İlk yapılan testlerden biri te toxoplazma testi, ben de ilk hamileliğimde yaptırdım, benim de iki kedim vardı. Bu toxoplazma aslında viral bir durum. Eğer hamilelik esnasında geçirme durumu olursa düşük ya da bazı organlarda hasara ya da bebekte geriliğe neden olabilmekte. Eğer öncesinde geçirdiysen vücudun antikor üretmiş oluyor bağışık oluyorsun rahatsın. Ama eğer geçirmediysen birtakım şeylere dikkat etmen lazım. Ortalıkta toxoplazmanın kedilerden geçtiğine dair bir kanı var. Aslında olayın suçlusu bir kemirgen ve dışarıda kemirgenlerle beslenen kedilerde olma olasılığı var. Oradan kedinin dışkısı ile çeşitli yerlere bulaşıyor. Ancak senin kedi evdeyse, aşıları tamsa ve dışarda yemek yemiyorsa endişelenmen yersiz. Sadece sokak kedilerinden uzak durmanı ve bir süreliğine evdeki kedilerin tuvalet temizliği işinde daha hijyen takılmanı öneririm. SAdece kedi değil tabi ki, iyi pişmemiş et ve et ürünleri, iyi yıkanmamış sebze ve meyveler hepsi toxoplazma kaynağı. Sadece kedilere yüklemek haksızlık olur biraz daha dikkatli olmak yeterli.