2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Şeker yüklemesinde 2 baklavaya eşdeğer diyolardi verilen şeker için aşı konusunda ben de çok kararsızdım ama doktorum o önemli bi aşı yaptıralım mutlaka dedi, pazartesi gidip yaptiricam

Hayır malesef bahsettikleri 2 dilin baklavaya eş değer değil. Bizi bu şekilde kandırıyorlar. O yediğimiz baklava önce midede sindiriliyor sonra bağırsaklara geçiyor emilip oradan temiz olna kısmı plesanta ile bebeğe geçiyor. Ama şeker yüklemesinde şeker saf halde olduğu için mideye girer girmez kan dolaşımıyla bebeğe geçiyor. Ve o bedene ççgöre çok yüksek bir doz oluyor. Hatta bu yükleme sırasında bayılan pek çok hamile oluyor. O kadar ağır bir şeker yani.

Yaa hiç arastirmamistim ben bunu daha var diye istifra edenleri, bayilanlari duymuştum ama haklısın canım. Yaptıracaktim ama biraz daha araştırayım ben bunu

Şeker yüklemesinde 2 baklavaya eşdeğer diyolardi verilen şeker için aşı konusunda ben de çok kararsızdım ama doktorum o önemli bi aşı yaptıralım mutlaka dedi, pazartesi gidip yaptiricam
Dogru diyon seker yüklemesinde oylr asiri bi seker falan yok ben yaptirdim ilkinde bilzdiginiz bi bardak limonata yani cokda sekerli degildi

Aşı yaptırmıyorum,şeker yüklemesi yaptırmıyorum,ikili üçlü dörtlü test yaptırmıyorum hatta ayrıntılı ultrason da yaptırmıyorum.Doktoruma göre çok cins birisiyim muhakkak.Ancak birşeyleri araştırarak karar vermek her zaman güzeldir.Kar zarar hesabı yapıp karar veriyorum.Aşı ya da şeker yüklemesi aklına yatan tabiki de yaptırır.

Dogru canm. Hangisine gitsen farklı bisey konusuyo evet detaylı da bakılıyor benim rahim uzunluğunu falan ölçekti plesanta aşağıda ölçemiyorum vajinal baktr rahim ağzını kapatiyormu demişti .

Ayrıntılı ultrasonu neden yaptirmiyosunuz özel bi sebebi var mı zararlı vs gibi

Dogru diyon seker yüklemesinde oylr asiri bi seker falan yok ben yaptirdim ilkinde bilzdiginiz bi bardak limonata yani cokda sekerli degildi
Doktorların açıklaması hep öyle. 2 baklava kadar şeker dendiği için bana masum gelmişti. Çünkü dört dörtlük mükemmel bi beslenme zaten uygulamıyorum, bunun da zararı olmaz diye düşünmüştüm

Ayrıntılı ultrasonu neden yaptirmiyosunuz özel bi sebebi var mı zararlı vs gibi
Öncelikle gereksiz görüyorum.İkincisi henüz ultrasonun zararları var mı kesin olarak bilinmektedir.Mesela x-ray 50sene öncesine kadar hamilelere yasak değildi,hicbir zararı yok deniyordu.Şuan ultrasonda bana göre aynı kategoride.Dikkatli olmakta fayda var.Bir de ayrıntılı ultrason yaklaşık 20 dakika sürüyor ve her organa ayrı ayrı bakılıyor.Bu da organlar üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olabilir.Çünkü uzun süreli ultrason dokularda ısı artışına sebep olabiliyor.Tabi bunlar benim kendi okumalarım.Gereksiz bir tedbir de olabilir benimki

Yok estağfurullah. Tabi ki içiniz nasıl rahat edecekse öyle davranmak en mantıklısı. Ben bilinen bi zararı varsa öğrenmek için sordum çünkü ilk gebeliğim, çok tecrubesizim. Elbette okumayı, araştırmayı çok tercih ediyorum ama tecrübeler de çok kıymetli

Size katılıyorum
Günümüzde malesef öyle Bi çark düzeni var ki

Örneğin çikolatalarıyla ün yapmış firma nestle
En ço k çikolatası satılan firma nestle
Amaaa
Şeker ilacı üreten ve satan firma da nestle

O zaman kuzum şöyle de doktora ben sabah 2 baklava yiyip geleyim öyle ölçün. Bakın tepkisi ne olacak. Bunu canan Karatay bi doktora sordu yanlış hatırlamıyorsam. Ama öyle olmaz ki diyor doktor.

Baklavada sadcee seker yok ki canim baska seylerde var

İşte onu diyorum ben de. Masumlaştırmaya çalışılıyor. O zaman hepimiz baklava yiyip şeker kontrolü yaptıralım. Neden sırf ham glikozu alıyoruz? Örnek doğru değil. Tabi bu benim tercihim. Hepimiz çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Benim tercihim bu yönde

Diğer dediklerini bende yapmadim ama aşılar bence cok gerekli kizima tum aşılarını yaptirdim nie kizim aci ceksin o hastaliga yakalandiginda daha tam ateşlenmeden ben agri kesici veriyom aci cekmesni istemiyorum daha minnacik...
Su an herkesin gözü korona asisinda kimse o hastalığa yakalanip aci cekmek istemiyo aşı çıktığı gibi herkes yapacak aşılar o yuzden gerekli bence

Tercihine saygi duyuyom tatlim bende yaptirmayacaltim ilknde gizli olabiluyomus dediler bide ben ilkinde baya kilo alip sistim hamur ve tatlidan uzak duramiyodum o yuzden yaptirdim ama bunda yapmam asi disinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…