2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar özel bir çocuk annesi olacağımı hic tahmin etmezdim.Ozel bir çocuğa sahip olmak hicbir annenin hayali değildir elbette..Olunca kabulleniyorsunuz elbet ama dışardan göründüğü kadar kolay değil bilmenizi isterim...Evet bazi seylere mudahale etmemiz imkansiz ama degistirebilecegimiz seyler de var..Cuzi irade / kulli irade meselesi...Bazi seyler siz oyle istediğiniz icin oluyor gibi gorunur ama aslinda zaten oyle olacaktir...anlatabildim mi bilmiyorum...Benim bebegimin genetik bir rahatsizligi yok.Anne karninda gayet saglam bir cocuktu.Olan biten dogumda oldu...Bazı şeyleri bilemeyiz,başımıza ne gelecek,çocuğumuz sağlıklı olacak mi?%95 sağlıklı olacaklar tabi ki..Bizler de her zaman engelli bireyler olabiliriz sağlam doğan evlatlarımız da... Ama bazı şeyleri de önceden öngörmek ve degistirmek mümkün...Altını cizmeliyim ki herseyi degil tabi ki bazi seyleri...Belki down sendromu testini yaptırmayı tercih etmeyebilirsiniz ama 20.haftada yapılan organ taramasını mutlaka yaptırmalısınız.Cunku bazi hastalıklara anne karnında müdahale edilebiliyor.Kan uyuşmazligi için,düşük tehdidi için nasıl tedbir alıyorsak igne yaptiriyorsak bebegin anne karnında tespit edilebilen bazı kusurları için de tedbirli olabiliriz.Daha önce de bahsetmiştim sizleri bıktırmak istemiyorum.Bu gruptaki olumsuz tıp gibi hissediyorum bazen sürekli heves kıran Düz Adam Sami Ama işte ben olumsuz şeyler yaşayınca ne bileyim uyarmak istiyorum kusuruma bakmayın olur mu.Topikte samimiyet arttıkça birbirimizle çocuklarımızın fotoğraflarını da paylaşacağızdır zamanla ilk foto benden olsun.Benim kar tanesi oğlum ...Yoğun bakımda 1 yılı tamamlayacağız nerdeyse..Inanciniza gore dua ve güzel enerjilerinizi alırız Ogluma çok fazla girmemeye çalışıyorum ama ben de grubun kara koyunuyum işte...Umarım idare edersiniz...Basina gelebilecek en kötü şeyler gelmiş, ölümden dönmüş ve çocuğu ölü doğmuş bir anne olarak bazı hususlarda yaptığım küçük uyarılar için beni mazur görün

Eklentiler

• IMG-20200527-WA0007.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 64
Çok da mantıklı yazmışsın canım. Benim bu konuda kafam çok çok karışık gerçekten. Dediğin gibi kendini hazırlamak da var bi tarafta ama.. Neyse bi kaç haftamız var daha azcik daha düşüneyim ben bari

Kesinlikle katılıyorum.Uzun bir yazıyla da baska acidan da anlatmaya çalıştım

Umarim iyilesip yogun bakimdan cikar sizde o guzel haberi buradan bizimle paylasirsiniz. Cocugunuz ozel ve sizde ozel cocugun ozel annesisiniz. Her zaman guzel seylerden konusulmaz elbette yeri gelecek burada dertlesecegiz lutfen bundan cekinme. Sana ve guzel evladina acil sifalar diliyorum

Canım benim sen mükemmel bi annesin. Senin yazdıkların bana hep renkli ve olumlu geliyor, sıcak samimi hissediyorum sana karşı hep. Çok aklı başında şeyler yaziyosun ve inan ben seni örnek alıyorum. Ansızın gelişen biseye karşı bu kadar dirayetli ve teslim olmak herkesin harcı değil bence. Pamuğuna cok cok dua edicem. Inşallah kardeşine abilik yapabilir, onunla koşup oynayabilir. Ve hep sizinle kalır

Bende istemiyorum hiçama bugün doktor randevuyu ona göre ayarladı... Eve gelince aklıma geldi...
Bizimkinide ona göre ayarladı ama gittiğimde konuşucam inşallah canım.bi arkadaşıma engelli dediler kız aylarca neler çekti gitmediği doktor kalmadı ağlıyordu sürekli.şimdi 2 yaşında çok tatlı bir kızı var sapasağlam maşallah.

