2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar ya benim artık tuvaletim gelince rahmimde baskı oluyor, sıkışma oluyor. Enfeksiyon gibi değil, son zamanlarda hep böyle. Normal mi ki bu
Bende hamileliğin ilk zamanlarından beri özellikle de 10. Haftadan sonra hep oluyor bu durum. Sanki idrar torbam sıkışıyor tuvaletimi yapıp bitirsemde hala varmış gibi bir his oluyor. Pek önemsemedim hamileliktedir dedim hala devam ediyor..

Arkadaşlar şeker yükleme testi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben epey araştırdım kararsız kaldım yaptırmayı pek istemiyorum ama eminde olamıyorum. Daha önce yapılmıştı bana yıllar evvel nasıl menem bir şey olduğunu biliyorum dünyanın glikozunu bir anda yutuyorsun iğrenç bir şey açıkçası bebeğe de zararı olabileceğini düşünüyorum. Ailede şeker hastalığı öyküsü var (büyükbabamda) ama bende şu ana kadar öyle bir şey çıkmadı. Fakat tokluk şekerim düşüyordu hamilelikten önce o yüzden alet almıştım şimdi düzenli olarak aç-tok ölçüyorum sonuçlar gayet normal aşırı şeker veya şekerli tüketen biri de değilim hatta hamilelikle birlikte şekerli ürün tüketme oranımda epey azaldı daha ziyade tuzlu şeyler yeme isteği var.. bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Özellikle 2.-3. doğumu olan arkadaşlar şeker yükleme testi yaptırdınız mı bir dezavantajını gördünüz mü merak ediyorum. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız inşaallah..

İlk gebeliğimdede ikincisinde de yapmadım gerek duymadım bide herkes zararlı diyordu zaten ne anne tarafımda nede baba tarafımda hiç şeker hastası yok eşim tarafında sadece bı halası şeker hastası

Benim ilk gebeliğim ama yaptiricam. Beslenmemde çok katı kurallar uygulamıyorum zaten, yükleme esnasında verilen glikozdan çok korkmuyorum o yüzden. Doktorum da yaptırmam gerektiğini, önemli bi tarama olduğunu belirtti. Anne tarafımda da şeker hastalığı yaygın olduğundan yaptırmamak aklımdan hiç geçmiyo

Doktorum yaptır derse sorgulamam yaptırırım eğer ki varsa ve haberim olmazsa sonrası bebek için daha zararlı.

Inşallah çok teşekkür ederim 2 hafta önce amniosentez oldum ondan tedirginim. Her baktığımda çamaşırda şu var. Test temiz çıktı ama korkuyorum işte..

İlk gebeliğimde yaptirmadigim gibi bu sefer de yaptırmayacağım.Anne tarafım hep şeker hastası.Bu yüzden ben zaten dikkat ediyorum.Bence yedikelrinize dikkat ediyorsanız şeker yükleme testi yaptırmanıza da gerek yok.

Günaydın kızlar 2 gündür çarpıntı problemim var ya yaşayanlar var mı kan sayımı istedi doktor ama kan hapı da zaten kullanıyorum. Canım sıkılıo böle olunca
Gebeliğin başından beri bende hep çarpıntı problemi yaşıyorum canım.doktor kan oranın arttığı içindir demişti tekrar sormadım ama baya sıkıntı veriyor bana da

Kizlar benm vajina kisminda hep bi baski gibi bi ağrı var ya yanma falan degil özellikle wcde oturur pozisyonunda normal dogim yapmistim ilkinde ondan dolayi mi acaba

Oldu tabi, ben de doktoruma sordum su kanla gelir öyle bu haftalarda sadece su gelmez dedi. İçinizi ferah tutun
Inşallah öledir çok teşekkür ederim. 2 hafta önce
Bende alacaktım 180tl idi sanırım öyle her eczanede olmuyor o pedler şehir Ankara ise yer önerebilirim ama normal ultrason dada bebeğin suyu hakkında bilgi verirler size yeterli diyorlardır???
Normal suyu dedi ama psikolojim bozuldu resmen

Gebeliğin başından beri bende hep çarpıntı problemi yaşıyorum canım.doktor kan oranın arttığı içindir demişti tekrar sormadım ama baya sıkıntı veriyor bana da
Her gün oluyor mu ve sık mı bnm en başlarda birkaç kere olmuştu ama 2 gündür çok arttı ya

Kızlar bugun resmen mahvoldum sırtım ayak tabanlarım batıyo o derece yoruldum. Pazara gidip fasulye, domates, kapya biber biber fln aldım . Akşama doğru altı kilo fasulye ayıklayıp dogradım domates dogradım fasulyeleri pişirdim kavanozlara koydum , kışlık hazırlıcam malum hazınyiyecek cok lazım olacak 2. Cocuk geldiğinde.. sadece fasulyeler saatler aldı ancak oturdum ölüyorum.

Çok güzel ifade etmişsin.Ben daha önce başıma gelenleri örnek vererek hamilelikte yapılması istenen test,tahlilleri neden yaptırmamiz gerektiği hususunda fikirlerimi beyan etmiştim.Organ taramasına gitmeli miyim? Ben ikili tarama yaptırmak istemiyorum siz yaptıracak misiniz?gibi sorulari yataga,cihazlara bagimli,parmagini bile oynatamayan ve 1 yildir yogun bakimda olan agir engelli bir çocugun annesi olarak ben tuhaf buluyorum.Dogum esnasinda,dogum aninda ve hemen sonra müdahale edilerek çocuğun yaşamını kurtaracak bir hususu bilmediginiz için bebeğinizi kaybedebilirsiniz.Gizli şekeriniz,hamilelik şekeriniz varsa ve ani yükselme olursa çeşitli şekillerde bebeğinizi kaybedebilirsiniz,engelli olabilir.Engelli çocuk deyince herkesin aklına sevimli gülen ayakta down sendromlu çocuklar geliyor ama durum öyle değil arkadaşlar.Doktorunuzun istediği her testi yaptırmalısınız.Ben beslenmeme dikkat ediyorum,seker hastalığı gecmisim yok ama şeker yüklemesini yaptıracağım.Seker yüklemesi yapıldığı için zarar gören bir anne ve bebek duymadım ama şeker hastası olduğu için plesantasi koparak 9 aylik bebeğini kaybeden tanıdıgım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…