2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bende öyle yapayım o zaman

Çocuk yoktu sizde demi.. Ben bazen düşünüyorum ailecek o kadar süre evde kalmak zorunda kalsak iyi tarafından bak canım tahmin ediyorum çok zor bir süreç şükret ki ağır geçmiyor
Bizde şu an kovid yok çok şüküreşimin arkadaşı pozitif olduğu icin eşimden 14 gün ayrı kalmıştık

Kontrolden geldik kizlar... Bebek hemen hemen 800 Gr olmus çok şükür... Çok korkmuştum..m çünkü ben diyete girmiştim ve kilo verdim... Aynen böyle devam edeceğiz... Şeker yuklemesi yapmayacak doktor... Zaten potansiyelim olduğu için sanki şeker yüklemesi yapılmış yüksek cikmis gibi aynen devam dedi...

Canım sana 1 kez şeker yükleme yapıldı mi öncesinde ?Yuksek çıkınca mi diyete girdin? Yoksa zaten biliyor muydunuz şeker sorunu olduğunu? Yani sormak istediğim ben 1 kez yaptırdım 2 hafta takip edelim dedi bana şimdi tekrar mi yapılacak düşmüş mu diye

Benim zaten aile boyu şeker hastası olduğu için takipteydim...insülin direncimde sınırda çıkınca Dr direk diyete başlayalım demisti...
Bugünde eğer şeker yüklemesi yapsak yüksek çıksa takip ve diyet öneriyoruz dedi...sen zaten şu an zaten ona gerek kalmadan onları yapıyorsun dedi... Bu şekil devam edelim diyor... Muhtemelen senin diyetle açlık tokluk şekerine bakılacak tekrar şeker yüklemesi yapmaz sanırım... Diyetle şekerin düşüp düşmediği kontrol edilecek eğer düşmüşse diyete devam dusmemisse insülin vs ile devam edilecek diye tahmin ediyorum...ama genelde düşüyor diyetle... burda birisi meyve listesi paylaşmıştı o çok yararlı onu mutlaka uygula. Meyvede şekeri çok yükseltiyor ( üzüm,şeftali,muz, kavun,karpuz, incir gibi)

Canım kapıda ödemeli bir şeyler sipariş verebilirsin.

Benimkinin doğumgünü de 18 Ocak doğumdan 1-2 hafta önce o yüzden direkt hediyen oğlun diyeceğim için bu yıl rahatım. Geçen sene baya süprizli bi şeyler yapmıştım zaten kapanışmış yıllaca idare etsin artık

Son düzenleme:
ben babalr gununde yaptirmistim onu bebegin ultrason fotografini fotografciya goturdum bide yazi yazdirdim cercevelettim esim cok mutlu olmustu yataginin basucunda duruyor 20 lira falan tutmustu cerceveyle beraber.

Kızlar kontrolden geldim. Şeker yüklemesi için daha fazla geç kalmak istemedim. Eşimin 2. pozitifiyle ilgili bir gelişme olmadı karantinada hala, ne gelen ne arayan oldu anlamadık biz de. Pztyi beklicez en kötü. Kızım 1140 gr, 37 cm olmuş. 4 gün öndeydi. doktorum bunca hengamede iyi beslemişsin dedi. Makat duruşluymuş ama doktor daha döner dedi. 75 gram şeker yüklemesi yapıldı 87, 164, 119 çıktı sonuçlarım. Doktorum takip etmek lazım diyet de şart dedi. Şeker ölçüm cihazı da aldım bakalım. Suyum falan normaldi. Öyle işte. Doktorda da bir ağladım sormayın gitsin

Anladım canım. Tamam öyle yapayım bari çok teşekkür ederim

Netten baktım da 75 gram yüklemeye göre beni değerlerim normal gözüküyor. Anlamadım bir şey.

75 gram şeker yükletenlerin sonuçları kaçtı acaba, benim internete bakılırsa normal gözüküyor ama bilemedim

75 gram şeker yükletenlerin sonuçları kaçtı acaba, benim internete bakılırsa normal gözüküyor ama bilemedim
Canim sen yazdıktan sonra baktım da benim de aşağı yukarı sen gibi sonuçlarım ve hep normal dedi doktorum ve sonuçların yanında da normal yaziyo açlık 82, 1.saat 131, 2.saat 109 çıkmış benim.

Canim sen yazdıktan sonra baktım da benim de aşağı yukarı sen gibi sonuçlarım ve hep normal dedi doktorum ve sonuçların yanında da normal yaziyo açlık 82, 1.saat 131, 2.saat 109 çıkmış benim.
Seninkiler referans aralığında canım, benim yüksek seninkilerden. Detaylı ultrasona gittiğim doktora da sordum şimdi napayım diye.

Kıyamam Allah sağ salim kucağına aliP bugünleri unutmayı nasip etsin... Bu arada Şekerciler kervanına maalesef hoşgeldinne kadar yayginmis bu şeker riski

Seninkiler referans aralığında canım, benim yüksek seninkilerden. Detaylı ultrasona gittiğim doktora da sordum şimdi napayım diye.
Aslında seninde yüksek değil o kadar... Hamur işi, tatlı, şeker, ekmek vs yi bıraksan normale dönecek gibi...ana öğün ara öğün şeklinde beslenmene dikkat edersen acta kalmiyorsun...ben ekmeksiz doymuyorum onuda karakılçık ekmeği ile çözdüm...

Ben zaten kilolu olduğum için hep dikkat ettim canım yediklerime. Doktorum çok pimpirikli bir kadın sağolsun, ben de perinatoloğuma danıştım şekeriniz gayet normal fazla kilo almamaya çalışın ekstra bir şeye gerek yok demiş.

Oyy maşallah ne kadar büyümüş annesi eşinede çok geçmiş olsun inşallah biran önce geçer gider sende takma kafana bak peritanoloğunda normal demiş Canım Rabbim sağ salim kucağına vermeyi nasip etsin inşallah canım aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…