- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
- 773
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #27.861
Benim de ilk 2 gün sütüm şeffaf geldi 3. Gün renklendi. Ama göğüslerim çok yıprandı. Ağzı küçük kızımın sadece ucunu ağzını alıyor çol canım yanıyor emziremiyorum. Süt sağdım öyle verdim gece ve sabah.Kızlar bebek olunca girmek imkansız oldu birde huysuz, dün gece 11de en son kaka ve çişini yaptı bu saat oldu bezi kupkuru ne kaka ne çiş var 7 saat oldu emiyoda beni süt değilde seffaf bişey geliyor . Korkuyorux büyük iht bi kaç saat sonra has gidicez
Yaa bende aynıyım 15-16 alanlara içimden çok almış diyordum şimdi ben 20 almışımYa kizlar ben hizla kilo aliyorim az once tartiya ciktim inanamadim ya gozlerime 20 kilo almisim nasil almisim hangi ara aldim anlam vermerdim iki uc hafta oncesinde 15 kilo almistim son ay almam diyordum ve oyle cok yemek yedigim de yok kabizlik falan da yok oyle gun boyi yatan biride değilim malum kizim birakmiyo zaten nasil aliyom anlamadim ☹☹
ödem mi acaba yaa
Canım o kasılma yalancı sancı olarak geçiyor normal sen sıklığını takip etGünaydın kızlar. Bütün gece karnım taş kesildi durdu, sürekli bebeğin hareketlerini takip etmekten uyudum mu naptim bilmiyorum vallahibebeğin tek yerde toplanıp kalması, karnın taş gibi olmasi normal mi ya? Kontrole de 3 gün var daha
Kalkan mı silikon uçtan mı bahsediyorsunKızlar göğüs kalkanı alıcam galiba emzirme esnasında kullanım için kullanışlı mı kullananlar varsa. Memem çok kötü oldu yaaa bağıra çağıra ağlaya zırlaya emziriyorum psikolojim bozuldu çok
Canım her gün ödem attıkça kilo gidiyor özellikle çok terlediğimiz için emzirmeyle beraber daha hızlı oluyor.Bu arada kızlar doğumdan sonra ne kadar kilo verdiniz? Ben doğumun ertesi günü sadece 2 kilo vermiş görünüyodum 1 hafta sonra 4 oldu. Halbuki bebek 3 kilo o kadar ödem mi topluyor ya vücut.
Kızlar merhaba , ancak yazabiliyorum 🖐 ben minnoş kuzumu doğurdum. İkimiz de iyiyiz evimizdeyiz şükür. Henüz geriye dönük mesajları okuyamadım okuyacağım. Ama merak edenler için doğumumla ilgili bilgi vereyim.
Cuma sabahı 7 de hastaneye gittik direkt sancı odasına alındım. Damar yolum açıldı. Lavman yapıldı. Suni sancı serumum takıldı. Serum takılırken 1-1,5 saate anca etki eder dediler ama benim serum takıldıktan 5 dk sonra sancım başladı. Sordum kendi sancın onlar serum daha en düşük seviyede açtık dediler. Git gide arttırdılar dozunu. Seviye 5 ile başlandı 300 e kadar çıkıldı. Başlarda dayanıyordum. Sonralar dayanılmaz oldu. Çünkü normalde 5-10 dk da bir gelmesi gerken sancılar bana önce 2 dk da bir daha sonra 20 sn de bir falan gelmeye başladı. Dinlenmeye fırsatım kalmadan diğer sancı dalgasını karşılamak zorunda kalıyordum. Epidural olmaya karar verdim 4 cm açıklığı bekledik. Saat başı açıklık kontrolü de beni çok zorladı. 4 cm den sonra epidural yapıldı yapıldığı andan itibaren sancım kesildi 1,5 saat çok rahattım. Kasılmalar hissediyordum ama acı sancı yok. O sürede biraz içim geçmiş. Sonra ağrılarım yine şiddetiyle başladı. 2. Dozum vuruldu ama ilki gibi etki etmedi kesmedi ağrımı. 3. Ye vurun diye yalvardım. Artık vuramayız doğum başladı doktoruna haber verdik 15 dk sonra her şey bitecek dayan diye beni sakin tutmaya çalıştılar. Ama benim ağrıdan sancıdan her yanım zangır zangır titriyor vücudum benden bağımsız hareket ediyor. Makat kısmına baskı iyice arttı ıkınma gelmeye başladı. Doktorumu çağırdılar . O saate kadar doktorum her saat başı beni kontrole gelip açılma kontrolümü yapıyordu zaten. Sabah 8 den 12 ye kadar 4 cm açılmam oldu. 12 den saat 15 e kadar 10 cm e ulaştım. Çok hızlı ilerledi açılmam her şey yolunda gitti. Sancı anlarımda ve doğumda eşimi aldılar. Doğuma almayacaklardı aslında ama eşim , bensiz doğuramaz morali düşer destek olmam lazım demiş o şekilde ikna olmuş doktorum. Hep birlik gittik doğumhaneye. Doğum anım biraz zor oldu ıkınma kısmında ben zayıf kaldım. Doktor ve ebemin söylediklerini uygulamaya çalıştım ama zorlandım. Doktor biraz kesi atmak zorunda kaldı ve ebem karnımdan bastırmak zorunda kaldı. Karnımdan bastırmak ıkınmaktan daha çok canımı yaktı. Ebem özür dileye dileye bastırdı yoksa çıkmayacaktı çocuk. Ve en nihayetinde mutlu son. Kızım çıkar çıkmaz kakası bacağına düşmüş. Meğer içimde kakasını yapmış doktor doğum için bugünü seçmekle en doğru kararı vermişiz dedi. Benim canım o kadar acıdı ki kızımın çktığı doktorun onu baş aşağı tuttuğu anı göremedim. Kızım çıktıktan sonra da acım devam ettiplesantayı bekledik 3 dk içinde o çıktı. Ve doktor rahmi temizledi. İçten ve dıştan dikişim oldu içten kaç dikişim var bilmiyorım ama dıştan 2 dikişim oldu. Toplamda 7 saatlik bir serüven sonrası kızıma kavuşmuş oldum. Şimdi ikimiz de iyiyiz.evdeyiz ertesi gün taburcu olduk zaten. Meme savaşları yapıyoruz. Yara oldu bende de ağlaya ağlaya emziriyorum. Bendeki durumlar bu şekilde2870 gr , 50 cm doğduk biz
