2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
En güzeli rektal ateş ölçümü her zaman da, uzman olmak lazım onun için de.
Aynen canım ya bide çok ağlar sanki bebek şimdi iş yerinde bi arkadaşım da diyo ki kulaktan ölçmek bebek çok hareketli değilken güzel ama hareketlenince izin vermiyo diye temassız aldım dedi. Hemen kafam karışır benim böyle şeylerde

Canım kızlar nasılsınız
benim ayaklar davul gibi şiş tabii akşama kadar çalışıyorum onun da etkisi var ama geçmedi bir türlü bileklerim ve bacaklarım da şiş öyle olan var mı aranızda biri hamile hastalığı olmuşsun dedi o ne demekse

Aşıyı oldum sonunda. Feci kol ağrım var. Geçecek inşallah. Baya zorlayacak gibi kaçarı yoktu. Oldum bitti yarın ayrıntılı usg var dua edin kızlar onuda hayırlısıyla atlatayım inşallah.

Bnm de karışır kafam ondan ben erkenden alıp listeden siliyorum kafam rahat oluyor o zaman

Çok endişelenmeyin geldiklerinde evde olsanızda maske takarsanız ve mesafenizi korursanız hiç bir şey olmaz Allah’ın iziyle. Stres yaparak bebeğe de zarar verirsiniz. Olumlu düşünün

Kızlar özellikle sezeryan ile doğum yapacaklar hastahane çantanıza neler koyacaksınız kendiniz için ama bebek için değişimdi kendim için hazırlayayım diyorum
canim ben ilk bebekte sezeryan dogum yaptim insallah ikinciyide nasip olursa sezeryan isterim.cantama babaanne kulodu diyorlar ya ayni onlardankoymusdum 5 tane buyuk beden cok rahat etmisdim pijama gecelik fln 3 takim kisin dogum olacagi icin kalin corap pelus sabahlik emzirme sutyeni rahat terlik ped gerci hastane veriyordu ama ben yinede koymusdum hasta bezi gerek varmi diye sormusdum gerek yok demislerdi makyaj cantam hastane cikisi giyinecegim giysi.

Çok geçmiş olsun canım

Canikom benim de ayaklar bi şişiyo bi iniyo. Neye göre şişmeye karar veriyolar tam anlayamadım. Bazen çok ayakta kalınca bazen de dinlenirken, hatta uyurken ayak normalmiş de ayağa el yüz şişkinliği eklenirse doktora başvurmak gerekiyormus okuduguma göre

Ben şöyle düşünüyorum siz 32. ve 37. haftalar arasında okul açılırsa ve 5 hafta çalışabilir diye rapor alıp kurumunuza verirseniz ve bu sürede yüzyüze ders verirseniz okula giderseniz sizin o 5 haftanız doğum izninize eklenmek zorunda. Ama okullar açılmazsa ve yine 32. ve 37. haftalar arasında 5 hafta çalışabilir diye rapor alıp kurumunuza verseniz ama aynı zamanda ben idari izinli olacağım çünkü okullar açılmadı uzaktan da ders vermeyeceğim derseniz okul o zaman eklememe hakkına sahip üst yazıda ifade edilene göre. Çünkü sizin görevde olmanızın karşılığı zaten ders vermeniz uzaktan yada yüzyüze fark etmez onu yapmadığınız taktirde idari izinde olduğunuz 32-37 hafta arası sürenin okulun inisiyatifine bırakılır. O süreçte siz yüzyüze veya online ders yaparsanız eklemek zorunda o 5 haftayı. Ama yok ben hem idari izinli olmak istiyorum hem online ders yapmak istemiyorum hemde bu 5 haftayı doğum sonrasına ekletmek istiyorum derseniz iş değişebilir.

Tüm bu karmaşada da öğretmenlerin uzaktan ders verebilmesiyle alakalı. Bir memur mühendis veya müfettiş fark etmez diğer meslek gruplarından hamile bir kadın 32-37 arası haftada çalışabilir raporu alıp aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı genelgesinden dolayı idari izinli sayılıyor ve o 5 haftalık süre doğum sonrasına ekleniyor. Ama öğretmenlerin uzaktan eğitim verme durumu olduğu için bu öğretmen uzaktan eğitime ihtiyaç duyulan branşlardan bir öğretmense (bildiğim kadarıyla her branş öğretmeni uzaktan eğitim vermiyor belli branşlardan uzaktan eğitim vermesi isteniyor) bu 5 haftalık süreyi doğum iznine ekletmek istiyorsanız aynı zamanda da idari izinliyseniz okul sizden uzaktan eğitim vermenizi isteyebilir. Diğer meslek alanlarında da fark eden bir şey olmuyor aslında o 5 hafta çalışabilir raporunu alınca idari izinli olupta uzaktan da olsa iş yapması istenen memurlar olabiliyor. Bu tamamen idarenin inisiyatifiyle alakalı ama ben TR’nin en büyük kamu kurumlarından birinde çalışan biri olarak bu duruma pek sık rastlamadım. Yani 32-37 arası çalışabilir raporu almış ama genelge gereği idari izinli sayılan bir hamileden uzaktan da olsa iş yapmasını isteyen amir pek görmedim. Dediğim gibi uzaktan eğitimin zaruretiyle alakalı bir durum bu öğretmenlikten dolayı. Siz uzaktan dersi verdiğiniz sürece kimse size bu 5 haftayı eklemiyorum diyemez.

Evet söyledim doktoruma sıcaklarda normal dedi ama kışın ne giycem kara kara düşünüyorum çünkü Terlik bile dar geliyo tansiyonunu ölç gün içerisinde 4-5 defa bana bildir dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…