2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
ben 6 kilo aldım ve daha 16.haftamdayım

52 kilo ile hamile kaldım sabahlrı 57 falan akşama doğru 57.8 58 falan oluyorum. 21. haftamdayım 6 kilo aldım yakalalık ama hiç birden 2 kilo şeklinde artmadı

Ben de 7 kilo aldım 22 haftada ama benim son 1aydır kilom aynı seyrediyor bir anda hiç 2 kilo birden almadım. Sadece ödemli bir vücudum olduğundan sabah ile akşam arası 1.5 2 kg farkediyor

4.5 kilo almışım. İlk gebeliğim gibi ilerliyor herşey. Son aylar hızlanmazsa kilo alımı tabi.. Hamilelikte sıkıntı değilde doğum sonrası umarım verebilirim. Oğlumdan sonra üzerime yapılmıştı kilolar. İki çocukla koşuşturma fazla olur herhalde veririm o zaman

su ile ilgili doktora siz mi soruyorsunuz doktor kendimi söylüyor, benm daha ne kilosunu ne boyunu ne suyumu ne plesanta yerini söylemiş değil anlamadım ben sormak mı lazım acaba
Sorun görse söylerdi herhalde canım bazı doktorlar çıka fazla şey söyleyip akıl karıştırmak istemiyor

Tecrübeli anneler daha önceki bebeğinde ahşap sepet beşik kullanan var mı içinizde? Ben bebeğe oda yapmayı planlıyorum ama anne yanı olarak sepet beşik alsam çok mu kullanissiz acaba? Bide biraz derin oluyomus sanırım, özellikle sezeryan olursam bebeği içine alıp koymak zor mu olur ki

Ben de yaklaşık 4 kilo aldım; ama zaten 65 ile başladığımdan çok hızlı kilo almak istemiyordum. Artık karnım falan özellikle yemek yiyince bayağı belli oluyor

Ahşap anne yanı al canım bence biraz derin ve alçakta kalıyor onlar. benim boyum 1.75 denedim geçen gün mağazada zor olcak gibi. Özellikle uzun annelere daha zor sanki.Anne yanından bebeği almak daha kolay oluyor denememe göre.

Ben ilk 3 ay 7 kg verdim şimdi hala hamile kaldığım kiloya ulaşmış değilim verdiğim 7kg’ın yaklaşık 3 kg’ını falan aldım. 20. Haftadayım bebekte 427 grammış bugün söyledi doktor.. bence şişkinlik vardır bazen tartıda anormal şekilde fazla çıkabiliyor insan tuvalete falan çıktığında düzeliyor bende de oluyor bazen kabızlık sorunu yaşıyorum özellikle onunla alakalı oluyor. Bebeğinizin ağırlığı gayet normal önemli olanda bu..

Arkadaşlar ayrıntılı ultrasonu hastanenin radyoloji uzmanına mi yaptırmalı yoksa perinatoloğa mı. Memorial hastanesine gidiyorum ama bilmiyorum radyoloji uzmanı iyi midir yoksa dışarda perinatologa mı baktirsam
Perinatoloğa yaptırmalı diye biliyorum. Bende randevu almıştım ayrıntılı için bugün gittim baktım uzman bir perinotolog vardı poliklinikte çok ilgilendi sağolsun kendisi yaptı bizzat birde yanında asistan doktor vardı o söyledi asistan yazdı. 30 dakika sürdü her şeyine baktı tüm organlarına.. tek tek her şeyi söyledi midesini, kalbini, ciğerlerini, 2 böbreğini, idrar kesesini, kilosunu boyunu vb her şeyi söyledi. Kol ve bacak kemiklerinin uzunluğunu bile ölçtü. Hatta parmaklarını bile saydı tek tek.. her şey normal görünüyor dedi. Son olarak 2li 3lü taramayıda yaptırdıysanız tamam dedi. Down sendromu olup olmadığından %100 emin olmak isterseniz amniyosentez yaptırmanız gerekir dedi ayrıntılıya bakarak kesin yok diyemeyiz ama 2li 3lü tarama temiz çıktıysa down sendromu riski 7 kat daha azalır bunu söyleyebilirim dedi. Ayrıca kalpteki küçük deliklilerin varlığı ayrıntılı ultrasonda görünmez hoş olsa bile şayet gelişim devam ettiği için doğana kadar kapanadabilir dedi. Ayrıca bağırsakları da daha ileri haftalarda net olarak görülür dedi.. elhamdulillah her şey normalmiş Rabbim inşaallah herkesi yavrusuyla birbirine sağlıkla sıhhatle kavuştursun. Ben hem devlette bir hastaneye gidiyorum orada beni takip eden ilgili kaliteli bir doktor buldum. Hemde eş zamanlı olarak üniversitede oldukça deneyimli bir profesöre gidiyorum. Üniversitedeki hoca kendisi perinatolog onun ayrıntılı randevusu haftaya bakalım karşılaştıracağım 1 hafta arayla olan gelişimi özellikle boy ve kiloda ne kadar fark edecek merak ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…