- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #14.521
24. Haftada yapılıyormuş şeker yükleme testi. Hamilelikte ortaya çıkma ihtimali olan şekerin olup olmadığını belirlemek ve ona göre beslenmeyi düzenleyerek şeker hastalığının gerek anneye gerek bebeğe olan olumsuz etkilerini azaltmak için yaplıyor.Bahsettiğiniz şeker yüklemesi kaçıncı haftada neden yapılıyor acaba???
çok teşekkürler arcimom sizin gibi tecrübeli annelerin annelerin paylaşımları bizim için gerçekten önemli.Çok güzel ifade etmişsin.Ben daha önce başıma gelenleri örnek vererek hamilelikte yapılması istenen test,tahlilleri neden yaptırmamiz gerektiği hususunda fikirlerimi beyan etmiştim.Organ taramasına gitmeli miyim? Ben ikili tarama yaptırmak istemiyorum siz yaptıracak misiniz?gibi sorulari yataga,cihazlara bagimli,parmagini bile oynatamayan ve 1 yildir yogun bakimda olan agir engelli bir çocugun annesi olarak ben tuhaf buluyorum.Dogum esnasinda,dogum aninda ve hemen sonra müdahale edilerek çocuğun yaşamını kurtaracak bir hususu bilmediginiz için bebeğinizi kaybedebilirsiniz.Gizli şekeriniz,hamilelik şekeriniz varsa ve ani yükselme olursa çeşitli şekillerde bebeğinizi kaybedebilirsiniz,engelli olabilir.Engelli çocuk deyince herkesin aklına sevimli gülen ayakta down sendromlu çocuklar geliyor ama durum öyle değil arkadaşlar.Doktorunuzun istediği her testi yaptırmalısınız.Ben beslenmeme dikkat ediyorum,seker hastalığı gecmisim yok ama şeker yüklemesini yaptıracağım.Seker yüklemesi yapıldığı için zarar gören bir anne ve bebek duymadım ama şeker hastası olduğu için plesantasi koparak 9 aylik bebeğini kaybeden tanıdıgım varbugün perinatologda 24. haftada şeker yüklemesi öneriyoruz yaptırsanız iyi olur dedi. Bende yaptıracağım bakalım.
Kizlar benim sorum biraz genel siz simdiye kdar nekadar kilo aldiniz ? Veya aldiniz mi?
bebisimdün itibari ile 400gr ulasmis . Ve ben sadece 600 gram almistim .... bugün hergün rutin sekilde tartildigim gibi tartildim ve iki kilo fazla ciktim
bir günde bu kiloartisi normal mi acabacok mu yedim desem gayet normal yedim
Arkadaşlar tetanoz aşısı hakkında hiçbir bilgim yok doktorda bir şey demedi henüz sağlık ocağından da aramadılar bazı arkadaşları aramışlar sanırım. Bilenler aydınlatabilir mi bizi?Kızlar tetanoz aşısını kaçıncı haftalarda yapıyolar ?
Ben de böyle duydum canım hep. Benim boyum uzun değil ama yine de sezeryan falan olursam çok zorlar sanırım. Park yataklar nasıl peki biliyo musun hiç? Kraft'ın falan böyle alt açma bölmeli yatakları var onlar da kullanışlı gibiAhşap anne yanı al canım bence biraz derin ve alçakta kalıyor onlar. benim boyum 1.75 denedim geçen gün mağazada zor olcak gibi. Özellikle uzun annelere daha zor sanki.Anne yanından bebeği almak daha kolay oluyor denememe göre.
Ben bugün yaptırdım canım ilk dozuKızlar tetanoz aşısını kaçıncı haftalarda yapıyolar ?
Canım bende 1 kilo aldım 20.haftadayım şuan tam 60 kiloyum. 3 gün önce Sabah 61 çıktım allala ayni yemek yedim düşünmüştüm. Sonraki sabahdan bugüne kadar yine 60 çıkıyorum. O gün büyük ihtimalle hem hafif ödemim hem de tuvalete çıkamamıştım onun şişkinliği vardı. Seninki de ödem falandır canım bol su iç bak bakalım yarın öbür günKizlar benim sorum biraz genel siz simdiye kdar nekadar kilo aldiniz ? Veya aldiniz mi?
bebisimdün itibari ile 400gr ulasmis . Ve ben sadece 600 gram almistim .... bugün hergün rutin sekilde tartildigim gibi tartildim ve iki kilo fazla ciktim
Bende yaptrımak istiyorum ama doktorum risk yok gerek yok gibilerinden konuştu.Ama bende yapalm diyeceğim. Kaçıncı hafta yaptrdınız?
Kızlar demiş dışında vitamin olarak ne içiyorsunuz? Boyutu küçük vitamin içen var mı aranızda ?
Hepsi büyük diye içemiyorum.