Hiç aklima gelmedi araştırmak yada sormak doktoruma sorayım bidahaki kontrolde çok rahattı aslında benim için
Allah kolaylık versin inşallah, sağlıkla gelsin bebișinizKızlar hastaneye yatışım yapıldı doğuruyorum bende nasipse bu gün.Hiç beklemiyorduk hazırlıksız gelmiştik hatta ben kontrolden sonra gezme planları falan yapmıştım2 cm açılmam varmış hafif preaklamside olduğundan daha fazla beklemeyelim dedi doktor.NST de yüzün üstünde sancılarım var ama hiç sancı hissetmiyorum ben daha.ilerleyen süreçte suni verecekler sanırım dualarınızı bekliyorum
Sağmak etkili olabilir ancak bebeğin emmesi kadar olmaz büyük ihtimalle.Acaba her emzirmede önce o göğsü mü emzirseniz?Bu etki eder mi acaba?Ben hiç tek bebek emzirmedim.Ondan dolayı pek bir acemiyim bu konudaBüyük ihtimalle aynen öyle zaten ikisinin ucu da farklı ama o kadar komik oluyor ki anlatamam
Nasıl düzeltirim acaba onu az emdiği için de daha tam açılmadı muhtemelen sağmayı deneyim bari
Gayet normal.Artık rahim yavaş yavaş kendini doğuma hazırlıyorGünaydın kızlar. Bütün gece karnım taş kesildi durdu, sürekli bebeğin hareketlerini takip etmekten uyudum mu naptim bilmiyorum vallahibebeğin tek yerde toplanıp kalması, karnın taş gibi olmasi normal mi ya? Kontrole de 3 gün var daha
Kalkan emzirme sonrasında kullanılıyor. Göğsün atlete sütyene değip acımasın diye hemde ped kullanmana gerek kalmıyor. İçinde sızan sütünümde topluyor.Kızlar göğüs kalkanı alıcam galiba emzirme esnasında kullanım için kullanışlı mı kullananlar varsa. Memem çok kötü oldu yaaa bağıra çağıra ağlaya zırlaya emziriyorum psikolojim bozuldu çok
Benim bebekken gazim olmuş, kızımın da 3 aylik olana kadar akşamları olmuştu. Ama kardeşimin hiç olmamış. Olmayan da var yani.Doğurmayanlar ayrı dertten doğuranlar ayrı dertten uyuyamıyor. Geceler gündüze karıştı. Bakalım daha gaz dönemi var. Acaba hiç sancısı olmayan bebek oluyor mu?
Canım çok sağol şimdi eşime söyledim mamajoo silikon uç alacak teşekkürler.Kalkan emzirme sonrasında kullanılıyor. Göğsün atlete sütyene değip acımasın diye hemde ped kullanmana gerek kalmıyor. İçinde sızan sütünümde topluyor.
Sen silikon göğüs ucu al istersen onunla da emzirenler var burda da.
Ben her ikisinden de aldım.kalkan avent, silikon ise mamajoo aldım.
Doğum yapan taze annişler hastaneye götürüpte kullanmadım dediğiniz veya şu yetmedi dediğiniz şeyleri biximle paylaşır mısınızm
Ben de şu an 2 kilo vermiş görünüyorum, bebeğim 3 kg doğduBu arada kızlar doğumdan sonra ne kadar kilo verdiniz? Ben doğumun ertesi günü sadece 2 kilo vermiş görünüyodum 1 hafta sonra 4 oldu. Halbuki bebek 3 kilo o kadar ödem mi topluyor ya vücut.
Sağol kuzumm
Sağlıkla kavuşun yeter ki, nasıl olursa olsunMerhaba arkadaşlar, kontrolden çıktım şimdi. Gelişim durağanlığı devam etmekte ve kordon kan akışında azalma varmış. Çarşamba sabahı tekrar gel dedi. Eğer bi değişiklik olmaz ise o gün bile alabiliriz ona göre hazırlıklı gelin dedi. Offf çok heyecanlandım
Evet ama çok da sertlesmesin duşa gir sıcak masaj yap sertleşmesin öyle. Sağabiliyorsan biraz sağ sonra bebeğe verKızlar şu an doğumdan sonra 3. Güne gireceğiz hala sütüm yok ama şu an göğüslerim çok sert taş gibi olmuş bu sütün belirtisi mi gelecek mi
Ben daha ilk emzirdiğim andan itibaren kullanıyorum aventin kalkanını. Onsuz olmazmış bence müthiş gerekli bir şey. Ayrıca taşan sütleri de topluyor, her damlası o kadar değerli ki çay kaşığıyla veriyorum haznede birikenleri tam emzirme öncesi hem sakinleşiyor o sırada, memeye geçince saldırmıyorBenim de ilk 2 gün sütüm şeffaf geldi 3. Gün renklendi. Ama göğüslerim çok yıprandı. Ağzı küçük kızımın sadece ucunu ağzını alıyor çol canım yanıyor emziremiyorum. Süt sağdım öyle verdim gece ve sabah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?