- 4 Ocak 2015
- 4.096
- 3.475
- 358
- 42
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #3.701
Aynen canım benim doktorumda seneler sonra olduğu için 10 günde bir gel dedibenim doktorum beni her hafta çağırıyor kuzum dedi ki 10. haftaya kadar hep gel sonra 2/3 haftaya çıkarırız.
benimki baya mucize bebek olduğu için benim kadar doktorum da sağ olsun sürekli kontrol etmek istiyor.
Aradan kafi miktarda yıl geçmiş ama yine de büyük risk.Hele ki sizin erken doğum hikâyeniz var öncesinde riskli bir gebelik geçirmişsiniz.Ben büyük bir sezeryan düşmanıydım.Ilk doğumumda açılmam ilerlemedi kalp atışları düşmeye başlayınca sezeryanla aldılar.O doktora yıllarca küfür ettim ama şimdi gidip elini öpmek istiyorum bana ilk oğlumu sağ salim teslim etti.2.doğumum malum zaten sezeryan sonrası normal doğum beklerken başıma geldi.Pek çok ssvd grubuna üye oldum.Kurslara gittim.Sezeryan olanlara kizdim.Rüptür ve dekolman hikayelerini görmezden geldim ölümüne ssvd ci idim.Gerisi malum.Benden size dost tavsiyesi kendinizi ve bebeğinizi riske atmayın.%3-4 olab risk sizin başıniza gelince %100 oluyor..Sevgilerimle[
Bende cookk istiyorum normal doğum yapmayı.ilki sezaryan aradan yaklaşık yedi yıl geçmiş olcak.
Seni anlıyorum zor bir olay. Ben senin kadar ölümüne savunup istemiyorum ama zaten yurt dışında ilk sezeryan ikinci için zorunluluk olmuyor. İlerleyen zamanda göreceğimAradan kafi miktarda yıl geçmiş ama yine de büyük risk.Hele ki sizin erken doğum hikâyeniz var öncesinde riskli bir gebelik geçirmişsiniz.Ben büyük bir sezeryan düşmanıydım.Ilk doğumumda açılmam ilerlemedi kalp atışları düşmeye başlayınca sezeryanla aldılar.O doktora yıllarca küfür ettim ama şimdi gidip elini öpmek istiyorum bana ilk oğlumu sağ salim teslim etti.2.doğumum malum zaten sezeryan sonrası normal doğum beklerken başıma geldi.Pek çok ssvd grubuna üye oldum.Kurslara gittim.Sezeryan olanlara kizdim.Rüptür ve dekolman hikayelerini görmezden geldim ölümüne ssvd ci idim.Gerisi malum.Benden size dost tavsiyesi kendinizi ve bebeğinizi riske atmayın.%3-4 olab risk sizin başıniza gelince %100 oluyor..Sevgilerimle
[/QUOTE]Canım ben kendi doğumumla ilgili insanları yeterince korkuttugum için fazla detay vermek istemiyorum ama ben de ssvd beklerken başıma geldi bu plesanta kopma işi..Maceraya atılma lütfen.Ruptur riski %3 ama senin başına gelince %100 oluyor.Benim başıma gelen de %0.05 ihtimaldi ama oldu.Ssvd delilik geliyor bana şu anda.Ben sezeryan sonrası normal doğum yapacağım diye 39+5 e kadar bekledim.Doktorum başıma gelenlerden sonra şans işte dedi geçti.Eger maceraya atılmayıp gidip sezeryanimi olsaydım yavrum sağ salim kucağımda olacaktı.Yapamazsin değil yapabilirsin ama riske girmeye ne gerek var?Bu konuyu iyi düşün.100 doktordan sadece 3-5 tanesi destekliyor.Mantikli bir iş olsa hepsi kabul ederdi.Evet yapan çok ama rüptür olup Allah korusun bebeği mi kaybeden,hayatını ya da rahmini kaybeden,benim gibi bebeği engelli olan ve her an ölümü beklenen anne de çokUyarmak istedim beni affet
Bende oldu geçenlerde buraya yazdım. Nette okudum normal diyor. Bi an bayılacak gibi oldum kalbimin hızlı atması aldığım nefesin yetmemesi. İki gün şiddetli oldu şimdi sabahları hafif geçiyor. Çok kötü bişeymiş nefessiz kalmışım gibi oldu elim kolum kalkmaz oldu gözüm karardı ayakta olsaydım düşermişim. Umarım tekrarlamaz.iyi geceler kizlar. nefes darlığı çeken var mi aranizda?nette arastirdim ilk haftalarda olma sebebi solunum sisteminin, vücudun temiz kan ihtiyacını gidermek için çok daha fazla çalışmasıymış. İlk haftalrda da hic nefes darlığı duymamıstim. İlk gebeligime gore bu gebelik agir geciyor şimdidenMercimekle(yani bebekle:)) aram bir hayli kötü şikayet etmek istemiyorum ama bulanti ,baş dönmesi ve halsizlik derken yıldım geceleri yatincada gicik bir öksürük musallat oluyor hic huzur vermiyor.
