım okuyacağım. Ama merak edenler için doğumumla ilgili bilgi vereyim.
Cuma sabahı 7 de hastaneye gittik direkt sancı odasına alındım. Damar yolum açıldı. Lavman yapıldı. Suni sancı serumum takıldı. Serum takılırken 1-1,5 saate anca etki eder dediler ama benim serum takıldıktan 5 dk sonra sancım başladı. Sordum kendi sancın onlar serum daha en düşük seviyede açtık dediler. Git gide arttırdılar dozunu. Seviye 5 ile başlandı 300 e kadar çıkıldı. Başlarda dayanıyordum. Sonralar dayanılmaz oldu. Çünkü normalde 5-10 dk da bir gelmesi gerken sancılar bana önce 2 dk da bir daha sonra 20 sn de bir falan gelmeye başladı. Dinlenmeye fırsatım kalmadan diğer sancı dalgasını karşılamak zorunda kalıyordum. Epidural olmaya karar verdim 4 cm açıklığı bekledik. Saat başı açıklık kontrolü de beni çok zorladı. 4 cm den sonra epidural yapıldı yapıldığı andan itibaren sancım kesildi 1,5 saat çok rahattım. Kasılmalar hissediyordum ama acı sancı yok. O sürede biraz içim geçmiş. Sonra ağrılarım yine şiddetiyle başladı. 2. Dozum vuruldu ama ilki gibi etki etmedi kesmedi ağrımı. 3. Ye vurun diye yalvardım. Artık vuramayız doğum başladı doktoruna haber verdik 15 dk sonra her şey bitecek dayan diye beni sakin tutmaya çalıştılar. Ama benim ağrıdan sancıdan her yanım zangır zangır titriyor vücudum benden bağımsız hareket ediyor. Makat kısmına baskı iyice arttı ıkınma gelmeye başladı. Doktorumu çağırdılar . O saate kadar doktorum her saat başı beni kontrole gelip açılma kontrolümü yapıyordu zaten. Sabah 8 den 12 ye kadar 4 cm açılmam oldu. 12 den saat 15 e kadar 10 cm e ulaştım. Çok hızlı ilerledi açılmam her şey yolunda gitti. Sancı anlarımda ve doğumda eşimi aldılar. Doğuma almayacaklardı aslında ama eşim , bensiz doğuramaz morali düşer destek olmam lazım demiş o şekilde ikna olmuş doktorum. Hep birlik gittik doğumhaneye. Doğum anım biraz zor oldu ıkınma kısmında ben zayıf kaldım. Doktor ve ebemin söylediklerini uygulamaya çalıştım ama zorlandım. Doktor biraz kesi atmak zorunda kaldı ve ebem karnımdan bastırmak zorunda kaldı. Karnımdan bastırmak ıkınmaktan daha çok canımı yaktı. Ebem özür dileye dileye bastırdı yoksa çıkmayacaktı çocuk. Ve en nihayetinde mutlu son. Kızım çıkar çıkmaz kakası bacağına düşmüş. Meğer içimde kakasını yapmış doktor doğum için bugünü seçmekle en doğru kararı vermişiz dedi. Benim canım o kadar acıdı ki kızımın çktığı doktorun onu baş aşağı tuttuğu anı göremedim. Kızım çıktıktan sonra da acım devam ettiplesantayı bekledik 3 dk içinde o çıktı. Ve doktor rahmi temizledi. İçten ve dıştan dikişim oldu içten kaç dikişim var bilmiyorım ama dıştan 2 dikişim oldu. Toplamda 7 saatlik bir serüven sonrası kızıma kavuşmuş oldum. Şimdi ikimiz de iyiyiz.evdeyiz ertesi gün taburcu olduk zaten. Meme savaşları yapıyoruz. Yara oldu bende de ağlaya ağlaya emziriyorum. Bendeki durumlar bu şekilde2870 gr , 50 cm doğduk biz
Maaşallahkizlar ben dogum yaptim . sabah sancilarim basladi. 11:00 gibi hastaneye gittim 3 cm acilmam vardi. 14.00 de 5 oldu.fakat bebegimin boynunda 1 tur kordon oldugu icin bir turlu asaga inmedi ki sanirim zaten o yuzden bir turlü gelmek bilmedi. 16.23 te kizimi kucagima aldim normal dogumla. 6-7 saatte kavustuk ama yine cok zor bir dogumdu asaga inmesi icin cok mudahale ettiler. bir daha mi tövbeler olsun. ama gecti gitti sukur. Her seferinde bir daha asla diyip nasil bu topa giriyorum hayret ediyorum kendime. bekleyen herkese kolay dogumlar diliyorum. dogar dogmaz emzirdim sutum de geldi .
bu arada dun gece kuveti sicak suyla doldurup icine oturup biraz meditasyon yapmistim. rahatladim bir gevsedim cok stresliydim cunku.aklinizda olsun belki isinize yarar
Büyük ihtimalle aynen öyle zaten ikisinin ucu da farklı ama o kadar komik oluyor ki anlatamamSağ göğsünüzden süt akışı yavaş olabilir.Sol göğüsten daha hızlı geliyorsa aynı performansı bekliyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?