2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Aramızda öğretmen olan arkadaşlar vardı.24.haftaya ulaşan varsa idari izin alabildi mi?Herhangi Bir sorunla karşılaştınız mı acaba?

Bennn
Normal şartlarda 2 3 gün önce 24. Haftayı tamamladım ama randevum çarşamba günü. O gün belge isteyeceğim doktorumdan işte.

Ama müdürüm pek oralı değil. Uzaktan olsa da devam edin hocam diyor. Veliler bunaltmasa aslında çocuklarla vakit geçirmek çok iyi geliyor bana ama veliler 5 aydır yaşamadığım stresi yaşattılar sağolsun lar şu 15 20 günde

Gerçekten mi? 32.haftadan sonra 37.haftaya kadar çalışsan o aradaki 5 haftayı vermiyor mu sonrasına MEB bize ne saçma ya. Hey Allahım.

Yok kuzum ya el ders vermiyorlarmış ki kimseye. Haftada 8 saat verdiğimiz için. 18 saatin altına ekders yok.

Ek ders vermiyorlar dyk haricinde.Ben de dün kursu istemedim zaten.Ama Ne kadar saçma değil mi 37'ye kadar çalışsan doğum sonrasına eklemiyorlar.
Benim müdür ne der bilmiyorum.Müdür yardımcım resmiyete Ne varsa onu yaparız dedi.Bakalim hayırlısı.Ben de çocuklarım okula gitseler online dersi seviyorum aslinda.Ama ikisi yanıma oturuyorlar ders anlatırken.Arada bana soru falan soruyorlar.
Gerçekten mi? 32.haftadan sonra 37.haftaya kadar çalışsan o aradaki 5 haftayı vermiyor mu sonrasına MEB bize ne saçma ya. Hey Allahım.
Malesef.Ben bu şekilde duydum.

Ben 3 haftadır okula gitmediğimden ek ders kısmını bilmiyordum

Yani erken doğum mu yaptırıyorlar nasıl oluyo bilemedim aşırı panik haldeyim şu an ağlayıp duruyorum kronik hastalığı M yok ama çok huzursuzum stresliyim
niye erken dogum olsun ben atlattim hatta karantinam daha yeni bitti. Sadece burun tikanikligi ve yanmasi yasadim cok hafif atlattim. Esiminde oyle burun tikanikligi bogaz agrisi oldu bide tat koku kaybi haricinde biseyi olmadi. Herkes agir atlatacak hastanelik olacak diye bisey yok bagisiklikla alakali birazda sanirim

Maşallahçok geçmiş olsun... Ben sizin gebeliginize hayranim... Çevremde de sizin gibi rahat hareket eden hamileler var... Ben geçmişte yasadigim kötü tecrübelerden dolayı çok korkuyorum

Fiili çalışmak gerekiyormuş aktarılması için bu çalışmaktan sayılmıyorsa demek ki

Çıldırtacaklar ya en sonunda.
Hey Allahım.
Neyse sakinim.
Ben sinirlenirken yazık yavrum da tekme atıyor
Çıksa dışarı milli eğitimi elden geçirecek oğlum ama

Geçmiş olsun nefes problemi yaşadınız mı. Bende burnum ne zaman tıkansa nefes alamicam covid mi oldum paniğine giriyorum

Peki ilaç kullandınız mı

Öyle bir şey yapamazlar izin yönergesi gayet açık siz 32de 5 hafta daha çalışabilir diye rapor alıp okulunuza dilekçe ile teslim ederseniz ve evrak kayıt numarasını da alırsanız o 5 haftayı Doğum sonrasına eklemek zorundalar. Öğretmen değilim bu arada ama mevzuatı çok iyi biliyorum. Haklarınızı bilin izin yönergesini çıktı alın ilgili maddenin altını çizin müdürün önüne koyun. Aksi halde hakkınızı ilçede olmadı il mem de ararsınız.

Ayrıca erken doğum olması durumunda erken doğumla normal doğum tarihinize kadar olan o aradaki sürede mevzuata göre doğum iznine eklenir. Diyelim sizin son adetinizin ilk gününe göre hesaplanan doğum yapma tarihiniz 15 Aralık ve siz 1 Aralık’ta doğum yaptınız sizin doğum izniniz 15 Aralık’ta başlamış olarak kabul edilir 15 aralığın arkasına eklenecek 8 hafta doğum izniniz olur 32-37 arası çalıştıysanız o haftayı da eklerler.. arkadaşlar mevzuatı iyi okuyun haklarınızı öğrenin idare ile konuşurken ilgili yönetmelik genelge veya yönerge maddelerine atıfta bulunarak konuşun o zaman kimse size haklarınızı kullanamayacağınızı söyleyemez.

Konuşuldu ise kaçırmış olabilirim tecrübeli annelere bir sorum olacak malum havalar soğuyor atlet konusunda hamile atleti bulamadım hep emzirme atleti var ileri ay gebeliklerde ne yaptınız normal esnek atletler hamileyken de oldu diyen var mı ne kullandınız

Kızlar nerdeyse 20 haftalık olacak ama ben hiçbir hareket hissetmiyorum. Acaba bişey mi oldu
Kilom da yok yağlı bi yapım da yok. Normalde İlk çocuk için 20 haftalıkken hissedilmeye başlanmıyor muydu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…