[/QUOTE]Canım ben kendi doğumumla ilgili insanları yeterince korkuttugum için fazla detay vermek istemiyorum ama ben de ssvd beklerken başıma geldi bu plesanta kopma işi..Maceraya atılma lütfen.Ruptur riski %3 ama senin başına gelince %100 oluyor.Benim başıma gelen de %0.05 ihtimaldi ama oldu.Ssvd delilik geliyor bana şu anda.Ben sezeryan sonrası normal doğum yapacağım diye 39+5 e kadar bekledim.Doktorum başıma gelenlerden sonra şans işte dedi geçti.Eger maceraya atılmayıp gidip sezeryanimi olsaydım yavrum sağ salim kucağımda olacaktı.Yapamazsin değil yapabilirsin ama riske girmeye ne gerek var?Bu konuyu iyi düşün.100 doktordan sadece 3-5 tanesi destekliyor.Mantikli bir iş olsa hepsi kabul ederdi.Evet yapan çok ama rüptür olup Allah korusun bebeği mi kaybeden,hayatını ya da rahmini kaybeden,benim gibi bebeği engelli olan ve her an ölümü beklenen anne de çokUyarmak istedim beni affet
Çok saolun . Çok zor bı surec olmuştu. Dr gittiğimde soracağım ssvd yi. archinom arkadaşımızın tavsiyelerine de uyacagim.kendimide bebeği de riske atmak istemem.Ah geçmiş çok şükür zor bir Doğum olmuş sizin için ama ikinci doğumun normal olmasını etkileyecek bir durum değil en azından
evet canım, geçen hafta sağlık ocağında yaptırdım ben bu testleriEki Görüntüle 2640558
kızlar doktor bıgün bana bu kağıdı verdi.Bununla bürlikte sağlık ocağına gidip kayıt ol dedi.Testlerini yapsınlar dedi.Sizlerin doktorlarıda söyledimi böyle
Merhabalar ben de riskli gebelik geçiriyorum ilk andan beri kanama yaşıyorum ister istemez stres yapıyoruz ama nasipte varsa bu günlerde geçecek sabırla temkinli bir şekilde bekmekten başka yapacak bir şeyimiz yok içinizi ferah tutunMerhabalar bende Ocak annesi olacağım inşallah.bu zamana kadar takip ettim burayı ama yazmaya cesaret edemedim riskli bı gebeliğim var başından beri lekelenmelerim var ve geçen hafta yogun bı kanama gecirdim.bugun kontrolüm vardı lekelenmelrim devam ediyor bebeğin gelişimi iyi ama kese arkasında kanama alani hala var.Rabbim hepimizin evlatlarini sağlıklı bı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Anlıyorum canım.Insan çok istiyor gerçekten de.Normal doğumu yasamak,bebeğe de sans vermek,doğum kanalındaki probiptikleri alması,vb vb o kadar olumlu tarafı var ki normal doğumun..Ama ben 9 aydır yoğun bakım kapılarında bekleyen bir anne olarak normal doğum esnasında oksijensiz kalmış çocuklarla karşılaştıkça iyice fena oldum.Sezeryanin da normal doğumun da riskleri ve dezavantajları var.Malesef kim ne yaşarsa bakış açısı o oluyor.Bunlari düşünmek için zaten çok erken.En güzeli gebeliğin tadını çıkarmak her günü mutlulukla geçirmek.Ben de hep burda kötü kötü şeyler yazıyorum.Kusura bakmayın.Gruptan atacaklar yakında beni moralimizi bozuyorsun diyeSeni anlıyorum zor bir olay. Ben senin kadar ölümüne savunup istemiyorum ama zaten yurt dışında ilk sezeryan ikinci için zorunluluk olmuyor. İlerleyen zamanda göreceğim
Riskleri çok bunu kabul ediyorum
Ama benim de ilk doğumum hiç güzel olmadı ben de hep sezeryanı suçladım
Bekleyip göreceğiz bakalım ikinci nasıl olacak
Yaaa bugün ben de doktora gideceğimKızlar günaydın
Bindim otobüse gidiyorum inşallah bebeğimi sağlıklı görür gelirim babasına da fotoğrafını getiririm dualarınıza çok ihtiyacım var
Beni en fazla 1 hafta gazlıyo o kontrol 1 haftayı geçince huzursuzlanıyorumaynen ama yarn son sorun yok derse tutabilirsem kendimi gitmicem bidaha
Güzel haberlerle gel canım aman maskeni eldivenini tak otobüsle gidiyomuşsun dikkat etKızlar günaydın
Bindim otobüse gidiyorum inşallah bebeğimi sağlıklı görür gelirim babasına da fotoğrafını getiririm dualarınıza çok ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?