2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Benim de ilk 2 gün sütüm şeffaf geldi 3. Gün renklendi. Ama göğüslerim çok yıprandı. Ağzı küçük kızımın sadece ucunu ağzını alıyor çol canım yanıyor emziremiyorum. Süt sağdım öyle verdim gece ve sabah.

Kızlar göğüs kalkanı alıcam galiba emzirme esnasında kullanım için kullanışlı mı kullananlar varsa. Memem çok kötü oldu yaaa bağıra çağıra ağlaya zırlaya emziriyorum psikolojim bozuldu çok

Yaa bende aynıyım 15-16 alanlara içimden çok almış diyordum şimdi ben 20 almışım

Canım o kasılma yalancı sancı olarak geçiyor normal sen sıklığını takip et
Kalkan mı silikon uçtan mı bahsediyorsun
Kalkan göğüs ucunun başka yerle temasını engelleyen bir kapak gibi birşey
Senin dediğin uç ise ben kullandım evet acıyı hafifletiyor kesinlikle ama kızım emmek istemedi onunla bir dene belki siz kullanabilirsiniz

Bu arada kızlar doğumdan sonra ne kadar kilo verdiniz? Ben doğumun ertesi günü sadece 2 kilo vermiş görünüyodum 1 hafta sonra 4 oldu. Halbuki bebek 3 kilo o kadar ödem mi topluyor ya vücut.
Canım her gün ödem attıkça kilo gidiyor özellikle çok terlediğimiz için emzirmeyle beraber daha hızlı oluyor.
20 kilo almıştım 15 gün oldu doğum yapalı 10 kilo vermişim. Ayak bileklerimin inceldiğini bariz görüyorum, ödemmiş meğer son zaman çok şişmişti.

Kızlar hastaneye yatışım yapıldı doğuruyorum bende nasipse bu gün.Hiç beklemiyorduk hazırlıksız gelmiştik hatta ben kontrolden sonra gezme planları falan yapmıştım2 cm açılmam varmış hafif preaklamside olduğundan daha fazla beklemeyelim dedi doktor.NST de yüzün üstünde sancılarım var ama hiç sancı hissetmiyorum ben daha.ilerleyen süreçte suni verecekler sanırım dualarınızı bekliyorum

Tebrik ederim kuzum.
Sen anlatınca ben de o anlarıma gittim.
Öyle bir an geliyor insan yok dayanamıcam artık diyor değil mi? "
Ama geçiyor bak hepsi.
Senin de geçmiş.
Ben de kesi atmadı doktorum ama bıdık elini kafasıyla çıkarmak için zorlayınca yırtık oluştu.
Gözle görülmüyor ama içerde dikişlerim var.
Sonra kanamam durmadı hopp üstüne spinalle bir saatlik ameliyat daha.
Spinal olup da bayılan tek insan olarak tarihe geçebilirim
Oğlum sağlıcakla doğdu da gerisi pek önemli değil

Allah kolaylık versin inşallah, sağlıkla gelsin bebișiniz

Büyük ihtimalle aynen öyle zaten ikisinin ucu da farklı ama o kadar komik oluyor ki anlatamam
Nasıl düzeltirim acaba onu az emdiği için de daha tam açılmadı muhtemelen sağmayı deneyim bari
Sağmak etkili olabilir ancak bebeğin emmesi kadar olmaz büyük ihtimalle.Acaba her emzirmede önce o göğsü mü emzirseniz?Bu etki eder mi acaba?Ben hiç tek bebek emzirmedim.Ondan dolayı pek bir acemiyim bu konuda
Gayet normal.Artık rahim yavaş yavaş kendini doğuma hazırlıyor

Kalkan emzirme sonrasında kullanılıyor. Göğsün atlete sütyene değip acımasın diye hemde ped kullanmana gerek kalmıyor. İçinde sızan sütünümde topluyor.
Sen silikon göğüs ucu al istersen onunla da emzirenler var burda da.
Ben her ikisinden de aldım.kalkan avent, silikon ise mamajoo aldım.

Doğum yapan taze annişler hastaneye götürüpte kullanmadım dediğiniz veya şu yetmedi dediğiniz şeyleri biximle paylaşır mısınızm

Doğurmayanlar ayrı dertten doğuranlar ayrı dertten uyuyamıyor. Geceler gündüze karıştı. Bakalım daha gaz dönemi var. Acaba hiç sancısı olmayan bebek oluyor mu?
Benim bebekken gazim olmuş, kızımın da 3 aylik olana kadar akşamları olmuştu. Ama kardeşimin hiç olmamış. Olmayan da var yani.

Kızlar şimdi sirketimin insan kaynaklarından aradılar. Raporumda izin bitiş tarihi yazmadığı için ödeme alamadığımı, hastaneden bitiş tarihi girmelerini istememi söylediler. Sizin çalışamaz raporlarında bitiş tarihi var mı? Daha bebek doğmadan öyle bi tarih giriyolar mi kafam karıştı

Canım çok sağol şimdi eşime söyledim mamajoo silikon uç alacak teşekkürler.
Ben bebek için götürdüğüm kıyafetleri kullanmadım sadece do9um sonrası ne giydiyse o kaldı üstünde kalmadığından. Ama kendime 2 pijama 1 gecelik götürmüştüm. Hepsini kullandım çünlü hem kan oldu hem de çok terledim sıtma geldi su gibi oldu üstüm başım. 1 gece kaldığım için bebel bezi çok gitmedi. 5 tane falan değiştik. 3 kere kaka yaptı zaten. Biberon kullandık mama takviyesi yaptık . Sütüm geldi hemen ama kızımın ağzı küçük tam kavrayamadı memeyi randımanlı çekemedi. Emzirme sütyeni ve külot hiç kullanmadım. Memeler serbestti. Altımda da depent vardı. Depend bence en gerekli şey.

Sağlıkla kavuşun yeter ki, nasıl olursa olsun

Ben daha ilk emzirdiğim andan itibaren kullanıyorum aventin kalkanını. Onsuz olmazmış bence müthiş gerekli bir şey. Ayrıca taşan sütleri de topluyor, her damlası o kadar değerli ki çay kaşığıyla veriyorum haznede birikenleri tam emzirme öncesi hem sakinleşiyor o sırada, memeye geçince saldırmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…