Ben oğlumda kullanmıştım canım çok şık oluyorlar sezeryan sonrası çok zorlandığımı hatırlamıyorum ama oğlum çok uyandığı için bir süre sonra yanımda yatırmaya başlamıştımTecrübeli anneler daha önceki bebeğinde ahşap sepet beşik kullanan var mı içinizde? Ben bebeğe oda yapmayı planlıyorum ama anne yanı olarak sepet beşik alsam çok mu kullanissiz acaba? Bide biraz derin oluyomus sanırım, özellikle sezeryan olursam bebeği içine alıp koymak zor mu olur
Ocean mummy de tutamadım benBoyutu küçük vitamin ben görmedim bilen varsa yazsın bende alayım çünkü kocaman kocaman hapları içmekten bıktım artık
Decavit -multivitamin
osteocare-kalsiyum
Sorvagen- omega
(Bu 3ünün yerine ocean mumy içebilirsin dedi ama değerlerine baktığımda bu 3ünü içmek daha anlamlı geldi özellikle sorvagen DHA oranı en yüksek omegaymış böyle devam ettim bakalım belki bunlar bitince ocean mumy e geçerim)
Dvit
Bir de Demir ilacı içiyorum
Aldım park yatak salon için,o da rahat geldi baby hope marka. Alt açması falan da var, çift katlı, o yüzden sanırım aralarında en mantıklısı park yatak olabilir.Ben de böyle duydum canım hep. Benim boyum uzun değil ama yine de sezeryan falan olursam çok zorlar sanırım. Park yataklar nasıl peki biliyo musun hiç? Kraft'ın falan böyle alt açma bölmeli yatakları var onlar da kullanışlı gibi
Ne güzel bende o kiloda alsaDim dert etmezdim55 kiloyla hamile kaldım
Ben 73 ile kaldim suan 75 gözüküyor fazla kilo almam diye düsünüordum52 kilo ile hamile kaldım sabahlrı 57 falan akşama doğru 57.8 58 falan oluyorum. 21. haftamdayım 6 kilo aldım yakalalık ama hiç birden 2 kilo şeklinde artmadı
Ödemlerim de yok aslinda belki yemegj fazla kacirdimBen de 7 kilo aldım 22 haftada ama benim son 1aydır kilom aynı seyrediyor bir anda hiç 2 kilo birden almadım. Sadece ödemli bir vücudum olduğundan sabah ile akşam arası 1.5 2 kg farkediyor
Dogru kabizlikdan olabilir hic düsünmedim . Aslinda kilo almamaniz vok güzel bence hem bebis de kormal kilosundaBen ilk 3 ay 7 kg verdim şimdi hala hamile kaldığım kiloya ulaşmış değilim verdiğim 7kg’ın yaklaşık 3 kg’ını falan aldım. 20. Haftadayım bebekte 427 grammış bugün söyledi doktor.. bence şişkinlik vardır bazen tartıda anormal şekilde fazla çıkabiliyor insan tuvalete falan çıktığında düzeliyor bende de oluyor bazen kabızlık sorunu yaşıyorum özellikle onunla alakalı oluyor. Bebeğinizin ağırlığı gayet normal önemli olanda bu..
Bi bakiyim inshallah kabizliktandirCanım bende 1 kilo aldım 20.haftadayım şuan tam 60 kiloyum. 3 gün önce Sabah 61 çıktım allala ayni yemek yedim düşünmüştüm. Sonraki sabahdan bugüne kadar yine 60 çıkıyorum. O gün büyük ihtimalle hem hafif ödemim hem de tuvalete çıkamamıştım onun şişkinliği vardı. Seninki de ödem falandır canım bol su iç bak bakalım yarın öbür gün
Sorvagenin 3 çeşit omegası var hangisini verdi size doktor?Boyutu küçük vitamin ben görmedim bilen varsa yazsın bende alayım çünkü kocaman kocaman hapları içmekten bıktım artık
Decavit -multivitamin
osteocare-kalsiyum
Sorvagen- omega
(Bu 3ünün yerine ocean mumy içebilirsin dedi ama değerlerine baktığımda bu 3ünü içmek daha anlamlı geldi özellikle sorvagen DHA oranı en yüksek omegaymış böyle devam ettim bakalım belki bunlar bitince ocean mumy e geçerim)
Dvit
Bir de Demir ilacı içiyorum
Beni aramadılar sağlık ocağından doktorum gitmemi söyledi ben yarın bi uğruyim olmadıBen bugün yaptırdım canım ilk dozu
Ben 3 kilo aldım ama 2 kilosunu son bir ayda aldığım için doktor beslenmene dikkat et bi ayda 2 kilo çok fazla dedi bi de her gün en az yarım saat yürü dedi.Kizlar benim sorum biraz genel siz simdiye kdar nekadar kilo aldiniz ? Veya aldiniz mi?
Bende bugün yaptırdım sol kolum felaket ağrıyorBen bugün yaptırdım canım ilk dozu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?