Özel bir çocuk düşündüğünüz kadar kolay bir durum değil.Yatalak cocuklar var...Cihaza bagli aci ceken cocuklar var...Bazi genetik hastalıklar kısmen daha kabul edilebilir ama bazıları var ki çocukların doğumdan sonra ilk 1 saatte ,24 saatte, 1 yilda kaybedildiği tiplerde ve ağırlıklarda ...Biz en basiti down sendromunu tanıyoruz gülen,yuruyen,konuşan sevimli çocuklar.. Ama bazı şeyler o kadar kolay değil kızlar..Benim oğlum parmağını bile oynatamıyor mesela..Bizi hic tanimayacak,yuzunde tek bir mimik dahi yok.Motor becerileri yok ve olmayacak.Temel refleksleri yok.Oksuremez hapsiramaz aglayamaz...Ayagina igne batirsan ayagini cekemez...Aciyi hissediyor ama tepki veremiyor.Ve bu durum değişmeyecek..Elleri kollari kivrik...Nöbet gecirdiginde yay gibi oluyor...Beyninde beyin sapi disinda islevi olan hicbir bölge yok.Vucut sıcaklığını ayarlayamaz.1 saat ateşine müdahale etmesen,2 saat kenara bıraksan cihazlarını kontrol etmesen,aspire etmesen ölür...Evet bazı şeyleri onceden bilmek zor gelebilir ama bence bilinmeli ve hazırlıklı olunmalı..Üstelik bu durum bizim tek başımıza alacağımız bir karar değil.Esimiz var,belki çocuğumuzun kardeşi var...O yüzden ben tüm testlerin yapılması taraftariyim.

Benimde var cnm kan uyuşmazlığım inşallah Allah'ınn izniyle bı sorun çıkmadan atlatrz hepimiz geçmiş olsun sanada cnm

Cnm doktora söyle miden çok.bulaniyrsa ilaç yazar rahatlarsın

Sen çok güzel bir annesin maşallh sana ya. H ne mükemmel bi annelik hayat toz pembe değil ne yazıkki tabi ki dertleşcez her konuda o yuzden asla tereddüt etme çekinme. Bıktırmak mı estağfrullah öle düşünme lütfen. Rabbim daima yardımcın olsun. Kuzucuğa şifa versin Allahım inşallh tez zmanda hayrlısıyla yüreği güzel insan

Benimde var cnm kan uyuşmazlığım inşallah Allah'ınn izniyle bı sorun çıkmadan atlatrz hepimiz geçmiş olsun sanada cnm
Canım başına gelmesinde inşallh oldu diyelim ihmal etme ufak bi kanama olsa bile gel dedi doktor. Erken yaptı oyuzden iğneyi kan uyuşmazlığı için aklında bulunsun. Amin inşallh canım teşekkür ederim

Ah yavrum, meleğim rabbim seni korusun sana şifa versin... Sizi hiç tanımıyorum ama ilk mesajınızı okuduğumda bu yana duamdasiniz... Aynen ne zaman ne yaşayacağımız belli değil...rabbim bu masum yavruya şifa versin inşallah.. hayır kapıları açılsın Allah sizlere sabır versin yardım etsin

Ne güzel annesiniz Rabbim yardımcınız olsun inşallah yavrunuza şifa versin. O kadar haklısınız ki kendi adına söylüyorum çok basit düşünüyorum ve etrafımda olmadığı için ciddiyetin farkında değilim

Ne kadar doğal, içten ve etkileyici bir yazı. İnanın bu kimseyi olumsuz etkilemez, aksine kara gün dostusunuz siz, bakın önemli şeyler de var diyen. Bir de o yönden bakılması gerektiğini söyleyen Şifa olsun güzel oğlunuza Hayatta her durumla karşılaşabiliriz, en uzak ihtimalleri de yaşayabiliriz. Her şey bizim için çünkü. Önemli olan sizdeki duruş ve güce sahip olmak. Dilerim biz de yavrularımızı kucagımıza aldığımızda her ne olursa olsun çok güçlü olabiliriz. Allah’ım şifasını da verecektir siz dayanıklı olduktan sonra. Duam sizinle.

Bence siz grubun en beyazısınız

Canım genetik testte neye bakıyorlar. Kaçıncı haftada olması gerekiyor. Bende genetik test istiyorum yurtdışına gönderiyorlar degil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…